مردم منتظر تزریق برند خاصی از واکسن نمانند
مردم منتظر تزریق برند خاصی از واکسن نمانند

معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: این تصمیم که منتظر فلان واکسن برند هستیم تا تزریق کنیم بسیار غلط است، زیرا واکسن‌ها بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کارایی دارند و عقل سلیم حکم می‌کند در اوج گیری کرونا، با واکسن ۶۰ درصد ایمنی ایجاد کنیم. دکتر نادر توکلی طی […]

معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: این تصمیم که منتظر فلان واکسن برند هستیم تا تزریق کنیم بسیار غلط است، زیرا واکسن‌ها بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کارایی دارند و عقل سلیم حکم می‌کند در اوج گیری کرونا، با واکسن ۶۰ درصد ایمنی ایجاد کنیم.
دکتر نادر توکلی طی گفت‌وگویی با بیان اینکه دولت سیزدهم واکسیناسیون را اولویت خود قرار داده، افزود: واکسیناسیون سراسری بستگی به این دارد که چقدر بتوان تشکیلات و ساز و کار اجرای واکسن را اجرایی کرد اما خوشبختانه با افزایش واردات واکسن، خوشبین هستیم در یک یا دو ماه آینده قشر عظیمی واکسینه شوند.
وی با تاکید بر اینکه بهترین واکسن، اولین واکسن است، یادآور شد: به این معنا که هر واکسنی هست را بزنید. این تصمیم که منتظر فلان واکسن هستیم تا تزریق کنیم تصمیم بسیار غلطی است زیرا واکسن‌ها بین ۶۰ تا ۸۰ درصد کارایی دارند و اگر با واکسن ۶۰ درصدی ایمنی داشته باشیم بهتر از این است که چند ماه صبر کنیم تا فلان واکسن برند وارد شود. ضمن اینکه در این اوج بیماری، عقل سلیم حکم نمی‌کند چنین کاری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون تنها راه اساسی برای کاهش مرگ‌ومیر و شدت بیماری است که در همه جای دنیا بر این قضیه متفق‌القول هستند، اظهار داشت: همه منابع علمی هم از این قضیه پشتیبانی می‌کنند.
توکلی بهترین زمان تزریق واکسن و اقدام به واکسیناسیون را در حالت آرام کرونا عنوان کرد و افزود: وقتی انجام واکسیناسیون در زمان پیک بیماری با زمانی که بیماری در حالت آرام قرار دارد و در اوج بیماری نیست متفاوت و اثربخشی کمتری دارد. به همین دلیل عنوان می‌شود که واکسن زدن دلیلی بر مبتلا نشدن شخص نیست بلکه از شدت بیماری یا مرگ‌ومیر می‌کاهد.
معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران با تاکید بر اینکه برنامه واکسیناسیون برای عدم ابتلا نیست بلکه به خاطر کم شدن مرگ‌ومیر و شدت بیماری و کاهش میزان بستری در بیمارستان‌هاست، خاطرنشان کرد: بطور مثال واکسیناسیون افراد سالمند و بالای ۶۰ سال است که نرخ مرگ‌ومیر در این رده سنی را تا ۶۰ درصد کاهش داده است.
توکلی ادامه داد: در بررسی‌هایی که در ستاد ملی مقابله با کرونا بر روی سه هزار سالمند بالای ۶۰ سال بستری شده در بیمارستان صورت گرفت، مشاهده شد بیش از ۹۵ درصد آنان واکسن نزده بودند؛ به این معنا که واکسیناسیون مشخصا از بستری بیمار، تشدید بیماری و مرگ‌ومیر جلوگیری می‌کند. وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه برنامه واکسیناسیون به شدت سرعت یافته، تصریح کرد: اگر روند کار به همین شکل ادامه یابد و مشاغل خاص مانند معلمان، مشاغل خدماتی و برخی مشاغل پر ریسک هم به سرعت واکسینه شوند می‌توان خوشبین بود که یک ماه و نیم آینده قشر عظیمی از افراد واکسینه و از اوج گیری بیماری کاسته شود.
توکلی با اعلام این خبر که سویه‌های جدیدتری از ویروس کرونا پیش بینی شده که در کشورهای اروپایی نمونه‌های آن رویت شده است، یادآور شد: برای پیشگیری از ورود این نوع جهش یافته، بستن مرزها امکان پذیر نیست به همین دلیل اولویت اصلی پوشش حداکثری واکسیناسیون در تمام افرادی است که بالای هجده سال سن دارند.
وی با رد این باور که با واکسیناسیون هم افراد فوت می‌کنند، اظهار داشت: ممکن است افرادی علامت‌دار و مبتلا به کرونا باشند اما متوجه این مساله نشده و اقدام به تزریق واکسن کنند و دچار مشکلات و علائم کرونا شوند. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر فردی هر گونه علائم اعم از گلو درد، بدن درد، مشکلات دستگاه گوارشی و غیره دارد یا ظرف ۴۸ یا ۷۲ ساعت گذشته با بیمار کرونایی در تماس بوده به هیچ عنوان واکسن نزند.
معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران دلیل این ممنوعیت را اینگونه توضیح داد: این افراد وقتی واکسن می‌زنند شرایط بسیار پیچیده‌تر می شود و احتمال سرایت کرونا و اوج گیری بیماری در فرد دوچندان می‌شود اما به طور کلی واکسن حتی برای افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند مشکلی ایجاد نمی‌کند.