دوشنبه, ۲۲ بهمن , ۱۴۰۳ | 12 شعبان 1446 Monday, 10 February , 2025
گروه : سیاست
پ
  • شناسه : 75629
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۵
  • ارسال توسط :

نشنال اینترست: ایران به طور ناگهانی یک کشتی جنگی ساخت

نشنال اینترست: ایران به طور ناگهانی یک کشتی جنگی ساخت
نشنال اینترست: ایران به طور ناگهانی یک کشتی جنگی ساخت

  دیوید آکس در نشنال اینترست نوشت: نیروی دریایی ایران برای جایگزین کردن شناوری که در سال ۲۰۱۸ با یک اسکله برخورد کرده بود تصمیم گرفت یک ناوچه سبک جدید بسازد. این شناور از ویژگی‌هایی همچون موشک انداز‌های جدید برخوردار است. به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این پروژه […]

 

دیوید آکس در نشنال اینترست نوشت: نیروی دریایی ایران برای جایگزین کردن شناوری که در سال ۲۰۱۸ با یک اسکله برخورد کرده بود تصمیم گرفت یک ناوچه سبک جدید بسازد. این شناور از ویژگی‌هایی همچون موشک انداز‌های جدید برخوردار است.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این پروژه دو ساله نشان می‌دهد که تهران به دنبال تقویت قابلیت‌های کشتی سازی خود است و می‌تواند اطلاعاتی در مورد برنامه جاه طلبانه ایران برای توسعه نسل جدیدی از ناو‌های نابودگر در اختیار ما قرار دهد.

نیروی دریایی ایران در ماه آگوست ۲۰۱۹ اعلام کرد که ناوچه دماوند بعد از ۱۸ ماه تعمیرات و بازسازی دوباره ماموریت خود را از سر خواهد گرفت. این شناور در ژانویه سال ۲۰۱۸ بعد از برخورد با یک پایگاه دریایی در دریای خزر آسیب دیده بود.

در این حادثه خسارات زیادی به ناوچه دماوند وارد شد و دو ملوان جان باختند. اما مهندسان ایرانی به جای تعمیر بدنه کشتی تصمیم گرفتند که یک اسکلت جدید برای آن بسازند. مطابق با رسانه‌های ایران، پیش بینی می‌شود که ناوچه جدید در پایان سال ۲۰۱۹ دوباره به ناوگان نیروی دریایی بازگردد.

تصاویر در دسترس در گوگل در سال ۲۰۱۸ بخش‌هایی از ناوچه جدید را در کارخانه کشتی سازی نشان می‌دادند. در ماه دسامبر ۲۰۱۸ تمام بخش‌های ناوچه برای مونتاژ بر روی یک حوضچه شناور قرار گرفته بودند. این شناور بین ماه‌های ژوئیه تا آگوست ۲۰۱۹ برای از سر گیری فعالیت خود در یکی از اسلکه‌های خزر آماده سازی شد.

این احتمال وجود دارد که سازندگان کشتی برای شتاب بخشیدن به فرایند بازسازی دماوند بخشی از قطعات کشتی قدیمی را به کار گرفته باشند. ناوچه آسیب دیده تقریبا شش ماه در نزدیکی اسلکه در حال غرق شدن بود. در این مدت مهندسان ایرانی احتمالا تمام بخش‌های مفید بدنه کشتی را جدا کرده اند.

دریادار حسین خزندی، فرمانده نیروی دریایی ایران ادعا کرد که ناوچه جدید مجهز به یک سیستم موشک انداز عمودی برای موشک‌های ضد کشتی و ضد هوایی خواهد بود. نیروی دریایی ایران می‌تواند در آینده انواعی جدیدی از تسلیحات جدید را به ناو‌های خود اضافه کند.

خزندی در مصاحبه با رسانه‌های ایران گفت: «ناوچه نابودگر به آخرین فناوری‌های دنیا مجهز شده است. این شناور آمادگی لازم برای انجام ماموریت در دشوارترین شرایط را در دریای خزر دارد».

ما با قاطعیت نمی‌توانیم اظهارات ایران در مورد تجهیز این کشتی به سیستم‌های موشک انداز عمودی را تایید کنیم. ایران در گذشته هیچ وقت یک موشک انداز عمودی برای کشتی‌های جنگی خود تولید نکرده بود. در ماه دسامبر ۲۰۱۸ نیروی دریایی ایران ناوچه سهند را در اسکله بندرعباس مستقر کرد. تصاویر و ویدئو‌های منتشر شده هیچ شواهدی در مورد وجود سیستم موشک انداز عمودی در این ناو جنگی فراهم نکرده اند.

