وزیر نیرو گفت: نیروگاههای کشور با پایان یافتن برنامه تعمیراتی، تا قبل از پیک تابستان سال آینده با حداکثر ظرفیت وارد مدار خواهند شد. علی اکبر محرابیان اظهار داشت: کشورمان با توجه به ظرفیتهای خوبی که در احداث نیروگاه دارد و تاکنون نیروگاههای متعددی هم در داخل و هم خارج از کشور ساخته […]
وزیر نیرو گفت: نیروگاههای کشور با پایان یافتن برنامه تعمیراتی، تا قبل از پیک تابستان سال آینده با حداکثر ظرفیت وارد مدار خواهند شد. علی اکبر محرابیان اظهار داشت: کشورمان با توجه به ظرفیتهای خوبی که در احداث نیروگاه دارد و تاکنون نیروگاههای متعددی هم در داخل و هم خارج از کشور ساخته است که با توجه به شرایط لازم بود در بحث تعمیرات نیروگاهی هم پیشبینیهای داشته باشد. وی ادامه داد: بر همین اساس شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران از دهه ۷۰ با هدف تعمیرات نیروگاههای داخلی تاسیس شد. وزیر نیرو بازدید امروز خود را در جهت آگاهی از روند تعمیرات نیروگاهها تا قبل از پیک تابستان ۱۴۰۱ برشمرد و گفت: بخش قابل توجهی از نیروگاههای بخاری و گازی نیاز به تعمیرات اساسی دارند و شرکت تعمیرات نیروگاهی یکی از شرکتهای مطرح در این زمینه است که ۷۰ درصد برنامههای تعمیراتی نیروگاهها در آن آغاز شده است. محرابیان افزود: بیش از ۵۰ درصد برنامه تعمیرات نیروگاهی به اتمام رسیده و بقیه هم تا خرداد ماه سال آینده کار تعمیرات خود را به پایان خواهند رساند. وزیر نیرو گفت: خرداد ماه سال ۱۴۰۱ همه نیروگاهها برنامه تعمیرات خود را انجام داده و با حداکثر ظرفیت وارد مدار خواهند شد.
حمایت تعرفه ای مانع بروز مشکل
در تامین کالاهای اساسی می شود
اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران در نامهای به معاون اول رئیسجمهوری اعلامکرد: در شرایطی که قیمت جهانی کالاهای اساسی افزایش قابل توجهی یافته است، میتوان با اتخاذ سیاستهای تعرفه ای مانع بروز مشکلاتی در مسیر تامین کالاهای اساسی شد. در متن نامه این اتحادیه به «محمد مخبر» معاون اول رئیسجمهوری آمده است: «با توجه به تحولات بازرگانی کالاهای اساسی و افزایش کم سابقه قیمت این اقلام به استحضار می رساند؛ سیاست عدم افزایش قیمتهای ریالی متناسب با رشد قیمت های جهانی، میتواند مشکلاتی را برای تداوم روند تامین مناسب این اقلام در پی داشته باشد. با این وجود، با توجه به اینکه اغلب کشورهای واردکننده از جمله ترکیه و هندوستان بهمنظور تعدیل آثار قیمت جهانی اقلام خوراکی در بازارهای داخلی اقدام به تعدیل یا حذف موقت تعرفههای واردات کردهاند، پیشنهاد می شود دولت از ابزار تعرفه برای این منظور استفاده کرده و برای دوره موقت (تا پایان ماه مبارک رمضان) حذف یا تعدیل عوارض ارزش افزوده بر واردات همه کالاهای خوراکی و همچنین حذف و تعدیل موقت حقوق گمرکی نهادههای دامی را در دستور کار قرار دهد تا از تاثیر بیش از پیش افزایش قیمتهای جهانی بر سفره مردم بهویژه اقشار محروم جلوگیری شود.»
