مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز با هدف گسترش همکاریهای آموزشی، علمی و کاربردی فیمابین تفاهمنامه همکاری منعقد کردند. در این تفاهمنامه که به امضای محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و علیرضا صنوبر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز و […]
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز با هدف گسترش همکاریهای آموزشی، علمی و کاربردی فیمابین تفاهمنامه همکاری منعقد کردند.
در این تفاهمنامه که به امضای محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و علیرضا صنوبر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز و مصطفی هژیر یوسفی خزانهدار سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز رسیده است، بر مشارکت و همکاری در زمینههای آموزشی، علمی، مطالعاتی و ترویجی با در نظر گرفتن ظرفیت و امکانات موجود و بهرهبرداری از توانمندیهای علمی و تخصصی طرفین، از طریق مساعدت و تسهیل در برقراری ارتباط و بخشهای تخصصی طرفین با رعایت حقوق، ضوابط و مقررات مورد عمل طرفین تفاهمنامه (در راستای فرازهایی از مواد ۵۱ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و مواد ۳۷ و آییننامه اجرایی آن) تاکید شده است.
بر همین اساس، دو طرف با همکاری در زمینه ارائه خدمات علمی، آموزشی و پشتیبانی برای اجرای مفاد تفاهمنامه با هدف اعتلای مهندسی، انجام مطالعات و تشکیل کمیتههای تخصصی و کارگروههای مشترک در زمینه اهداف تفاهمنامه، مشارکت و همکاری در مطالعات، تدوین راهنما و دستورالعمل در زمینه پایش ایمنی، سلامت، مقاومسازی، بهسازی لرزهای، مصرف انرژی در ساختمانها، مباحث مقررات ملی ساختمان، کنترل کیفیت و ارزیابی کمی و کیفی در بخشهای مرتبط و یا مشترک، همکاری و تبادل تجربیات در خصوص تدوین نظامنامهها، دستورالعملها، آییننامهها و شیوهنامههای مورد نیاز طرفین، همکاری در زمینههای مرتبط با صدور، تمدید و تایید صلاحیتها، پروانههای اشتغال به کار، گواهینامهها و استانداردهای فنی در حرفهها و خدمات مهندسی در امور طراحی، اجرا، نظارت، آموزش، تحقیق، مرمت و بازسازی، تعمیر و نگهداری، کنترل و بازرسی، خدمات آزمایشگاهی و سایر خدمات مهندسی موضوع قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و همکاری در برگزاری همایشهای تخصصی، و بینارها، کارگاهها و دورههای آموزشی مورد نیاز برای صدور، تمدید و ارتقای پایه پروانه اشتغال به کار مهندسان و همچنین به هنگام نگه داشتن و ارتقای دانش فنی مهندسان، در جهت اجرایی نمودن موضوع تفاهمنامه گام خواهند برداشت.
در جلسه امضای تفاهمنامه مشترک همکاری، علیرضا صنوبر رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز در سخنانی گفت: با بررسی اجمالی که در دوره جدید هیات مدیره نظام مهندسی استان البرز داشتیم، متوجه شدیم که بسیاری از سازمانهای نظام مهندسی ما دچار نوعی روزمرگی و مدیریت جاری شدهاند که به عنوان یک اشکال در نظامات مهندسی کل کشور دیده میشود. در نتیجه این موضوع، با بررسی همهجانبه و بر اساس وظایف ملی، راهبردی را تحت عنوان «قدم گذاشتن و پیگیری افزایش طول عمر مفید ساختمانها» تعریف کردیم.
