مرگ جنگل با یغمای «خاک برگ»
مرگ جنگل با یغمای «خاک برگ»

é اعظم محبی شاید در دیدگاه عمومی جنگل‌ها صرفاً یک فضای سرسبز با چشم اندازهای بدیع برای گردشگری و سپران تعطیلات باشد اما ارزش‌های علمی، اقتصادی و گردشگری تنها بخشی از فواید جنگل‌ها است. تولید اکسیژن، تعدیل آب و هوا، کنترل آب‌های سطحی و البته تولید خاک، بخشی از ثمرات جنگل‌ها برای زندگی بشر است […]

é اعظم محبی

شاید در دیدگاه عمومی جنگل‌ها صرفاً یک فضای سرسبز با چشم اندازهای بدیع برای گردشگری و سپران تعطیلات باشد اما ارزش‌های علمی، اقتصادی و گردشگری تنها بخشی از فواید جنگل‌ها است.

تولید اکسیژن، تعدیل آب و هوا، کنترل آب‌های سطحی و البته تولید خاک، بخشی از ثمرات جنگل‌ها برای زندگی بشر است که برای بهره مندی حداکثری از آن باید پارامترهای تشکیل دهنده اکوسیستم‌های جنگلی حفظ شوند.
انواع حیوانات، درختان و درختچه‌ها، رودها و چشمه سارها، صخره‌ها و البته خاک جنگل، عناصر اصلی شکل دهنده این اکوسیستم بوده و پاسداری از این عناصر باید در دستور کار سازمان‌ها و البته مردم قرار بگیرد.
برخی از پارامترهای جنگلی توسط نهادهای تخصصی حفاظت و صیانت می‌شوند، به عنوان مثال سازمان محیط زیست حافظ حیوانات است و شرکت آب منطقه‌ای از رودها حفاظت می‌کنند و در منظر کلی سازمان جنگل‌ها و مراتع به عنوان متولی قانونی جنگل، حمایت از همه محصولات جنگلی را برعهده داشته که این امر در بخش چوب و جلوگیری از قطع درختان و قاچاق چوب نمود بیشتری دارد.
شاید در دهه‌های گذشته هجمه به جنگل‌ها برای برداشت چوب به منظور خانه سازی و یا سایر محصولات و وسایل زندگی حاشیه نشینان پررنگ‌تر بود اما دست اندازی های اخیر به جنگل‌ها به فراخور تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن زندگی تغییر کرده است.
شهرهای پر از دود و دم و انواع آلودگی‌ها نیاز شهروندان و ساکنانش را هم تغییر داده و به فراخور تغییر نیازها چالش‌های جدیدی در حوزه صیانت از منابع طبیعی شکل گرفته است.
اهتمام جدی شهروندان به کاشت و داشت انواع گیاهان گلدانی و آپارتمانی و افزایش گلخانه‌ها، بازار تولید گل و گیاهان در کشور را داغ کرده و برداشت خاک و خاک برگ از جنگل برای تأمین خاک این گلدان‌ها یکی از چالش‌هایی بوده که به مرور در حال افزایش است.

é دستبرد به محصولات جنگلی
مشکلات ناشی از برداشت و قطع درختان جنگلی و تبعات قانونی این فعل مجرمانه سبب شده تا برخی از متخلفان ساکن در مناطق حاشیه جنگل به سراغ دستبرد سایر محصولات جنگل از جمله خاک برگ بروند.
نیازهای واحدهای تولید گل و گیاهان زینتی، گل فروشی‌ها و برخی از گل کاران خانگی به خاک برگ، سبب شده تا برخی از سودجویان به یکی از مهم‌ترین عناصر تشکیل دهنده اکوسیستم خاک هجمه وارد کرده و با انواع ادوات نقلیه نسبت به برداشت خاک برگ و فروش غیرمجاز آن اقدام کنند که استمرار این رویه در درازمدت آسیب جبران ناپذیری را به طبیعت وارد خواهد کرد.
برداشت خاک برگ از بستر جنگل در مناطق مختلف کشور موضوعیت دارد اما براساس نوع بازار منطقه شدت و حدت هجمه به خاک جنگلی در مناطق مختلف متغیر است.
استان گلستان طبق گفته مسئولان در زمینه برداشت خاک و دست اندازی به آن شرایط حادی ندارد اما ویژگی‌های اقلیمی گلستان و تغییرات در سبک و حجم بارش‌ها در سال‌های اخیر و وقوع بارش‌های رگباری در مناطق بالادستی و جنگلی شرایط گلستان را نسبت به سایر مناطق کشور حساس‌تر کرده است.

