موج تخریب سواحل به جزیره هرمز رسید
موج تخریب سواحل به جزیره هرمز رسید

  این روزها ساخت‌وساز در سواحل استان هرمزگان به بهانه توسعه سایت‌های پرورش ماهی و میگو در حال رونق گرفتن است اما برخی ساخت‌وسازها در حریم اماکن تاریخی یا طبیعی مشکل‌زا و سبب نگرانی فعالان زمین‌گردشگری و زیست‌محیطی شده است. هنوز مدت‌زمانی از موضوع واگذاری اراضی در محدوده طولانی‌ترین غار نمکی جهان به مرکز پرورش […]

 

این روزها ساخت‌وساز در سواحل استان هرمزگان به بهانه توسعه سایت‌های پرورش ماهی و میگو در حال رونق گرفتن است اما برخی ساخت‌وسازها در حریم اماکن تاریخی یا طبیعی مشکل‌زا و سبب نگرانی فعالان زمین‌گردشگری و زیست‌محیطی شده است.
هنوز مدت‌زمانی از موضوع واگذاری اراضی در محدوده طولانی‌ترین غار نمکی جهان به مرکز پرورش میگو به‌عنوان جدی‌ترین تهدید برای خروج ژئوپارک قشم از یونسکو نگذشته که باز هم طبق تصاویر و مستنداتی که به دست خبرگزاری ایسنا رسیده، ساحل محیط‌زیست جزیره هرمز و کوه‌های رنگی‌اش در خطر تخریب قرار گرفته و بکر بودن جزیره هرمز با ساخت‌وسازهای این‌چنینی در مسیر نابودی قرار داده است.
بخشدار جزیره هرمز در همین خصوص در گفت‌وگوی اختصاصی با ایسنا، افزود: فردی که به گفته خود برای ساخت سایت پرورش ماهی در ساحل محیط‌زیست اقدام به تخریب کوه‌های رنگی و ساخت‌وساز کرده از سمت بخشداری هیچ‌گونه مجوزی برای ساخت‌وساز ندارد.
سید مجدالدین حسینی با اشاره به اینکه هرگونه ساخت‌وسازی در داخل شهر مجوز شهرداری و در خارج حریم شهر مجوز بخشداری را نیاز دارد، افزود: این فرد هیچ‌گونه مجوزی را از بخشداری اخذ نکرده است. وی ادامه داد: این فرد یک بار برای ساخت‌وساز و تخریب اقدام کرده و کارش را متوقف کرده‌ایم تا مجوز خود را به بخشداری ارائه دهد، اما پس از مدتی بدون آوردن مجوز مجدداً آغاز به کرده است، با به‌محض فهمیدن این موضوع از نیروی انتظامی خواستیم اقدام کرده و کارش را متوقف کند.
مدیرکل حفاظت و محیط‌زیست استان هرمزگان در گفت‌وگو با ایسنا ضمن ابراز بی‌اطلاعی از عملیات تخریب و ساخت‌وساز در ساحل محیط‌زیست هرمز، از پیگیری و بررسی بیشتر در خصوص این موضوع خبر داد.

گم‌شده‌ای در هیاهوی جشنواره‌های فجر
جشنواره صنایع‌دستی جوان‌ترین و البته کم سروصداترین جشنواره فجر محسوب می‌شود؛ جشنواره‌ای که امسال چهارمین دوره‌اش را با نمایش آثاری از هنرهای سنتی در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته است، اما به نظر می‌رسد امسال نیز همچون سال‌های گذشته این جشنواره در هیاهوی دیگر جشنواره‌های فجر گم شود. البته حضور کمرنگ جشنواره صنایع‌دستی فجر را نباید فقط بر دوش حضور پر زرق و برق جشــنواره‌های دیگــری همچون فیلم و موسیقی دانست و باید این نکته را نیز در نظر داشت که جشنواره صنایع‌دستی، بسیار جوان و نوپا است و طبیعتاً توان رقابت با جشنواره‌های دیگری را ندارد که در دهه سوم حیاتشان به سر می‌برند.
معاون صنایع دستی این نقد را قبول ندارد که جشنواره صنایع‌دستی فجر در سکوت خبری برگزار شده است.
پویا محمودیان همچنین اظهار کرد: من به این موضوع باور ندارم. در فراخوانی که ۳۱ استان رفت و ارتباطی که با هنرمندان و دانشگاه‌های هنر داشتیم و همچنین ارسال فراخوان به نهادهایی که به نوعی در این حوزه فعال هستند، درباره نحوه برگزاری این جشنواره توضیح داده شده بود. در مجموع با توجه به کیفیت خوب آثار در این دوره از جشنواره، باور داریم که جشنواره چهارم بسیار متفاوت‌تر از جشنواره‌های سال‌های گذاشته در حال برگزاری است.