«مستبد» و «تک‌چَر» نباشیم !
«مستبد» و «تک‌چَر» نباشیم !
ما به‌عنوان شیعیانی که یک عمر بر پای این نام عزیز، ایستادیم و تلاش کردیم سیاه‌نمایان اموی را در جدال بی‌پایان خود با خط سرخ علوی، رسوا کنیم وظیفه داریم به عناصر کلیدی و مهم این استاد نامدار حوزه توجه و آن را به پیش چشم سیاسیون بزرگ‌نمایی کنیم شاید ببینند.

سرویس سیاسی

فرارسیدن عید غدیر خم و هر چیزی که به مولا امیرالمومنین مربوط باشد از جمله چهار سال و نه ماه و ۱۷ روز خلافت برجسته آن امام معصوم (ع) و همچنین محتوای غنی کتاب شریف نهج‌البلاغه به ویژه برخی فرازهای ویژه مانند مرام‌نامه بلند حکومتی به «مالک اشتر نخعی»، نامه تند به «عثمان بن حُنیف» و همچنین «خطبه متقین» همه به خوبی نشان می‌دهد که چرا «سید رضی» کلام امام را فراتر از کلام بشر و فروخدا نام نهاد.

این کتاب هم واژگان را در نهایتِ فصاحت و بلاغت کنار هم نشاند و هم به راحتی دریایی معانی را در قالب همین الفاظ جاری کرد تا جایی‌که حقیقتاً بیتی از مثنوی مولانا را به خاطر انسان می‌آورد که درخصوص این ویژگی عجیب قرآن کریم سرود:
«حفظ صورت با چنان معنای ژرف
نیست ممکن جز ز سلطانِ شگرف»
آیت الله جوادی آملی همزمان با ایام خجسته عید ولایت و امامت، «غدیر خم»، پیام مهمی به دومین همایش ملی نهج‌البلاغه در قم ارسال کرد. این استاد برجسته حوزه در بخش‌هایی از پیام خود گفت:
مردمسالاری دینی یعنی هم «سالاران» دینی باشند هم «مردم» دینی باشند؛ هم رهبران متدین باشند که نه بی‌راهه بروند و نه راهِ کسی را ببندند و هم مردم متدین باشند نه احتکاری باشند نه اختلاسی باشند نه نجومی. اگر هر دو از این نقص و عیب رهیدند می‌شود «مردمسالاری دینی».
وی در بخشی دیگر از پیام خود با اشاره به سخنان مولا امیرالمومنین که فرمود: اختلاف را رها کنید؛ نظام هستی، اختلاف را نمی‌پذیرد توضیح داد: این غده بدخیم اختلاف، تنازع و درگیری، نتیجه‌اش جنگ جهانی اول بود که اثر نکرد جنگ جهانی دوم بود که اثر نکرد. این سخنان عید غدیر مخصوص ایران نیست مخصوص حوزه اسلامی نیست مخصوص شرق و غرب نیست، مخصوص جامعه بشری است! بشر باید بداند که نه جنگ جهانی اول و اول‌ها نه جنگ جهانی دوم و دوم‌ها نه جنگ‌های نیابتی نه تحریم‌ها نه سوء‌استفاده‌ها نه قلدری‌ها نه قدرت‌نمایی‌ها هیچ کدام جامعه را آرام نمی‌کند متمدن نمی‌کند! این‌ها سخنان نورانی حضرت امیر است؛ فرمود نظام هستی با اختلاف
هماهنگ نیست.