برنامهریزی برای تجارت یک میلیارد دلاری با قطر
رئیس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به سفر رئیسجمهور به قطر گفت: این سفر با دو هدف اصلی شرکت در جلسات اوپک گازی و دیدارهای دوجانبه بین مقامات دو کشور در راستای توسعه همکاریها صورت می گیرد. علیرضا پیمانپاک با اشاره به مناسبات تجاری ایران و قطر افزود: تجارت ایران و قطر در حال حاضر رقم ناچیزی حدود ۴۰۰-۳۰۰ میلیون دلار است که ظرفیت افزایش به میزان یک میلیارد دلار در سال آینده را دارد. رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به فرصت و ظرفیت کشور قطر برای سرمایهگذاری و مشارکتهای بینالمللی ادامه داد: کشور قطر در مقایسه با کشورهای خلیج فارس از منابع مالی غنیتری برخوردار است و یکی از رویکردهایی که این کشور دنبال میکند سرمایهگذاری در منطقه و کشورهای دوردست است. وی گفت: کشور قطر محدودیت تولید و نیروی انسانی دارد و به دلیل چالش با کشورهای اطراف به سمت تأمین اقلام غذایی از محدود خارج از کشورهای عربی اطراف پیش میرود که این موضوع، فرصت مناسبی برای ایران به وجود آورده تا اقلام مصرفی مورد نیاز این کشور را تأمین و زمینه مشارکت و سرمایهگذاری مشترک را فراهم کنیم.
درج قیمت تولیدکننده
برای حدود ۷ هزار قلم کالا
وزیر صمت گفت: حدود ۷ هزار قلم کالا تاکنون مشمول درج قیمت تولیدکننده شدهاند که با این روش شفافسازی قیمتی به وجود میآید. رضا فاطمی امین گفت: در مرحله اول اجرای طرح درج قیمت تولیدکننده روی کالا، حدود سه هزار و در مرحله بعدی حدود چهارهزار قلم کالا مشمول درج قیمت تولید کننده شده اند. وزیر صمت گفت: قیمت کالاها از درب کارخانه تا ورودی فروشگاهها از طریق فاکتورهای ثبت شده در سامانه جامع تجارت کنترل میشود و از مغازه تا مصرف کننده نهایی نیز برای لاستیک (چون به شخص با کدملی داده میشود) قابل کنترل است. برای کنترل و رصد قیمت کالاها از فروشگاهها به مصرف کننده نهایی نیز پروژه درج قیمت تولیدکننده را گذاشتهایم، تولیدکننده قیمت تمام شده (با ارزش افزوده) را بر روی کالا درج میکند و فروشنده موظف است قیمت نهایی (مصرف کننده) را بر روی قفسههای فروشگاهی در معرض دید خریداران قرار دهد. با این روش شفاف سازی قیمتی به وجود میآید، برای کالاهای مصرفی حداکثر ۳۰ درصد و برای کالاهای سرمایهای حداکثر ۲۰ درصد هزینه مجاز توزیع لحاظ میشود، مردم به عنوان ناظر بر بازار نظارت میکنند و مشکلات احتمالی را به سامانه ۱۲۴ اطلاع خواهند داد.
۶۵ درصد مالیات در بودجه ۱۴۰۱
بر عهده صنایع کوچک و متوسط است
عضو اتاق ایران گفت: بر اساس آمارها ۶۵ درصد مالیات کشور را صنایع کوچک یا متوسط پرداخت میکنند، که هیچ کدام دولتی نیستند. جمال رزاقی گفت: منابع درآمدی دولت در بودجه ۱۴۰۱ که حاصل از مالیات است، با صحبتهای رهبری تطابق ندارد و خواستاریم که نمایندگان مجلس در تصویب لایحه بودجه به شعار تولید و بخش خصوصی توجه کنند. او گفت: به جای سیاستهای تشویقی، افزایش مالیات شرکتهای خصوصی آن هم به میزان ۱۴۶ درصد در لایحه بودجه سال آتی گنجانده شده است. در حالی که باید مالیات بر بخشهای کاذب مانند سفته بازی مسکن، ارز و خودرو اعمال شود. طبق گفته رئیس کمیسیون صنعت اتاق تهران ۸۰ درصد درآمدهای دولت از محل مالیات تامین شود و این ارقام نشاندهنده افزایش ۶۲درصدی درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۱ خواهد بود. بر اساس آمارها در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مالیات بر شرکت های خصوصی ۱۴۶ درصد، مالیات بر شرکت های دولتی ۸۳ درصد و مالیات بر ارزش افزوده ۷۰ درصد نسبت به پارسال رشد داشته است. به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ بخش خصوصی غایب بوده، این در حالی است که در سالهای گذشته برای تدوین لایحه بودجه حتی به صورت صوری نیز از بخش خصوصی دعوت به عمل میآمد.
لینک کوتاه : https://jomlehonline.ir/?p=167793