هیچ بندری نمی‌تواند برای کشتیرانی ایران   محدودیت وضع کند 
هیچ بندری نمی‌تواند برای کشتیرانی ایران   محدودیت وضع کند 

        معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: به رغم محدودیت‌های ناشی از تحریم و شیوع کرونا، همه راهبردهای دریایی کشور در حوزه اقتصاد و تجارت، در شرایط ایمن و مطمئن انجام وحتی یک روز هم متوقف نشده است. جلیل اسلامی در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی، با اشاره به شعار […]

 

 

 

 

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: به رغم محدودیت‌های ناشی از تحریم و شیوع کرونا، همه راهبردهای دریایی کشور در حوزه اقتصاد و تجارت، در شرایط ایمن و مطمئن انجام وحتی یک روز هم متوقف نشده است.

جلیل اسلامی در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی، با اشاره به شعار « کشتیرانی پایدار، در سیاره پایدار»، اظهار داشت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، اعم از کشتیرانی دولتی و بخش خصوصی، با مجاهدت و تلاش‌های شبانه‌روزی، با وجود تهدیدها و محدودیت‌ها، شرایط پایدار و قابل اطمینانی را برای تجارت کشور فراهم کرده‌اند که جا دارد قدردان همه این عزیان باشیم.

وی با اشاره به اظهارات محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی درخصوص حوزه دریا و فعالان در این عرصه که کار در شرایط سخت را تجربه کرده و وظیفه خودشان را به بهترین شکل ادامه دادند تا الگویی برای سایر حوزه‌ها باشند، ادامه داد: کشتیرانی بخش خصوصی در شرایط سخت تحریم و کرونا به کمک کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران آمد تا به این شکل با تمهیدات فراهم شده نقش شرکت کشتیرانی‌های کوچک و بخش غیر دولتی در اقتصاد حمل و نقل کشور بیش از گذشته باشد.

عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان تأمین سوخت کم سولفور، یکی از الزامات دریایی بود، تصریح کرد: هم اکنون اعلام می کنیم که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران کاملا به استانداردهای بین المللی مجهز است و هیچ بندری در دنیا نمی تواند برای کشتیرانی ایران، محدودیت ایجاد کند. معاون امور امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: آموزش‌های دریانوردی برای تربیت شایسته دریانوردان جهت کشتیرانی داخلی و بازرگانی خارجی، با وجود شرایط کرونا با رعایت پروتکل، انجام شد. هیچ دوره دریانوردی در کشور متوقف نشد و تاکنون ۲۶۰ دوره آموزشی در استان ها برگزارشده که از سوی مشکل بیمه دریانوردان پیگیری شده و در آینده ای نزدیک، قرارداد کار دریایی در کشور اجرایی می شود.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه با اشاره به این که چند وقتی است دیگر خبری از دزدان دریایی نیست، تصریح کرد: این اتفاق و ریشه کن شدن دزدان دریایی نتیجه تلاش و حضور موثر نیروی‌های دریایی ارتش و سپاه است. به همین خاطر هم اکنون در مرحله‌ای هستیم که موضوعات مربوط به دزدان دریایی صفر یا نزدیک به صفر است. اسلامی از فراهم شدن مقدمات کار و چارچوب ایجاد موسسه رده بندی ملی  خبر داد و افزود: منتظر هستیم در شرایط مناسب اقتصادی، پروژه ایجاد موسسه ملی رده بندی را اجرایی کنیم. وی با اعلام سفارش ساخت ۹۰ فروند شناور خدماتی برای نوسازی ناوگان خدماتی لایروبی و یدک کشی سازمان بنادر در سال جاری، گفت: سالانه۱۲۰ هزار عملیات دریایی در کشور انجام می شود و بیش از هزار نفر از طریق عملیات امداد و نجات در دریا از خطر مرگ و سوانح جدی، نجات پیدا می کنند.

 

 

مدیرعامل شرکت ملی نفتکتش جمهوری اسلامی ایران:

هیچکس نمی‌تواند خدشه‌ای به صادرات و واردات کشور وارد کند

 

مدیرعامل شرکت ملی نفتکش جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ کس نمی تواند خدشه‌ای به واردات و صادرات کشور وارد کند. صادرات بنزین به ونزوئلا شاید کار بزرگی نباشد ولی این امر قدرت ناوگان ملی ایران در دوران تحریم و تحریم شکنی را نشان داد.

کاپیتان نصرالله سردشتی، مدیرعامل شرکت نفتکش جمهوری‌اسلامی ایران در مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانوردی که در محل سازمان بنادر و دریانوردی برگزار شد، با اشاره به اینکه دریانوردانی که در دریا زندگی می‌کنند شرایط سختی دارند و دسترسی به اهداف دریایی بدون فعالیت دریانوردان امکان پذیر نیست، اظهار داشت:  شرکت ملی نفتکش کماکان توانسته در حوزه صادرات نفتی به کشور کمک کند.

وی افزود: زمانی که تحریم شکل می‌گیرد ابتدا وزارت نفت و بعد شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی در پیکان تحریم‌ها قرار می گیرند، که این مسئله اهمیت ناوگان ملی را نشان می‌دهد. شرکت ملی نفتکش با مشکلات تحریم مواجه است، اما کماکان در صادرات در حوزه‌های نفت خام و فرآورده‌های نفتی کمک بزرگی به کشور می‌کند.

مدیرعامل شرکت نفتکش جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که در تحریم‌ها دستاوردهای بزرگی به دست آمده است، تصریح کرد: ناوگان نفتکش با وجود همه مشکلات بزرگ‌ترین شرکت حمل و نقل مواد نفتی دنیا است که دارای ۷۰ فروند کشتی است که ۵۰ فروند آن غول‌پیکر است و به این ترتیب  از نظر تناژ در رده اول دنیا هستیم.

وی ادامه داد: ۳۵۰۰ نفر پرسنل داریم و در دو سال گذشته تعمیرات ادواری کشتی‌ها در داخل انجام شده است که  ۱۵ فروند کشتی در سال جاری تعمیر شده و ۱۰ فروند دیگر هم تا پایان سال انجام تا به این شکل در حوزه تعمیر کشتی‌های با تناژ ۳۰۰ هزار تن خودکفا شده باشیم.

کاپیتان سردشتی با بیان اینکه در حال حاضر صد درصد پرسنل شرکت کشتیرانی ایرانی است، گفت:‌هیچ کس نمی تواند خدشه‌ای به واردات و صادرات کشور وارد کند. در این زمینه صادرات بنزین به ونزوئلا شاید کار بزرگی نباشد ولی این امر قدرت ناوگان ملی ایران در دوران تحریم و تحریم شکنی را نشان داد. مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با تأکید بر اینکه تجارت آزاد حق ایران و کسی نمی تواند جلوی ما را بگیرد، گفت: خوشبختانه کشتیرانی بخش خصوصی در ایران، مدنظر قرار گرفته و توانسته کمک شایانی در حوزه صادرات نفتی به کشور داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید اقتدار ملی ناوگان دریایی خود را افزایش دهیم،ادامه داد: از سامان بنادر و دریانوردی، نیروی دریایی ارتش، سپاه پاسداران و همه ارگان هایی که شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را در بخش های مختلف از جمله حوزه مقابله با دزدان دریایی، انتقال محموله ها به برخی نقاط و سایر موارد همراهی می کنند، قدردانی می کنیم.