سرویس اجتماعی هر قدر شمال کشور طی دو هفته گذشته، کمبارش و در اغلب روزها آفتابی و نیمه ابری بود، ابرها در جنوب کشور طوفان به پا کرده و بارشهای سیلآسا علاوه بر برجای گذاشتن خساراتِ فراوان، تعدادی از هموطنان عزیزمان را نیز از ما گرفتند. در پی همین اتفاق، رییسجمهور، وزیر نیرو را به […]
سرویس اجتماعی
هر قدر شمال کشور طی دو هفته گذشته، کمبارش و در اغلب روزها آفتابی و نیمه ابری بود، ابرها در جنوب کشور طوفان به پا کرده و بارشهای سیلآسا علاوه بر برجای گذاشتن خساراتِ فراوان، تعدادی از هموطنان عزیزمان را نیز از ما گرفتند.
در پی همین اتفاق، رییسجمهور، وزیر نیرو را به عنوان نماینده ویژه مامور کرد تا ضمن بازدید از مناطق سیلزده استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده برای کمک و امدادرسانی به مردم در این استانها ارائه کند.
آیتالله سید ابراهیم رییسی با پیگیری وضعیت سیلزدگان استانهای جنوبی، وزیر نیرو را مامور کرد تا به نمایندگی از رییسجمهور راهی مناطق سیلزده جنوب کشور شود.
همچنین غلامحسین اسماعیلی رییس دفتر رییسجمهور به نمایندگی از آیت الله رییسی در تماسهای تلفنی جداگانه با استانداران استانهای فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان، آخرین اقدامات و تدابیر انجام شده برای رسیدگی به وضع سیلزدگان را جویا شد.
اسماعیلی همچنین بر امدادرسانی سریع به سیلزدگان و انجام اقدامات جهادی با همکاری گروههای مختلف برای رفع آبگرفتگی و لایروبی معابر و منازل مسکونی و تامین اقلام مورد نیاز سیلزدگان تاکید کرد.
در این تماسها مقرر شد استانداران خسارات وارده به مناطق مسکونی و باغات را برآورد کنند تا در جلسه آینده هیات دولت در خصوص نحوه جبران خسارت تصمیمگیری شود.
۸ نفر در سیلابهای اخیر جنوب کشور
جان باختند
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از جان باختن هشت نفر طی چند روز گذشته در سیل مناطق جنوبی کشور خبر داد.
مجتبی خالدی افزود: در پی سیلاب و بارندگیهای چند روز گذشته در مناطق جنوبی کشور با افزایش مصدومین و فوتی های ناشی از سیل مواجه شدیم. سخنگوی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: تعداد مصدومین سیلاب و بارندگی اخیر در استانهای جنوبی کشور به ۱۴ نفر رسید. وی افزود: تا کنون متاسفانه ۸ تن نیز جان باختند و ۲ تن نیز همچنان مفقود هستند.
خالدی تصریح کرد: آمار مصدومین گزارش شده از سوی عوامل اورژانس کشور متعلق به استانهای فارس کرمان و سیستان و بلوچستان است.
امدادرسانی هلالاحمر به ۲۰ هزار نفر
در حوادث جوی طی ۶ روزگذشته
رئیس جمعیت هلالاحمر کشور نیز از امدادرسانی به بیش از ۲۰ هزار هموطن متاثر از حوادث جوی در ۶ روز گذشته و در ۱۷ استان کشور خبر داد.
پیرحسین کولیوند با اشاره به اینکه در ۶ روز گذشته تا ساعت ۷ صبح روز سه شنبه ۱۴ دیماه، ۲۹ استان کشور، متاثر از برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی بودند، افزود: ۸۷ شهرستان در ۱۷ استان آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، بوشهر، قزوین، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، لرستان، مازندران، هرمزگان و یزد به خدمات امدادی نیازمند بودند و در این استانها در مجموع به ۲۰ هزار و ۵۲۶ نفر امدادرسانی شده است.
