وزیر کشور بر لزوم نظارت دقیق بر ورود کالاها به کشور توسط نیروی انتظامی تأکید کرد. عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: در خصوص قاچاق کالا در واحدهای جنوبی که کالاها از مسیر غیرقانونی و گاها به وسیله گمرک وارد میشود، بحث و تبادل نظر شد و دوستان از وزارت صمت، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات نظرات […]
وزیر کشور بر لزوم نظارت دقیق بر ورود کالاها به کشور توسط نیروی انتظامی تأکید کرد.
عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: در خصوص قاچاق کالا در واحدهای جنوبی که کالاها از مسیر غیرقانونی و گاها به وسیله گمرک وارد میشود، بحث و تبادل نظر شد و دوستان از وزارت صمت، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات نظرات کارشناسی و جامعی ارائه کردند.
وی افزود: پس از گذشت یک سال از کاهش ورود کالاهای قاچاق و همچنین کاهش قیمت ارز متأسفانه شاهد کاهش قیمتها در داخل به گونهای که انتظار داشتیم، نبودیم و از سوی دیگر نگرانی برای تشکیل ابر قاچاق و تقویت آن وجود دارد؛ لذا تأکید شد در نحوه واردات کالا نظارت جدی اعمال شود و اولویتبندی نیز مد نظر قرار گیرد. وزیر کشور ادامه داد: در راستای نظارت بیشتر در نحوه واردات کالا به کشور در خصوص مقابله گمرکات تأکید شد که دقت بیشتری اعمال شود. همچنین آییننامهای که توسط دولت مصوب شده باید به صورت دقیق اجرا شود و این موضوع به استانداران ابلاغ خواهد شد. به این ترتیب نیروی انتظامی در مسیر انتقال کالاها باید جدیت کاملی را مد نظر قرار دهد.
وی تأکید کرد: از قوه قضاییه درخواست کردیم بر کالاهایی که بدون پرداخت عوارض و گمرکی وارد میشوند نظارت دقیقی داشته باشد. وزیر کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر لزوم نظارت بر کالاهای وارداتی کشور گفت: همه کالاهایی که وارد کشور میشوند باید شناسنامه داشته باشند. همچنین اگر در آییننامه موجود اشکالاتی وجود دارد با توجه به شرایط جدید به ویژه کاهش نرخ ارز باید تغییرات اعمال شود.
پاسخ سازمان غذا و دارو به کمبود داروهای “هپاتیت سی”
به دنبال انتشار اخباری مبنی بر کمبود داروهای بیماران مبتلا به هپاتیت سی و عدم دسترسی به دوز مناسب این داروها، رییس سازمان غذا و دارو، گفت: تنها یک شرکت در این حوزه تولیدش را به دلیل اعتراضی که در حوزه قیمتگذاریها داشته، متوقف کرده است، اما تولیدکنندگان دیگری در کشور داریم که داروها را تامین میکنند و داروهایی هم که تولیدشان انحصاری بوده، به صورت فوریتی وارد شدهاند.
دکتر محمدرضا شانهساز با اشاره به مباحثی که درباره کمبود داروهای بیماران هپاتیت سی و عدم دسترسی به دوز مناسب این داروها، مطرح میشود، گفت: به طور کلی پنج شرکت در زمینه تولید داروهای هپاتیت در کشور فعالیت میکنند که یکی از آنها کلیه داروهای مربوط به بیماران هپاتیت سی را به صورت انحصاری تولید میکرد. در حال حاضر کارخانه اصلی که تولیدکننده کلیه داروهای هپاتیت سی بود، اعلام کرده که قیمتهای تعیین شده برایش سود و صرفهای ندارد و بر همین اساس تولیدش را متوقف کرده است.
وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در حال رایزنی با شرکت دارویی مذکور است تا به تفاهمی مشترک در حوزه قیمت این داروها برسیم، افزود: در حال حاضر آن دسته از داروهای مورد نیاز بیماران هپاتیت سی را که شرکت مذکور تولیدکننده انحصاری آنها بوده و سایر تولیدکنندگان داروهای هپاتیت در کشور آنها را تولید نمیکنند، تحت عنوان داروهای فوریتی وارد کشور میکنیم. بهطوری که اعلام نیاز کرده و به شرکتها مجوز واردات این داروها را میدهیم و در حال حاضر به این شکل داروها را تامین میکنیم.
شانهساز ادامه داد: در عین حال بخشی از داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به هپاتیت سی توسط تولیدکنندگان داخلی دیگر در حال تولید است که آنها را به صورت تولید داخلی تامین میکنیم.
انتقاد از محدودیتهای حضور معلمان مرد
در مدارس دخترانه
مشاور امور زنان و خانواده وزارت آموزش و پرورش نسبت به اعمال محدودیت برای حضور معلمان مرد در حوزه المپیاد و تدریس دروس مربوطه در مدارس دخترانه انتقاد کرد.
فرحناز میناییپور گفت: یکی از مشکلات آموزش و پرورش ، ممنوعیت و محدودیت حضور مردان به عنوان مدرس المپیاد در مدارس دخترانه است که هر ساله تکرار میشود اما بنابر مصلحت سنجی برخی مسئولان فقط کم و زیاد میشود.
وی افزود: در زمان تحصیل خودم نیز حضور مردان در مدارس کنترل میشد و با حضور بازرسان این معلمان را بیرون میکردند اما در دورههایی نیز دست مدارس بازتر گذاشته میشد. در حالی این محدودیتها اعمال میشود که دختران مقطع پیش دانشگاهی سال بعدش وارد فضای دانشگاهی میشود که اساتید آنها مردان هم هستند. میناییپور افزود: سال گذشته حضور معلمان مرد به طور ۱۰۰ درصدی در مدارس دخترانه ممنوع شد. بازرسان وزارتخانه نیز تاکید زیادی روی این موضوع داشتند.