é برداشت خاک جنگل وقوع سیل را تسهیل می‌کند
برداشت خاک جنگل و خاک برگ می‌تواند کارکرد جذب آب و ممانعت از تشکیل رواناب در جنگل را مختل و با افزایش فرسایش آبی خاک، زمینه هدایت گل و لای به سمت مناطق پایین دستی و سیل‌های مخرب را فراهم کند؛ موضوعی که یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هم به آن اشاره کرد و گفت: گرم شدن کره زمین و افزایش گازهای گلخانه ناشی از مدیریت ناصحیح خاک است. علی نجفی‌نژاد با بیان اینکه بهره برداری نامناسب از اراضی و پوشش‌های گیاهی هم در تغییرات اقلیمی مؤثر است، افزود: تقریباً پدیده‌ای در کره زمین وجود ندارد که ارتباطی با موضوع خاک نداشته باشد و چرخه بسیاری از عناصر در کره زمین درون خاک انجام می‌شود. وی تأکید کرد: نیازمند فرهنگ سازی در خصوص اهمیت حفظ و نگهداری خاک از سوی مسئولان و کشاورزان هستیم.

é به فکر اقتصاد حاشیه نشینان باشیم
علی دیلم یکی از ساکنان روستای جعفرآباد گرگان هم به خبرنگار مهر گفت: موضوع برداشت خاک برگ از جنگل موضوع جدیدی نیست و سال‌ها است که در تعدادی از روستاهای گلستان این اقدام انجام می‌شود.
وی افزود: شاید در سال‌های گذشته برداشت از محصولات جنگلی و فروش آنها برای کسب درآمد فقط به چوب و یا ذغال جنگلی محدود می‌شد اما در سالیان اخیر برداشت انواع گیاهان جنگلی و البته خاک برگ هم اضافه شده است.
دیلم بیان کرد: اگر برای حفاظت مطلوب و پایدار از جنگل به سراغ افزایش تعداد مأموران و قرقبانان بروند و جریمه‌ها را افزایش دهند هم راه به جایی نمی‌برند زیرا برای صیانت از جنگل باید به فکر اقتصاد و معیشت حاشیه نشینان جنگل باشیم.
وی گفت: تعداد زیادی از گل فروشی‌های گرگان و سایر شهرها برای تأمین خاک برگ مورد نیاز خود به سراغ اهالی ساکن در روستاهای جنگلی می‌روند و این امر موجب رشد موضوع برداشت خاک برگ از جنگل شده است.

é گلستان کارخانه تولید خاک برگ ندارد
یک کارشناس منابع طبیعی هم به خبرنگار مهر گفت: خاک‌های جنگلی علاوه بر این‌که محیطی برای زیست و حیات موجودات خاکزی محسوب می‌شوند عامل اصلی رشد و نمو فلور جنگلی هستند. قیصر احمدی افزود: بقا و زندگی انواع گیاهان مرتفع مانند درختان و درختچه‌ها و حتی گونه‌های علفی و بوته‌ای زیراشکوب (لایه‌های تحتانی) وابسته به خاک‌های جنگلی است و هر گونه دستبرد و دست اندازی به آن خسارت‌های غیرقابل تصوری به دنبال دارد.
احمدی ادامه داد: خاک‌های نرم و مرطوب مناطق جنگلی علاوه بر اینکه فرصت زادآوری طبیعی انواع نهال‌ها و رشد بذور را فراهم می‌کنند در زمینه حفظ آب و مدیریت بارش‌ها در جنگل هم کارکرد ملموسی دارند.
وی گفت: اگر امروز شاهد بروز سیلاب ناشی از بارندگی اندک از بالادست استان هستیم به دلیل برداشت بی رویه خاک و چوب‌های جنگلی است.
احمدی بیان کرد: در بسیاری از کشورهای جهان و البته چند استان کشور کارخانجات تولید خاک برگ وجود دارد؛ یعنی با تهیه کمپوست خاک و با استفاده از برخی از سرشاخه‌های باغی و باقی مانده محصولات زراعی مانند کاه و کلش خاک‌های کیفی مورد نیاز برای واحدهای گلخانه تولید می‌کنند که در این خصوص در گلستان واحدی وجود ندارد.