در جریان معرفی خود فرمود احدی مثل من مردم را به وحدت نکرده است، قبل از من و بعد از من انبیا که آمدند اولیا که آمدند همه همین حرف را زدند؛ فرمود خدای سبحان هیچ بشری را از راه اختلاف به خیر نرساند، خدای سبحان هیچ کشوری را هیچ امتی را هیچ غرب و شرقی را با اختلاف و درگیری و تحریم این و کوبیدن آن به خیر نرساند و همان‌طوری که گوسفند تک‌چَر و مخالف و مختلف، طعمه گرگ است، انسان تکرو و مستبد، طعمه شیطان است.»
اگر جملات پیام مهم آیت‎الله جوادی آملی را به دقت و با تأنّی بخوانیم متوجه جمله یکی از اندیشمندان غربی و مسیحی خواهیم شد که نوشته بود: «اگر علی (ع) از مقبره خود در نجف اشرف بیدار و به قصد سخنرانی در مسجد جامع، عازم کوفه شود، آن قدر آزادگان غیرمسلمان جهان برای شنیدن سخنان آن یگانه همه دوران‌ها در مسجد کوفه حاضر خواهند شد که جایی برای
مسلمانان نماند.»
اگر ما که مسلمان و شیعه امامیه هستیم، درخصوص عظمت این امام مظلوم، ادعایی بزرگ کنیم شاید حمل بر عشق و تعصب ما به امام اول‌مان کنند اما کافی است به «مثنوی معنوی» مولانا سری بزنیم و ببینیم جلال الدین محمدبن محمد بن حسین بلخی با همه عظمت و دانش و عرفانی که داشت خطاب به امام اول شیعان می‌گوید بخشی از دانش تو در آینه وجود من تابید و من هر چه دارم از تو دارم و همه شارحان مثنوی اذعان دارند مولانا پس از وجود مقدس پیامبر، هیچ شخصیت تاریخی را به اندازه امام علی با القاب و عناوینی عجیب چون «باب ابدی رحمت»، «باز عرش خوش‌شکار» و «باز عنقاگیر شاه» وصف نکرد.
امروز هم شاهد هستیم که آیت الله جوادی آملی بخشی از توصیه‌ها و دستورهای ابدی آن امام را در حوزه حکم‌رانی و سیاست‌ورزی به مدیران و زمامداران جمهوری اسلامی و مردم عادی یادآور می‌شود و گویا قصد دارد تذکر بدهد که سیاسیون و به تعبیر خود «سالاران» سهم خود را در حکمرانی مورد نظر و تأکید امام علی (ع) نادیده گرفتند و تلاش دارند جامعه متوجه این
حقیقت نشود.
ما به‌عنوان شیعیانی که یک عمر بر پای این نام عزیز، ایستادیم و تلاش کردیم سیاه‌نمایان اموی را در جدال بی‌پایان خود با خط سرخ علوی، رسوا کنیم وظیفه داریم به عناصر کلیدی و مهم این استاد نامدار حوزه توجه و آن را به پیش چشم سیاسیون بزرگ‌نمایی کنیم شاید ببینند.
یکی از مهمترین فرازهای این پیام که در بالا آمد این است که در نگاه امام اول شیعیان، تک‌روی و تکبّر و بی‌توجهی به نظر و نگاه مردم، از منظومه اعتقادات سیاسی امام علی دور است و مدیران دولتی این روزها در قالب طرح‌‎های مختلف در این مسیر می‌روند و همین نگرش موجب شد آستانه خطر و چالش‌ها و مشکلات کشور و مردم را افزایش دهند.