وی گفت: امدادگران و نجاتگران هلالاحمر در این مدت به متاثران از حوادث جوی در ٢٥٩ منطقه شامل ٤٩ شهر، ١٦٨ روستا، ١١ منطقه عشایری و ٣٣ محور کوهستانی خدمترسانی کرده و علاوه بر اسکان اضطراری ۳۲۳۲ نفر (برپایی سه اردوگاه در چابهار با ظرفیت ٥٠٠ نفر و در کنارک با ظرفیت ١٠٦ نفر)، به چهار نفر خدمات درمان سرپایی ارائه کرده، ۷۳ نفر را به مناطق امن و پنج نفر را نیز به مراکز درمانی منتقل کردند. همچنین ۶ هموطن در سیلوآبگرفتگی شهرستانهای داراب، لامرد، بیرم، سیرجان و مهرستان جان خود را از دست دادند. رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در عملیات امدادرسانی به متاثران از حوادث جوی در این مدت، از ۲۳۳ واحد مسکونی تخلیه آب انجام و ۱۷۵ خودرو نیز از برف و سیل رهاسازی شد.
کولیوند با اشاره به اینکه امدادرسانی در ٦١ شهرستان متاثر از سیل و آبگرفتگی در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان و خراسان جنوبی ادامه دارد، از توزیع ۳۰۲ دستگاه چادر، ۱۶۰۱ تخته موکت، ۳۰۴۵ تخته پتو، ۱۶ هزار و ۳۰۳ کیلوگرم نایلون، ۹۹۳ بسته غذایی، ۲۸۱۲ کیلوگرم برنج، ۴۴ کیلوگرم خرما، ۱۵۹۰ قوطی کنسروجات، ۳۰۷ شعله والور و ۲۴۶۵ بطری آب معدنی میان حادثهدیدگان خبر داد.
امدادرسانی ناوگان هوایی هلال احمر به مناطق صعب العبور
رئیس جمعیت هلال احمر روز گذشته همچنین با اشاره به اینکه امدادرسانی به استانهای سیل زده ادامه دارد، از پرواز بالگردهای هلال احمر در راستای امدادرسانی به مناطق صعب العبور خبر داد.
پیرحسین کولیوند در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیلزده جنوب کشور گفت: در روزهای گذشته در استان هرمزگان دو شهرستان رودان و میناب بیشتر متاثر از سوانح جوی بودند ولی بعضی از مناطق این شهرستان ها نیز دچار آبگرفتگی شدند.
وی افزود: روستای تمبک در شهرستان میناب که ۱۲۰ خانوار را در خود جا داده بود به علت این که مجبور به باز کردن سد استقلال شدند، تخلیه شده و خانوارها به روستای حکمی منتقل شدند. بلافاصله هلال احمر نیز اقلام زیستی را در اختیار این خانوارها قرار داد و اسکان اضطراری برای آن ها فراهم شد.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: امدادرسانی همچنان در مناطق جنوبی کشور ادامه دارد و در شهرستان رودبار جنوب، قلعه گنج و شهداد نیز تخلیه آب از منازل آغاز شده است. برخی روستاها در محاصره آب بودند که بوسیله ناوگان هوایی هلال احمر به آن ها امدادرسانی شده است. در ساعاتی از شب نیز که امدادرسانی ممکن نبود، بوسیله خودروهای امدادی از طریق زمینی به آن ها یاری رسانی شد.
کولیوند ادامه داد: تا ساعت ۲۳ دوشنبه شب، ارتباط تلفنی در برخی مناطق قطع بود که خوشبختانه ارتباطات نیز برقرار شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص سیلاب در استان فارس گفت: شهرستان های لامرد، مهر، لارستان و بیرم دچار آبگرفتگی شدند که در سالن ورزشی و مسجد شهرستان بیرم اردوگاه اضطراری برپا شد تا شهروندان در این محل ها ساکن شوند. روستاهایی که در مناطق صعب العبور قرار داشتند نیز از طریق ناوگان هوایی به آن ها امدادرسانی شد.
کولیوند تصریح کرد: در شهرستان های چابهار و کنارک به خصوص در بخش های دشت یاری، اورکی و پسابندر راه های ارتباطی قطع شده است اما بواسطه حضور نیروهای امدادی مشکلی وجود ندارد و اقلام زیستی نیز در اختیار مردم استان سیستان و بلوچستان قرار گرفته است. در این زمینه به مدیران استانی اختیارات لازم داده شده تا نسبت به خرید اقلام مورد نیاز شهروندان، اقدامات لازم را انجام دهند.