é چالش برداشت خاک نداریم
برای اطلاع از شرایط برداشت غیرمجاز خاک در جنگل‌های گلستان با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفتگو کردیم، عبدالرحیم لطفی به خبرنگار مهر گفت: چالشی به نام برداشت خاک جنگل در جنگل‌های استان وجود ندارد اما طی سالیان اخیر موارد مختلفی از برداشت خاک از جنگل‌ها دیده شده که با برخورد قاطع مأموران متوقف شده است.
وی ادامه داد: به طور معمول اگر خودروهای حامل خاک جنگل در داخل یا حاشیه جنگل دیده شود، محموله این ادوات در جای مناسب در داخل جنگل تخلیه می‌شود و اگر در جاده‌ها و حین تردد در شهرها دیده شود وسیله نقلیه توقیف و متهم به مراجع قضائی معرفی می‌شود. لطفی افزود: براساس قانون برداشت هرگونه محصولات جنگلی مانند خزه، چلم، بذر و خاک برگ از جنگل غیرقانونی بوده و قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است.
وی بیان کرد: برداشت محصولات جنگلی به صورت مطلق غیرقانونی بوده و فقط در صورت ارائه طرح و برنامه، امکان برداشت برخی بذور جنگلی آن هم به میزان اندک برای استفاده در نهالستان‌های سازمان جنگل‌ها و مراتع مجازاست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: جنگل به عنوان یک اکوسیستم پویا و زنده از اجزای مختلفی تشکیل شده و برای صیانت از آن باید همه مردم در کنار دستگاه‌های دولتی باشند؛ با همکاری مردم می‌توانیم حفاظت از جنگل‌های را ارتقا دهیم و جلوی تعدی و دست اندازی به محصولات جنگلی مانند خاک برگ را بگیریم.
هرچند به گفته مسئولان، بحران برداشت خاک جنگلی در گلستان وجود ندارد اما با توجه به بالارفتن قیمت ارز و افزایش قیمت خاک وارداتی ضرورت دارد تا دستگاه‌های متولی برنامه‌های جدی تری برای حفاظت از عرصه‌های ملی داشته باشند زیرا با توجه افزایش قیمت خاک، دست اندازی و تجاوز برخی سودجویان به اکوسیستم جنگلی دور از انتظار نیست.

 

 

 

