لزومِ اقدام فوری برای حفظ گنجینه تاریخیِ دیداری و شنیداری
لزومِ اقدام فوری برای حفظ گنجینه تاریخیِ دیداری و شنیداری

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: یونسکو بر اهمیت حفظ صداها و تصاویر به جا مانده از گذشته تأکید دارد؛ صداها و تصاویری که بخش بسیار مهمی از حافظه‌ی بشری را در خود حفظ کرده‌اند. اکنون در کشور باید برای حفظ این گنجینه‌ی تجدیدناپذیر اقدامات فوری و دقیق انجام داد. اشرف بروجردی با بیان […]

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: یونسکو بر اهمیت حفظ صداها و تصاویر به جا مانده از گذشته تأکید دارد؛ صداها و تصاویری که بخش بسیار مهمی از حافظه‌ی بشری را در خود حفظ کرده‌اند. اکنون در کشور باید برای حفظ این گنجینه‌ی تجدیدناپذیر اقدامات فوری و دقیق انجام داد.

اشرف بروجردی با بیان این‌که در تقویم سازمان ملل متحد، ۲۷ اکتبر به عنوان روز جهانی میراث دیداری و شنیداری، بنا بر ضرورتِ اجتناب‌ناپذیری صورت گرفته و پیامِ مهمی به دنبال دارد، ادامه داد:‌ جهان در قرن گذشته و دو دهه‌ قرنِ حاضر، شاهد پیشرفت‌های بسیار زیادی در همه‌ حوزه‌های علم و فرهنگ بوده و ثبت و ضبط زندگی بشر نیز با ابزارها و روش‌هایی که به صورت مداوم در حال پیشرفت و دگرگونی هستند صورت می‌گرفت و اکنون نیز صورت می‌گیرد، به طوری‌که شاید، کیفیت و مقدار مستندسازی زندگی بشر در این مدت، با دوره‌های گذشته، قیاس مع‌الفارغ باشد.

 

شیوه‌های مستنندسازی در قرن گذشته در حال دگرگونی‌اند

او امکان مستندسازی همه‌ی شئونِ فرهنگ و تمدن را یکی از اقداماتی دانست که سازمان اسناد و کتابخانه ملی به دلیل داشتن یکی از مهمترین مخازن برخوردار از ذخایر دیداری و شنیداری، از آن برخوردار است و ادامه داد: این بخشی از سرنوشت منابع دیداری و شنیداری است، به عنوان نکته مهم تبدیل این منابع و ظرفیت‌های قابل بهره‌برداری در جهان امروز، چون ابزارها و شیوه‌های مستندسازی در قرن گذشته و حاضر به تناسب پیشرفت‌های علمی در حال تغییر و دگرگونی هستند.

مشاور رییس جمهور با تاکید بر این‌که از یک سو، حامل‌های مستندسازی این دوره، نسبت به گذشته ماهیتاً آسیب‌پذیر و زوال‌پذیر شده‌اند و از سوی دیگر ابزارها و فن‌آوری‌های مستندسازی روز به روز در حال دگرگونی اساسی هستند، اظهار کرد: امروزه شاید به سختی بتوان در خانواده‌ای یک دستگاه ضبط صوت پیدا کرد که بتوان نوارهای کاست چند دهه‌ گذشته را بار دیگر شنید، در حال حاضر این وسایل و ابزارها بیشتر جنبه‌ کلکسیونی پیدا کرده‌اند، بنابراین بسیاری از حامل‌های صوتی و تصویری در معرض از دست رفتن یا خاموشی هستند. به همین دلیل حفظ آنها نیاز به عزمی ملی دارد.