امدادرسانی هلال احمر در ۱۲ نقطه
خراسان جنوبی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در این خصوص گفت: در پی بارندگیهای اخیر تیمهای امداد و نجات در ۱۲ نقطه استان اقدام به امدادرسانی کردند و شهرستانهای نهبندان، سربیشه، خوسف و بیرجند بیشترین امدادرسانی را داشتهاند.
محمدرضا رضایی با بیان اینکه امدادرسانی در برخی شهرستانهای استان هنوز ادامه دارد گفت: بیشترین امدادرسانی مربوط به آبگرفتگی منازل و خودروهای گرفتار در سیلاب بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی اظهار داشت: با بررسیهای صورت گرفته و خطر سکونت در برخی منازل، چهار چادر امدادی در شهرستانهای نهبندان و سربیشه توزیع شد.
راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستای خراسان جنوبی دچار سیلاب شد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی نیز در این باره گفت: راههای ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در شهرستانهای نهبندان، سربیشه و جنوب خوسف دچار سیلاب و ۱۰ مسیر مسدود شد که با تلاش عوامل راهداری و سایر نهادهای امدادی بازگشایی شد.
اسدالله جلالزاده گفت: در حال حاضر راهداران مشغول پاکسازی پلها، آبنماها، تخلیه قنوها و ریزشبرداری کامل محورهای خاکی و کوهستانی با هدف ایجاد ارتباط ایمن و پایدار برای راههای مذکور هستند.
وی افزود: راه ارتباطی بیش از ۵۰ روستا در جنوب استان که به خاطر بارندگیهای اخیر دچار سیلاب و خسارت شد با تلاش راهداران در حال ایمنسازی است.
۴ راه اصلی در هرمزگان بسته است
رییس اداره راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای هرمزگان نیز گفت: به دنبال بارندگیهای چند روز گذشته و سیلاب، ۴ راه ارتباطی و اصلی در این استان هنوز بسته است.
محمد خزایی با اعلام این خبر به رسانهها افزود: این راهها در مسیر ارتباطی بشاگرد به جاسک، بشاگرد به میناب، بندرخمیر، کنخ به بندرلنگه و بشاگرد به قلعه گنج استان کرمان است.
وی بیان داشت: اکنون راه بندرخمیر، دژگان به بندرلنگه مسیر جایگزین بندرخمیر، کنخ به بندرلنگه است. رییس اداره راههای اداره کل راهداری و حمل ونقل جادهای هرمزگان اظهارداشت: به علت طغیان رودخانههای فصلی، راه روستایی بسیاری از شهرستانهای استان از جمله بشاگرد، میناب و جاسک بسته است.
راه ارتباطی ۵۰ روستا در جاسک همچنان بسته است
سرپرست فرمانداری شهرستان جاسک نیز گفت: بر اثر بارندگیهای چند روز گذشته همچنان راه ارتباطی ۵۰ روستای شرق و غرب این شهرستان بسته شده است.
علی مهرانی افزود: بر اثر سقوط سه و نیم کیلومتر شبکه برق، در حال حاضر برق ۱۲ روستای جاسک قطع شده است و ۳۰ روستا هم بر اثر قطع برق آبشیرین کن روستای بونجی شهرستان، آب آشامیدنی ندارند. وی بیان داشت: هم اکنون گروههای اتفاقات برق در حال تلاش برای وصل برق این روستاها هستند.
سرپرست فرمانداری جاسک با اشاره به اینکه میزان خسارت بارندگی در دست بررسی است، اظهارداشت: در این بارندگی به ۷۰۰ هکتار زمینهای کشاورزی دشت سورک این شهرستان خسارت وارد شده است.
همچنین جاری شدن سیلاب بر اثر باران در روزهای اخیر باعث آب بردگی بخشی از شانههای پل دوم میناب و ممنوعیت رفت وآمد بر روی این پل شد. این پل در حال حاضر بواسطه انجام تعمیرات خسارت سیل مسدود شده است.
۲ نفر بر اثر ریزش آوار ناشی از بارش باران
در دشتیاری جانباختند
فرماندار دشتیاری در جنوب سیستان و بلوچستان نیز گفت: بارش شدید باران و در پی آن ریزش سقف یک خانه و ریختن آوار، جان ۲ نفر در شهر نِگور مرکز این شهرستان را گرفت.
