مراکز تجاری، سفارتخانه تجاری می‌شوند
مراکز تجاری، سفارتخانه تجاری می‌شوند

معاون وزیر صمت با بیان اینکه مراکز تجاری، سفارتخانه تجاری می‌شوند، از آغاز مذاکره برای ایجاد تعرفه ترجیحی با اندونزی و تجارت آزاد با صربستان خبر داد. علیرضا پیمان پاک امروز در سی‌وششمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه برنامه‌های ما در رابطه با بحث توسعه تجارت به دو بخش تقسیم می‌شود، […]

معاون وزیر صمت با بیان اینکه مراکز تجاری، سفارتخانه تجاری می‌شوند، از آغاز مذاکره برای ایجاد تعرفه ترجیحی با اندونزی و تجارت آزاد با صربستان خبر داد.

علیرضا پیمان پاک امروز در سی‌وششمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، با بیان اینکه برنامه‌های ما در رابطه با بحث توسعه تجارت به دو بخش تقسیم می‌شود، اظهار کرد: یک بخش مربوط به برنامه‌های توسعه بازار و بخش دوم مربوط به رفع مشکلات بر سر راه حوزه تجارت می‌شود که از حوزه‌های عمده‌ای از آن از جمله موضوع تجارت بین‌المللی غافل هستیم.رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: اگر مسائل مربوط به حوزه تجارت را تقسیم کنیم ۸۰ تا ۹۰ درصد این مسائل به خود تحریم‌ها بر می‌گردد و ۱۰ تا ۲۰ درصد مربوط به مسائل تحریمی از بیرون می‌شود که آن مسائل به راحتی قابل مدیریت است، زیرا در این بخش عزم‌ها و نیت‌ها همسو است، بنابراین حل مشکلات خارجی نسبت به مسائل داخلی راحت تر است.پیمان‌پاک ادامه داد: تاکنون نقشه راه کلانی برای توسعه تجارت خارجی کشور وجود نداشت؛ اما با توجه به صحبت‌های رئیس‌جمهور در تبلیغات انتخاباتی مبنی بر دو برابر شدن صادرات غیرنفتی، هدف گذاری‌ها به این سمت سوق داده شد و ما یک هدف‌گذاری حداقلی انجام دادیم تا در افق ۱۴۰۴ به ۷۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دست یابیم.وی افزود: در همین راستا مقرر شد که تعامل با کشورهای همسایه در دستور کار قرار گیرد و سیاست گسترش دیپلماسی تجاری ذیل دیپلماسی اقتصادی صادرات غیرنفتی اولویت ما باشد.
پیمان‌پاک با اشاره به صادرات محصولات کشاورزی، گفت: صادرات محصولات آب‌بر در شرایط کم‌آبی خوب نیست اما این موضوع نباید تبدیل به قاعده‌ای در بودجه شود که صادرات همه محصولات کشاورزی و مواد غذایی مشمول یک عوارض صادراتی شوند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: نباید محصول صادراتی کسی که در گلخانه هیدروپونیک بهترین تکنولوژی و کمترین آب‌بری را دارد با فردی که به صورت سنتی محصولی مانند هندوانه را تولید و صادر می‌کند دارای یک عوارض صادراتی باشند، بنابراین اگرچه وضع عوارض صادراتی بر محصولات کشاورزی خوب است اما به‌صورت تخصصی نبوده و مشکلاتی ایجاد کرده است.پیمان پاک در ادامه با اشاره به لزوم هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری، بیان کرد: هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری ضرورت دارد و از ابتدای شروع دولت سیزدهم کارگروهی را با بانک مرکزی ایجاد کردیم و توانستیم گشایش‌هایی نیز به‌وجود آوریم. البته برخی از مشکلات ما ناشی از عدم مدیریت کار توسط بخش خصوصی بود.
وی به ایجاد تالار دوم اشاره کرد و گفت: تالار دوم را ایجاد کردیم تا با نرخ توافقی صادرات کالا صورت بگیرد ولی برخی صادرات نماها کار را خراب کردند.
پیمان پاک با تاکید بر لزوم تغییر رویکردهای صادراتی کشور ما، حرکت از صادرات سنتی به سمت صادرات فناور محور مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: تاکنون به راه اندازی شبکه‌های خرده‌فروشی در کشورهای مقصد توسط صادرکنندگان توجهی نشده و دولت نیز به آن توجهی نداشته است لذا تمرکز ما بر آن است که در بحث زنجیره صادراتی بیشترین ارزش را به کشور وارد کنیم.وی افزود: یک اولویت بندی برای حوزه صادرات انجام داده‌ایم که اولویت اول کشورهای همسایه و برخی از کشورهای استراتژیک بود. در این فرآیند بر چند محور متمرکز شدیم که یکی از محورهای اصلی بحث توسعه بازار و محور مهم دیگر بحث لجستیک بود.رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: همچنین در بحث زیرساخت‌های ریلی کشور و در حوزه ترانزیت فعالیت‌هایی صورت گرفته و برای حل مسائل گلوگاه‌های ریلی کارهایی انجام شده است. در خصوص رفع مشکلات گمرکات هم اقدامات خوبی انجام شده است.وی با اشاره به موافقتنامه‌های تجاری و بین المللی با کشورهای مختلف بیان کرد: بحث موافقتنامه تجارت آزاد را با چند کشور آغاز کرده‌ایم که از جمله آنها بحث تجارت آزاد با صربستان است. همچنین بحث تعرفه ترجیحی با اندونزی را آغاز کرده‌ایم.
پیمان پاک گفت: بحث تجارت آزاد اوراسیا نیز به صورت جدی دنبال می‌شود و طی ۹ نشست به نتایج خوبی رسیده‌ایم و تا آذرماه امسال در مورد کالاها توافق خواهد شد و بعد از آن هم مصوبات مجلس در این رابطه دنبال می‌شود.وی اظهار کرد: در خصوص مسائل پولی و مالی نیز اقداماتی انجام شده است و تلاش کرده‌ایم شبکه‌های مدیریت تحریم در کشور را به کمک حوزه تجارت غیرنفتی بیاوریم. پیمان پاک افزود: استقرار رایزنان بازرگانی را در برنامه داریم که در همین راستا رایزنان بازرگانی ما از ۵ نفر به ۱۲ نفر افزایش یافته است. همچنین ۷ مرکز تجاری ایجاد شده که یکی از این مراکز، مرکز امارات است. تلاش ما این است که این مراکز به سفارتخانه‌های تجاری تبدیل شوند تا بتوانند همه خدمات را ارائه دهند.پیمان پاک در ادامه گفت: توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و محصولات دانش بنیان از اولویت‌های اصلی ما بوده است و در این راستا اقدامات مختلفی انجام داده و سعی کرده ایم مساله ضمانت نامه برای صادرات خدمات فنی و مهندسی را حل کنیم.
معاون وزیر صمت افزود: در بحث حمل و نقل لجستیک صادراتی وارد شده و در آستارخان موفق عمل کرده‌ایم و در عمان نیز اولین بار خط مستقیم راه افتاده و همین موضوع را برای قطر نیز دنبال می‌کنیم.
پیمان پاک با بیان اینکه بحث توسعه تجارت الکترونیک برای ما مهم است و روی آن متمرکز شده‌ایم، گفت: مساله تحریم به راحتی با ایجاد شبکه‌های بانکی، با ایجاد موارد مختلف قابل حل است اما سیستم ما از این موضوع غافل بوده است.

