نیاز قلعه بارده چهارمحال و بختیاری به مرمت
نیاز قلعه بارده چهارمحال و بختیاری به مرمت

  بارشهای اخیر در چهارمحال و بختیاری باعث تخریب بخشی از قلعه بارده در چهارمحال و بختیاری شده است و این قلعه نیازمند مرمت و بازسازی است. مرمت و بازسازی قسمت‌هایی از قلعه تاریخی داراب خان بارده در سال‌های گذشته و امسال از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری انجام شده […]

 

بارشهای اخیر در چهارمحال و بختیاری باعث تخریب بخشی از قلعه بارده در چهارمحال و بختیاری شده است و این قلعه نیازمند مرمت و بازسازی است.
مرمت و بازسازی قسمت‌هایی از قلعه تاریخی داراب خان بارده در سال‌های گذشته و امسال از سوی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری انجام شده بود. اما اکنون با تخریب بخش‌هایی دیواره و برج تاریخی بارده پیگیری برای جذب اعتبارات مورد نیاز به‌منظور مرمت اضطراری و استحکام‌بخشی این قلعه در دستور کار اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری قرار گرفت.
یکی از مالکان قلعه تاریخی بارده گفت: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری برای مرمت اضطراری این قلعه اقدام لازم را با فوریت در دستورکار قرار دهد.
احمد نامور تاکید کرد: با توجه به شدت بارش‌های روزهای اخیر بخشی از دیوار و برج جبهه شرقی قلعه تاریخی بارده فروریخت. وی یادآور شد: انتظار می‌رود اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری هر چه سریع‌تر نسبت به اختصاص اعتبار برای مرمت سریع‌تر و اضطراری بخش‌هایی از قلعه تاریخی بارده اقدام کند. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت:مرمت اضطراری بخش‌های آسیب‌دیده قلعه تاریخی بارده در دستورکار قرار گرفته است. مهرداد جوادی تصریح کرد: مرمت اضطراری بخش‌های آسیب‌دیده قلعه تاریخی بارده حداقل به ۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد. معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: امور مرمتی قلعه تاریخی بارده با این اداره کل و نگهداری آن با مالکان است.
کوروش باباییان تاکید کرد: انجام امور مرمتی قلعه تاریخی بارده به‌لحاظ ثبت آن در فهرست آثار ملی با اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری است.
وی یادآور شد: پس از تخصیص اعتبار مورد نیاز، مرمت اضطراری این بنای تاریخی در سریع‌ترین زمان ممکن شروع می‌شود. در سال‌جاری ۲۰۰ میلیون ریال برای کلاف‌کشی، اجرای کف‌فرش اضطراری، تعمیر و مرمت طاق‌ها، درزها و جرزها تخصیص یافته و هزینه شده است. قلعه تاریخی بارده شهرستان بن چهارمحال و بختیاری مربوط به دوران قاجاریه و دارای ۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع عرصه با زیربنای افزون‌بر ۸ هزار متر مربع است. این بنای تاریخی ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ به شماره ۱۲۴۰۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. از اواسط دهه ۷۰ هجری شمسی اقدامات مرمتی مختلفی بر روی قلعه تاریخی بارده انجام شده است.
قلعه تاریخی بارده هم‌اینک به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌‍‌رود و روستای بارده به دلیل جاذبه‌های مذهبی، تاریخی و صنایع‌دستی ویژه این روستا که فرش دستباف از آن جمله است، قابلیت‌های خاص و مطلوبی برای توسعه گردشگری روستایی دارد. روستای بارده شهرستان بن در ۵۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

 

 
میزان بارش در چهارمحال و بختیاری هفته اول اسفندماه در برخی نواحی از جمله کوهرنگ افزون‌بر ۲۰۰ میلیمتر گزارش شد.