عادل عفتی اظهار داشت: بر اثر ریزش آوار ناشی از بارندگیهای شدید، ۲ نفر در نگور دشتیاری جان خود را از دست دادند. در این حادثه ناگوار یک مادر ۳۸ ساله و یک کودک سه ساله زیر آوار ماندند و فوت کردند.
وی افزود: دو نفر دیگر از اعضای این خانواده برای درمان به بیمارستان امام علی(ع) چابهار منتقل شدند. عفتی تصریح کرد: خسارتهایی به زیرساختهای راه، برق، مزارع کشاورزی و واحدهای مسکونی وارد شده که پس از ارزیابی اعلام میشود.
فرماندار دشتیاری گفت: در بارندگیهای اخیر سیلاب زیادی جاری و هوتگها (گودالهای حفر شده سنتی برای جمعآوری آب باران) آبگیری شده است و زمینهای کشاورزی سیرآب شدهاند.
۱۰۰ میلیمتر باران طی ۲۰ دقیقه در کُنارک بارید
۱۰۰ میلیمتر باران طی ۲۰ دقیقه روز (دوشنبه) در شهر کُنارک سیستان و بلوچستان بارید که در طول تاریخ این شهرستان بندری، بیسابقه بوده است.
فرماندار شهرستان کُنارک در این باره اظهار داشت: ۳۲۲ میلمتر باران طی ۷۵ ساعت باریده است که این میزان بارش در یاد و خاطره هیچکدام از مردم و ریشسفیدان منطقه نیست و تصور نمیکردند که کنارک طی چند روز شاهد این حجم از بارندگی باشد.
عبدالغفور هوت بیان کرد: در طول روزهای گذشته نیروهای امدادی و ماشینآلات متعددی از دستگاههای مختلف اداری و بخش خصوصی تمامی سیلاب و آبگرفتگی خانه ها را تخلیه و ۵۰ درصد خانهها آماده بود که امروز مجددا به حالت قبل برگشته و آب به بیش از ۲ هزار خانه نفوذ پیدا کرده است.
او خواستار تخصیص دستگاههای لجنکِش و تخلیه آب به شهر کنارک برای جمعآوری و هدایت آبهای سطحی از منازل مسکونی شد و افزود: انتظار داریم مسوولان استانی و کشوری هرچه سریعتر برای حل مشکلات، ورود کنند.
فرماندار کنارک با اشاره به اینکه پنج مکان اسکان با ظرفیت ۲ هزار نفر در کنارک پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: اولویت با تخلیه آب از خانهها و محلات دچار آبگرفتگی است تا مردم بتوانند به روند عادی زندگی خود برگردند چراکه بسیاری از مردم به هر دلیلی حاضر نیستند خانههای خود را ترک کنند و در مکانهای اسکان اضطراری مستقر شوند.
فرماندار کنارک ادامه داد: در محلات سورگ، محله مسجد عثمانی، تیاب دپ، کلوک و قسمتیهایی از زیبا شهر، محله کوهیان، محله چهار راه نامیزان، خیابان شهید رجایی و امام خمینی (ره) و بسیاری از محلههای دیگر شهر کنارک منازل مسکونی دچار آبگرفتگی شده و خسارت جدی به آنان وارد شده است.
هوت با بیان اینکه بارش ۱۰۰ میلیمتر باران طی ۲۰ دقیقه آغازین روز گذشته در طول تاریخ این شهرستان بندری، بیسابقه بوده است، اظهار داشت: طی روزهای گذشته نیروهای امدادی و ماشینآلات متعددی از دستگاههای مختلف اداری و بخش خصوصی تمامی سیلاب و آبگرفتگی خانهها را تخلیه و ۵۰ درصد خانهها آماده شده بود که مجددا وضعیت به حالت قبل برگشته است.
رئیس ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کُنارک گفت: تخصیص حداقل ۲۰۰ کفکِش، دستگاههای لجنکِش و تخلیه آب به این شهر برای جمعآوری و هدایت آبهای سطحی از منازل مسکونی بسیار ضروری است
هوت گفت: برای جمعآوری آبهای سطحی نیازمند مشارکت دستگاههای مختلف اجرایی و بخش خصوصی و خیران هستیم.