ناوچه دماوند بخشی از ناوگان دریایی ایران در دریای خزر است. دریای خزر بین کشور‌های ایران، روسیه، آذربایجان و ترکمنستان قرار دارد. کشتی‌های حاضر در ناوگان خزر نمی‌توانند نقشی در یک درگیری فرضی در خلیج فارس ایفا کنند.

البته حضور ناوچه جدید نیز نمی‌تواند تاثیر چندانی در یک جنگ احتمالی با قدرت‌های بزرگ همچون آمریکا داشته باشد. حتی در صورتی که این کشتی جنگی به سیستم موشک انداز عمودی مجهز باشد، در مقایسه با ناو‌های بزرگ پیشرفته در ناوگان دشمنان ایران کوچک و قدیمی به نظر می‌رسد.

دماوند یکی از سه ناوچه کلاس موج در ناوگان دریایی ایران است. مطابق با گزارش‌های منتشر شده، چهار ناوچه جدید در مرحله تولید قرار دارند. ایران همچنین دارای ناوچه‌ای با نام سهند است که نسخه بزرگتری از ناو‌های کلاس موج محسوب می‌شود.

ناو‌های کلاس موج در واقع از روی ناوچه‌های کلاس الوند الگو برداری شده اند. ناو کلاس الوند در دهه ۱۹۷۰ توسط بریتانیا طراحی شده بود. در حال حاضر سه ناوچه کلاس الوند در ناوگان ایران حضور دارند.

هفت ناوچه کلاس‌های الوند و موج بزرگ‌ترین و قدرتمند‌ترین کشتی‌های در دسترس در ناوگان دریایی ایران هستند. این ناو‌ها دارای تجهیزاتی همچون رادار‌های پیشرفته و موشک‌های ضد کشتی و ضد هوایی کوتاه برد هستند.

در مقابل، هر کدام از ۷۰ ناو نابودگر کلاس بورک آمریکا بیش از ۹۰ موشک ضد کشتی، ضد هوایی و زمینی دوربرد را حمل می‌کنند.

در هر صورت، موفقیت ایران در ساخت یک بدنه جدید برای ناوچه دماوند می‌تواند امید‌های این کشور برای تولید کشتی‌های جنگی بزرگتر و توانمندتر در آینده را افزایش دهد.

فرمانده نیروی دریایی ایران در تاریخ ۲۴ نوامبر سال ۲۰۱۹ برنامه کشورش برای تولید یک کلاس جدید از ناو‌های نابودگر را اعلام کرد. دریادار خزندی گفت که نیروی دریایی ایران پروژه نگین را برای نظارت بر فرایند توسعه این ناو راه اندازی کرده است.

مطابق با گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های ایران، ناو نابودگر نگین در مقایسه با کشتی‌های دیگر بزرگتر خواهد بود و به موشک‌های دوربرد دسترسی خواهد داشت.

 

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

خط و نشان برای «بریکس»

«جمله» تهدید اعضای سازمان بریکس به افزایش صددرصدی تعرفه توسط «دونالد ترامپ» را تحلیل می‌کند؛ خط و نشان برای «بریکس»

«مذاکره» با تهران یا «مواجهه»

تحلیل «جمله» بر محور اصلی گفت‌وگوهای «بنیامین نتانیاهو» و «دونالد ترامپ» در دیدار روز سه‌شنبه؛ «مذاکره» با تهران یا «مواجهه»

بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد

به بهانه خروج دومین تولیدکننده گازهای گلخانه ای از معاهده پاریس بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد

خط و نشان برای «بریکس» ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
«جمله» تهدید اعضای سازمان بریکس به افزایش صددرصدی تعرفه توسط «دونالد ترامپ» را تحلیل می‌کند؛

خط و نشان برای «بریکس»

«دونالد ترامپ» روز گذشته در پیام‌رسان «تروث سوشال» اعضای سازمان «بریکس» را تهدید کرد که آنان را با افزایش صد درصدی تعرفه تنبیه خواهد کرد، اما این تهدید تا چه اندازه جدی است و اساساً برنامه اعضای «بریکس» برای حذف دلار از معاملات و جایگزینی آن با ارز دیگر، تا چه اندازه ممکن است ؟

«مذاکره» با تهران یا «مواجهه» ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
تحلیل «جمله» بر محور اصلی گفت‌وگوهای «بنیامین نتانیاهو» و «دونالد ترامپ» در دیدار روز سه‌شنبه؛