استاندار اردبیل:
توسعه مراکز دانش‌بنیان خوداتکایی اقتصادی را به همراه دارد

استاندار اردبیل گفت: توسعه مراکز دانش‌بنیان در سطح ملی و استان اردبیل خوداتکایی اقتصادی کشور و اشتغال‌آفرینی را به همراه دارد.
سید حامد عاملی در مراسم افتتاح آزمایشگاه جامع و مراکز نوآوری گیاهان دارویی و صنعت کندو در پارک علم و فناوری اردبیل اظهار کرد: مقام معظم رهبری با دوراندیشی سال‌جاری را سال «تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی» نامگذاری کردند تا مبنای توسعه اقتصادی کشور توجه به مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.
وی تصریح کرد: در استان اردبیل نیز به رغم راه‌اندازی دیرهنگام پارک، تحولات جدی را در این بخش شاهد هستیم و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تولید ثروت بیشتر در استان به نفع تحول اقتصادی رخ بدهد.
استاندار اردبیل گفت: در هفته آینده با معاون علمی رئیس جمهور نشستی را برگزار خواهیم کرد که درخواست توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت زیرساخت‌ها برای حمایت و کمک به فعالان این حوزه مطرح شده و امیدواریم خروجی این جلسه به نفع توسعه استان باشد. عاملی حمایت از تولید و تجاری‌سازی محصولات را در کنار راه‌اندازی کارخانه نوآوری استان یادآور شد و افزود: در پنج هکتار زمین عقد قرارداد و انتشار آگهی برای واگذاری زمین انجام شده و امیدواریم فضای اداری و اجرایی پارک علم و فناوری استان به تناسب حضور جوانان توسعه پیدا کند. وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تلاش بر این است تا با رفع موانع نظام اقتصادی دانش‌بنیان مورد تقویت بیشتر قرار گرفته و تربیت نیروی انسانی خلاق، صاحب ایده و مبتکر را همراه با تولید ثروت به نفع اهالی استان شاهد باشیم. عاملی اضافه کرد: کلید توسعه آینده این استان در دست جوانان خلاق و نوآوری است که امروز در عرصه‌های مختلف سعی می‌کنند تا عقب‌ماندگی‌ها را جبران و بستر تحول اقتصادی و اجتماعی را مهیا کنند. استاندار اردبیل با قدردانی از برگزاری رویداد استارتاپی کشاورزی دانش‌بنیان در اردبیل بیان کرد: مؤلفه اصلی توسعه استان بخش کشاورزی است و در این بخش باید رویکردهای فناورانه در ارائه بذر، تولید محصولات کیفی و با ارقام متنوع به تولید ثروت کشاورزان و فعالان این حوزه منجر شود.

 

 

استاندار آذربایجان‌غربی:
ظرفیت‌های جدید معدنی در آذربایجان غربی شناسایی می‌شوند

استاندار آذربایجان غربی از معادن به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصادی استان نام برد و گفت: ظرفیت‌های جدید معدنی در استان شناسایی می‌شوند.
محمد معتمدیان در دیدار با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: معدن از بخش‌های مغفول در استان بود که در اولین گام برای رفع این مشکل، سرمایه گذاری نهادهای حاکمیتی و دولتی برای اکتشاف معادن در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به بخش معدن در آذربایجان غربی صورت گرفته و همین پیش بینی ۹ درصد ارزش افزوده این بخش در سال جاری، موتور محرکه‌ای برای توسعه این بخش به شمار می‌رود که البته برای تحقق آن، باید همه بخش‌های مربوطه اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.
معتمدیان با اشاره به اینکه حوزه معدن در آذربایجان غربی سال‌ها با موانع مختلفی در حوزه ارائه مجوز روبرو بود، ادامه داد: این گره را باز کردیم و پس از آن، با امضای تفاهم نامه‌ای، زمینه حضور ایمیدرو در استان فراهم شد.
استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: با تمهیدات اندیشیده شده گشایش خوبی در حوزه سرمایه گذاری بخش معدن در استان صورت گرفته که امیدواریم ثمرات آن، روز به روز بیشتر شود.
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد تولید شمش طلای کشور مربوط به آذربایجان غربی است، یادآور شد: اراده جدی داریم که معادن دیگر را در استان فعال کرده و ضمن توجه به موضوع کشف، در حوزه فرآوری محصولات معدنی نیز برنامه ریزی ویژه‌ای داریم.
معتمدیان سهم معادن در اشتغال و ارزش افزوده آذربایجان غربی را به ترتیب کمتر از یک درصد و پنج صدم درصد اعلام کرد و افزود: ما استان ثروتمندی به ویژه در بخش معدن هستیم ولی از این ثروت استفاده نشده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت منحصر به فرد حوزه معدنی استان در شمال و جنوب بویژه در مناطق به اصطلاح کمتر برخوردار استان گفت: با تفاهمی که با رئیس سازمان زمین شناسی داشتیم، طی روزهای آینده ۱۵ هزار کیلومتر مربع در جنوب استان اسکن هوایی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه به دنبال فرآوری محصولات معدنی در آذربایجان غربی برای ارزش افزوده و اشتغال بیشتر در این بخش هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر میزان اشتغال بخش معدن در استان کمتر از یک درصد و میزان ارزش افزوده آن، کمتر از پنج صدم درصد است که با توجه به این بخش مهم می‌توانیم زمینه ارتقای این شاخص‌ها را فراهم کنیم.
علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نیز در این دیدار با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی؛ خیز سوم این سازمان در قالب اجرای طرح تحول در کشور است، گفت: مطالعات این بخش از ابتدای مرداد در استان آغاز شده که جهت تهیه ۱۲ ورقه در سه لایه مطالعاتی در مساحتی بالغ بر هفت هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع انجام خواهد شد.