وی گفت: خسارتهای ناشی از سیلاب و بارندگیها برآورد و میزان نهایی خسارات اعلام خواهد شد.
آب باران در ۸۰ درصد خانههای کُنارک نفوذ کرده است
شهردار کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان در این باره گفت: آب ناشی از بارش باران در ۸۰ درصد خانههای این شهر بندری نفوذ کرده است و این خانهها تا تخلیه کامل آب، قابل سکونت نیستند.
درویش بلوچنیا اظهار داشت: بارش بیسابقه باران طی چهار روز گذشته و ادامهدار بودن آن باعث شده تا آب به داخل خانهها نفوذ و مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کند، لذا میطلبد در سطح ملی امدادرسانی و با استفاده از ماشینآلات قوی، آب حاصل از بارندگی را از معابر و خانههای مردم به دریا هدایت کرد.
وی با بیان اینکه خاک شهر کنارک قابلیت نفوذ آب باران در حد پنج میلیمتر را هم ندارد و چند روز اخیر حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیمتر باران باریده و قطعا این حجم از بارندگی که هیچ راهی برای هدایت به دریا ندارد به خانههای مسکونی وارد شده و شهر را به دریاچه تبدیل کرده است، گفت: هم اینک ۵۰ درصد خانهها آب به داخل چاه سرویس بهداشتی رفته و آب بالا آمده و وضع اسفناکی را بوجود آورده است و حتی برخی از کوچهها قابل تردد و خدماترسانی نیستند.
وی گفت: پنج مکان در روزهای گذشته و ۲ مکان جدید، مجموعا هفت مکان اسکان اضطراری با ظرفیت ۲ تا سه هزار نفر پیشبینی شده و در روزهای گذشته بیش از ۳۰۰ نفر اسکان داده شدهاند و غذای گرم به آنها تحویل میشود. بلوچنیا افزود: بافت سنتی و کم عرض بودن معابر و بالا بودن سطح کوچه و خیابان نسبت به خانهها و از همه مهمتر نبود شبکه جمعآوری آبهای سطحی و نیمهکاره بودن شبکه فاضلاب شهری باعث شده تمامی آب حاصل از بارندگی در کوچه و خیابانها ماندگار و یا به خانههای مردم نفوذ پیدا کند. بارش نرم و سنگین باران زمستانی همچنین سبب تخریب چند منزل و جایگاه دام خشت و گلی و تلف شدن ۹ راس دام سبک و وارد شدن خسارت به بخشی از قلعه تاریخی و زیرساختهای روستای عباس آباد خاش شده است.
انسداد راه ۱۳۲ روستا و قطع برق و آب برخی مناطق
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان نیز با تشریح آخرین وضعیت امدادرسانی به مناطق سیل زده در جنوب این استان گفت که تلاش برای بازگشایی راه ۱۳۲ روستا و نیز برقراری اتصال برق و آب برخی روستاها همچنان ادامه دارد.
مجید سعیدی در گفت وگوی زنده با شبکه خبر اظهارداشت: راه ۱۶۵ روستا مسدود شده بود که راه ۳۳ روستا تاکنون بازگشایی شده است.
به گفته وی ۹ راه اصلی، فرعی و بین استانی در مجموع در نتیجه تخریب پل یا خسارت سیلاب مسدود شده بود که تنها سه راه باقی مانده و تلاش برای برقراری ارتباط آنها جریان دارد.
وی با بیان اینکه سامانه بارشی قدرتمند طی ۲ روز اخیر ۹ شهرستان استان را دچار مشکلات بیشتری کرده است افزود: یکهزار و ۷۲۵ منزل شهری و روستایی دچار آبگرفتگی شدید و ورود گل و لای شدند که کار تخلیه در آنها جریان دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان اظهارداشت: برق ۳۵ روستا در شهرستان های جنوب استان کرمان قطع شده بود که برق ۱۴ روستا برقرار شده و تلاش برای برقراری برق سایر روستاها هم ادامه دارد. سعیدی همچنین گفت: آب ۵۰ روستا قطع شده بود که با تلاش های انجام شده شبکه آب روستاها تاکنون برقرار شده و همچنان آب ۱۷ روستای دیگر قطع است؛ تامین آب در این روستا ها با آبرسانی سیار یا توزیع آب معدنی درحال انجام است.
