نامزدی «وراثت» در ۲۵ بخش
نامزدی «وراثت» در ۲۵ بخش

نامزدهای هفتاد و چهارمین دوره جوایز «امی»، با درخشش سریال های «وراثت»، «سرخوشی»، «بال غربی» و «بازی مرکب» اعلام شدند. معرفی نامزدهای هفتاد و چهارمین دوره جوایز «امی»، در شرایطی انجام شد که، فصل سوم از سریال موفق «وراثت» با نامزدی در ۲۵ بخش، موفق‌ترین برنامه تلویزیونی آمریکا در سال گذشته خوانده شود. جوایز آکادمی […]

نامزدهای هفتاد و چهارمین دوره جوایز «امی»، با درخشش سریال های «وراثت»، «سرخوشی»، «بال غربی» و «بازی مرکب» اعلام شدند.

معرفی نامزدهای هفتاد و چهارمین دوره جوایز «امی»، در شرایطی انجام شد که، فصل سوم از سریال موفق «وراثت» با نامزدی در ۲۵ بخش، موفق‌ترین برنامه تلویزیونی آمریکا در سال گذشته خوانده شود.
جوایز آکادمی تلویزیون این سریال را در بخش‌های بهترین درام، بهترین بازیگر مرد نقش اول سریال‌های درام برای بازی برایان کاکس و جرمی استرانگ، بهترین بازیگر زن نقش مکمل سریال‌های درام برای بازی سارا اسنوک و جی. اسمیت کامرون، بهترین بازیگر مرد نقش مکمل سریال‌های درام برای کران کالکین، نیکلاس بران و متیو مکفیدن در فهرست نامزدها قرار داد.
در واقع ۱۴ تن از بازیگران این سریال نامزد دریافت جایزه شدند و موفق شدند تا از سریال «بال غربی» که ۱۲ نامزدی در بخش بازیگری را کسب کرده بود، عبور و رکورد این موفقیت را به نام خود ثبت کنند.
یک ایرانی در میان نامزدهای «امی»
نامزدی بازیگر ایرانی-آمریکایی، آرین موید در هفتاد و چهارمین دوره جوایز امی، فرصتی مناسب برای یادآوری سینماگران ایرانی‌ است که در سطح جهانی جای خود را پیدا کرده و ردپایی از توانمندی به جا گذاشتند.
آرین موید، بازیگر ایرانی-آمریکایی، موفق به نامزدی در هفتاد و چهارمین دوره جوایز امی شد. این بازیگر ایرانی در بخش بهترین بازیگر مهمان در سریال درام «جانشینی» یا «وراثت» با دیگر نامزدهای این جایزه به رقابت می‌پردازد.
آرین موید، در سال ۲۰۰۳ و پس از نقل مکان کردن به نیویورک، به همراه یکی از دوستانش یک کمپانی چندرسانه‌ای تئاتر به نام «واترول» تأسیس کردند و تهیه‌کنندگی چندین تئاتر را برعهده گرفتند، مضاف بر این‌که موید، در مقام کارگردان هنری نیز آثاری را کارگردانی کرد.
از آثار این هنرمند ایرانی می‌توان به، «مرد عنکبوتی، راهی به خانه نیست»، «تنظیم»، «یقه سفید»، «باور»، «گلاب»، «رفتار در خور»، «لیست سیاه» و…اشاره کرد. این بازیگر در سال ۲۰۱۱ نیز نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد «تونی» شد.
سریال «سرخوشی» از دیگر سریال‌های موفق امسال بود و در مجموع نامزد ۱۶ نامزدی امی از جمله نامزدی در بخش بهترین بازیگر زن نقش مکمل، بهترین بازیگر زن مهمان و بهترین بازیگر مرد مهمان را از آن خود کرد.
رقابت این سریال در بخش بهترین سریال درام باید با «بهتر است با سال تماس بگیری»، «اوزارک»، «جداسازی»، «بازی مرکب»، «موجودات عجیب»، «جانشینی» و «لباس‌زردها» صورت بگیرد.