 

سند راهبردی ایدرو ۱۴۰۶
رونمایی شد
در مراسمی همزمان با پنجاه و پنجمین سالگرد تاسیس ایدرو و با حضور رئیس و دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صمت، مدیرکل دفتر وزارتی صمت، اعضای هیات عامل ایدرو، معاونان و مدیران سازمان و شرکت‌های تابعه از ویرایش نخست سند راهبری ایدرو ۱۴۰۶ رونمایی شد.معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو در این مراسم با اشاره به مختصات خاص اقتصاد کشور، سند راهبردی جدید ایدرو را مبتنی بر توسعه تحول محور برشمرد و گفت: چشم‌انداز ایدرو در سند راهبردی، پیشرو در توسعه صنعتی و گسترش بن سازه (پلت فرم) های نوسازی و نوآوری صنعتی در افق ۱۴۰۶ خواهد بود.علی نبوی توانمندسازی و نوسازی صنایع، توسعه بن سازه (پلت فرم) های نوآورانه، توسعه هدفمند سرمایه‌گذاری و توسعه مدیریت و ارتقای شایستگی‌ها را چهار راهبرد کلان ایدرو بر اساس سند جدید عنوان کرد..رئیس هیات عامل ایدرو گفت: در راستای توانمندسازی و نوسازی صنایع ایجاد شبکه ارزیابی، رتبه بندی و نظارت بر ارائه دهندگان خدمات، شناسایی حلقه‌های دانشی و ایجاد پلت فرم‌های بهم رسان ذی نفعان این حوزه، تسهیل‌گری در ارائه خدمات مشاوره‌ای و تسهیل‌گری در تامین مالی اجرای طرح‌های بهسازی، بازسازی و نوسازی از جهت‌گیری های این راهبرد کلان ایدرو است.