وی تاکید کرد: همچنین در روستای گنج آباد شهرستان منوجان فرونشست زمین داشتیم که آسیب جدی به برخی واحدهای آنجا وارد آمده است. به گفته سعیدی توزیع بستههای غذایی و معیشتی و نیز امدادرسانی با تحویل چادر توسط هلال احمر و دیگر گروه های جهادی و اداری در جریان است. وی گفت: آمادگی هلال احمر و نیروی انتظامی برای امدادرسانی هوایی در برخی مناطق کوهستانی که دسترسی به آنها مقدور نبوده وجود دارد اما منتظر مهیا شدن شرایط جوی هستیم.
آخرین خبرها از امدادرسانی به روستاهای سیلزده در قلعهگنج کرمان
بخشدار مرکزی و مسئول هلال احمر شهرستان قلعه گنج در جنوب استان کرمان آخرین روند امدادرسانی هلال احمر به روستاهای سیل زده در این منطقه را تشریح و تاکید کردند ورود به برخی روستاهای در محاصره آب انجام و توزیع اقلام غذایی و امدادی اجرایی شده است.
حسین احمدی بخشدار مرکزی قلعه گنج تشریح کرد: با پایان یافتن بارش باران در بخش مرکزی قلعه گنج نیروهای امدادی هلال احمر از طریق دستگاه های سنگین لودر و تراکتور به روستاهای سیل زده از جمله شهید چاه نصیری زر و جنگل آباد ورود پیدا کردند و در حال توزیع اقلام غذایی و امدادی به خانوارهای این روستاها هستند. وی گفت: با فروکش کردن طغیان رودخانه های فصلی به جز ۲ روستای مذکور راه دسترسی به سایر روستاهای بخش مرکزی قلعه گنج باز شده و امکان تردد به وجود آمده است.
به گفته وی برای ورود به برخی روستاها نیاز به دستگاه های امدادرسان بزرگ مانند لودر و بولدوزر برای بازگشایی راه هاست. احمدی ادامه داد: در مجموع ۲۰ روستا در بخش مرکزی قلعه گنج در محاصره سیل و آبگرفتگی قرار داشتند که خانوارهای این روستاها با ورود آب به منازل مسکونی دچار خسارت شده اند و امدادرسانی به آنها ادامه دارد.
وی گفت: علاوه بر بروز خسارت به منازل روستایی در قلعه گنج با طغیان رودخانه های فصلی در اراضی کشاورزی بسیاری از چاه های کشاورزی و مزارع تخریب یا پوشیده از گل و لای شده اند. احمدی گفت که برآورد میزان خسارت های ناشی از سیلاب در قلعه گنج در دستور کار قرار دارد.
سیل به ۸۰۰ خانوار جنوب کرمان خسارت زد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این خصوص اعلام کرد: حدود ۸۰۰ خانوار تحت تاثیر سیل در شهرستان های قلعه گنج، منوجان و رودبارجنوب قرار گرفتند و خسارت دیدند.
رضا فلاح در نشست مدیریت بحران در فرمانداری رودبارجنوب با اشاره به اینکه در اولین روز امدادرسانی به ۱۳۸ خانوار در ۴۴ روستا خدمات ارائه شد، اظهار داشت: تخلیه آب منازل، برپایی اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستان قلعه گنج و توزیع بستههای غذایی از جمله اقدامات این جمعیت در مناطق سیل زده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان خاطرنشان کرد: امدادهوایی به روستاهای محاصره در سیل نیز در صورت برقراری شرایط جوی مناسبتر انجام خواهد شد.
آبگرفتگی در سیرجان جان مادر و دختر خردسالش را گرفت
رییس اورژانس پیش بیمارستانی سیرجان با اشاره به جمع شدن آب باران در زیر پل راه آهن این شهر گفت: عصر روز (دوشنبه) یک مادر و دختر خردسالش با خودرو پژو سواری به قصد عبور از زیر این پل، وارد این محدوده شده بودندکه به محض ورود، خودرو وارد عمق آب و سرنشینان آن دچار خفگی و مرگ میشوند.
نبی الله حیدرپور افزود: این مادر و دختر خردسالش به قرار هر روز قصد عبور از محدوده زیر پل راه آهن سیرجان را به سمت روستای چاه دراز در ۴۵ کیلومتری سیرجان در محور شیراز داشته اند غافل از اینکه بارش باران های سیل آسا دریایی از آب را در زیر پل روی هم جمع کرده است.