«مذاکره» با تهران یا «مواجهه»

روزگار غریبی است که این روزها، فردی چون «محمدجواد ظریف» که تلاش دارد فضای مذاکره بین تهران و واشنگتن فراهم شود و از تندروها تیر می‌خورد و همزمان، «بی‌بی نتانیاهو» هم همه تلاش خود را به کار گرفت تا همانند تندورهای وطنی، «دونالد ترامپ» را از فکر مذاکره با تهران دور نگاه دارد اما اقدام به دعوت نخست‌وزیر اسراییل توسط رییس‌جمهوری آمریکا چه پیامی دارد و روز پس از دیدار این دو مقام چه اتفاقی در پیوند با تهران و دوگانه مذاکره و مواجهه رخ خواهد داد ؟

بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
به بهانه خروج دومین تولیدکننده گازهای گلخانه ای از معاهده پاریس

بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد

دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا اندکی پس از مراسم تحلیف و ادای سوگند، ده‌ها فرمان اجرایی را امضا کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

زنان خسته‌ از سرگردانی در بازار کار ۲۲ دی ۱۴۰۳
گزارش‌ جمله‌ از آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران از اشتغال‌ زنان؛

زنان خسته‌ از سرگردانی در بازار کار

اشتغال زنان نقش کلیدی در رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه دارد.

نقش زنان در منطقه دیده شود ۲۸ آذر ۱۴۰۳
توسعه ما باید پایدار و مبتنی بر عدالت باشد

نقش زنان در منطقه دیده شود

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.

حقیقتی که گم شده است ۲۷ آذر ۱۴۰۳
رسانه‌های اجتماعی، آگاهی کاذب؛

حقیقتی که گم شده است

در دنیای امروز، رسانه‌های اجتماعی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار‌های ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکل‌دهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، می‌تواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.

پایه وفاق، پذیرش درک تفاوت‌ها است/همه یک‌صدا برای ایران باشیم ۲۱ آذر ۱۴۰۳
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد:

پایه وفاق، پذیرش درک تفاوت‌ها است/همه یک‌صدا برای ایران باشیم

سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوت‌ها است بلکه همه با وحدت و هم‌دلی، یک‌صدا برای ایران باشیم.

قانون حجاب و اتفاقات سوریه ! ۲۰ آذر ۱۴۰۳
تحلیل «جمله» بر آخرین تصمیمات درخصوص ابلاغ قانون حجاب در میان نارضایتی مدیران ارشد دولت چهاردهم و مردم؛

قانون حجاب و اتفاقات سوریه !

اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کرده‌اند و مدیران ارشد دولت چهاردهم به‌عنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا می‌دانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.

آینده قرضی ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
گزارش‌ جمله از افزایش ناتوانی خانوارهای ایرانی در پس‌انداز کردن؛

آینده قرضی

آخرین آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که وضعیت خانوارهای ایرانی در یک دهه اخير مدام بدتر شده‌ و هرسال ناچار شده‌اند برای‌ تامین آینده خود دست‌ به استقراض بیشتری بزنند

نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
گزارش‌«جمله» از وضعيت تورم‌ دی‌ماه؛

نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی

در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.

«نوسان» ۷ میلیونی شد ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

«نوسان» ۷ میلیونی شد

همزمان با اعلام رسمی آتش‌بس در غزه از بین سریال‌ها و برنامه‌های متعدد تلویزیون، آمار بازدید برنامه «نوسان» شبکه دو که به‌صورت تخصصی به مقاومت و غزه می‌پردازد در تلوبیون به بیش از ۷ میلیون رسید.

دست‌های کوچک زنگ‌زده ۲۰ دی ۱۴۰۳
گزارش جمله از آخرین وضعیت کودکان کار و خیابان به بهانه چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی؛

دست‌های کوچک زنگ‌زده

چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان با موضوع مسئولیت اجتماعی و چگونگی جلب مشارکت‌های مردمی، با حضور دستیار رئیس سازمان بهزیستی در حوزه مسئولیت اجتماعی، معاون اورژانس اجتماعی و کارشناسان مرتبط برگزار شد.

تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری ۱۹ دی ۱۴۰۳

تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری

تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی و اهمیت توجه به توسعه دریامحور و تاثیر آن در تثبیت اشتغال 31 هزار 867 صیاد قایق و لنج بصورت مستقیم و 100 هزار نفر بصورت غیر مستقیم در بحث بازار و صنایع تبدیلی مرتبط، نیازمند توجه و تخصیص ویژه اعتبارات توسط رئیس جمهوری است که امیدواریم تمام پیشنهادات حوزه شیلات با نگاه ویژه عملیاتی شوند.

مشکل پرسپولیس؟ همان همیشگی ۳۰ دی ۱۴۰۳
دست کریم از جام کوتاه ماند؛

مشکل پرسپولیس؟ همان همیشگی

پرسپولیس در فصول اخیر دچار مشکلات متعددی در خط دفاعی بوده است که در اکثر بازی‌ها و به‌ویژه در دیدارهای حساس به وضوح خود را نشان داده‌اند. یکی از مهم‌ترین مشکلات این تیم دریافت گل‌های سریع و به ویژه از روی ضربات شروع مجدد است. در دیدار سوپرجام ۱۴۰۳، گل سریع سپاهان در دقیقه ۳، از طریق یک ارسال پرتاب اوت بلند و ضربه سر استیون انزونزی، بار دیگر این ضعف را به وضوح نمایان کرد. این گل که به دست پرسپولیس جام سوپرجام را گرفت، یکی از نمونه‌های تکراری مشکلات دفاعی این تیم است که در سال‌های اخیر همچنان ادامه داشته است.

۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبی‌ها ۰۵ دی ۱۴۰۳
روزهای سرنوشت‌ساز استقلالی‌ها؛

۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبی‌ها

نیم‌فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک می‌شود، و استقلال، به‌عنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشت‌ساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.

چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
از مستطیل سبز تا فضای عمومی؛

چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟

حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازه‌بان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیت‌های اجتماعی ورزشکاران حرفه‌ای، به ویژه در رشته‌هایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، تا چه حد می‌تواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.

به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه می‌تپید ۲۸ آذر ۱۴۰۳
یکی کمتر تا ابد؛

به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه می‌تپید

هواداران تیم‌های ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیم‌های خود ایستاده‌اند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیم‌ها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان می‌دهند.

چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟ ۲۷ آذر ۱۴۰۳
رازهای طولانی شدن یک بازسازی؛

چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟

استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیم‌های ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بین‌المللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.

حمایت از مسکن اقتصادی در خانه ملت ۰۷ بهمن ۱۴۰۳

حمایت از مسکن اقتصادی در خانه ملت

موضوع مسکن به موضوعی کهنه و چالشی همیشگی برای مردم ایران تبدیل شده است.

فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
تحلیل «جمله» بر دلایل احتمالی سقوط یا فرود اضطراری چند هواپیمای نظامی و مسافربری طی چند سال اخیر؛

فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی

جای شکرگزاری است که به‌دلیل مشکلات مالی بخش اعظمی از جامعه، تمایل به سفر با هواپیما در کشور بسیار پایین است تا جایی‌که پایین بودن تعداد هواپیماهای مسافربری در کشور احساس نمی‌شود و بسیاری از شهروندان ترجیح می‌دهند مسیرهای سفر را با خودرو طی کنند به این دلیل که توان مالی برای پرداخت هواپیما را ندارند.

فروش کلیه به دلیل هزینه رهن خانه! ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

فروش کلیه به دلیل هزینه رهن خانه!

زارع، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر واقعا بخش خصوصی جهت ساخت متراژ ۲۵متری ورود داشته باشد دولت موفقیت بسیاری بدست می‌آورد‌.

تامین آرامش جوانان با ساخت مسکن‌های کوچک‌مقیاس ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
نماینده ارومیه مطرح کرد:

تامین آرامش جوانان با ساخت مسکن‌های کوچک‌مقیاس

ذاکر، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید مشکل مسکن را حل کند نه متراژ؛ متراژها براساس سلیقه مردم متفاوت است.

رسانه‌های بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می‌کنند ۲۶ دی ۱۴۰۳
حمیدرضا گودرزی مطرح کرد:

رسانه‌های بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می‌کنند

نماینده مجلس با بیان اینکه رسانه های بیگانه واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می کنند و با اشاره به بحران مسکن در شهرهای بزرگ مانند تهران، پیشنهاد ساخت واحدهای مسکونی کوچک و مقرون‌به‌صرفه را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این طرح می‌تواند به جوانان تازه‌ازدواج‌کرده کمک کند تا با هزینه‌های کمتر، صاحب خانه شوند و از فشار اجاره‌بها رهایی یابند.