 

 

 

خرید گندم
به ۵/۵ میلیون تن رسید
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه خرید تضمینی گندم به ۵.۵ میلیون تن رسیده است، گفت: هنوز ۲۴ درصد از مطالبات کشاورزان تسویه نشده و این روند نگران کننده است.
وی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم به ۵.۵ میلیون تن رسیده است، گفت: هنوز ۲۴ درصد از مطالبات کشاورزان تسویه نشده و این روند نگران کننده است.
عطاء الله هاشمی با اشاره به اینکه از دهم تیرماه مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است، گفت: کشاورزان ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب دارند.
وی ارزش کل گندم خریداری شده تا صبح امروز را ۶۱ هزار میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین ۲۸ تا ۳۰ درصد رشد کرده است.
وی با اشاره به اینکه برآورد می‌شود بتوانیم حدود ۶.۸ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کنیم، گفت: البته این در صورتی است که دولت بتواند روند پرداخت مطالبات را
مرتب کند.
هاشمی تصریح کرد: در حال حاضر روند پرداخت مطالبات نگران کننده است و قرار بود که مطالبات حداکثر طی یک هفته بعد از تحویل گندم پرداخت شد اما هم اکنون بین ۲۵ تا ۳۰ روز طول می‌کشد.

 

 

مجوز افزایش قیمت ۴ قلم محصول لبنی تکذیب شد
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هیچ‌گونه افزایش قیمتی برای ۴ قلم محصول لبنی تنظیم بازاری و حتی سایر اقلام لبنی نخواهیم داشت.
مسعود امراللهی در خصوص نامه اخیر انجمن لبنی مبنی بر عدم امکان تخصیص ۵۰ درصدی تولیداتشان به چهار قلم محصول لبنی تنظیم بازاری گفت: دیروز در جلسه با حضور نمایندگان سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، بازرسی اتاق اصناف و سوپرمارکتی‌های استان تهران مشکل ضریب سود تولیدکنندگان و توزیع کنندگان آنالیز و تعیین شد.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ابلاغ مصوبه سود بین تولیدکنندگان و توزیع کنندگان افزود: بر اساس این مصوبه مقرر شد تولیدکنندگان ۵۰ درصد تولیدات خود را به تولید چهار قلم محصول لبنی تنظیم بازاری و توزیع کنندگان علاوه بر تأمین نیاز بازار محصولات را با نرخ‌های مصوب قبلی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند.وی بیان کرد: در واقع مشکل اصلی تولیدکنندگان لبنی میزان سود بین تولید و توزیع بود که با ورود دولت و آنالیز قیمت‌ها این مشکل برطرف شد. در کنار چهار قلم محصول لبنی تنظیم بازاری قیمت سایر محصولات لبنی نیز افزایش قیمتی نخواهد داشت.

