معمای عملیات ترور!
معمای عملیات ترور!

    به گزارش «جمله» غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه با حضور نمایندگان رسانه‌ها در خصوص دستگیری یکی از جاسوسان آمریکایی گفت: «اولا بگویم که آمریکایی‌ها و رژیم غاصب صهیونیست تلاش می‌کنند برای جاسوسی، اما نیرو‌ها و سربازان گمنام امام زمان فعالیت این گروه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند و اجازه تحرکات به این افراد […]

 

 

به گزارش «جمله» غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه با حضور نمایندگان رسانه‌ها در خصوص دستگیری یکی از جاسوسان آمریکایی گفت: «اولا بگویم که آمریکایی‌ها و رژیم غاصب صهیونیست تلاش می‌کنند برای جاسوسی، اما نیرو‌ها و سربازان گمنام امام زمان فعالیت این گروه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند و اجازه تحرکات به این افراد نمی‌دهند».
وی افزود: «بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروس قدس سپاه، از آنجا که وی به دلیل ماموریت های متعدد رفت و آمدهای زیادی به عراق و به خصوص فرودگاه بغداد داشت، این گمانه زنی به وجود آمد که زمان و محل تردد او توسط شخص خاصی افشا شده باشد».
اسماعیلی نام این فرد را «محمود موسوی مجد» عنوان کرد و افزود:
«اخیرا سید محمود موسوی مجد فرزند سیدکاظم که هم به سرویس موساد و هم به سرویس سیا در قبال اخذ دلار امریکایی برای آنها در حوزه‌های امنیتی و نیروهای مسلح بویژه سپاه قدس و محل استقرار و ترددهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اطلاعاتی جمع‌آوری کرده و در اختیار بیگانه می گذاشت به اعدام محکوم شد».

موسوی مجد سردار را لو نداد!
هنوز ساعاتی از این اظهارات نگذشته بود که مهدی کشت دار مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه (میزان) در توئیتی گفت: «سید محمود موسوی مجد در زمان شهادت ‎حاج قاسم سلیمانی در بازداشت بوده و عامل لو دادن ورود سردار سلیمانی و ‎ابومهدی مهندس به فرودگاه بغداد نبوده است».
پس از آن نیز مرکز رسانه قوه قضاییه در تشریح بخشی از پرونده قضایی موسوی مجد، زمان بازداشت او را «هجدهم مهرماه ۹۷» اعلام کرد و افزود: «پس از بازداشت وی، در تاریخ ۱۸ مهرماه ۹۷، شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به اتهامات انتسابی وی رسیدگی و در تاریخ ۳ شهریور ۹۸ حکم اعدام او را صادر کرد.»
بر پایه این اطلاعیه، حکم اولیه اعدام این فرد «با اشکال و ایراد دیوان عالی کشور دوباره به محکمه برگشته و دادگاه بار دیگر در تاریخ ۴ اسفند ۹۸ حکم اعدام او را تأیید کرد و اکنون این حکم در دیوان عالی کشور نیز تأیید شده است».
بر این اساس می توان گفت هر چند اتهام موسوی مجد در خصوص جاسوسی برای سرویس های خارجی محرز شده است اما آنگونه که سخنگوی قوه قضائیه گفته او نمی توانسته ارتباط مستقیمی با ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی داشته باشد. این در حالی است که پیش از موسوی مجد نیز برخی از عناصر وابسته به سرویس های اطلاعاتی خارجی که به نوعی در نیروی قدس سپاه فعالیت داشتند، توسط دستگاه های اطلاعاتی شناسایی و دستگیر شده بودند. مانند «محمدحسین رستمی» که در قالب نیروهای مدافع حرم در سوریه حضور داشت و همزمان با روح ا… زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز نیز همکاری می کرد.

آنسوی ترور سردار
۱۴ دی ماه سال گذشته و پس از شهادت سردار سلیمانی بود که شبکه «اسکای‌نیوز» عربی گزارش داد مبنی بر اینکه دستگاه امنیتی عراق یک شهروند عراقی و یک شهروند سوری را در ارتباط با ترور سردارحاج قاسم سلیمانی بازداشت کرده اند.
همزمان رسانه‌های اسرائیل و آمریکا جزئیاتی از نحوه ردگیری اطلاعاتی را منتشر کردند و مدعی شدند این اطلاعات به ترور و شهادت قاسم سلیمانی منجر شده است.
بر اساس این گزارش‌ها، یک سلسله خطاهای فنی، اطلاعاتی و مراقبتی مربوط به فرمانده شاخه قدس سپاه ، معاون مجموعه حشدالشعبی عراق و نیروهای زیر امر آن‌ها، و نیز رصد اطلاعاتی از نیروهای ارشد حزب‌ا… لبنان، به موفقیت طرح‌های ردگیری که سرانجام به طرح ترور آن‌ها در فرودگاه بغداد منجر شد، کمک کرده است.
به نوشته اینتلی‌تایمز، رفت‌وآمدهای مکرر حاج قاسم سلیمانی به عراق، نوع خودروها و تجهیزات ارتباطی مورد استفاده او و سران حشد الشعبی زیر نظر گرفته شده بود؛ بررسی این تجهیزات و رهگیری امواج آن‌ها بخشی از کار نیروهای اطلاعاتی بود.
بر اساس این گزارش، یکی از فیلم‌های فعالیت شهید ابومهدی المهندس رصد زیربنای تجهیزات مرکزی مخابراتی او و نیروهایش را فراهم کرد. از جمله می‌شد دید که دستگاه‌های در حال شارژ شدن در این فیلم که از نوع چینی است، همان‌ است که در زمان حضور شهید قاسم سلیمانی در عراق در دست او و ابومهدی المهندس بود.
اینتلی‌تایمز نیز در این خصوص نوشت، این تجهیزات ارتباطی همچنین در دست نیروهایی دیده شده بود که در دوره اخیر در مرز عراق و سوریه حضور دارند.
تجهیزات مخابراتی در دست این نیروها در این ناحیه مرزی، بر روی خودروهایی هم که شبه‌نظامیان شیعی عراق از آن برای تردد در منطقه استفاده می‌کنند، نصب شده است.
خودروهای زرهی عملیاتی نوع SUV در اختیار حاج قاسم سلیمانی و مشاوران و نیروهای اصلی اطراف او بوده است. همچنین آنتن‌هایی که ارتباط‌گیری بدون سیم را فراهم می‌کند و در این خودروها نصب بوده، در مدار رصد اطلاعاتی قرار داشت.