وی ادامه داد: برای تحقق این راهبرد، سه موضوع، ارتقای کیفیت مصالح مصرفی، ارتقای کیفیت اجرا و تعمیر و نگهداری و مراقبت از ساختمانها در دستور کار ما قرار گرفت. این دستهبندی شرایط جدیدی را ایجاد کرد و متوجه شدیم که بسیاری از کمبودها در حال حاضر در کشور وجود دارد که نیازمند کار و تلاش بیشتری است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز افزود: در حوزه آموزش و پژوهش که لازمه کار برای اهداف راهبردی است، نقشه راهی ترسیم کردیم بدین صورت که تمام اقدامات ما و آموزش و پژوهش ما ذیل هدف نهایی سازمان باشد. تفاهمنامه امروزمان را نیز به عنوان بخشی از آن راهبرد نهایی تعریف کردیم که قطعا جای فعالیت و کار بسیاری دارد.
صنوبر در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه در وزارت راه و شهرسازی، مطالبی در قالب آییننامهها و دستورالعملها ارائه میشود که مواردی را به آینده موکول میکنند که هیچوقت هم ارائه نمیشود. به عبارت دیگر قانونی دارید و میخواهید اجرا کنید اما دستورالعمل آن را ندارید. ما تلاش کردیم تا در این بخش نیز ورود کرده و نقش خود را ایفا نماییم. همچنین ضمن تمرکز در بخش آزمایشگاهی، کتابچهای را مشتمل بر موضوعات مختلفی همچون تعیین صلاحیتها، نحوه آزمایشها و چگونگی آنها و… و. منتشر کردیم. وی ادامه داد: دیدگاه ما نسبت به بحث پژوهش و آموزش در وهله اول یک وظیفه و در قدم بعدی ابزاری برای رسیدن به آن هدف اصلی است و کاملا آمادگی داریم در این زمینه هر هزینه مادی و معنوی را صرف نماییم. معتقدیم در حوزه صنعت مسکن و ساختمان که کلیه آحاد جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد، هر کاری که انجام دهیم باز هم جای کار بیشتری وجود دارد و ضرورت دارد که در این حوزه بسیار بیشتر از گذشته اقدام و عمل نماییم.
شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در نشست امضای تفاهمنامه مشترک همکاری گفت: استان البرز به دلیل تنوع اقوام، فرهنگ و حتی ساخت و ساز به ایران کوچک شهرت دارد و سرنوشت استان تهران و استان البرز در بسیاری از موارد به گره خورده است. به عنوان نمونه در موضوع گسلهای شهر تهران، بسیاری از آنها به سمت استان البرز میرود و قطعا لرزهخیزی تهران و البرز بر روی هم تاثیرگذار است.
شکرچیزاده ادامه داد: اگر بخواهیم افزای عمر مفید سازهها را داشته باشیم باید در حوزههای مختلف همکاریهایمان را گسترش دهیم که نمونه خوب آن را در بحث اجزای غیرسازهای شاهد بودیم که مقدمهای برای پیوست ششم آییننامه ۲۸۰۰ شد. این همکاریها و تعاملات پژوهشی در خصوص اجزای غیرسازهای را میتوانیم به صورت گسترهتر در دستور کار فیمابین قرار دهیم.
وی در ادامه افزود: ارزیابی و ارتقای ایمنی ساختمانهای موجود در برابر آتش یکی از اقداماتی بوده که اخیرا در مرکز انجام شده است. اقدامات ما در حوزه زلزله و آتش آخرین مراحلش را طی میکند و پیشنهاد ما به وزارت راه و شهرسازی این بوده که به عنوان مبحث ۲۳ منتشر شوند. خوشبختانه مراحل نهایی مبحث ۲۳ در مرکز انجام شده است و آماده ارسال به وزارتخانه است. ویرایش جدید مبحث ۲۲ نیز تا چند ماه آینده نهایی میشود. در کنار این موارد، ارتقای بهرهوری در صنعت ساخت نیز از موضوعات مهمی است که ما همواره پیگیری کردهایم. در حوزه مصالح مصرفی که مورد تاکید نظام مهندسی استان البرز نیز میباشد، آزمایشگاههای مرکز در این حوزه متمرکز است و بنابراین بازدید مجموعه نظام مهندسی از مرکز میتواند برای آن مجموعه و در جهت رفع نیازها مفید واقع شود.