وی ادامه داد: نیروهای امدای و هلال احمر پس از بیرون کشیدن خودرو غرق شده از آب با جسد مادر و دختر که به گمان خانواده شان گم شده بودند، روبه رو می شوند.
هلال احمر فارس به بیش از سه هزار و ۶۰۰ نفر در حادثه سیل و آبگرفتگی امدادرسانی کرد
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان فارس نیز گفت: ۱۹ شهرستان از استان فارس درگیر سیلاب و آبگرفتگی شدند و سههزار و ۶۶۶ تن در استان خدمات امدادی پس از سیل دریافت کردند. حسین درویشی افزود: ۵۴۰ امدادگر و نجاتگر استان فارس از نهم دی تا ۱۳ دی ماه در خدمت به هموطنان محصور در سیل و آبگرفتگی و برف و کولاک خدمترسانی کردهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس ادامه داد: ۱۹ شهرستان سپیدان، ارسنجان، ممسنی، قیر و کارزین، رستم، شیراز، اقلید، فیروزآباد، لامرد، داراب، استهبان، جهرم، زرین دشت، فسا، لارستان، نی ریز، خرامه، خنج، مهر درگیر آبگرفتگی بودند.
درویشی افزود: امدادگران هلالاحمر در شهر، روستا و مناطق عشایرنشین استان فارس به ارائه خدمات شبانه روزی پرداختند و بر این اساس هموطنان استان توانستند از خدمات امدادی لازم بهره ببرند و تعدادی هم از خدمات اسکان اضطراری استفاده کردند.
وی اضافه کرد: در حوادث یاد شده ۱۴۷ تیم عملیاتی به همراه ۱۱۱ دستگاه خودرو عملیاتی شرکت داشتند. درویشی گفت: پتو، موکت، نایلون، چراغ خوراک پزی والور، برنج، نان، روغن، حبوبات، قند و شکر، چای، کنسرو و چادر از جمله اقلام توزیعی در حادثه سیل و آبگرفتگی و برف و کولاک اخیر بود.
وی ادامه داد: ۲۶۸ منزل آسیب دیده بود و ۲۶۸ منزل نیاز به تخلیه آب داشت. همچنین امدادگران به ۸۵ خودرو درگیر برف و کولاک و گرفتار در جاده های امدادرسانی و ۲۶۸ منزل را با پمپ های آبکش تخلیه از آب کردند.
شمار جانباختگان سیلاب در استان فارس
به پنج نفر رسید
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری فارس اعلام کرد:در پی بارشهای اخیر در فارس، پنج نفر از هم استانیها در شهرستانهای مُهر، لارستان،زرین دشت و داراب جان خود را از دست دادند.
رحیم آزادی اظهار کرد: یک نفر از شهرستان مهر، دو نفر از شهرستان لارستان، یک نفر از زرین دشت و یک نفر از داراب در این حوادث بر اثر سقوط در کانال آب و رودخانههای فصلی جان خود را از دست دادند.
آزادی اضافه کرد: بارش رگباری باران موجب طغیانی شدن مسیلها و رودخانههای فصلی در برخی از شهرستانهای استان مانند لارستان، داراب،زرین دشت و مهر شد و حدود ۵۰۰ منزل مسکونی با مشکل آبگرفتگی و تخریب رو به رو شدند که این منازل در حال بازسازی هستند.
وی اعلام کرد: در حال انجام ارزیابی برای میزان خسارتهای ناشی از این بارش در بخش کشاورزی، زیرساختی، منازل مسکونی شهری و روستایی هستیم و نتیجه نهایی این ارزیابی در مناطق مختلف استان به زودی اطلاع رسانی میشود.
همت چاره ساز است
آبادانی این میزان خرابیهای سیل، در استانهای جنوبی و مرکزی و شرقی کشور قطعا نیاز به همت و ارادهای محکم و عزمی راسخ دارد تا هرچه سریعتر مردم بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند. از تغییرات اقلیم و بارانهای سیل آسا و مهیب که گریزی نیست، اما این ماییم که میتوانیم با اقدامات پیشگیرانه و موثر، راه را بر افزایش خسارات سیل ببندیم.