واکنش ایران به بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس
واکنش ایران به بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اتهامات تکراری و بی اساس وارده در بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس صدور چنین بیانیه هایی را نشان از ادامه نگرش غیرسازنده و ناصواب برخی کشورهای عضو این شورا در قبال ایران دانست. سعید خطیب‌زاده افزود: تصور می رفت با مجموعه اقدامات و تحرکات دیپلماتیک اخیر […]

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اتهامات تکراری و بی اساس وارده در بیانیه پایانی نشست سران شورای همکاری خلیج فارس صدور چنین بیانیه هایی را نشان از ادامه نگرش غیرسازنده و ناصواب برخی کشورهای عضو این شورا در قبال ایران دانست.
سعید خطیب‌زاده افزود: تصور می رفت با مجموعه اقدامات و تحرکات دیپلماتیک اخیر بین جمهوری اسلامی ایران و شورای همکاری، شاهد نگرش جدیدی از سوی شورا نسبت به همکاری های منطقه ای باشیم.
خطیب زاده از معدود کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که همچنان در پشت شورا پنهان شده و مواضع غیرسازنده خود را به این نام منتشر می نمایند، خواست در دیدگاهها و رویکردهای خود در قبال مسایل منطقه ای تجدید نظر کنند و مسیر همکاری را جایگزین اتهامات تکراری کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: با کمال تاسف ادامه جنگ در یمن، افزایش نظامی گری خارجی و ورود عنصر مخرب رژیم‌صهیونیستی امنیت و ثبات منطقه را در معرض تهدید قرار داده است و جمهوری اسلامی ایران مراتب نگرانی خود را اعلام نموده است.
خطیب زاده در ادامه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران هیچگونه مداخله ای در برنامه هسته ای صلح آمیز خود، برنامه دفاعی موشکی و امور مرتبط با سیاست های نظامی و دفاع بازدارنده خود را بر نمی تابد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید مجدد بر موضع بدون تغییر و قطعی کشورمان، جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم می کند.
خطیب زاده اضافه کرد: کلیه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در جزایر در راستای حقوق مسلم و منطبق بر حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور انجام گرفته است و تکرار این مواضع مداخله جویانه به هر شکلی کاملا مردود است و هیچگونه تاثیری بر واقعیت های موجود حقوقی و تاریخی نداشته و نخواهد داشت.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پایان تاکید کرد: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران بر اساس دیدگاه راهبردی و سیاست های اصولی خود همواره راهکار حل مشکلات منطقه را بر مبنای تعامل و همکاری با همسایگان دانسته و از ابتکارات ایجابی در زمینه توسعه مناسبات، مبتنی بر اصول و قواعد بین الملل استقبال می نماید.

 

اولیانوف: مواضع اروپای یها در مذاکرات وین تعجب آور است
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در گفت‎‌وگویی مواضع کشورش را نسبت به تحولات پیرامون مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین بیان کرد.
به گزارش شبکه پارس تودی، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین در گفت‌وگویی با بخش روسی این شبکه گفت: تیم مذاکره‌کننده ایران در وین جدیت بالایی دارد و آن‌ها توانسته‌اند به زودی «سازگار شوند» و مهارت بیشتری در موضوعات کسب کنند.
اولیانوف درباره مواضع شرکای اروپایی برجام در مذاکرات وین بیان کرد: مواضع آن‌ها تعجب آور است و انگار اولین بار است سر میز مذاکرات نشسته‌اند و گاهی‌ اوقات مواضعی نامعقول اتخاد می‌کنند.
به گفته نماینده روسیه در وین، روند مذاکرات به طور عادی پیش می‌رود و به احتمال زیاد به نتیجه مثبتی منجر خواهد شد.
این دیپلمات روسی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تا چه اندازه صریح مطرح شدن درخواست‌های ایران به سرعت گرفتن مذاکرات و تعمیق بحث‌ها کمک کرده است،‌ گفت: «همتایان ایرانی درخواست‌هایشان را نسبتا واضح مطرح کرده‌اند که از جمله آن‌ها ارائه مکتوب طرح‌های پیشنهادی‌شان بود. از دیدگاه روسیه، این یک گام رو به جلو است، چون در پایان شش دور قبلی مذاکرات، هیچ توافق مکتوبی حاصل نشد و هیچ توافق رسمی‌ای نهایی نشد».
طبق گفته او، برخی از این پیشنهادها در متن توافق نهایی گنجانده خواهند شد، برخی طرح‌ها رد و برخی دیگر اصلاح خواهند شد.
اولیانوف می‌گوید: برای روسیه و دیگر مذاکره‌کنندگان اهمیت دارد که مذاکرات از توافق اصلی سال ۲۰۱۵ فراتر نروند، چون بحث فعلی درباره بازگشت به برجام اصلی است.
او افزود: روند مذاکرات به شدت در حال پیش‌رفت است و طرفین مذاکرات از صبح تا شب در حال برگزاری دیدارهای دوجانبه، سه جانبه، چند جانبه، رسمی و غیر رسمی هستند.
نماینده روسیه در وین در پاسخ به سوالی درباره ارائه تضمین از سوی دولت آمریکا برای عدم تخطی دوباره از توافق هسته‌ای و ترک آن، گفت که موانعی جدی در این زمینه وجود دارند و «از دستان ما خارجند».
به گفته او، تایید شدن چنین توافقی از سوی کنگره آمریکا به دلیل عدم توازنی که در رای‌ها وجود دارد، سخت است. بنابراین، تنها می‌توان مانند قبل از توافق‌های سیاسی حرف زد که در آن صورت، باید بگوییم دولت آمریکا فقط می‌تواند از جانب خود حرف بزند،‌ نه از طرف کل ساختار حاکمیت آمریکا و پیش‌بینی وقایع احتمالی غیرممکن است.
این دیپلمات ارشد روس مطرح کرد: تنها تضمینی که می‌توان در این زمینه داد،‌ عقل سلیم تمامی طرفین است،‌ چون در آمریکا خودشان دیدند سیاست «فشار حداکثری» به چه چیزی منجر شد. به گفته او، این سیاست حتی از منظر منافع خود آمریکا هم کاملا غیرسازنده از آب درآمد و تنها باعث رنج بردن مردم ایران شد؛ تنها نتیجه‌اش بحران انسانی و مشکلات دیگر بود و هیچ نتیجه مثبتی به بار نیاورد.
اولیانوف موضوع پرداخت خسارت به بار آمده برای ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا را معقول تلقی کرد.
نماینده روسیه در وین در پاسخ به این سوال که چرا کشورهای اروپایی برجام با وجود برقرار بودن مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین به ایران فشار می‌آورند و ایران را به وقت‌کشی در مذاکرات متهم می‌کنند، گفت: در یک نشست هیات روسی با رابرت مالی مذاکره کننده ارشد آمریکا در وین و هیات چینی، من به طور ویژه‌ای به این مسئله پرداحتم که ما نمی‌توانیم موضع اروپایی‌ها را بفهمیم و بدانیم دقیقا حرفشان چیست، بنابراین، نمی‌توانیم در چنین بیانیه‌هایی مشارکت کنیم یا از آن حمایت کنیم. چون چنین موضعی غیرسازنده و مخرب است. ما تصور دیگری از مذاکرات و دیپلماسی داریم. اروپایی‌ها موضع دیگری در قبال این مسئله دارند که از نظر ما کاملا غیرسازنده است.