همه مشتریان  حکم خانواده ما را دارند
همه مشتریان  حکم خانواده ما را دارند

    شف سعید سخاوتمند، متولد خرداد ماه ۶۴ از شهرستان قروه سنندج چشم به جهان گشود. جوان موفقی که بیست و اندی سال در عرصه سرآشپزی و آشپزی مشغول به فعالیت است و در محضر اساتیدی همچون استاد بزرگ کلاسی، شف رضا احمدی، سرآشپزهای اهل نپال و هند و چین آموزش و همکاری داشته […]

 

 

شف سعید سخاوتمند، متولد خرداد ماه ۶۴ از شهرستان قروه سنندج چشم به جهان گشود. جوان موفقی که بیست و اندی سال در عرصه سرآشپزی و آشپزی مشغول به فعالیت است و در محضر اساتیدی همچون استاد بزرگ کلاسی، شف رضا احمدی، سرآشپزهای اهل نپال و هند و چین آموزش و همکاری داشته است. وی معتقد است حرفه آشپزی صرفا نیازمند منطق نیست و باید در این راه حتما عشق و علاقه و احساس دخیل باشد تا بتوان به قله‌های موفقیت در این راه رسید. وی در حال حاضر در مجموعه هتل‌های زنجیره ای باباطاهر به مدیریت آقای مهندس شهرام شیروانی در قامت شف مشغول به فعالیت است. گفت وگویی با این جوان موفق و شف نمونه ترتیب داده ایم که تقدیمتان می‎گردد:

به عنوان اولین سوال بفرمایید چطور شد که تصمیم گرفتید حرفه سرآشپزی را به عنوان شغل خود انتخاب کنید؟
علت سرآشپز شدن من داستان طولانی و پیش زمینه با تراژدی غم دارد. آدم رک و بی ریایی هستم و دلیل اصلی من برای گرایش به این حرفه در کنار علاقه، ورشکستگی مالی پدرم بود که مجبور شدم به خاطر اوضاع پدرم ترک تحصیل کنم و برای کار کردن به شهر تهران بیایم. به هر حال طبیعی بود که کار در رستوران همراه با جای خواب و ناهار و شام بهترین گزینه انتخابی برای من می‌توانست باشد و همین باعث شد به طور ناخودآگاه به حرفه آشپزی در رستوران گرایش پیدا کنم اما در ادامه آنقدر محو این حرفه شدم که با روحیه مسئولیت پذیری و اراده قوی ای که داشتم تصمیم گرفتم در این حرفه با قدرت رشد کنم و خداروشکر بتوانم در قامت سرآشپز فعالیت کنم.

سر زنگ انشاء دوست داشتید در آینده چه شغلی داشته باشید؟
دردوران بچگی خیلی آرزوهای قشنگی داشتم اما به دلیل ضعف مالی پدرم مجبور شدم ترک تحصیل کنم و آرزوهایم به نوعی زیر خاک بروند. خیلی دوست ندارم منفی صحبت کنم اما باید پذیرفت که مشکلات مالی خانواده گاهی وقت‌ها اجازه نمی‌دهند زیاد فرصت فکر کردن در مورد آرزوهای قشنگ داشته باشی اما امروزه خدا را شاکرم که با همت و تلاش شبانه روزی توانسته ام در عرصه آشپزی موفق عمل کنم چرا که خواستم و با تلاش به اهدافم رسیدم.

دوران بچگی و نوجوانی اهل کمک کردن در امر آشپزی کنار مادر بودید؟
واقعیت در دوران بچگی آشپزی نکرده ام اما بسیار به مزه غذاها اهمیت می‌دادم طوری که مادرم را عاجز کرده بودم اما دوران نوجوانی من، همراه با کار کردنم در رستوران شد و از همان دوران بود که با آشپزی کردن آشنا و علاقه مند شدم.

در حال حاضر شما بعنوان یکی از بهترین شف های کشور مشغول به فعالیت هستید بیشتر از تخصص و خودتان بگویید؟
شروع حرفه ای کار من از سال ۷۸ بود. تجربه‌های حرفه ای من در رستوران نایب واقع در تجریش تهران ، هتل مریم و هتل داریوش کیش، رستوران نعل اشکنه، رستوران شهرزاد در دبی، همچنین افتتاحیه‌های منوی ایرانی فرنگی هتل خاتم، هتل جواهری اربیل عراق، هتل سیزون ترکیه، منو فرنگی رستوران یاقوت، تغییر سبک هتل پنج ستاره باباطاهر به سبک مینیاطوری، تغییر منو رستوران های زجیره ای در شارجه امارات، منو فرنگی رستوران ساحل و سایر رستوران‌ها بوده است.

 

رمز موفقیت شف سعید سخاوتمند؟
اگر بخواهم کامل خودم را موفق بدانم خودستایی است اما در درجه اول، شجاع بودن و نترسیدن از ناملایمات روزگار، خوش اخلاقی با همکاران، تلاش و ممارست و مهمتر از همه به روز بودن در این حرفه بسیار به پیشرفت من کمک کرده و رموز موفقیت من بوده است.

