بخشهای مختلف از زندگی ملکه الیزابت دوم که نزدیک به یک قرن به طول انجامید، تاکنون در چندین فیلم، سریال و مستند تلویزیونی به تصویر کشیده شده است. ملکه الیزابت دوم، روز هشتم سپتامبر ۲۰۲۲ در سن ۹۶ سالگی و در حالی که بیش از ۷۰ سال بر تخت سلطنت بریتانیا تکیه زده بود، درگذشت. […]
بخشهای مختلف از زندگی ملکه الیزابت دوم که نزدیک به یک قرن به طول انجامید، تاکنون در چندین فیلم، سریال و مستند تلویزیونی به تصویر کشیده شده است. ملکه الیزابت دوم، روز هشتم سپتامبر ۲۰۲۲ در سن ۹۶ سالگی و در حالی که بیش از ۷۰ سال بر تخت سلطنت بریتانیا تکیه زده بود، درگذشت. او در رتبه دوم طولانیترین مدت سلطنت قرار میگیرد.زندگی طولانی و پرماجرای ملکه اروپایی تاکنون بهانه ساخت چندین فیلم، سریال و مستند شده است. الجزیره در گزارشی به معرفی چند اثر نمایشی با موضوع زندگی الیزابت دوم پرداخته که در ادامه میخوانید:
سریال «تاج» ـ (The Crown)
سریال «تاج» را میتوان موفقترین اثر نمایشی درباره الیزابت دوم دانست. با وجود اینکه برخی این سریال را جنجالبرانگیز دانستهاند اما این اثر که در نتفلیکس ساخته شده، شناخته شدهترین اثر نمایشی درباره خانواده سلطنتی انگلیس است. سریال «تاج» که از سال ۲۰۱۶ منتشر شده و تاکنون انتشارش ادامه دارد، فقط به زندگی ملکه الیزابت نپرداخته و به جزئیات زندگی تمامی افراد خاندان سلطنتی بریتانیا توجه کرده است. فصل پنجم این سریال در آستانه انتشار قرار دارد. ضمن اینکه روز گذشته اعلام شد، ساخت فصل ششم و پایانی سریال «تاج» پس از مرگ ملکه الیزابت که یکی از شخصیتهای اصلی این سریال بود، متوقف شد.
سریال «یک سال با ملکه» ـ (A Year with the Queen)
سریال تلویزیونی «Monarchy… The Royal Family at Work» که به نام «A Year with the Queen» هم معروف است، یک سریال تلویزیونی مستند، تولید BBC و RDF Media است. این مستند تلویزیونی زندگی خانواده سلطنتی را در طول یک سال دنبال میکند.این سریال که در سال ۲۰۰۷ منتشر شده است، سفرهای بین المللی و رسمی خانواده سلطنتی، جشنها و مراسمها و زندگی روزمره آنها در طول یک سال را به تصویر کشیده است. این اثر از سایت IMDb امتیاز ۷.۹ را کسب کرده است.
مجموعه مستند «خانواده سلطنتی» ـ (Royal Family)
در اواخر دهه ۶۰ میلادی یک روزنامهنگار تصمیم گرفت تا با ساخت یک مستند تلویزیونی از زندگی روزمره خانواده سلطنتی انگلیس، روابط میان خاندان سلطنتی و مردم را بهبود بخشیده و زندگی عادی و روزمره آنها را به مردم نشان دهد. این مستند تلویزیونی با نام «Royal Family» اولین بار در سال ۱۹۶۹ از شبکههای «BBC۱» و «ITV» پخش شد.این مستند در بریتانیا بیش از ۳۰ میلیون بیننده داشت و وقتی حق پخش بینالمللی آن به فروش رسید، به بیش از ۳۵۰ میلیون بیننده دست یافت. با این وجود از سال ۱۹۷۷ به بعد از تلویزیون انگلیس پخش نشد و دسترسی به آن دشوار بود تا اینکه از سال گذشته در بستر اینترنت در دسترس عموم قرار گرفت.