 

 

انتقاد تند پزشکیان از دولت رئیسی:
شما می‌گفتید برجام بد است خب آن را پاره کنید

مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نتایج یکدستی مجلس و دولت گفت: بنده معتقد هستم که یا باید سنت پیامبر را اجرا و حرف خدا را گوش کنیم یا تجربه علمی را بپذیریم، این اقداماتی که در حال حاضر انجام می‌شود نه سنت پیامبر و گفته خدا است نه روش علمی است. اینکه تنها یک گروه و جناح تصمیم بگیرند و بقیه اَخ شوند، در اسلام و در علم جایگاهی ندارد.

او افزود: برتری با تقوا است که مفهوم آن هم بی‌خطا عمل کردن است. بی‌خطا، در صنعت یک معنی می‌دهد در اقتصاد معنی دیگری دارد. اینکه بنده وزیر بودم، پزشک هستم، رتبه برتر کنکور بودم و یا مواردی از این قبیل همگی درست اما ممکن است جراحی که نماز نمی‌خواند از بنده بهتر عمل کند، در این شرایط او که بهتر عمل می‌کند در کار متقی است و یا من که پدر مریض را در می‌آورم، متقی هستم؟ متقی یعنی حرکت بی‌خطا انجام دادن نه ریش گذاشتن، یقه بستن و موی سر بیرون نبودن. در حقیقت اگر توانمندی فردی، بروز و ظهور اجتماعی نداشته باشد، بی معنی، تظاهر و دروغ است و واقعی نیست.
پزشکیان در پاسخ به اینکه دولت سیزدهم راهی غیر از پذیرش برجام دارد؟ تصریح کرد: شما می‌گفتید برجام بد است خب آن را پاره کنید، سفره مردم مشکل دارد، آن را رنگی کنید، دولت، مجلس و قوه قضائیه هم دست شما است، پس شرایط را درست کنید. غیرممکن است که بتوانند شرایط را درست کنند، در حقیقت با روشی که در پیش گرفتند روز به روز مشکلات اقتصادی مردم بدتر خواهد شد. شما که می‌گفتید برجام بد است، خب بفرمایید مشکل را حل کنید، چرا مشکل را حل نمی‌کنید؟ دیروز مجلس مشکل داشت، در دولت فرد دیگری بود، حالا که مجلس، دولت و قوه قضائیه در دست خودتان است، مشکل را حل کنید.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به استفاده برخی چهره‌ها از عبارت «بانیان وضع موجود» برای توجیه حل نشدن مشکلات اظهار کرد: اینکه در حال حاضر دارو پیدا نمی‌شود، مشکل از دولت قبل است اما اینکه مشکل واکسن کرونا حل شده، مربوط به دولت فعلی است؟ ارز را اینها گران کردند، دارو در نتیجه اقدامات اینها کمیاب شد، این موارد مربوط به دولت قبل است؟ صادق بودن چیز دیگری است.پزشکیان با اشاره به برخوردهای امنیتی متذکر شد: برخوردهای امنیتی فضا را بدتر خواهد کرد. عده‌ای دارند حرف می‌زنند، برخی تظاهر به بدحجابی می‌کنند، حجاب را چه کسی در این کشور به این بچه‌ها آموزش داده؟ غیر از مدرسه، صداوسیما، محله، رادیو و غیره چه کسی هر روز به مردم گفته باید به این صورت باشند؟
او ادامه داد: آن دختر بدحجاب، در جامعه و زمانی به دنیا آمده که حکومت دست ما بوده، چرا تبلیغات ما را در زمینه حجاب قبول نکردند؟ به جای اینکه به خودمان برگردیم و خود را نقد کنیم که چرا وضعیت جامعه به این صورت شده، در حال زدن آن دختر هستیم، او چه گناهی کرده که در این جامعه بزرگ شده و رفتارهای ما، او را اینجوری کرده است.
پزشکیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارزیابی از عملکرد تیم مذاکره‌کننده فعلی خاطرنشان کرد: ظریف آدم دوره دیده است، علم و تجربه دیپلماسی و مذاکرات را دارد، در حال حاضر افرادی که به تیم مذاکره‌کننده آوردند، کجا و کِی دوره آموزشی مذاکرات و دیپلماسی را سپری کردند؟ ظلمی بالاتر از این نمی‌شود که فردی بدون علم و تجربه در حوزه سیاست خارجی برای گفتگو و مذاکرات برود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: ظریف این کاره بود، او را برداشتید اشکال ندارد اما فردی که تجربه، علم و مهارت ظریف را داشته باشد و آن مواردی که شما می‌گویید بد است، را نداشته باشد، را جانشین ظریف کنید. کسی که فلسفه خوانده حالا می‌خواهد گفتگوی سیاسی کند و از اقتصاد بگوید، می‌تواند؟ بنابراین شرایط همین می‌شود.

 

 

قالیباف در نطق پیش از دستور:
شورای نگهبان همواره از شرع مقدس و قانون اساسی مراقبت کرده است

