لیگ ایران و یک تیم متضرر از بازی بدون تماشاگر
لیگ ایران و یک تیم متضرر از بازی بدون تماشاگر

    شاید بدیهی است که پرسپولیس و استقلال تعداد طرفداران بیشتری در لیگ ایران نسبت به تمام تیم ها دارند اما آمار نشان می‌دهد که تیم تراکتور بیشترین استفاده را از طرفداران خود کرده و نتایج این تیم رابطه مستقیم با حضور طرفداران در ورزشگاه داشته است. تی تی های شهر تبریز اکنون با […]

 

 

شاید بدیهی است که پرسپولیس و استقلال تعداد طرفداران بیشتری در لیگ ایران نسبت به تمام تیم ها دارند اما آمار نشان می‌دهد که تیم تراکتور بیشترین استفاده را از طرفداران خود کرده و نتایج این تیم رابطه مستقیم با حضور طرفداران در ورزشگاه داشته است. تی تی های شهر تبریز اکنون با ۲۵ امتیاز از ۱۰ بازی در یادگار امام صدرنشین جدول خانگی لیگ هستند و این در حالی است که شاگردان ساکت الهامی از ۱۱ بازی خارج از خانه تنها ۱۲ امتیاز کسب کرده اند و در میانه های جدول خارج از خانه لیگ قرار دارند.

تراکتور از فصل ۸۹-۹۰ که به لیگ برتر ایران صعود کرد تا حالا نشان داده که هواداران پرشوری دارد. آن ها که البته رفتارهای خشونت آمیز متعددی را نیز از خود نشان داده اند، در این مدت همیشه در ورزشگاه یادگار امام بوده اند و حتی در روزهای بحرانی باشگاه نیز سکوهای تی تی را خالی نگذاشته‌اند. شاید یک روز تعداد آن ها به یک تا پنج هزار نفر کاهش یافته باشد اما همان نفرات با شور و حال خاصی تیم را مورد تشویق قرار داده اند و موتور محرکه بازیکنان قرمزپوش بوده اند

قرمزهای آذربایجان فصل گذشته با میانگین ۴۷ هزار نفر بیشترین تعداد تماشاگر را به خود اختصاص داده اند. نکته جالب این که میانگین تماشاگران تیم های ایرانی در حوالی ۱۳ هزار نفر می‌چرخد و همین موضوع رکورد تی تی ها را ارزشمندتر می‌کند. همچنین باید به این نکته توجه کرد که بعد از باخت پرگل تراکتور در مقابل سپیدرود، هواداران این تیم میل و رغبتی به حضور در ورزشگاه نداشتند و شاید اگر تیم ژرژ لیکنز عملکرد بهتری در بازی های پایانی فصل داشت، این عدد از ۵۰ هزار نفر نیز بیشتر می‌شد. باید به این نکته هم توجه کرد که فصل گذشته هواداران این تیم باتوجه به مالکیت محمدرضا زنوزی و خرید ستارگانی چون اشکان دژاگه و مسعود شجاعی، انگیزه بالایی برای حمایت از تیم خود داشتند و حالا این کاهش انگیزه منتشر شده تا میانگین طرفداران این تیم به عدد ۴۰ هزار کاهش یابد.

حالا لیگ ایران در حالی آغاز خواهد شد که احتمالا در ورزشگاه ها به مدت چند هفته به روی هواداران بسته خواهد ماند. در این شرایط بدون تردید تیم های پرطرفدار بیشترین ضرر را خواهند کرد اما شاید پرشورهای تبریزی خسران بیشتری داشته باشند چرا که به هواداران خود بیشتر از هر تیم دیگری وابسته هستند.

البته نباید از یاد برد که در همین جدول بازی های خانگی پرسپولیس و استقلال در حایگاه های دوم و سوم هستند و شاید یک نکته دیگر هم در این بین باشد؛ این که سرخابی ها در اکثر شهرها به اندازه تهران طرفدار دارند و حتی در برخی استادیوم ها، استقبال از آن ها بیشتر از تهران بوده است، بنابراین نمی‌توان حکم دقیقی در این باره داد.

ابهام در مجوز حرفه ای ۲۰۲۱ پرسپولیس

باتوجه به بدهی های سنگین خارجی که روی دست باشگاه پرسپولیس مانده، طرفداران این تیم نگران صدور مجوز حرفه ای برای حضور در لیگ قهرمانان ۲۰۲۱ هستند. در سال های گذشته باوجود این که مبلغ بدهی بسیار کمتر از مبلغ کنونی بود، این باشگاه با مشکلات جدی برای کسب مجوز حرفه ای مواجه بود و حالا طبیعتا شرایط سخت تر هم شده است.

اما مسئول امور بین الملل پرسپولیسی‌ها اعلام کرده که AFC هنوز فرم مربوط به این مجوز را ارسال نکرده است: برای دوره قبل به ما اعلام شده بود که فرایند صدور مجوز حرفه‌ای در اسفند ماه آغاز می‌شود اما کار را در اردیبهشت شروع کردند. برای دوره جدید حرفه‌ای‌سازی هنوز تصمیم‌گیری نشده و فرم‌ها نیامده است. در مرحله اول با ارسال فرمی شروع می‌شود که باشگاه‌ها باید نماینده خود و مسوول امور حرفه‌ای‌سازی را مشخص کنند. این فرم هم هنوز برای ما ارسال نشده است. البته با توجه به شرایط پیش آمده به دلیل بیماری کرونا و تعویق بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا، قابل انتظار است. بنابراین احتمالا اخذ مجوز حرفه ای در ماه های آینده استارت می‌خورد و باشگاه پرسپولیس مثل دیگر باشگاه های ایرانی کار سختی برای کسب این مجوزها خواهد داشت. نباید فراموش کرد که علاوه بر حدود ۴۰ میلیارد بدهی به ۱۱ فرد خارجی، پرسپولیسی ها در سال های گذشته برای پرداخت بدهی به بازیکنان داخلی نیز توافق کردند و موعد آن ها نیز به زودی سر می‌رسد.