علیرضا کیانی عضو هیات مدیره انجمن صنایع شوینده گفت: با شیوع بیماری کرونا الکل به عنوان یک ماده ضدعفونی در سطح بازار کمتر شده است. طبق آخرین مصوبه قیمت الکل صنعتی برای واحدهای تولیدی ۱۵ هزار تومان است و قرار شد الکل به طور روزانه سهمیهبندی و در اختیار بنگاههای قرار گیرد، این در […]
علیرضا کیانی عضو هیات مدیره انجمن صنایع شوینده گفت: با شیوع بیماری کرونا الکل به عنوان یک ماده ضدعفونی در سطح بازار کمتر شده است. طبق آخرین مصوبه قیمت الکل صنعتی برای واحدهای تولیدی ۱۵ هزار تومان است و قرار شد الکل به طور روزانه سهمیهبندی و در اختیار بنگاههای قرار گیرد، این در حالی است که قیمت الکل در بازار متفاوت است. به طوریکه شنیده میشود قیمت الکل (هر بطری یک و نیم لیتری) در بازار بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است. کیانی افزود: فعلا واحدهای صنعتی با کمبود الکل رو به رو هستند، همین موضوع باعث شده تولید ژل ضد عفونیکننده در برخی از واحدهای صنعتی بهداشتی متوقف شود. او با اشاره به قیمت ژل ضدعفونیکننده دست گفت: قیمت ژل ضدعفونیکننده دست (۵۰۰ سی سی) حدود ۲۹ هزار تومان است، اما در داروخانهها ۱۲۰ هزار تومان فروخته میشود.
هواپیمایی نروژ؛ یکی دیگر از قربانیان اروپایی کرونا
همزمان با شروع گسترده ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در صنعت هوانوردی برآورد کردند که شرکتهای هواپیمایی بدون شک از بزرگترین قربانیان کرونا در جهان خواهند شد و بسیاری از آنها در صورت کمبود یا نبود زیرساخت های مستحکم مالی به مرحله ورشکستگی و فروپاشی خواهند رسید. شرکت هواپیمایی نروژ که به تازگی پیش بینی درآمدزایی و سودآوری خود را پس از سه سال زیاندهی و بدهکاری منتشر کرده بود، مجبور شد تحت تاثیر کاهش تقاضای سفرهای داخلی و خارجی ناشی از شیوع ویروس کرونا درکشورهای مختلف جهان، پیش بینی درآمدهای سال ۲۰۲۰ میلادی خود را پس گرفته و حذف کند. این شرکت با انتشار بیانیهای خاطر نشان کرده که هنوز برای پیش بینی در خصوص تاثیر و تبعات منفی شیوع این ویروس خطرناک بر درآمدزایی این ایرلاین بسیار زود است.
اقتصاد بدون صادرات محکوم به شکست است
حمیدرضا صالحی عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: متاسفانه در روزهای اخیر شاهد هستیم که شیوع ویروس کرونا باعث کند شدن روند مبادلات تجاری و صادرات کشور شده است اما باید توجه داشت که ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم که اگر تدابیر مناسب در دیپلماسی اقتصادی اتخاذ شود، به تدریج مسیرهای بسته شده که ریشه آن بیتوجهی اولیه بود، بازگشایی میشود و صادرات و واردات ما تداوم خواهند یافت. عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه بین طرفین پروتکلهای بهداشتی امضاء شود، گفت: طرفین باید ملزم به رعایت این پروتکلها باشند تا امکان باز شدن مرزها فراهم شود و این نیازمند دیپلماسی نیرومند است. صالحی متذکر شد: اگر ما تابع کرونا باشیم و از آن تمکین کنیم، هیچ عملکردی نخواهیم داشت و اقتصاد ما لطمه خواهد خورد.
دستور ناگهانی رئیس جمهوری آذربایجان برای ورود کالاهای ایرانی
حسین وثوقی ایرانی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اردبیل در خصوص آخرین وضعیت مرزهای ایران و آذربایجان گفت: رئیس جمهور آذربایجان به صورت ناگهانی دستوری صادر کرد که ورود کالاهای ایرانی به شرط عدم ورود ماشینها و رانندگان ایرانی به این کشور آزاد است و خودروهای باری ایرانی که قصد عبور از این کشور و رسیدن به روسیه را دارند، به شرط عدم توقف در آذربایجان میتوانند از مرز عبور کنند. وی ادامه داد: این تصمیم رئیس جمهور آذربایجان، بازرگانان ما را غافلگیر کرد اما هماکنون در دو مرز بیلهسوار و آستارا ماشینهای ایرانی منتظر هستند تا مشتریان آذربایجان کامیونهای خود را بفرستند تا در محوطه گمرک اصطلاحاً بارها پشت به پشت شوند.
ممنوعیت ورود خدمه کشتیها به بنادر
فرهاد منتصب کوهساری معاون امور بندر و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: اقدامات بسیاری در راستای جلوگیری و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و مقابله با آن در بنادر شمالی و جنوبی کشور انجام میشود و مراکز قرنطینه انسانی و پرسنل وزارت بهداشت به صورت ۲۴ ساعته در بنادر مستقر هستند و این اقدامات برای همه پرسنل بنادر، گیتهای ورودی، کامیونداران و کشتیهای وارد شده به بنادر انجام میشود. وی افزود: تاکنون هیچ گزارشی از مثبت شدن تست و آزمایشی در بنادر درباره ویروس کرونا نداشتهایم و همه کامیونداران و اشخاصی که بنادر وارد میشوند، مورد غربالگری و آزمایش قرار میگیرند. کوهساری ادامه داد: تجهیزات خاص برای انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای با ویروس کرونا تأمین شده و قرنطینههای انسانی به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.