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک فرارسیدن سالروز تأسیس شورای نگهبان گفت: این نهاد همواره و علیرغم همه هجمه‌های داخلی و خارجی از شرع مقدس و قانون اساسی صیانت
کرده است.
محمدباقر قالیباف اظهار داشت: پیشاپیش فرارسیدن عیدالله الاکبر، عید پرنور و برکت غدیر را به ملت شریف ایران و تمامی محبان و شیعیان امیرالمومنین (ع) و عموم مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. واقعه غدیر خم شاخص، معیار و میزان ابدی برای تشخیص مسیر هدایت در طول زمان و راه روشنی برای مراقبت از آموزه‌های دین مبین اسلام در سایه هدایت ائمه اطهار (ع) است.
وی تصریح کرد: همچنین چهل و دومین سالروز تأسیس شورای نگهبان را گرامی می‌داریم و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام عظیم الشأن (ره) این نهاد انقلابی با الگو گیری از نهضت مترقی مشروطه عهده دار وظیفه مهم پاسداری از شرع مقدس و قانون اساسی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اسلامیت و جمهوریت نظام مقدس جمهوری اسلامی دو پایه مشروعیت بخش و در هم تنیده ای هستند که شورای نگهبان در تمام این سال‌ها توانسته است با دقت و حساسیت و علیرغم همه هجمه‌های داخلی و خارجی از آنها مراقبت کند و اجازه ندهد مسیر ریل گذاری کشور در قانونگذاری نسبت به قانون اساسی و شرع مقدس به انحراف گراییده شود. توفیقات روزافزون شورای نگهبان در عمل به وظایف قانونی و اعتلای کشور را از خداوند متعال خواستارم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین فرا رسیدن روز بهزیستی و تأمین اجتماعی را گرامی می‌دارم. حمایت کامل و توجه به توانمندسازی افراد دارای نیازهای ویژه و تمامی افرادی که بر اساس قانون به هر شکلی نیازمند حمایت نهادهای حمایتی کشور هستند، وظیفه قطعی و حاکمیتی ما است. مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱، ۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای ظرفیت سازی اشتغال مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص داد تا با هدفمند کردن این تسهیلات، شاهد خروج اقشار تحت پوشش از چرخه
فقر باشیم.
قالیباف افزود: همچنین به منظور تسهیل دسترسی اقشار کم درآمد و رفع مشکل ضمانت این تسهیلات، برای اولین بار مجوز ایجاد صندوق تضمین نیز برای نهادهای حمایتی فراهم شده است.
وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی در بودجه سال جاری اعتبار ویژه ۲۰ هزار میلیارد تومانی جهت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نظر گرفته است و اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی جهت پرداخت به بیماران فقیر و معسر، بیماران بستری شده، حمایت از بیکاران، زندانیان جرایم غیرعمد و زنان سرپرست خانوار از جمله افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی کشور و جمعیت هلال احمر در نظر گرفته شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین با تصویب مجلس، مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان نیز جهت اعطای تسهیلات قرض الحسنه ودیعه مسکن مددجویان نهادهای حمایتی اختصاص یافته است. این موارد فقط برخی نمونه‌هایی است که نشان می‌دهد مجلس شورای اسلامی ریل گذاری لازم را با وضع قوانین برای پشتیبانی حداکثری از نهادهای حمایتی به خصوص در قانون بودجه ۱۴۰۱ به انجام رسانده است.
قالیباف گفت: امیدواریم با توجه به اهتمام ویژه دولت در توانمندسازی افراد دارای نیازهای ویژه و حمایت از محرومان، این موارد به طور کامل در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد و ما بتوانیم وظایف خودمان را در قبال این بلندنظران انجام دهیم.

 

 

 

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
دیدارهای مقامات ایران و روسیه در راستای تامین صلح و ثبات در منطقه است