به هنر گارنیش چقـــدراهــــمیت می‌دهیــد؟
گارنیش یا تزیین غذا از جمله مهمترین هنر در آشپزی هست که بسیار به زیبایی غذا و جلب نظر مشتریان کمک می‌کند. خودم به شخصه علاقه زیادی به گارنیش و سفره آرایی دارم و معتقدم لذت خوردن غذا در کنار مزه و طعم دار نمودن، به گارنیش کردن آن است.

شما در زمینه راه اندازی رستوران هم فعالیت داشته اید، در راه اندازی رستوران به شخصه به چه نکاتی توجه داری؟
مرحله اول انتخاب وسایل درست و منو مناسب با مزاج و سلایق افراد آن مکان مورد نظر است . هم راستا با آن اخلاق خوب شف که بسیار در رضایتمندی مشتریان مهم است و مهمتر از همه استفاده از مواد اولیه باکیفیت است که بسیار در ارتقای یک رستوران اهمیت بسزایی دارد.

مهمترین اصل در زندگی کاری و حرفه ای شما؟
من هم مثل بسیاری از شف‌های دیگر در زندگی حرفه ای ام به اصولی پایدار هستم، مهمترین اصل در کار من نظم و نظافت و مهمتر از آن تفکر مثبت در مورد مشتریان است که همه را از دوستان و اقوام نزدیک خودمان بدانیم و بهترین غذاها را در اختیارشان قرار دهیم.

این روزها در کجا مشغول به فعالیت هستید؟
در یکی از رستوران‌های دبی مشغول به کار بودم که به دلیل فوت پدرم به کشورم برگشتم و خدا را شاکرم که در حال حاضر در محضر آقای مهندس شهرام شیروانی نایب رئیس جامعه هتلداران کشور و صاحب هتل بین المللی زنجیره ای باباطاهر همدان هستم.

بزرگترین دغدغه این روزهای شف سخاوتمند؟
اسمش را دغدغه نمی‌گذارم. در حال حاضر مشغول تالیف کتاب مزاج زنی با نهصد دستور غذایی متفاوت به سبک خودم هستم و امیدوارم تا سال اینده بتوانم تمامش کنم.

 

چه توصیه ای به هم سن و سالهای خودتان دارید؟
به کسانی که در حرفه من هستند تـــوصیــه می‌کنـــم کـــه در درجه اول توکلشان به خدا باشد و از احساس مسئولیتی که به آن‌هــا واگذار شده است هراس و ترسی نداشته باشند چرا که ترس بزرگترین لطمه را به فرد وارد می‌سازد و در ادامه با پشتکار به راهشان ادامه دهند.

یک سراشپز خوب باید چه ویژگیهای داشته باشد؟
در درجه اول باید اخلاق مدار باشد تا با اخلاق خوش بتواند رضایت همگان را بدست بیاورد همچنین با سختی‌های کار این حرفه کنار بیاید و به جای کم آوردن سعی کند از تجربیات دیگران استفاده بهینه را ببرد. اما در این حرفه مهمترین چیز خلاقیت و متفاوت بودن است. خلاقیت عاملی برای پیشرفت فرد است که بتواند با این روش بهترین غذا ها را طبخ یا مدیریت کند.

چه خصوصیاتی در این حوزه شما رو ازدیگران متفاوت کرده است؟
مـن خــودم به شخصه مهمترین تخصصم این است که طبق مزاج و علاقه‌های مردم آن شهر مزاج زنی می‌کنم و هم راستا با آن غذا طبخ می‌کنم. ضمن اینکه تخصص زیادی در طبخ و پخت غذاهای دریایی، فرنگی و سنتی دارم و مهمتر از همه به سفره آرایی و گارنیش بسیار اهمیت می‌دهم و عامل دیگر سرعت عمل بالای من است که بسیار کمک کننده من در کار بوده است.

بهترین خصوصیت اخلاقی و کاری شما ؟
خیلی خوب است که فرد در هر مرحله ای از کار که است انتقاد پذیر باشد. من بسیار فرد انتقادپذیر هستم و از انتقادهای سازنده استقبال می‌کنم و مهمترین خصوصیت کاری من است که بارها شده به جای همکارم کار کرده ام که خدای ناکرده شرمنده اوستای خود نباشد و البته این کار را وظیفه خودم می‌دانم.

درپایان از چه کسانی تشکر می‌کنید؟
از همه کسانی که در این شغل و حرفه به من کمک کردند تشکر می‌کنم و یک تشکر ویژه از همسرم و دخترم دارم که خیلی کمبود من را به دلیل شرایط کاری احساس می‌کنند و امیدوارم بتوانم جبران کنم. همچنین از مهندس شهرام شیروانی ، نایب رئیس جامعه هتلدارن کشور و صاحب هتل‌های بین المللی زنجیره ای باباطاهر که بهترین مشورت‌ها را از ایشان دریافت می‌کنم تشکر بسیار ویژه دارم همچنین از سرآشپز آقای نوربخش سرآشپز خوب کشورمان در این مصاحبه قدردانی می‌کنم و در پایان از بهترین خبرنگار کشور آقای حامی کوماهی که بنده را با دنیای رسانه آشنا کرد کمال سپاس را دارم. موفق و موید باشید.