 

 

استاندار چهارمحال و بختیاری:
سیلاب خسارت جانی نداشت
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سیلاب در این استان خسارت جانی نداشت، گفت: بارش‌ها در روزهای آینده در استان افزایش می‌یابد.
غلامعلی حیدری در ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری که در روستای سیل زده بارده برگزار شد، اظهار کرد: اعلام هشدارها و اطلاع رسانی به موقع در خصوص پیش بینی سیلاب در استان موجب شد این حوادث خسارت جانی در پی نداشته باشد.
وی با اشاره به حضور به موقع تیم‌های امدادی و خدماتی در روستای سیل زده بارده، عنوان کرد: زائران امام‌زاده این روستا به موقع از محل توسط تیم‌های امدادی خارج و در منطقه امن اسکان داده شدند. استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: حضور به موقع تیم‌های امدادی موجب شد این سیلاب حاصل از بارش‌های سنگین تلفات جانی نداشته باشد. حیدری با تاکید بر افزایش بارش‌ها در روزهای آینده، مطرح کرد: تمامی دستگاه‌های اجرایی در حالت آماده باش کامل قرار دارند. وی به همدلی و همراهی مردم در عملیات‌های امدادرسانی سیل زدگان، گفت: مردم با وجود آنکه خود دچار خسارت شده‌اند با این وجود به یاری امدادگران و نیروهای امدادی شتافتند. استاندار چهارمحال و بختیاری اعلام کرد: به منظور خدمت‌رسانی بهتر به سیل زدگان باید تقسیم کار بین دستگاه‌های اجرایی صورت پذیرد. حیدری عنوان کرد: عملیات ارزیابی خسارت‌ها باید سریعاً بعد از اتمام بارش‌ها در دستور کار مسئولان ذی ربط قرار گیرد. وی با تاکید بر تخلیه منازل در معرض خطر، تصریح کرد: ترمیم سدهای خاکی شهرستان بن باید در سریع‌ترین زمان انجام شود.

استاندار ایلام:
عملکرد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایلام رضایت بخش است
استاندار ایلام گفت: عملکرد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایلام رضایت بخش است.
حسن بهرام نیا در دیدار با رئیس و کارکنان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ایلام، ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام محرم و درگذشت نابهنگام پرفسور عادل آذر چهره ماندگار کشور، با عنوان این مطلب که برای تقویت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از تمامی ظرفیت‌های استان بهره خواهیم گرفت‌، اضافه کرد: در این راستا به فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی نیز تاکید می‌شود که برای حمایت و هماهنگی بیشتر با این شورا اهتمام جدی داشته باشند. وی در ادامه گفت: مدیران این شورا در سراسر کشور در راستای اعتلای فرهنگ، مذهب و دین اسلام و مقاوم کردن اعتقادات مردم از زمان تاسیس تاکنون تلاش ویژه‌ای داشته‌اند. استاندار ایلام در ادامه بر رسالت خطیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تاکید کرد و گفت: تبلیغات اسلامی در ایران دارای چارچوب و برگرفته‌های آموزه‌ای دینی و نجات بخش انسان‌ها در دنیا و آخرت است. وی عملکرد شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ایلام را رضایت بخش عنوان کرد و گفت: این شورا در سال ۵۹ به فرمان حضرت امام (ره) تاسیس شده و تاکنون در استان عملکرد بسیار خوب و رضایت بخشی داشته است. بهرام نیا تاکید کرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی علاوه بر تقویت فرهنگ اسلامی و مقابله با هجمه‌های فرهنگی، مدیریت و ساماندهی بخش اعظمی از عزاداری‌های ماه محرم و بزرگداشت مناسبت‌های ملی و مذهبی را بر عهده دارد. وی با اشاره به سخنان حضرت امام خمینی (ره) در خصوص تبلیغات اسلامی، گفت: تبلیغات اسلامی یک امر مهم و در راس امور است، تبلیغات اسلامی یکی از امور مهم است که بر دوش مسئولان نظام است که باید با این تبلیغات، اسلام را معرفی کنند. وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ایجاد شورای تبلیغات اسلامی گفت: ایجاد این شورا بحق، بجا و به نگام بود.