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: همکاری‌های دو قدرت نوظهور در منطقه آسیا موضوعی است که منفعت دو و چند جانبه برای همه کشورها دارد و دیدارهای مکرری که میان مقامات ایران و روسیه انجام می‌شود در راستای تامین صلح، ثبات و امنیت منطقه است.
عباس مقتدایی در مورد سفر ولادیمیر پوتین به تهران گفت: همکاری‌های دو قدرت نوظهور در منطقه آسیا موضوعی است که منفعت دو و چند جانبه برای همه کشورها دارد و دیدارهای مکرری که میان مقامات ایران و روسیه انجام می‌شود در راستای تامین صلح، ثبات و امنیت منطقه است.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اهمیت این سفر بیان داشت: ایران لنگرگاه امنیت و ثبات در منطقه است و سفر پوتین به تهران حکایت از جایگاه ویژه جمهوری اسلامی در تعاملات بین المللی دارد.
نماینده مردم اصفهان با اشاره به سفر جوبایدن به عربستان تصریح کرد:حضور مقامات نظام سلطه به منطقه، جهت تامین منافع خود است آنها به دنبال فتنه گری هستند و نمی‌خواهند که خاورمیانه منطقه امنی برای ملت‌ها باشد.
نماینده مردم اصفهان خاطر نشان کرد: دوستی و مدارا میان کشورهای مسلمان در خاورمیانه سبب شده که آمریکایی‌ها نتوانند به اهداف سلطه طلبانه و مادی گرایانه خودشان دست پیدا کنند و به دنبال نقشه‌های جدید برای بی ثباتی منطقه هستند.
مقتدایی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید بر تامین امنیت دورن زایی منطقه‌ای است گفت: تقویت تعامل با کشورهای همسایه و مسلمان می تواند تاثیرات زیادی در تامین امنیت و تقویت صلح و ثبات منطقه داشته باشد و ایران همیشه در مواضع رسمی خود از هرگونه خصومت و یا موضوعات تفرقه افکن خودداری می کند.
وی با اشاره به تحولات منطقه‌ای و ساختارهای جدید در عرصه بین الملل تاکید کرد: ساختار نظام بین الملل مطابق خواسته ظام سلطه پیش نمی‌رود و کشورهای منطقه به این نکته باید توجه کنند که پای بیگانگان را به درون منطقه خاورمیانه و خلیج فارس باز نکنند و با همکاری منطقه‌ای، تامین امنیت خود را توسعه دهند.
وی با بیان اینکه همکاری ایران با کشورهای منطقه به نفع همسایگان است،تصریح کرد: جمهوری اسلامی در طول چند دهه ثابت کرده است که بر ضد هیچ کشوری با بیگانگان همراه و همکار نخواهد بود و همین انتظار را از کشورهای عربی منطقه خلیج فارس داریم که بجای تکیه بر بیگانگان به همسایگان اعتماد کنند چون حضور قدرت های جهانی در منطقه با تامین منافع است و نگاهشان به برخی کشورها گاو شیرده است این عنوان در عبارت های آنها به صراحت بیان شده است.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی با اشاره به فعالیت دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم بیان داشت: جمهوری اسلامی اهل تعامل و همکاری با همسایگان است و این سیاست هم در ماه‌های اخیر با شتاب بیشتری دنبال می شود.
مقتدایی افزایش حجم مبادلات در دولت سیزدهم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: رشد صادرات ایران با ۱۵ کشور همسایه در ماههای اخیر افزایش یافته و رو به گسترش است و دولت از طریق پیمان همکاری شانگهای وبریکس به دنبال این است سهم بیشتری در مبادلات تجاری و اقتصادی بین اللملی داشته باشد.

 

 

رییس کمیسیون جهش تولید مجلس:
دولت در اجرای سیاست‌های مهار نقدینگی و تورم موفق بوده است

رییس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیزدهم تاکنون اقدامات مناسبی برای کاهش تورم و مهار رشد نقدینگی انجام داده است و در اجرای این سیاست‌ها موفق بوده است .
سیدشمس الدین حسینی در مورد اقدامات دولت سیزدهم در کاهش رشد نقدینگی و تورم، گفت: دولت سیزدهم تاکنون اقدامات مناسبی برای کاهش تورم و مهار رشد نقدینگی انجام داده است که باید از این برنامه‌ها حمایت شود و این رویه نشان می‌دهد که سیاست‌های اتخاذ شده دولت در این خصوص موفق بوده است.
رییس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تداوم سیاست کنترل تورم و رشد نقدیندگی در بلند مدت افزود: بخش قابل توجهی از رشد نقدینگی در نیمه دوم سال و ماه‌های پایانی سال صورت می‌گیرد، اگر انضباط مالی به نحوی پیش رود که رشد نقدینگی و پایه پولی در کل سال کاهش داده شود، این سیاست مناسب و درست خواهد بود.نماینده مردم تنکابن در مجلس با اشاره به اینکه دولت در شرایط سختی اقتصاد کشور را تحویل گرفته است، اظهار کرد: دولت در شرایطی اداره اقتصاد را بر عهده گرفت که از یک سو رشد اقتصادی کشور منفی بوده و از سوی دیگر هم رشد نقدینگی و تورم سر سام آور بوده است، تورم نقطه به نقطه ۱۰۰ درصد را در بخش تولید در سال گذشته تجربه کردیم.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: رشد اقتصادی منفی، رشد نقدینگی بالای ۴۰ درصد و خزانه مقروض، کار را برای دولت سیزدهم بسیار سخت کرده بود. البته امیدواریم با توجه به اهتمامی که دولت در انضباط پولی و مالی دارد، کنترل تورم در ماه‌های پایانی سال هم ادامه داشته باشد.
حسینی با ارائه پیشنهاداتی برای تداوم سیاست‌های دولت در کنترل تورم و مهار رشد پایه پولی گفت: همه دولت‌ها برای کاهش نقدینگی و کنترل تورم و بهبود شرایط اقتصادی اهتمام داشتند. ولی دلیل عدم توفیق دولت‌های قبل، عدم توسعه نظام تامین مالی کشور بوده است که باید در ساز و کار آن تجدید شود.وی یادآور شد: اگر در توسعه نظام تامین مالی تجدید نظر نشود، پس از مدتی کنترل پایه پولی و نقدینگی امکان پذیر نخواهد بود.
وزیر اقتصاد دولت نهم با اشاره به منطق اقتصاددان‌ان دولت یازدهم و دوازدهم اضافه کرد: این منطق و سیاست سبب شد بالاترین نرخ تورم و رشد نقدینگی، پایین ترین رشد اقتصادی و افزایش بدهی دولت در دولت‌های یازدهم و دوازدهم را شاهد باشیم. زیرا در دولت گذشته، مشکلات اقتصادی کشور به صورت ریشه‌ای برطرف نشده و نظام تامین مالی را ایجاد نکردند.