اما در همین حال دو سریال موفق سال شامل «یلو استون» و «۱۸۸۳» در معرفی نامزدها نادیده گرفته شدند. نادیده گرفتن «یلو استون» در حالی تعجب زیادی برانگیخت که حتی کوین کاستنر در میان نامزدهای بازیگری جای نگرفت و تیلور شریدان سازنده آن نیز حتی در بخش بهترین نویسندگی دیده نشد. این سریال اما، ۳ نامزدی برای بخش فیلمبرداری و آهنگسازی کسب کرده است.
در عین حال دو سریال موفق سال پیش یعنی «بلکیش» و «این ما هستیم» در بخش‌های اصلی نامزدی کسب نکردند در حالی که با پایان‌بندی‌های خیلی قوی کار خود را به پایان رسانده بودند.
همچنین۲ بازیگر در بخش صداپیشگی با یکدیگر رقابت خواهند کرد. آن هم دو بازیگری که از دنیا رفته‌اند. چادویک بوزمن که تابستان ۲۰۲۰ در مبارزه با سرطان از پا درآمد، یک نامزدی دیگر پس از مرگ کسب کرد و این بار برای صداپیشگی در سریال انیمیشن «چه می‌شد اگر؟» مارول و دیزنی پلاس یک نامزدی امی کسب کرد. وی برای نقش «پلنگ سیاه» نامزد کسب این جایزه شد.
جولی اندروز برای «بریجرتون»، استنلی توچی برای «سنترال پارک» و جفری رایت برای «چه می‌شد اگر» دیگر نامزدهای یان بخش شدند. اما در میان نامزدهای این بخش یک بازیگر درگذشته دیگر هم نامزد دریافت جایزه شده که جسیکا والتر برای «آرچر» است.
در میان نامزدهای امی از باراک اوباما نیز نام برده شد. او در بخش بهترین راوی برای سریال مستند «پارک‌های ملی بزرگ ما» از نتفلیکس این نامزدی را کسب کرد. اوباما سال ۲۰۱۶ نیز نامزد امی مستند شده بود.
اوباما در این بخش رقبای قدرتمندی چون، کریم عبدالجبار برای روایت مستند «میهن‌پرستان سیاه: قهرمانان جنگ داخلی»، دیوید آتنبورو برای روایت «بازی زادو ولد: در روز روشن» و لوپیتا نیونگ‌او برای روایت مستندی با عنوان «سرنگتی دوم» دارد.
در میان نامزدهای امسال «بازی مرکب» نیز شگفتی آفرید و اولین سریال غیرانگلیسی شد که توانست در بخش بهترین درام نام خود را ثبت کند. این سریال که در مجموع ۱۴ نامزدی امی کسب کرد در بخش بهترین بازیگر مرد نقش اول، بهترین بازیگر زن نقش مکمل، بهترین بازیگر مرد و زن نقش مکمل و بهترین بازیگر زن مهمان نیز امید کسب این جایزه را به دست آورده است.
تاریخ‌ساز دیگر امسال هم در میان نامزدهای دیشب وجود داشت، کویینتا برانسون برای بازی در سریال «ابتدایی ابُت» بود ۳ نامزدی کسب کرد، در بخش بهترین سریال کمدی، بهترین بازیگر زن نقش اول سریال کمدی و بهترین نویسندگی سریال کمدی. او که ۳۲ ساله است به این ترتیب جوان‌ترین زن آفریقایی-آمریکایی شد که نامزدی در بخش بهترین بازیگر سریال‌های کمدی را از آن خود کرد.
در بخش بهترین سریال کمدی سریال «ابتدایی ابت» یکی از ۸ نامزد این بخش شده است و باید با «بری»، «زیاد ذوق‌زده نشو»، «هکس»، «خانم میزل شگفت‌انگیز»، «تنها قتل‌های ساختمان»، «تد لاسو» و «در سایه‌ها چه می‌کنیم» رقابت کند. اهدای جوایز برندگان این رقابت ۱۲ سپتامبر
برگزار می‌شود.