فیلم «سخنرانی پادشاه» ـ (The King’s Speech)
«سخنرانی پادشاه» (The King’s Speech) یک درام تاریخی و بیوگرافی است که در سال ۲۰۱۰ با بازی کالین فرث و هلنا بونهام کارتر منتشر شد. این فیلم چهار جایزه اسکار و هفت جایزه بفتا را به دست آورده و مورد توجه مردم و منتقدان قرار گرفته است. «سخنرانی پادشاه» ماجرای به سلطنت رسیدن جرج ششم و ارتباط او با دو دخترش به ویژه الیزابت که ولیعهد او شد را به نمایش میگذارد.
فیلم «ملکه» ـ (The Queen)
فیلم «ملکه» با ساختار بیوگرفی به ماجرای فوت پرنسس دایانا طی یک تصادف رانندگی همراه با دودی فاید ـ تهیهکننده مصری ـ میپردازد. این فیلم با بازی هلن میرن و جیمز کارویل در سال ۲۰۰۶ منتشر شده و برنده جوایز بفتا، اسکار و گلدن گلوب بوده است. درآمد این فیلم ۱۲۳ میلیون دلار برآورد شده در حالی که بودجه ساخت آن بیش از ۱۵ میلیون دلار نبوده است.
مرمت و بهسازی مجسمه فردوسی پس از ۶۳ سال
سازمان زیباسازی شهر تهران با بکارگیری همه ظرفیت های علمی و دانشگاهی تخصصی پس از ۶۳ سال از زمان ساخت، مجسمه فردوسی را مرمت می کند.رضا صیادی با اعلام این خبر، گفت: مجسمه فردوسی یکی از فاخرترین آثار هنری شهر تهران است که به دلیل اهمیت و ارزش معنوی آن در سطح ملی و بین المللی مورد توجه، رصد و بررسی مستمر سازمان زیباسازی به عنوان اولویت در حوزه نگهداشت برای بهسازی و مرمت قرار دارد.وی ادامه داد: این مجسمه ارزشمند که از میراث فرهنگی شهر تهران شناخته می شود، ۶۳ سال پیش در سال ۱۳۳۸ توسط استاد ابوالحسن خان صدیقی در ایتالیا ساخته و به ایران منتقل شده و در طول شش دهه گذشته با توجه به شرایط آب و هوایی، آلودگی هوا و برخی صدمه های محیطی با آسیب جدی مواجه شده که در مقابل، متاسفانه نسبت با نگهداشت اصولی، بهسازی و مرمت تخصصی آن اقدام موثری انجام نشده است.به گفته مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، این سازمان در دوره اخیر مدیریت شهری به حفظ و نگهداری آثار هنری شهر توجه جدی داشته و به همین منظور شورای هنری سازمان با بهرهگیری از اساتید فرهیخته، صاحبنام و پیشکسوت این حوزه نظیر استاد ایرج محمدی و استاد طاهر شیخ الحکمایی موضوع مرمت مجسمه فردوسی را در دستور کار خود قرار داده است.بر اساس گزارش اداره ارتباطات و امور بینالملل سازمان زیباسازی شهر تهران، صیادی با اشاره به بازدیدهای مستمر تخصصی مدیران، کارشناسان و مشاوران علمی و هنری سازمان از وضعیت این اثر هنری طی یکسال گذشته، گفت: جلسات مشورتی و رایزنی با مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و خارجی روند مرمت و بهسازی این اثر ارزشمند را طراحی و با استفاده از همه ظرفیت ها و تجارب بین المللی در این مسیر اقدامات عملیاتی موثری را اجرایی میکند.
