«موسی علمی» درگذشت
«موسی علمی» درگذشت

    به گزارش جمله به نقل از ایلنا، موسی علمی از اعضای خاندان علمی، مدیر کتابفروشی علمی و از دست‌اندرکاران نشرهای علم، علمی و سخن، صبح سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۹ بر اثر بیماری درگذشت. پیکر مرحوم موسی علمی صبح دیروز در بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد. مرحوم موسی علمی، فرزند محمدعلی علمی، […]

 

 

به گزارش جمله به نقل از ایلنا، موسی علمی از اعضای خاندان علمی، مدیر کتابفروشی علمی و از دست‌اندرکاران نشرهای علم، علمی و سخن، صبح سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۹ بر اثر بیماری درگذشت. پیکر مرحوم موسی علمی صبح دیروز در بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد. مرحوم موسی علمی، فرزند محمدعلی علمی، بزرگ‌ترین پسر محمداسماعیل علمی و بنیانگذار شرکت تضامنی چاپ علمی بود که همراه با برادرانش ۸ انتشارات و چندین کتابفروشی را اداره می‌کردند. موسی علمی، کتابفروشی علمی را که کهن‌ترین میراث خاندان بود، در اختیار داشت؛ کتابفروشی کهن سالی که از جنگ جهانی دوم بر جا بود اما در سال‌های اخیر، تعطیل شده بود.

انتقاد فرهنگستان 

از نامگذاری یک خودروی داخلی 

فرهنگستان زبان و ادب فارسی اعلام کرده: از هر گامی که در راه توسعه فنّاوری و پیشرفت در ساخت خودرو برداشته شود خرسند می‌شویم و از آن استقبال می‌کنیم، اما با تأسف باید اعلام کنیم که خودرویی که تحت عنوان کوییک و اخیراً تحت عنوان کوییک ـ آرپلاس رونمایی و به‌عنوان دستاوردی در پیشرفت صنعت خودروسازی ایران قلمداد شده است، نامی غیرفارسی و غیرایرانی دارد. با شنیدن نام کوییک، لفظ انگلیسی quick، به معنای تند و سریع، به ذهن خطور می‌کند و این تأسف‌آور است. این فرهنگستان، اعلام کرده که انتظار دارد به همان اندازه که تولیدکنندگان به ایرانی بودن فنّاوری خود افتخار می‌کنند، به انتخاب نام فارسی نیز که نشانه علاقه آنان به زبان ملی کشور است، علاقه‌مندی نشان دهند.

 

استفاده از ظرفیت‌های هنر در طراحی اماکن متبرکه حرم امام رضا(ع)

مدیر عالی حرم مطهر امام رضا(ع) در دیدار با معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر استفاده از ظرفیت‌های هنر در طراحی اماکن متبرکه و برنامه های حرم امام رضا(ع) تاکید کرد. مدیر عالی حرم مطهر امام رضا(ع) با معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد. در دیدار محمدمهدی برادران (مدیر عالی حرم مطهر امام رضا (ع)) با سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) بر استفاده از ظرفیت هنر و هنرمندان شاخص کشور برای طراحی و ساخت اماکن متبرک و برنامه‌های حرم مطهر امام رضا(ع) تاکید شد. محمدمهدی برادران در این دیدار گفت: با توجه به نظر و تاکید تولیت معزز آستان قدس رضوی توجه به ظرفیت‌های متنوع هنر در دستور کار حرم مطهر امام رضا(ع) قرار گرفته است. سیدمجتبی حسینی هم گفت: هنر ایران اسلامی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ارزشمندی دارد و می‌توان از این ظرفیت‌ها در طراحی اماکن و بناهای مختلف و فعالیت‌های آنها ازجمله حرم مطهر امام رضا(ع) استفاده کرد.

عروسک شدن انیمیشن‌های خاطره‌انگیز کانون پرورش فکری

شخصیت‌های فیلم‌های پویانمایی خاطره‌انگیز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب ٧٠ عروسک کِچه (الیاف پشمی) تولید شده است.

این عروسک‌ها را چیستا تاجور و رادین ابراهیم دو هنرمند کشورمان ساخته اند.

بر همین اساس، «یکی کم است» و «بهادر» به کارگردانی عبداله علیمراد، «توکا در قفس» به کارگردانی مهرداد شیخان، «مجموعه عروسی عروسی» به کارگردانی مهین جواهریان، «شب ترسناک لومو» به کارگردانی ساره شفیعی‌پور، «قصه‌ی پنیرک» اثر پروین تجوید و «ماهی رنگین‌کمان» اثر فرخنده ترابی از جمله انیمیشن‌های کانون است که شخصیت‌های آن به عروسک تبدیل شده‌اند. همچنین شخصیت انیمیشن‌های «زال و سیمرغ»، «من آنم که» و «رخ» از مجموعه‌ی آثار علی‌اکبر صادقی در دست تولید قرار دارد و در حال حاضر هشت شخصیت آن به عروسک تبدیل شده است. بر اساس این خبر، تعداد دیگری از شخصیت‌های آثار پویانمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آینده‌ی نزدیک و با هدف کمک به توسعه محصولات جانبی و پیوست‌های فرهنگی به عروسک‌های کچه تبدیل می‌شوند و سپس این آثار ارزشمند در قالب نمایشگاهی در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. یادآوری می‌شود چیستا تاجور کارشناسی نقاشی از دانشگاه آزاد تهران دارد و رادین ابراهیم دارای دیپلم انیمیشن و دانشجوی رشته‌ی گرافیک دانشگاه آزاد تهران است.