 

چالش

بازبینی پرونده «پولانسکی» پس از ۴۵ سال

دادستان ناحیه لس آنجلس موافقت کرده تا پرونده قدیمی تجاوز «رومن پولانسکی» که به دهه ۱۹۷۰ میلادی ارتباط دارد را با نگاهی تازه بار دیگر بررسی کند.
جورج گاسکون، دادستان ناحیه لس آنجلس اعلام کرد که موضع خود را تغییر داده است و دیگر با بازکردن رونوشت بررسی سال ۲۰۱۰ «راجر گانسون» معاون دادستان منطقه که «پولانسکی» را به اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ تحت تعقیب قرار داد، مخالفت نخواهد کرد. پولانسکی که اکنون ۸۸ ساله است در آن زمان در دادگاه به جرم خود اعتراف کرد اما قبل از صدور حکم به فرانسه گریخت. او از آن زمان تاکنون در خارج از کشور زندگی می کند و تلاش‌های متعدد برای استرداد او شکست خورده و تلاش پولانسکی نیز برای حل این پرونده بدون بازگشت به آمریکا به سرانجامی نرسیده است.
این اطلاعیه نشان می‌دهد که «جورج گاسکون» که در سال ۲۰۲۰ به عنوان دادستان ناحیه لس‌انجلس انتخاب شد، چندان با رویکرد مسئولان پیشین موافق نیست و دفتر او همچنین تمایل خود را برای نگاهی تازه به این پرونده نشان داده، پرونده‌ای که پولانسکی و حامیانش مدت ها مدعی بودند به سو رفتار دادستانی و قضایی
آلوده شده است.
تیفانی بلکنل، مشاور ویژه گاسکون در مصاحبه ای به ورایتی گفت: «بیش از ۴۰ سال است که این ظن در مورد این پرونده وجود داشته و بسیاری از مردم مشکوک هستند که اتفاق ناخوشایندی در رابطه با این پرونده رخ داده است».
پولانسکی سازنده فیلم‌هایی چون «پیانیست» و «محله چینی‌ها» ۴۰ سال است به سبب اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ از ترس محاکمه سنگین از آمریکا فرار کرده و در پاریس زندگی می‌کند.

 

 

سینما

بازگشت جیمز فرانکو به دنیای بازیگری

جیمز فرانکو پس از یک دوره دوری از بازیگری به دلیل اتهامات اخلاقی، در فیلم جدید «بیل آگوست» در یکی از نقش‌های اصلی مقابل دوربین می‌رود.
این فیلم جدید سینمایی که «من، تو» نام دارد و داستان آن به پس از جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد، با اقتباس از رمانی با همین نام نوشته «اری دلوکا» ساخته می‌شود و «جیم فرانکو» در کنار بازیگرانی چون «تام هولاند» و «دیزی جیکوب» از ماه سپتامبر در جزیره ایتالیایی ایکسیا مقابل دوربین «بیل آگوست» کارگردان مطرح
دانمارکی می‌رود.
فرانکو پس از یک سری اتهامات سو رفتار جنسی که از سوی چندین زن در اوایل سال ۲۰۱۸ و در اوج جنبش #MeToo مطرح شد، از بازیگری کناره‌گیری کرد. علاوه بر این، در سال ۲۰۱۹، دانشجویان مدرسه فیلم و بازیگری فرانکو که اکنون تعطیل شده است، از این بازیگر و شرکای او به دلیل وادار کردن آنها به کارهای غیراخلاقی در مقابل دوربین شکایت کردند. در سال ۲۰۲۱، «فرانکو» و نهادهای مرتبط با او توافق کردند که برای حل این دعوا، بیش از ۲.۲ میلیون دلار بپردازند.داستان فیلم «من، تو» که در جزیره ایسکیا در دهه ۱۹۵۰ می‌گذرد، درباره مارکو پسر ۱۶ ساله‌ای است که روزهای خود را با قایقرانی در آب های آرام خلیج ناپل همراه با یک ماهیگیر سرسخت به نام نیکولا (با بازی فرانکو) سپری می کند و شیفته داستاهای نیکولا درباره جنگ نیکولا در مدت حضورش در ارتش آمریکا می‌شود. «بیل آگوست» در سال ۱۹۸۷ برای اولین‌بار با فیلم «پله فاتح» موفق به کسب جایزه معتبر نخل طلای کن شد و این افتخار را برای دومین‌بار در سال ۱۹۹۲ با فیلم «بهترین نیات»
تکرار کرد.

