ما لفظی به نام خودی و غیر خودی نداریم
ما لفظی به نام خودی و غیر خودی نداریم

مجتبی امینی که یازده ماه از انتصاب‌اش به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر می‌گذرد در نخستین نشست خبری‌اش درباره برخی هنرمندان که فیلم در جشنواره دارند اما تمایل به حضور در این رویداد ندارند، گفت: شاید مسائل اجتماعی دخیل باشد یا شخصی! ولی حاشیه‌ها تاثیری در بستر عدالت خواهی نمایش فیلم‌ها نخواهد داشت و ملاک […]

مجتبی امینی که یازده ماه از انتصاب‌اش به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر می‌گذرد در نخستین نشست خبری‌اش درباره برخی هنرمندان که فیلم در جشنواره دارند اما تمایل به حضور در این رویداد ندارند، گفت: شاید مسائل اجتماعی دخیل باشد یا شخصی! ولی حاشیه‌ها تاثیری در بستر عدالت خواهی نمایش فیلم‌ها نخواهد داشت و ملاک ما نظر تهیه‌کننده است.
به گزارش ایسنا، دو روز تا شروع چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر باقی مانده و در حالی که فیلم‌های بخش بین‌الملل هنوز معرفی نشده‌اند، مجتبی امینی در نشستی خبری که صبح دوشنبه دهم بهمن‌ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد، به تشریح جزییاتی از این رویداد پرداخت.
دبیر جشنواره فیلم فجر از بخش معاونت بین‌الملل جشنواره بابت ۶ ماه پیگیری و رایزنی قدردانی کرد و گفت: ۵۸۸ فیلم خارجی متقاضی حضور در جشنواره بودند که هیات مشاور ۲۶ اثر را از ۲۵ کشور انتخاب کرد و برخی برای اولین بار در منطقه اکران می‌شوند.
امینی تصریح کرد: تمام دوستان اپوزوسیون ما که الان خارج از کشور هستند در دوره های مختلف جشنواره حضور داشتند و کسی نمی‌تواند بگوید که در هیچ کدام از این ۴۰ دوره در جشنواره نبوده است. آنهایی که الان هم در این ۲۴ فیلم هستند از بدنه سینمای ایران هستند و ما لفظی به نام خودی و غیرخودی نداریم. ما از کره دیگری هنرمند نیاورده‌ایم و همه هنرمندان اینجا هستند. اگر به عقب برگردیم باز هم نام ۷۵ فیلم متقاضی و بعد ۲۴ فیلم را زود اعلام نمی‌کردیم چون می‌خواستیم در آرامش کار خود را پیش ببرند.
در ادامه یکی از سوال‌های مطرح شده در این نشست اختلال در سایت‌های پیش فروش جشنواره‌ی‌ فجر بود که امینی در این زمینه پاسخ داد: ما روی این سه سامانه ماه‌ها کار کردیم ولی شرایط اینترنت کشور و دیتاسنتر گاهی کُند می‌شود و اختلال‌هایی پیش می‌آید که وزارت ارتباطات باید بررسی و کمک کند.
دبیر جشنواره فیلم فجر در پاسخ به اینکه این رویداد پس از ۴۰ دوره قرار است چه زمانی حرفه‌ای شود چون توجیه فشار برای عدم اطلاع رسانی قانع کننده نیست، گفت: برای چندمین بار تکرار می‌کنم که آثار دیر آماده شد و اقلام تبلیغاتی هم در اختیار تهیه‌کننده است که برنامه‌ریزی خاص خودشان را دارند. ما بستری برای تبلیغ آماده می‌کنیم تا اکر کسی خواست استفاده کند ولی برخی نمی‌خواهند و سلیقه‌ای است.
در این باره مسعود نجفی گفت که چند دوره است بنا بر برنامه ریزی روابط عمومی فیلم‌ها و اقلام در زمان درستی در اختیار جشنواره قرار نمی‌گیرد.
مجتبی امینی در بخشی دیگر درباره پیگیری‌های خودش برای رفع مناقشه‌ها و حضور نداشتن انجمن منتقدان توضیح کرد: در کنار ۱۵۱۲ نفری که برای بخش رسانه ثبت نام کردند ، نام ۱۴۷ منتقد در جشنواره تایید شد و این نشان می‌دهد که آنها خود را جدا از بدنه رسانه‌ای نمی‌دانند. در این مدت همه کسبه و مشاغل به حالت عادی، زندگی خود را می‌گذرانند ولی موج مطالبه ای که از خارج کشور به حوزه هنر بخصوص سینما وارد می‌شود از سوی اهالی رسانه هم نقد می‌شود. اهالی هنر حق دارند به جریان طبیعی کار خود برگردند و از زیر فشار ذره بین بی‌اخلاقی و بی‌عدالتی که از سوی رسانه‌های معاند اتفاق می‌افتد،
خارج شوند.
دبیر جشنواره فیلم فجر در پایان این نشست تاکید کرد که «فشارهای رسانه‌ای خارجی هیچ تاثیری روی ما نداشته و با اقتدار پیش می‌رویم تا فصل جدیدی را برای سینمای ایران رقم بزنیم.
امینی همچنین در پایان از رییس سازمان سینمایی و وزیر ارشاد قدردانی کرد و گفت: شاید شوخی‌هایی هم با ایشان – محمد مهدی اسماعیلی- شد ولی وزیر ارشاد انرژی مضاعفی نسبت به همه وزاری قبلی برای سینما گذاشتند.
مسعود نجفی در بخش پایانی نشست اعلام کرد که طبق اطلاعات بخش آی تی جشنواره از ساعت ۱۰ تا ۱۲ بیش از ۶۵۰۰ قطعه به صورت تک فروشی فروخته شده است و در این دوره ۱۹ خبرنگار از رسانه‌های خارجی این رویداد را پوشش می‌دهند.