متهمان پنهان عملیات ترور
پروازهای مسافری و نظامی در فضای سوریه، لبنان و عراق، مورد نظارت دقیق و دائمی است. به نوشته اینتلی‌تایمز، حساسیت این پروازها به‌ویژه از این نظر است که نیروهای ارشد حزب‌ا… برای سفر به تهران، معمولاً از طریق پروازهایی از دمشق ابتدا به بغداد و سپس از آن‌جا به ایران می‌روند.
به احتمال زیاد، یک مهره ارشد حزب‌ا… که به طور اطلاعاتی و دائم تحت نظر و تعقیب است، در پرواز پنجشنبه‌شب از دمشق به بغداد حضور داشت. این فرد را مسئول روابط خارجی حزب‌ا… لبنان و مهره مسئول ارتباط حزب‌ا… با شبه‌نظامیان شیعی عراقی تشخیص داده‌اند.
حضور این نیروی ارشد حزب‌ا… در مأموریت در منطقه، حساسیت بیشتری به تحرکات اطلاعاتی داده بود.
در برخی گزارش‌های اولیه ادعا شد که شیخ نعیم قاسم، معاون حسن نصرا…، مسافر این پرواز و همراه قاسم سلیمانی بود اما این خبر تأیید نشد.
بر اساس بررسی اینتلی‌تایمز، هواپیمای مسافربری ایرباس ای‌۳۲۰ متعلق به شرکت هوایی سوری «شام ‌وینگز ایرلاینز» در پرواز ۶کیو۵۰۱ در ساعت ۱۰ و نیم پنجشنبه‌شب (به وقت سوریه، ۱۲ نیمه‌شب ایران) از دمشق برخاست و دقایقی پیش از نیمه‌شب (به وقت سوریه، کمی مانده به یک و نیم بامداد جمعه ایران که چند دقیقه به یک بامداد جمعه به وقت عراق بود) در بغداد فرود آمد.
پرواز شهید حاج قاسم سلیمانی با هواپیمای مسافربری سوری که به‌سادگی تحت تعقیب بود، آن ‌هم در روزهایی که بیشترین رصد اطلاعاتی در مورد او و همکارانش نظر به رویدادهای آن روزهای پر تنش عراق وجود داشته، و احتمالاً افرادی هم در سوریه و هم در عراق از حضور شهید قاسم سلیمانی در این پرواز آگاه بوده‌اند.
به گزارش رسانه‌ها، از ساعاتی قبل از ورود هواپیما به بغداد، نشانه‌های زیادی از نزدیک بودن زمان ورود یک شخصیت مهم در این فرودگاه دیده شده بود؛ بعدا معلوم شد که نیروهای حشد الشعبی در فرودگاه زمینه استقبال ابومهدی المهندس از سردار شهید قاسم سلیمانی را فراهم می‌کردند.
دقایقی پس از فرود هواپیما و پس از آن‌که ابو مهدی المهندس از حاج قاسم سلیمانی و همراهانش استقبال کرد، شهیدان سلیمانی و المهندس و سه تن دیگر سوار یک تویوتا شده و پنج تن دیگر در تویوتای دوم نشسته، به سوی شهر حرکت کردند.
هنوز لحظاتی از آغاز حرکت هر دو خودرو سپری نشده بود که پهپادهای آمریکایی با شلیک راکت نقطه‌زن، اقدام به ترور ناجوانمردانه این مقامات کردند.
در چند ماه اخیر، هرزگاهی برخی اسامی در ارتباط با ترور سردار سلیمانی در برخی رسانه ها به میان آمده است. از جمله می توان به الکاظمی نخست وزیر فعلی عراق اشاره کرد که برخی منابع او را به عنوان یکی از مظنونان این پرونده معرفی می کرده بودند. اما همچنان عوامل پشت پرده این ترور به طور رسمی مشخص نشده اند و این پرونده همچنان مفتوح باقی مانده است.