 

 

 

عصبانیت شدید بهرام رادان از توقیف فیلمش!

بهرام رادان، تهیه‌کننده «علف‌زار» فیلم پرفروش این روزهای سینما، درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر محدودیت اکران این فیلم در برخی از استان‌ها به مهر گفت: «وجود قانون در هر جامعه‌ای لازم است، اما مقدم و مهم‌تر از آن احترام به اصل قانون‌پذیری است، حال ما در کشورمان با پدیده‌های حیرت‌انگیزی رو به رو هستیم، به عنوان مثال فیلم ما که در حال اکران در سینماهاست، از تمام مجاری ممکن که شما تصور کنید و شاید هم تصورش را نتوانید بکنید، گذر کرده و مجوز نمایش گرفته است. من برای نمایش این فیلم چه در جشنواره فیلم فجر و چه در اکران عمومی با تمام وجود جنگیدم. اصلاً نمی‌دانم اگر دوباره فیلمنامه‌ای مانند «علف‌زار» به دستم برسد آیا امکان دریافت پروانه ساخت و نمایش آن وجود دارد یا نه.»
رادان افزود: «حالا در این کشاکش و تلاش هر روزه و با وجود عدم حمایت هر گونه رسانه عمومی که از محل مالیات و بودجه عمومی کشور تامین مالی می‌شوند مثل شهرداری که حاضر نیست تابلوهایش در محیط شهری را به غیر از تعرفه‌های تجاری به محصولات فرهنگی اختصاص دهد، یا سازمان صداوسیما که حتی با وجود مجوز نمایش وزارت ارشاد خودشان شورای مخصوص خودشان را دارند و به فیلم‌هایی که به مذاقشان خوش نمی‌آید فرصت تبلیغاتی نمی‌دهند، ناخودآگاه حس اداره ملوک الطوایفی فرهنگ مملکت به ذهن متبادر می‌شود که بسیار نگران‌کننده است.»این تهیه‌کننده و بازیگر سینما درباره عدم نمایش این فیلم در موزه سینمای ایران به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت ارشاد هم بیان کرد: «این تصمیمات فراقانونی است، یعنی حتی زیرمجموعه‌های خود وزارت ارشاد هم از قانون مافوق خود تبعیت نمی‌کنند. استانی به میل خود فیلم را اکران نمی‌کند یا رییس موزه سینما جناب آقای اسماعیلی که به خود من گفت چون از فیلم «علف‌زار» خوشم نمی‌آید، اجازه اکران آن را نمی‌دهم! در حالی که در موزه سینما می‌بایست حامی سینما و سینماگر باشد.»

