هفت ماه مدیریت متناقض کرونا!
هفت ماه مدیریت متناقض کرونا!

    از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور چیزی نزدیک به ۷ ماه می گذرد. هرچند به باور بسیاری از پزشکان و کارشناسان علوم پزشکی، کرونا تاخت و تاز خود را در کشور حداقل از اواسط دی ماه آغاز کرده است با اینحال ما نیز مبنا را بر اعلام رسمی دولت گذاشته و […]

 

 

از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور چیزی نزدیک به ۷ ماه می گذرد. هرچند به باور بسیاری از پزشکان و کارشناسان علوم پزشکی، کرونا تاخت و تاز خود را در کشور حداقل از اواسط دی ماه آغاز کرده است با اینحال ما نیز مبنا را بر اعلام رسمی دولت گذاشته و آخر بهمن ماه را زمان شیوع محاسبه می کنیم. با توجه به این امر حدود ۷ ماه است که شاهد تناقضات متعدد از سوی دولت و مسئولان مدیریت بحران کشور بودیم.
اعلام محدودیتی که تنها به مدد تعطیلات نوروزی و به طور کاملا نمایشی به اجرا درآمد و عادی سازی شرایط پس این تعطیلات، تنها بخشی از تصمیم های مسنجیده دولت محسوب می شوند. در کنار چنین تصمیماتی نباید انکارهای پی در پی شیوع کرونا تا قبل از افشای مرگ برادر پزشک قمی و یا انتشار و تکذیب خبر کشف واکسن کرونا در کشور و همچنین رونمایی از دستگاه عجیب «ویروس یاب مستعان» را فراموش کرد.
در موج اول این بیماری بود که حسن روحانی رئیس جمهور گفت «دشمن می خواهد اقتصاد ما را به بهانه کرونا نابود کند…» البته رئیس جمهور نگفت منظور ایشان از اقتصاد به معنای واقعی کلمه چیست! وی همچنین دوگانگی سلامتی و نان را ترفند همان دشمنان دانست و مانند اظهارات انتخاباتی خود که گفته بود: « ما می خواهیم هم ساتریفیوژ ها بچرخند و هم چرخ اقتصاد…»، اینبار هم از چرخش تولید در کنار کرونا سخن گفت و طرح فاصله گذاری هوشمند را مطرح کرد!
اکنون نیز به تدبیر این دولت مدارس حتی در مناطق قرمز نیز بازگشایی شده اند. خبرنگار «جمله» در بازدید از یکی از مدارس دوره دوم متوسطه در منطقه ۹ آموزش و پرورش تهران شاهد حضور بیش از ۲۰ دانش آموز در یک کلاس کوچک بود که از کمترین امکانات تهیه هوا نیز بهرهمندی نداشت.
از سوی دیگر رئیس جمهور همنچنین در حالی همواره ادعا کرده اند کشور با کمبود تخت بیمارستانی برای پذیرش بیماران مواجه نیست که بر اساس اعلام دانشگاه های علوم پزشکی استان ها، بسیاری از شهرها با کمبود تخت آی سی یو و حتی ظرفیت پذیرش مواجه هستند. روز گذشته نیز پرویز یزدان پناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد از افزایش شیوع ویروس کرونا و کمبود تخت‌های بیمارستانی در این استان خبر داد..
اکنون با بازگشایی نسنجیده مدارس توسط دولت، شاهد افزایش ترددها در سطح شهرها هستیم که این خود زنگ خطری برای نظام بهداشتی کشور به حساب می آید. ساختاری که حدود ۷ ماه است در سخت ترین شرایط محیطی به طور همزمان با کرونا و تصمیمات متناقض و نسنجیده دست به گریبان هستند و هر لحظه ممکن است میزان تاب آوری خود را از دست بدهد.
بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۱۳۹ نفر دیگر از هموطنانمان جان خود را از دست داده اند و شمار جانباختگان بیماری کووید۱۹ در کشور به۲۲ هزار و ۲۹۳ نفر رسید. به گفته سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت: « بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی،هزار و ۹۹۲بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۹۰۵ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۸۶ هزار و ۶۵۸ نفر رسید». سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۳۳۳ هزار و ۹۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین ۳۷۲۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
به گفته لاری استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.