رییس سازمان زندانها با بیان اینکه هدف جدی پیشروی سازمان کاهش جمعیت کیفری زندانها است، افزود: کاهش جمعیت کیفری زندانها در ادوار مختلف سابق و اسبق قوه قضائیه نیز مورد تأکید بوده است. غلامعلی محمدی افزود: حوزه معاونت قضایی جایگاه رفیع و پررنگی در سازمان زندانها در جهت اجرای احکام و نیز آرای قضایی دارد. […]
رییس سازمان زندانها با بیان اینکه هدف جدی پیشروی سازمان کاهش جمعیت کیفری زندانها است، افزود: کاهش جمعیت کیفری زندانها در ادوار مختلف سابق و اسبق قوه قضائیه نیز مورد تأکید بوده است. غلامعلی محمدی افزود: حوزه معاونت قضایی جایگاه رفیع و پررنگی در سازمان زندانها در جهت اجرای احکام و نیز آرای قضایی دارد. از سوی دیگر نقش این معاونت در تحقق سیاستها و برنامههای تحولی قوه قضائیه خصوصا کاهش جمعیت کیفری زندانها قابل اهمیت است. رئیس سازمانها زندانها بر موضوع کاهش جمعیت کیفری زندانها بعنوان یکی از منویات جدی ریاست معظم قوه قضائیه اشاره داشت و گفت: کاهش جمعیت کیفری زندانها در ادوار مختلف سابق و اسبق قوه قضائیه نیز مورد تأکید بوده است. در این دوره اهتمام ما انجام اقدام جدی دراین خصوص است؛ هر زمان توانستیم تعداد زندانیان را با فضای موجود در زندانها متناسب کنیم آن وقت میشود گفت کار تحولی صورت دادهایم.
آمار موجود متناسب با ظرفیت زندان ها نیست
رئیس سازمان زندانها خاطرنشان کرد: البته اگر اقدامات روسای محترم قوه قضائیه در دورههای گذشته در راستای کاهش جمعیت کیفری نبود، امروز شاهد افزایش چندبرابری زندانیان بودیم. لااقل رشد صعودی آمار زندانیان کنترل شد و به بحران نرسیدیم اما قبول کنیم که آمار موجود به هیچ وجه با ظرفیت زندان ها تناسب ندارد. محمدی با تأکید بر اینکه امروز عدم تناسب میان ظرف و مظروف در زندانها از نظر جمعیت کیفری وجود دارد، تصریح کرد: انتظار دارم درحوزه معاونت قضایی با همکاری دفتر آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، ظرفیت پذیرش برخط زندانیان را عملیاتی کنیم که این امر میتواند اقدام تحولی در ظرفیت پذیرش زندانها و آمار مددجویان را شکل دهد. این اقدام تحولی را از آقای ضرغامی انتظار دارم. رئیس سازمان زندانها اضافه کرد: بخشی از وظایف معاونت قضایی به استفاده از تأسیسات قانونی برمیگردد که لازم است با همکاری دادگستریها اجرای دقیق این بخش ادامه یابد. ضمن اینکه دفاع از حقوق سازمان را باید در پروندهها بطور جدی دنبال کرد.
محمدی با تصریح اینکه هدف ما اجرای عدالت است، گفت: ما باید از منابع، سرمایه و اموال سازمان دفاع کنیم و در مقابل پروندههایی که به ناحق علیه ما مطرح میشود، بایستیم و در دفاع از حقوق سازمان از هیچ کوششی دریغ نورزیم.
رئیس سازمان زندانها اضافه کرد: بوسیله رسانه باید افکار عمومی درجریان اقدامات مثبت سازمان زندانها قرار بگیرد.
فضای رقابتی میان همکاران قضایی ایجاد کردهایم
در ادامه این مراسم مهدی فراهانی معاون قضایی پیشین سازمان زندانها با اشاره به اقدامات صورتگرفته گفت: سازمان زندانها را خانه خودم میدانم و برایم تفاوت چندانی با کار در دادگستری نخواهد داشت؛ این مدت کاری، به اندازه ۱۰ سال برایم ایجاد علقه کرد و آن را محیطی بسیار مثبت، پربرکت و سرشار از تجربیات خوب میدانم. وی یادآور شد: متأسفانه زندانها را کمتر درک میکنند و این باعث شده که علاوه بر کاستیهای موجود، از بیرون نیز اتفاقات دیگری بر این حوزه تحمیل شود. اینگونه هم ناچار بودیم که در حوزه داخلی و بیرونی به شکل جهادی و شبانهروزی فعال باشیم. فراهانی با بیان اینکه سعی کردیم با برقراری تعاملات و ارتباطات، فضای رقابتی میان همکاران قضایی در تغییر نگاه کیفریشان ایجاد کنیم، گفت: همین تعاملات قضایی باعث شد که در برخی پروندهها مثل توهین یا اعتیاد و غیره شاهد کاهش آمار و ارقام مددجویان واردشده به زندانها باشیم. معاون قضایی سابق سازمان زندانها همچنین مشکلات قضایی و ابهامات آن را از مهمترین مشکلات زندانها اعلام کرد و گفت: تلاش داشتیم در این دوره رخوت را از همکاران قضایی بکاهیم، تأکید جدی بر اهمیت مددکاری قضایی داشته باشیم، بازرسیها و معاضدتهای قضایی را تسریع ببخشیم و در این راستا حتی شاهد رشد ۷۰ درصدی افزایش بازدید قضات از زندانها بودیم. فراهانی ورود معاونت قضایی سازمان زندانها به تحول در قوانین مبارزه با مواد مخدر را لازم دانست و گفت: این قوانین حدود ۴۰ درصد زندانیان را تحت پوشش میگذارد پس اگر بتوان تحولی در این قوانین ایجاد کرد، دیگر نیازی به مراجعات مکرر به قضات برای کاهش افراد وارد شده به زندانها باقی نمیماند.