استاندار خراسان جنوبی:
خراسان جنوبی در تقویت تجهیزات امدادی هلال احمر ویژه دیده شود
استاندار خراسان جنوبی بر ویژه دیده شدن خراسان جنوبی در تقویت تجهیزات امدادی هلال احمر تأکید کرد و گفت: در اختصاص اعتبار و امکانات نباید به شاخص جمعیت استان توجه شود.
جواد قناعت در دیدار با رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر کشور گفت: نیروهای هلال احمر در اولین لحظات وقوع حادثه قطار مشهد- یزد در محل حادثه حضور پیدا کردند و اقدامات مطلوبی انجام دادند.
وی ادامه داد: علاوه بر کار بسیار خوبی که نیروهای هلال احمر در این حادثه انجام دادند، در ایام عید نوروز هم نیروهای هلال احمر همکاری خیلی خوبی در قالب ستاد تسهیلات سفر داشتند.
قناعت با اشاره به وجود شرایط خاص در خراسان جنوبی، اظهار کرد: مردم نقاط مختلف استان در خواست‌های برای ایجاد پایگاه‌های امداد و نجات دارند که برای این منظور باید ویژه دیده شود. استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان در زمینه زیرساخت‌های در حوزه‌های مختلف ضعیف است، افزود: در اختصاص اعتبار و امکانات نباید به شاخص جمعیت استان توجه شود، بلکه در این ارتباط باید کم برخورداری آن مورد توجه قرار گیرد. قناعت با بیان اینکه سطح توقع مردم خراسان جنوبی بالا است، گفت: در توزیع تجهیزات مربوط به امداد و نجات مانند بالگرد و آمبولانس باید به استان توجه ویژه و خاصی شود تا از این طریق با جبران عقب ماندگی‌های گذشته از شرمندگی مردم خارج شویم.
وی اضافه کرد: از متولیان انتظار داریم برای جذب منابع ملی و استانی با حمایت استانداری بیش از پیش تلاش کرده و با معاونان استانداری و فرمانداران هماهنگ باشند.

آمادگی مراکز درمانی استان مازندران در برابر تهاجم موج هفتم کرونا
دکتر کاظم محمودی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه مراکز درمانی استان در برابر موج هفتم شیوع بیماری کرونا در آمادگی کامل هستند، گفت: افزایش تعداد مراجعان سرپایی و بستری بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی در دو هفته اخیر بیانگر شدت یافتن شیوع سویه جدید بیماری کووید۱۹ در استان است.
دکتر محمودی با بیان اینکه ایجاد ایمنی در افراد با واکسیناسیون، ماسک زدن، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و عدم حضور در تجمعات موجب شکستن زنجیره انتقال بیماری و کنترل این همه گیری ویروسی می‌شود تاکید کرد: افراد برای در امان ماندن از کرونا و شکست زنجیر انتقال حتما” نسبت به تزریق نوبت یادآور واکسن خود اقدام کنند.