بدشانسی هایی که سکه شانس شدند
سالی که دیپلم گرفتم؛ با هزار امید و آرزو خودم را برای کنکور آماده می کردم، قدرت رویاها و روزهای رنگ رنگی ام ستیز با سؤالاتی بود که چون لشکری به در ورودی دانشگاه و مستقر شدن در کرسی مورد علاقه ام قوی و زورگو استوار بودند، روز امتحان بدبختانه استرس و هول شدن های بی موقع نگذاشت که من در رشته ی مورد نظرم رتبه ی قبولی بیاورم، برای همین تصمیم گرفتم سال دیگر بهتر و قوی تر در این نبرد حاضر شوم، سال بعد از بخت بدم سه روز مانده به روز کنکور کرونا گرفتم و در روز کنکور تب و لرزی داشتم که فقط علاجم تختخواب و استراحت بود.روزهای خفته در هزار و یک فکر و خیال و ناامیدی در دنیایی که جز خرابه ای بیش نمانده بود را در افسردگی و نا امیدی می گذراندم، ولی با پند و اندرز های خانواده تصمیم گرفتم خودم را از سومین سال پی در پی پشت کنکور ماندن و ناامیدی مطلق بیرون بکشم. روز کنکور که فرا رسید، امتحان را دادم، ولی با دودلی از قبولی در رشته ی دل خواه، نفسم بند آمده بود. به هر حال وقتی نتایج کنکور اعلام شد، نام خودم را در سطر قبولی رشته ی مورد نظرم یافتم. با شوق و ذوق فراوان راهی دانشگاه شدم، آنجا دوستی را یافتم که در کنار او و جسارت هایش با گذشت چهار سال از دانشگاه اکنون من و دوستم به جایی رسیدیم که امروز شرکتی را به ثبت رسانده ایم. من با مرور گذشته ام به این نتیجه رسیدم که اتفاق هایی که من آن را بدشانسی می خواندم پل های زندگی من شدند تا با قدم نهادن بر آن ها بتوانم به موقعیت هایی دست یابم که آنان را خوش شانسی می نامیدم، در وجودم خجل زده از این که واژه ی بد شانسی را به موقعیت هایی دادم که مرا بر قله ی آرزوها بردند، اکنون به این باور رسیده ام که از دل بدشانسی هاست که کودک خوش شانسی متولد می شود.
«لوپتو» به یونیورسال کیدز رسید
انیمیشن سینمایی «لوپتو» به دهمین جشنواره یونیورسال کیدز استانبول راه یافت. انیمیشن بلند لوپتو به تهیه کنندگی محمدحسین صادقی و کارگردانی عباس عسکری از محصولات مرکز انیمیشن سوره، در بخش رقابتی دهمین جشنواره یونیورسال کیدز (UKFF) به نمایش درمی آید.این جشنواره با موضوعِ محوری صلح و با شعار «بله به کودکان و بله به صلح جهانی» از روز ۲۴ الی ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۱ در شهر استانبول کشور ترکیه برگزار میشود. یکی از ویژگیهای این جشنواره، فرشِ صلح آن است که به صورت دو نوار سفید و مشکی در ورودی محل اصلی برگزاری جشنواره گسترده شده و از همه شرکت کنندگان درخواست میشود که برای تأیید حمایت خود از صلح، روی پارچه سفید امضا کنند و برای اعتراض به جنگ روی پارچه سیاه راه بروند.
بنیانگذار جشنواره روونا مارتینز اولایان، هنرمند فیلیپینی مقیم ترکیه که به شدت از صلح حمایت می کند، می گوید: ما خلق میکنیم تا الهام بخش باشیم، ما الهام میگیریم تا در جامعه صلح بیافرینیم و در این جامعه هرگز جنگ اتفاق نخواهد افتاد. با سرلوحه قرار دادن این اصل، جشنواره مشعل امید را به منطقهای جنگ زده میآورد.لوپتو یک انیمیشن سینمایی موزیکال با فضایی شاد و مهیج است که قرار است در مهرماه سال جاری توسط دفتر پخش «بهمن سبز» روی پرده سینماهای کشور برود. این انیمیشن سینمایی، اولین محصول سینمایی مرکز انیمیشن سوره است که با تکنیک سه بعدی در استودیو فراسوی ابعاد، توسط هنرمندان کرمانی تولید شده است. در خلاصه داستان لوپتو که پخش
بین الملل آن برعهده مرکز بین اللمل سوره است، آمده: پدر علی در کارگاه لوپتو با یاد دادن ساخت اسباب بازی به بیمارانش، آنها را درمان میکند.