 

 

در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا؛
رئیسی خواستار تأمین معیشت پایدار مرزنشینان و ساماندهی تجارت مرزی شد
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم سالم‌سازی تجارت مرزی و حمایت از فعالیت‌های قانونی و مقابله با آسیب‌ها و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی روش‌های نادرست جابجایی کالا گفت: تأمین معیشت و اشتغالزایی برای مرزنشینان که همواره حافظان غیوری برای جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند اولویت همه دستگاه‌ها از جمله دولت است.در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که با حضور سران سه قوه و دیگر اعضا به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، راهکارهای ساماندهی تجارت مرزی و مقابله با قاچاق و سایر روش‌های جابجایی غیرقانونی کالاها در مناطق مرزی مورد بررسی قرار گرفت.در این جلسه پیشنهاد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با سه محور «شفافیت و قانونمند کردن تجارت مرزی»، «ایجاد زیر ساخت‌های لازم در جهت رونق تجارت قانونی در مرزها» و «اشتغالزایی با هدف تامین زندگی مناسب برای ساکنان مناطق مرزی»، مطرح و تصویب شد.این پیشنهاد با هدف افزایش حاکمیت دولت و ساماندهی پدیده کولبری و مقابله با آثار زیان بار اجتماعی، انسانی و اقتصادی روش‌های غیرقانونی جابجایی کالا در مرزها، به تصویب شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی دولت رسید.آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در این نشست با تاکید بر لزوم سالم‌سازی تجارت مرزی و حمایت از فعالیت‌های قانونی و مقابله با آسیب‌ها و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی روش‌های نادرست جابجایی کالا، گفت: تأمین معیشت و اشتغالزایی برای مرزنشینان که همواره حافظان غیوری برای جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند اولویت همه دستگاه‌ها از جمله دولت است، لذا هرگونه تصمیمی در این زمینه باید ضمن حمایت از معیشت پایدار و سالم مرزنشینان، منجر به ساماندهی و انضباط تجارت مرزی شود.در این جلسه هچنین موضوع رسیدگی به وضعیت مجتمع تولید نیشکر هفت تپه در دستور کار قرار گرفت. اعضا با توجه به آثار مثبت و سازنده تصمیمات و اقدامات موقت سال گذشته دولت برای ساماندهی و بهبود وضعیت عملکرد این مجتمع مقرر کردند برای ادامه فعالیت مولد، تامین منافع کارگران و مشخص شدن وضع مالکیت نیشکر هفت تپه، تدابیر لازم از جمله دائمی کردن مقررات اتخاذ شود.

