مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: مراکز ترک اعتیاد تا حد امکان پذیرش جدید ندارند مگرآنکه مورد خاص و ویژه ای باشد. فرید براتی سده افزود: معتادان در مراکز ترک اعتیاد می توانند به طور داوطلبانه ترخیص شوند و اگر بهبود یافتند و ترخیص شدند، مراکز دیگر مورد جدیدی تا […]
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: مراکز ترک اعتیاد تا حد امکان پذیرش جدید ندارند مگرآنکه مورد خاص و ویژه ای باشد.
فرید براتی سده افزود: معتادان در مراکز ترک اعتیاد می توانند به طور داوطلبانه ترخیص شوند و اگر بهبود یافتند و ترخیص شدند، مراکز دیگر مورد جدیدی تا حدامکان پذیرش نخواهد کرد.
وی ادامه داد: معتادانی که در مرکز هستند همچنان باقی می مانند اگر مورد مشکوکی از نظر ویروس کرونا بین آنها وجود داشته باشد از بقیه جدا می شوند و به اتاق قرنطینه می روند تا به مراکز بهداشتی منتقل شوند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تشکیل ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار نفر در مراکز ماده ۱۶، و ۱۴ هزار نفر در مراکز تبصره دو نگهداری می شوند.
براتی سده یادآور شد: هزار و ۲۰۰ مرکز اقامتی –کمپ- در کشور فعالیت دارد که ۴۴۷ مرکز از این تعداد در رابطه با مراکز تبصره ۲ با بهزیستی همکاری دارند.
وی تصریح کرد: همچنین ۱۰۴ شلتر یا سرپناه، ۲۵ مرکز توانمند سازی، ۴۰ مرکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی، ۲۰ مرکز ماده ۱۶، هزار و ۱۰۰ مرکز سرپایی و ۱۴۵ مرکز کاهش آسیب موسوم دی آی سی در کشور فعالیت دارند.
مراکز ماده ۱۶، مراکز ترک اعتیاد اجباری برای نگهداری و ارائه خدمات به معتادان بی خانمانی است که به طور علنی در خیابان ها به مصرف مواد می پردازند. مراکز تبصره ۲ نیز که در کنار این مراکز ایجاد شده اند، مراکز صیانت و توانمندسازی از معتادان متجاهر بهبود یافته هستند.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، فرانسه، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا و امارات گسترش یافته و تا کنون جان حدود سه هزار نفر را گرفته است.
مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ماه از ابتلا و درگذشت دو شهروند قمی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
با اعلام همه گیری ویروس کرونا در کشور، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در حکمی به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی دستور داد ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشکیل شود.
همچنین رییس جمهوری در صدور حکم و ابلاغ جدیدی به وزیر بهداشت ماموریت داد تا ضمن تشکیل جلسات مستمر این ستاد، از تمام توان مجموعههای ذیربط به منظور کمک به جلوگیری از شیوع و ریشهکنی هر چه سریعتر این بیماری بهره گرفته و به طور مستمر به وی گزارش دهد.
روحانی در این حکم دستگاههای کشور را مکلف به اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا کرد.
از زمان تشکیل این ستاد با همراهی و هماهنگی همه دستگاه های دولتی اقدات مناسبی برای شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی مراکز دانشگاهی و مدارس و کاهش ساعات اداری صورت گرفته است. در آخرین اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه هفته جاری اعلام کرد: ۳۰۰ هزار اکیپ با همکاری بسیج و مراکز درمانی برای غربالگری کرونا و بیماریابی خانه به خانه مردم از دو روز آینده به تک تک خانه های مردم مراجعه می کنند.
علی رضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت روز گذشته (دوشنبه) گفت: تاکنون هزار و ۵۰۱ نفر به طور قطعی در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۶ نفر فوت کردهاند.
با این حال پزشکان توصیه می کنند با خود مراقبتی، قرنطینه خانگی، پرهیز از سفر و رعایت بهداشت فردی می توان مانع از ابتلا و سرایت به ویروس کرونا شد.