نشست تخصصی «موزه و وقف» با دو محور «طرح محتوایی» و «موزهها و مجموعههای وقفی» همزمان با دهه وقف در موزه ملی ایران برگزار میشود. همزمان با دهه وقف و در حاشیه نمایشگاه میراث وقف «نشست تخصصی موزه و وقف» دوشنبه ۱۳ آبان در موزه ملی ایران برگزار می شود. این نشست در دو محور […]
نشست تخصصی «موزه و وقف» با دو محور «طرح محتوایی» و «موزهها و مجموعههای وقفی» همزمان با دهه وقف در موزه ملی ایران برگزار میشود. همزمان با دهه وقف و در حاشیه نمایشگاه میراث وقف «نشست تخصصی موزه و وقف» دوشنبه ۱۳ آبان در موزه ملی ایران برگزار می شود.
این نشست در دو محور و با حضور کارشناسان و موزهداران برگزار میشود که در «محور نخست درباره موزه و وقف و طرح محتوایی مرتبط به آن» با سخنرانی میر سید احمد محیط طباطبایی – رئیس ایکوم ایران – و رضا دبیرینژاد – موزه دار و رئیس موزه ملی ملک – و در محور دوم «موزهها و مجموعههای موزهای وقفی» با سخنرانی مهندس نوشاد رکنی – رییس اداره اطلاعات فرهنگی کتابخانه و موزه ملی ملک – با موضوع وقف نامه حاج حسین آقا ملک، مصطفی دهپهلوان – استاد دانشگاه و رئیس موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران و رئیس سابق موزه مقدم – با عنوان موزه وقفی دانشگاهی (موزه مقدم)، کرم میرزایی – موزه دار و رئیس موزه باستان شناسی و هنر دوران اسلامی – با معرفی آثار وقفی موزه باستانشناسی و هنر دوران اسلامی موزه ملی ایران برگزار می شود. این نشست توسط موزه ملی ایران با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، کمیته ملی ایکوم در ایران و کتابخانه و موزه ملک برگزار نموده است و ورود برای علاقه مندان آزاد است.
گنجینه فرعون طلایی به لندن رسید
نمایشگاه بزرگ «گنجینه مقبره توت عنخ آمون» پس از پایان نمایش موفقیتآمیزش در «پاریس»، اینبار در لندن برگزار میشود.
مجموعهای عظیم از آثار مقبره «توت عنخ آمون» – فرعون مشهور مصر – در ادامه تور جهانی که برای نمایش این مجموعه در سراسر جهان ترتیب داده شده است، در لندن نمایش داده میشود. قرار است پس از اتمام این تور نمایشی، مجموعه آثار مقبره «توت عنخ آمون» برای همیشه به «موزه بزرگ مصری» در نزدیک اهرام «جیزه» منتقل شود.
پیش از لندن، پاریس میزبان بیش از ۱۵۰ اثر باستانی مقبره این فرعون بود. طبق آخرین گزارشها، بیش از ۱.۳ میلیون بلیت این نمایشگاه در پاریس به فروش رفت و رکورد پربازدیدترین نمایشگاه تاریخ فرانسه که پیشتر به یکی از نمایشگاههای هنری «لود مونه» تعلق داشت، به نام نمایشگاه مصر باستان ثبت شد.
یک سپر چوبی، مجسمهای بزرگ از مجسمه نگهبان، تابوت مینیاتوری طلا کاری شده، تخت طلاکاری شده چوبی با پایههای حکاکی شده به شکل شیر و جواهرات گوناگون از جمله آثار مهم این مجموعه باستانی هستند.
به گفته مدیران نمایشگاه، این نخستین بار است که مسئولان مصری با خروج این تعداد آثار باستانی از کشورشان موافقت کردهاند. بیش از ۶۰ اثر این مجموعه برای نخستینبار در جایی خارج از مصر نمایش داده میشود.