 

 

استفاده از هوش مصنوعی
برای رفع به‌موقع خرابی‌های برق
مدیرکل دفتر مهندسی و راهبری شبکه توزیع برق شرکت توانیر از اجرای طرح هوشمندسازی مرکز اتفاقات برق تحت عنوان «طرح هما» خبر داد.مسعود صادقی اجرای طرح هوشمندسازی مرکز اتفاقات برق تحت عنوان «طرح هما» را از اقدام‌های شاخص این عرصه در سال ۱۴۰۰ برشمرد.وی گفت: تا پیش از راه‌اندازی طرح هما، اپراتورها برای پاسخگویی به انبوه تماس مشترکان، تحت‌فشار کاری قرار داشتند و در شرایط بحرانی با پدیده تماس‌های بهمنی روبرو بودیم به‌طوری‌که امکان پاسخگویی به مشترکان در زمان اندک وجود نداشت و متقاضیان باید در صف تماس قرار می‌گرفتند.صادقی افزود: برای حل این موضوع اقدام‌هایی بر پایه دانش مهندسی ایرانی و بدون استفاده از ابزار و امکانات وارداتی شکل گرفت و سیاست‌های بسیار متهورانه شرکت توانیر باعث شد دستاوردهای صنعت برق در این عرصه در مرزهای مناسبی از دانش فنی و در تراز بین‌المللی قرار بگیرد.این مقام توانیر ادامه داد: در طرح هما مشترکان می‌توانند انتخاب کنند به‌جای ارتباط صرف با اپراتور و قرار گرفتن در صف تماس‌های بهمنی، با کمک هوش مصنوعی شناسایی شوند و خدمت مورد درخواست خود را ثبت و کد پیگیری دریافت کنند و درخواست نیز به طور مکانیزه و به همراه مختصات مکانی مشترک به واحدهای عملیاتی ارجاع می‌شود.

 

 

 

 

۹۰ درصد پول کلزاکاران
پرداخت شد
خرید تضمینی دانه روغنی کلزا همزمان با فصل خرید گندم در کشور آغاز شده و تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار تن از این محصول از کلزاکاران سراسر کشور خریداری شده است.
ارزش دانه‌های روغنی خریداری شده در کشور تا کنون از یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان فراتر رفته و افزون بر یک هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان به حساب کلزاکاران واریز شده است که معادل بیش از ۹۰ درصد مطالبات آنهاست.
استان خوزستان با خرید تضمینی بیش از ۵۶ هزار تن کلزا، پیشتاز خرید این محصول کشاورزی در کشور است.
قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا در سال گذشته برای فصل جاری زراعی، ۱۵ هزار تومان تعیین شده بود که برای حمایت از تولیدکنندگان دانه‌های روغنی و تقویت انگیزه‌های تولید این محصول، قیمت آن به ۲۱ هزار تومان برای هر کیلوگرم افزایش یافت و با توجه به اینکه خرید تضمینی این محصول در کشور با قیمت قبلی آغاز شده بود، مابه‌التفاوت بهای آن به کشاورزان عزیزی که محصول خود را با قیمت ۱۵ هزار تومان به مراکز خرید تحویل داده بودند، پرداخت شد و در حال حاضر، هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا با نرخ جدید یعنی ۲۱ هزار تومان
خریداری می‌شود.

 

بیمه سرمد بر مدار سودآوری با رشد بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ درصدی

صورت‌هالی مالی بیمه سرمد نشان می‌دهد این شرکت در مسیر سودآوری قرار گرفته و سود سه ماه ابتدایی این شرکت در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶۲۳۰ درصد رشد داشته است.به گزارش روابط عمومی بیمه سرمد، صورت‌های مالی سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ این شرکت که بر روی سامانه کدال منتشر شده است، نشان می‌دهد که سرمد حرکت بزرگی را به سمت سودآوری آغاز کرده است.بیمه سرمد در سال گذشته با مشکلاتی مواجه شد که بزرگترین نمود آن کاهش سودآوری این شرکت بود، مشکلاتی که تغییرات در ترکیب هیات مدیره و مدیرعامل را به دنبال داشت تا سرمد بار دیگر بتواند به مسیر سودآوری بازگردد.حالا پس از چند ماه از تغییرات در بیمه سرمد، صورت‌های مالی سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نشان از حرکت سرمد به سمت مسیر سودآوری دارد و این شرکت در صورت‌های مالی خود، ۹۶۸۲۹۳ میلیون ریال (۹۶ میلیارد تومان) سود شناسایی کرده و تغییر بزرگی را رقم زده است.بر اساس این گزارش، سود بیمه سرمد در سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز، ۶۲۳۰ درصد رشد داشته است و این شرکت می‌تواند با حرکت در این مسیر، مشکلات سال گذشته خود را نیز جبران و منافع سهامداران سرمد را تامین کند.