 

 

رویداد

نصب مجسمه «برکینگ بد» در آمریکا
نظر به محبوبیت سریال «برکینگ بد»، مجسمه دو شخصیت اصلی این سریال در شهر آلبوکرکی ایالت نیومکزیکو در آمریکا نصب می‌شود.بیست سال پیش مردم شهر آلبوکرکی حتی خوابش را هم نمی‌دیدند که روزی مجسمه برنزی بزرگترین تولیدکنندگان مواد مخدر شیشه آمریکا در شهرشان نصب شود. اما به زودی مجسمه شخصیت‌های والتر وایت و جسی پینکمن از سریال برکینگ بد که با بازی برایان کرنستن و آرون پل ماندگار شدند، در گوشه‌ای از این شهر جاخوش می‌کنند.ونس گیلیگان، خالق سریال برکینگ بد و بهتره با ساول تماس بگیری، سال ۲۰۱۹ به مجسمه سازی به نام ترور گرو سفارش ساخت این دو تندیس را داد و حالا آنها را به شهر آلبوکرکی اهدا کرده است. گیلیگان با انتشار بیانیه‌ای در این باره گفت: پس از بیش از ۱۵ سال کار و ساخت دو سریال و یک فیلم سینمایی، می‌گویم آلبوکرکی با ما خیلی خوب تا کرد. من هم می‌خواستم به نوبه خودم این خوبی را جبران کنم.مجسمه‌های والتر وایت و جسی پینکمن پس از رونمایی در تاریخ ۲۹ ژوئیه (۷ مرداد ۱۴۰۱) در مرکز همایش‌های آلبوکرکی به نمایش گذاشته خواهند شد. پیش‌بینی می‌شود این دو مجسمه به یک جاذبه گردشگری برای طرفداران سریال برکینگ بد تبدیل شده و سیل بازدیدکنندگان را به این شهر که تنها ۵۶۵ هزار نفر جمعیت دارد، روانه کند.

روح الله مفیدی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون درگذشت
به گزارش وقت صبح، روح الله مفیدی هنرمند سینما و تلویزیون امروز جمعه ۲۴ تیر بر اثر سرطان دار فانی را وداع گفت. روح‌الله مفیدی در سال ۱۳۰۸ در شهر یزد متولد شد. در سال ۱۳۳۲ فوق‌دیپلم هواشناسی را از آموزشگاه سازمان هواشناسی دریافت کرد. مفیدی کار تئاتر را در سال ۱۳۲۷ و بازیگری در سینما را نیز با «پریچهر» (فضل‌الله بایگان) در سال ۱۳۳۰ آغاز کرد کرد.در سال ۱۳۲۷ وقتی ۱۹ ساله بود به دنبال آگاهی پذیرش هنرجو در تئاتر تهران تست داد اما به دلیل کوتاهی قد رد شد ولی بخاطر استعداد به جامعه هنری باربد معرفی شد.بعد از مدتی اولین بار در پاییز ۱۳۲۷ با نمایشی از اسماعیل مهرتاش روی صحنه رفت که بخاطر بازی زیبا توسط نویسنده نمایشنامه مورد تقدیر قرار گرفت.بعد از مدتی در کنار بازیگری زیر نظر نصرت الله کریمی، هنر چهره پردازی را فرا گرفت تا اینکه به مدت ۲ سال برای گذراندن خدمت سربازی فعالیت اش کم شد.بعد از خدمت در سال ۱۳۳۲ که ۲۴ ساله بود در فیلم پریچهر به کارگردانی فضل الله بایگان برای اولین بار جلوی دوربین رفت که برای اینکار ۱۰۰۰ تومان که دستمزد زیادی بود دریافت کرد.بعد بازی در سریال مراد برقی سال ۵۲ با سریال دایی جان ناپلئون سال ۵۵ نقش ماندگاری از خود بجای گذاشت و تا سال ۵۷ بیش از ۳۵ کار سینمایی و تلویزیونی بازی کرد. او می گوید ۹ سال ممنوع الچهره بودم و فقط کار گریموری می کردم، تا اینکه وقتی داشتم فیلمی را بازی می کردم، اواسط کار میخواستند جلوی بازی من را بگیرند که دیگر موفق نشدند. در سال ۱۳۶۴ بازی او در فیلم تنوره دیو به کارگردانی کیانوش عیاری سانسور شد اما از سال ۶۷ برای بازی در فیلم روز باشکوه دیگر منعی نداشت.