محاسبه آب بهای کشاورزی  بر اساس قانون تثبیت آب بهای زراعی است
محاسبه آب بهای کشاورزی  بر اساس قانون تثبیت آب بهای زراعی است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی بارش ها در سال جاری گفت: محاسبه آب بهای کشاورزی ، بر اساس قانون تثبیت آب بهای زراعی است. وحید خرّمی در برنامه زنده رادیویی “دریچه” گفت : وضعیت آبی سال جاری چندان مناسب نیست و ما شاهد کاهش ۳۰ درصدی بارش ها […]

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به کاهش ۳۰ درصدی بارش ها در سال جاری گفت: محاسبه آب بهای کشاورزی ، بر اساس قانون تثبیت آب بهای زراعی است. وحید خرّمی در برنامه زنده رادیویی “دریچه” گفت : وضعیت آبی سال جاری چندان مناسب نیست و ما شاهد کاهش ۳۰ درصدی بارش ها هستیم که در نتیجه این امر متاسفانه حجم مخزن سد سفیدرود هم کاهش ملموسی را به نسبت سال قبل نشان می دهد. رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان افزود : هم اکنون در مخزن سد سفید رود ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره داریم که این عدد در سال زراعی گذشته در همین هنگام ۲۳۰ میلیون متر مکعب بوده است که در شرایط نرمال این عدد باید چیزی در حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب باشد.

امسال هم باید برنامه ریزی دقیق داشته باشیم
خرمی تصریح کرد : این هشدارها و وضعیت نشان دهنده این است که امسال هم باید همانند سال گذشته برنامه ریزی دقیق داشته باشیم و مردم و مسئولین در کنار هم قرار بگیریم تا سال زراعی جدید را با تنش کمتری به پایان برسانیم.
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان در پاسخ به پرسش مجری برنامه در خصوص چگونگی تعیین آب بهای کشاورزی گفت : قیمت آب بهای کشاورزی بر اساس قانون محاسبه و تعیین شده است . وی خاطر نشان کرد : بر اساس آیین نامه نحوه اجرای قانون تثبیت آب بهای زراعی ، ۳ درصد ارزش محصول در شبکه های مدرن و ۲ درصد قیمت محصول برنج در شبکه های نیمه مدرن و ۱ درصد در اراضی سنتی باید به عنوان آب بهاء وصول گردد که در خصوص سنتی آب خورها با تمهیدات قانونی اندیشیده شده ، آب منطقه ای گیلان از آنها آب بها دریافت نمی کند. خرمی توضیح داد : این فرمول به این معناست در مجموعه ای که از شبکه های مدرن سد سفیدرود تامین آب می شود، اگر از یک هکتار، ۲ تن برنج سفید بدست آید، باید معادل قیمت ۶۰ کیلوگرم آن یعنی بیش از ۶ میلیون تومان آب بهاء پرداخت گردد اما با علم به این موضوع ، ما برای اینکه در آب منطقه ای گیلان بتوانیم زحمت ها و فشارهای وارده به کشاورزان محترم را به گونه ای جبران کنیم و کاهش دهیم ، با راهکارهای قانونی و با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان و ملاحظه وضعیت اقتصادی کشاورزان عزیز ، آب بهاء را به بیش از نصف کاهش داده ایم که برای هر هکتار از اراضی مشروب از شبکه مدرن به زیر ۳ میلیون تومان و هر هکتار از اراضی تحت شبکه های نیمه مدرن به زیر ۲ میلیون تومان رسیده است که اعداد مناسبی هستند.

با لایروبی ۱۰۰۰ کیلومتر انهار، از اتلاف حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب جلوگیری شد
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان در ادامه در خصوص دیگر اقدامات این شرکت از جمله لایروبی انهار نیز گفت : ما بر اساس اعتبارات سالانه ۵۰۰ کیلومتر لایروبی انهار درجه ۱ و ۲ در سطح استان را انجام می دادیم که پیرو تشکیل قرارگاه جهادی مدیریت منابع آب استان گیلان به ریاست استاندار گیلان در سال گذشته موفق به انجام کار بزرگ لایروبی ۱۰۰۰ کیلومتر از انهار مذکور با کمک دیگر ادارات استان در سطح استان شدیم که در فصل زراعی گذشته موجب تسریع در آب رسانی شد و با جلوگیری از اتلاف حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب، به کمک مدیریت آب استان گیلان و کشاورزان گیلانی آمد. خرمی در خصوص لایروبی آب بندانها اظهار داشت : به دلیل وجود خاک با ارزش در آب بندانها و عدم مجوز حمل خاک به عنوان انفال ، در سنوات گذشته برای لایروبی آب بندانها اعتبار خاص در نظر گرفته می شده است ولی بر اساس بند (ز) تبصره ۸ قانون بودجه سال گذشته جهت لایروبی و ساماندهی رودخانه ها ، با درایت نمایندگان استان،لایروبی آب بندانها نیز در قانون سالجاری اضافه گردید. وی ادامه داد: بر اساس بند (ز) تبصره ۸ قانون بودجه سالجاری ، خاک حاصلخیز و با ارزش آب بندانها به عنوان حق الزحمه به پیمانکاران در ازای لایروبی آب بندانها داده خواهد شد که با برنامه ریزی های صورت گرفته با حضور استاندار گیلان در هفته جاری ، لایروبی حدود ۳۰۰ هکتار از آب بندانهای استان با این شیوه اجرائی خواهد شد و سایر آب بندانهایی که خاک با ارزش و حاصلخیز ندارند ، با برنامه ریزی ها صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی استان انجام خواهد شد . رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان با اشاره به اینکه با برنامه ریزی های انجام شده و تلاش همکارانم در آب گیلان ، در سال زراعی گذشته ۲۵۷ حلقه چاه نیمه عمیق کشاورزی و نزدیک به ۹۰۰ پمپ سنگین ، آبرسانی به شالیزارها لحظه ای از خدمت رسانی باز نماندند، گفت : انجام خدماتی از این دست به علاوه ارائه سرویس ، راه اندازی، تعمیر ، برق رسانی های اضطراری به چاه ها و ایستگاه های پمپاژ ، لایروبی نهرها و آب بندانها و توزیع آب با همه تنگناها و منابع مالی محدود مستلزم این است که شرکت آب منطقه ای گیلان بتواند آب بهای زراعی را که از دیون دولتی است به موقع وصول نماید تا بتواند خدمات خود را پایدار نگه دارد و آن را صرف رفاه حال کشاورزان محترم گیلانی نماید. خرمی در پایان تأکید کرد از همه کشاورزان پر تلاش گیلانی صمیمانه تقاضا داریم با همان توجه و همراهی ای که در طول فصل زراعی گذشته نسبت به فرزندان خود در آب منطقه ای گیلان مبذول داشتند، نسبت به پرداخت به موقع آب بهای کشاورزی خویش در جهت ارائه خدمات پایدار به کشاورزان عزیز اقدام نمایند.