مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: هر یک از فرآوردههایی از قبیل دارو، مکمل و ویتامین که از نظر سازمان غذا و دارو برای نرخگذاری آنها ضرورت وجود دارد، تعیین نرخ آنها باید در کمیسیون تبصره (۳) بند (۴) ماده (۲۰) قانون مربوط […]
مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: هر یک از فرآوردههایی از قبیل دارو، مکمل و ویتامین که از نظر سازمان غذا و دارو برای نرخگذاری آنها ضرورت وجود دارد، تعیین نرخ آنها باید در کمیسیون تبصره (۳) بند (۴) ماده (۲۰) قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، داروئی، مواد خوردنی و آشامیدنی انجام پذیرد و برای مواردی که مشمول نرخگذاری از سوی کمیسیون مذکور نیستند، تامینکنندگان اعم از تولیدکنندگان و واردکنندگان باید نسبت به رعایت ضوابط نرخگذاری مصوب در تعیین نرخ محصولات خود اقدام کنند و در صورت دریافت شکایت، افزایش غیر متعارف قیمت و یا عدم رعایت ضوابط نرخگذاری مصوب، اقدامات قانونی لازم از سوی این سازمان و سایر دستگاههای متولی انجام خواهد پذیرفت.
طبق اعلام سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، مهدیپورخاطرنشان کرد: هرگونه تعیین نرخ از سوی انجمنها و تشکلهای خصوصی فاقد وجاهت قانونی بوده و از مصادیق تبانی، موضوع ماده (۱-۵) قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان تلقی میشود که در قالب مفاد ماده (۸) قانون مذکور قابل رسیدگی خواهد بود و بدیهی است هرگونه نرخ اعلامی از سوی انجمنهای مذکور مورد تایید این سازمان نبوده و ملاک اعلام نظر کارشناسی به مراجع ذیربط از جمله سازمان تعزیرات حکومتی قرار نخواهد گرفت.
نظارت بر بازار کالاهای «اولویتدار»
به صورت هفتگی
سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان طی اطلاعیهای اعلام کرد که در هفته جاری نظارت بر بازار کالاهایی از قبیل برنج خارجی، لاستیک (به ویژه وانتی)، لوازم یدکی، لوازم خانگی و محصولات فولادی (ورق، میلگرد و تیرآهن) در اولویت کاری بازرسان این سازمان قرار گرفته است.
در بخشی از متن این اطلاعیه آمده است:«در راستای سیاستهای کنترلی و نظارتی و تشدید پیگیریها به منظور آرام سازی فضای بازار، در هفته جاری نظارت و بازرسی کالاهایی از قبیل برنج خارجی، لاستیک (به ویژه وانتی)، لوازم یدکی، لوازم خانگی و محصولات فولادی (ورق، میلگرد و تیرآهن) در اولویت کاری بازرسان این سازمان و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت (صمت) استانهای سراسر کشور قرار گرفته است».
این در شرایطی است که در این ایام سازمان حمایت براساس اولویتبندی انجام شده و ابلاغ آن به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانهای کشور، رصد و پایش کالاهای مذکور را در صدر بازرسیهای نظارتی، بازرسان استانها قرار داده است.
لازم به ذکر است که در جلسه ستاد تنظیم بازار که هر هفته بهطور مستمر برگزار می شود، کالاهای اولویتدار برای نظارت و بازرسی تعیین میشود و تصمیم گیریهای لازم برای نظام تامین و توزیع آنها صورت میگیرد.
کدام شهرهای جهان سریع ترین رشد جمعیت را تجربه می کنند؟
رشد اقتصادی دلالت بر افزایش تولید یا درآمد سرانه ملی دارد اگر تولید کالاها یا خدمات به هر وسیله ممکن در یک کشور افزایش پیدا کند میتوان گفت که در آن کشور رشد اقتصادی اتفاق افتاده است و در خصوص شهرها نیز می توان به این موضوع اشاره کرد و به تبع رشد اقتصادی باعث رشد جمعیت و مهاجرت جمعیت از روستا ها به شهرهای توسعه یافته خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری «جمله» به نقل از ویژوال کپیتالیست، یکی از پرسرعت ترین تغییراتی که در دهه های گذشته در جهان به وقوع پیوسته است تغییر جمعیت شهرها و روستاها بوده است به طوری که در سال ۱۹۵۰ نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت کل جهان در شهرها ساکن بوده اند و پیش بینی می شود این رقم در سال ۲۰۳۰ به ۶۰ درصد برسد.
در حال حاضر در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اکثر مردم آن کشور در شهرها ساکن هستند به عنوان مثال ۸۱ درصد مردم آمریکا، ۸۲ درصد مردم کانادا، ۸۹ درصد مردم استرالیا و ۷۵ درصد مردم آلمان در شهرها ساکن هستند.
با نگاهی به حجم تولید ناخالص داخلی آمریکا می توان متوجه نقش کلیدی شهرهای بزرگ این کشور نظیر نیویورک و لس آنجلس شد و در نتیجه طبیعی است که انبوهی از جمعیت به سمت این شهر ها سرازیر شده باشند.
براساس گزارش مکینزی ۶۰۰ شهر بزرگ دنیا بیشتر از ۶۰ درصد حجم تولیدات در جهان را بر عهده دارند و همین موضوع عامل اصلی هدایت مردم از روستا ها به شهر ها است.
در فهرست شهرهایی که پرسرعت ترین رشد جعیت را تجربه می کنند نام شهرهای دو کشور چین و هند در صدر آن آمده است به طوری که در هر ساعت ۷۹ نفر به شهر دهلی در هند و ۵۳ نفر به شهر شانگهای در چین مهاجرت می کنند.
در این بین نگاهی که به شهرهای کشورهای آفریقایی می شود بسیار متفاوت است به طوری که در سال ۱۹۶۰ تنها یک شهر در این قاره جمعیتی بیشتر از ۱ میلیون نفر داشته است ولی در حال حاضر بیشتر از ۳۳ شهر در این قاره جمعیتی بیشتر از ۱ میلیون نفر دارند.
شهرهایی که در این قاره بیشترین رشد جمعیت را تجربه می کنند عبارتند از لاگوس و نیجریه در سال ۱۹۷۰ این شهرها نزدیک به ۲ میلیون نفر جمعیت داشتند و در حال حاضر جمعیت آن ها نزدیک به ۱۶ میلیون نفر رسیده است به طوری که در هر ساعت نزدیک به ۸۵ نفر به این شهرها مهاجرت می کنند.
در این بین در هر ساعت یک نفر از شهر توکیو مهاجرت می کند، ۴ نفر به شهر هنگ کنگ مهاجرت می کنند، ۲۹ نفر به مانیل، ۵۳ نفر به شانگهای، ۱۵ نفر به شنژن، ۲۷ نفر به جاکارتا، ۷۴ نفر به داکا، ۳۲ نفر به کلکته، ۷۹ نفر به دهلی، ۵۱ نفر به بمبئی، ۱۹ نفر به استانبول، ۱ نفر به برلین، ۹ نفر به لندن، ۸۵ نفر به لاگوس، ۶۳ نفر به کینشاسا، دو نفر به ژوهانسبورگ، ۱۰ نفر به ریو دو ژانیرو، ۱۸ نفر به سائو پائولو، ۱۰ نفر به نیویورک و ۲۲ نفر به مکزیک و سیتی مهاجرت می کنند.