آمریکا در صدد تنش آفرینی در منطقه است
سخنگوی وزارت خارجه برخی اتهامات علیه ایران در جریان سفر رئیس جمهور آمریکا به منطقه غرب آسیا از جمله اظهارات وی در نشست جده را، مردود دانست.ناصر کنعانی گفت: این ادعا‌های واهی، در راستای تداوم سیاست فتنه انگیزانه و تنش آفرین واشنگتن در منطقه است.
کنعانی با اشاره به سابقه آمریکا بعنوان اولین کشور بکارگیرنده بمب هسته ای، مداخله مستمر در امور داخلی کشور‌های منطقه، اشغال و تجاوز نظامی، فروش انبوه سلاح و ترویج نظامی گری در منطقه افزود: آمریکا بار دیگر با توسل به سیاست شکست خورده‌ی ایران هراسی، درصدد تنش آفرینی و بحران سازی در منطقه برآمده است.
کنعانی همچنین با اشاره به چندین دهه حمایت کور و نامحدود دولت آمریکا از رژیم غاصب صهیونیستی افزود: بی شک دولت آمریکا شریک اصلی ادامه اشغال سرزمین فلسطین و قدس شریف، جرم و جنایات روزمره این رژیم علیه فلسطینیان و آپارتاید و نقض سیستماتیک حقوق بشر علیه ملت مظلوم و مقاوم فلسطین است.سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران در بهره برداری از فن آوری صلح آمیز هسته‌ای در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی و پایبندی بر استمرار گفتگو‌ها برای رفع تحریم ها، افزود: اتهامات دروغین آمریکا در خصوص برنامه صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و چشم پوشی این کشور از چندین دهه فریبکاری رژیم صهیونیستی به عنوان رژیم غیرعضو در معاهده عدم اشاعه و بزرگترین دارنده زرادخانه تسلیحات هسته‌ای در منطقه، نشانه بزرگی از تزویر و نفاق دولت آمریکاست.سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با تأکید بر سیاست اصولی و سازنده جمهوری اسلامی ایران در استقبال از گفتگو با همسایگان و ابتکار‌های درون منطقه ای، افزود: انتظار می‌رود دولت‌های منطقه در پاسخ به دعوت و ابتکار‌های جمهوری اسلامی ایران برای گفتگو و همکاری منطقه ای، گام‌های سازنده‌ای به نفع امنیت دسته جمعی، صلح و ثبات و توسعه مشترک بردارند.

با تصویب نمایندگان مجلس:
عضویت همزمان یک فرد در ارکان بیش از یک تشکل صنفی ممنوع شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که عضویت همزمان یک فرد در ارکان بیش از یک تشکل صنفی – تخصصی اعم از استانی یا ملی (به جز مجمع عمومی) ممنوع شود.بر اساس ماده ۱۱ این طرح کلیه تشکل‌ها موظفند تغییرات مربوط به اساسنامه، اعضای ارکان و صورت جلسات برگزاری مجامع عمومی خود را به کمیته اعلام نمایند. درصورتی که کمیته تغییرات صورت گرفته را مغایر قانون تشخیص داد، لازم است با ارائه دلایل و استنادات قانونی، اصلاح آن را از تشکل درخواست نماید. تشکل موظف به رفع موارد مورد ایراد می باشد. درصورت عدم تأمین نظر کمیته، پروانه فعالیت تشکل توقیف می شود و رفع آن منوط به انجام اصلاحات مورد نیاز است. ‌طبق تبصره ماده ۱۱ ‌عضویت همزمان یک فرد در ارکان بیش از یک تشکل اعم از استانی یا ملی (به جز مجمع عمومی) ممنوع می‌باشد.نمایندگان در ماده ۱۲ مصوب کردند که مرجع رسیدگی به شکایات تشکل ها از تصمیمات و اقدامات کمیته، دیوان عدالت اداری است.همچنین ماده ۱۳ با تصویب نمایندگان برای رفع ابهام به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارجاع شد.در ماده ۱۴ نیز منابع درآمدی تشکل‌ها مشخص شد که عبارتند از حق عضویت اعضاء، کمک‌ها و هدایای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و ـ وجوه حاصل از فعالیت‌های قانونی انجام شده در چهارچوب موضوع فعالیت، اهداف و اساسنامه.
طبق تبصره (۱) ماده ۱۴ که به تصویب نمایندگان رسید، هرگونه استفاده تشکل‌ها از منابع و امکانات دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است. کانون های بازنشستگان از حکم این تبصره مستثنی هستند.براساس تبصره (۲) انجام هرگونه فعالیت اقتصادی و انتفاعی از جمله از طریق تأسیس شرکتها و مؤسسات تجاری یا اقدام به واردات و صادرات‌ ممنوع است. در تبصره (۳) مصوب شد که ‌تشکل‌ها موظفاند منابع مالی خود را با رعایت این قانون در اساسنامه تعیین کنند و کلیه دریافتی‌ها و پرداختی‌های خود را از طریق حساب بانکی صورت دهند و عملکرد مالی خود را در دفاتر مالی مربوط ثبت کنند.