همه موزههای کشور با همکاری وزارت ارتباطات به اینترنت مجهز میشوند در فاز اول موزه های اطراف میدان مشق تهران به اینترنت رایگان متصل شده اند. قرار است پس از راه اندازی اینترنت هفت موزه در تهران، همه موزههای کشور دارای اینترنت رایگان شوند در فاز اول موزههای میدان مشق تهران شامل موزه ایران […]
همه موزههای کشور با همکاری وزارت ارتباطات به اینترنت مجهز میشوند در فاز اول موزه های اطراف میدان مشق تهران به اینترنت رایگان متصل شده اند.
قرار است پس از راه اندازی اینترنت هفت موزه در تهران، همه موزههای کشور دارای اینترنت رایگان شوند در فاز اول موزههای میدان مشق تهران شامل موزه ایران باستان، موزه ملک، موزه سفال و آبگینه، موزه دوران اسلامی، موزه علم و فناوری، موزه ارتباطات دارای اینترنت شدهاند اینترنت موزه انقلاب و دفاع مقدس نیز همین روزها وصل خواهد شد. در همین فاز اول و تا یک ماه آینده موزههای تهران و در فاز بعدی موزههای کشور به اینترنت سراسری متصل خواهند شد. این موزهها میتوانند با استفاده از اینترنت رایگان از فناوریهای روز مانند QR یا اینترنت اشیا و یا پادکست، ویدئو و هر آنچه که به شکل جدیدی میتواند در معرفی موزهها و جذب مخاطب کمک کند، دست پیدا کنند.
این ایده از آنجا شکل گرفت که در روزهای تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا، موزههای کشور، بسیاری از بازدیدکنندگان خود را از دست دادند. موزه داران به این نتیجه رسیدند که تا کنون این مراکز گردشگری و تاریخی در استفاده از فناوریها و تکنولوژیهای جدید عقب ماندهاند. درحالی که موزههای کشورهای دیگر در این زمینه موفق عمل کرده و حتی در دوران قرنطینه و یا تعطیلی موزهها، بازدیدکنندگان مجازی خود را همچنان داشتند.
ایران زیباست؛ «خرانق» زادگاه خورشید
روستای تاریخی خرانق که گذشتگان از آن به زادگاه خورشید یاد میکردند یکی از ظرفیتهای گردشگری یزد است که با بافت ماندگار روستایی اصالت فرهنگ ایرانی را به رخ میکشد. این روستا با قدمتی ۴۵۰۰ ساله در سال ۲۴ هجری شمسی به عنوان استراحتگاه بین راهی برای تاجران و مسافران مورد استفاده بوده و اکنون دارای معادن سنگ آهن چادرملو، اورانیوم ساغند، باریت، روی و گرانیت است. قلعه خرانق در سال ۱۳۸۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران با وسعت ۱.۱ دهم هکتار، کوچههایی پیچ در پیچ و هولناک دارد که برای غافلگیر کردن دزدان و راهزنان مورد استفاده قرار میگرفت، به گونهای که یکی از این کوچهها به کوچه گرگ معروف شده به ثبت رسیده است. این بافت قدیمی دارای ۸۰ خانه که بیشتر آن دو یا سه طبقه است، متناسب با توان اقتصادی و موقعیت اجتماعی قلعه نشینان طراحی و ساخته شده، دیوارههای قلعه از خشت و گل بوده و سقف آن از تیرهایی چون حصیرهای الیافی، چوب و پوشال ساخته شده است. سقفهای گنبدی و گهوارهای و شش برج نگهبانی متصل به بدنه قلعه از دیگر ویژگیهای این بنای به جا مانده از دوران ساسانی در یزد به شمار میرود.