واگذاری مسکن به سرپرست خانوارهای دارای دو معلول تا دو سال آینده
واگذاری مسکن به سرپرست خانوارهای دارای دو معلول تا دو سال آینده

رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس به ارائه برنامه و راهکارهای خود در راستای رفع مشکلات جامعه معلولان و اقشار آسیب‌پذیر جامعه پرداخت و گفت:‌ برنامه‌ریزی شده که تا دو سال آینده سرپرست خانوارهای دارای دو فرزند معلول بدون مسکن نباشند. علی‌محمد قادری با بیان اینکه بهزیستی مولود انقلاب است ضمن اینکه […]

رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس به ارائه برنامه و راهکارهای خود در راستای رفع مشکلات جامعه معلولان و اقشار آسیب‌پذیر جامعه پرداخت و گفت:‌ برنامه‌ریزی شده که تا دو سال آینده سرپرست خانوارهای دارای دو فرزند معلول بدون مسکن نباشند.
علی‌محمد قادری با بیان اینکه بهزیستی مولود انقلاب است ضمن اینکه ما باید در راستای برنامه‌های شهید فیاض‌بخش که پایه‌گذار این سازمان بوده حرکت کنیم، گفت: بنده برای اداره این سازمان چهار رویکرد مردمی سازی، شفاف سازی، کارآمدسازی و هوشمندسازی را مد نظر قرار داده و به عنوان برنامه اساسی، بنیادین و کاربردی ۱۲۰ فعالیت در حوزه پیشگیری، توانبخشی، اجتماعی، مشارکتی و ارتباط با مردم را در نظر گرفته‌ام ضمن اینکه برخی برنامه‌های سازمان بهزیستی در حوزه حمایتی نیاز به بازنگری دارد.
وی یادآور شد: توانمندسازی اقتصادی جامعه هدف، ارزان‌سازی خدمات قابل ارائه و تسهیل‌گری برای فرصت‌های برابر از جمله اهدافی است که برای اداره این سازمان در نظر دارم، از سوی دیگر هوشمندسازی را در قالب یکپارچه کردن سامانه‌ها، برقراری ارتباط، شناسایی و بازتعریف مأموریت‌ها و محرومیت‌ها در حوزه‌های تخصصی، پاسخگویی از طریق سامانه، ارتباط با آحاد شبکه‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد و ارائه گزارش هزینه‌کردهایمان در جهت اعتمادسازی اجتماعی پیگیری خواهم کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: در حوزه تأمین نیروی انسانی به دنبال چابک‌سازی این سازمان هستیم، همچنین تأمین مسکن و معیشت مردم، ایجاد اشتغال سه راهبرد مهمی است که در جهت ارائه خدمات دنبال می‌کنیم کما اینکه تفاهم‌نامه‌ای برای ساخت ۱۶۰هزار واحد مسکونی در سه سال آینده ایجاد کردیم که ۴۰هزار واحد آن مربوط به روستاها بوده و این اقدام با مشارکت بنیاد مستضعفان انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه به ارزیابی میزان اجرای تکالیف این سازمان بر اساس قانون برنامه ششم توسعه خواهد پرداخت، افزود: ما نیروهای داوطلب را از بین مردم به عنوان جمعیت داوطلب و ایجاد یک پایگاه دائمی به کار خواهیم گرفت، همچنین ایجاد پلتفرم‌های مشارکت‌های مردمی از طریق استارت‌آپ ها از طریق اقداماتی است که پیگیری می‌کنم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: برنامه ریزی شده که تا دو سال آینده سرپرست خانوارهای دارای دو فرزند معلول بدون مسکن نباشند، همچنین ارتباط با کمیته اصناف برقرار شده است، از سوی دیگر در خصوص وجود ۲۰ درصد جمعیت سالمندی در سال ۱۴۲۲ در کشور یکی از چالش‌های جدی این سازمان است که به دنبال راهکاری برای آن هستیم.
وی ایجاد مراکز مشاوره با رویکرد شدید تحت عنوان سبک زندگی، توسعه پوشش بیمه‌ای در حوزه توانبخشی، ارائه خدمات پرستاری به معلولان دارای عارضه نخاعی، پوشش کامل خدمات بیمه‌ای برای ارائه ۵۰ خدمات این سازمان، رفع آسیب‌های اجتماعی از جمله کودکان کار از دیگر مواردی است که با اولویت‌بندی در دستور کار قرار داده‌ایم. قادری با اشاره به نکاتی در خصوص مبارزه با مواد مخدر و اهتمام جدی دولت سیزدهم در این زمینه خاطر نشان کرد: بر اساس تبصره ۲ ذیل ماده ۱۶ تکالیفی برای دستگاه‌ها در جهت جمع‌آوری معتادان متجاهر تعیین شده که یکی از آنها در سازمان بهزیستی است اما برای تحقق این مهم نیاز به همکاری سایر دستگاه‌ها نیاز است، همچنین در حوزه پیشگیری ۲۴۰۰ مرکز کاهش آسیب و درمان در حوزه اعتیار داریم، ۳۱ مرکز شبانه‌روزی برای ساماندهی کودکان کار و ۶۳ مرکز روزانه برای نگهداری از آنها داریم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در جلسه هفته جهانی معلولین که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد مصوبات خوبی داشتیم که برخی آنها ابلاغ شد، از جمله اینکه معلولان از وسایل حمل و نقل هوایی و ریلی برخوردار شوند و حقوق مناسب‌سازی آنها و پیگیری احکام قانون ماده ۳۹ توسط دو کمیته با مسئولیت معاون اول رئیس جمهوری انجام شود.
وی ادامه داد: در مدیریت جدید به دنبال بهبود ارائه خدمات و بازآفرینی ساختار نظام بهزیستی هستم، همچنین در حوزه اشتغال فرصت قانونی در نظر گرفته شده و بیست وپنجمین صندوق در این حوزه تشکیل شده و هیأت مدیره آن نیز تعیین شده است.
قادری گفت: در مورد مراکز مثبت زندگی اقدام عجولانه‌ای بود که صورت گرفت ضمن اینکه ۲۵۰۰ مرکز در کشور برون سپاری شده که پیگیر دلایل آن هستیم، از سوی دیگر در مورد قرارگاه آسیب‌های اجتماعی با هم‌افزایی پیش رفته، در مورد اشتغال معلولان نیز موضوع پیچیده‌ای است زیرا ۵۵۰ هزار نفر از آنها معلول شدید و خیلی شدید هستند که تنها می‌توانیم به آنها مستمری بپردازیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: سامانه‌ای را ایجاد می‌کنیم که کمیسیون ماده ۲۶ خدمات مراکز خیره را رصد کند، همچنین برای رفع مشکل پشت نوبتی‌ها تا ماه آینده مشکل سامانه را رفع خواهیم کرد.

 

مستندی درباره زندگی افغانستانی های موفق مقیم ایران
مستند «مهاجران» (Immigrants) به کارگردانی و تهیه‌کنندگی محمد تراب‌زاده روی آنتن شبکه پرس‌ تی‌وی می‌رود.
به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، شبکه بین‌المللی پرس تی‌وی با پخش مستند «مهاجران» به وضعیت زندگی مهاجران افغانستانی در ایران می‌پردازد.
در این مستند با نگاهی به زندگی تعدادی از مهاجران افغانستانی موفق در ایران به حضور ۴۰ ساله این مهمانان و موفقیت‌هایشان پرداخته شده است.
مستند «مهاجران» نگاهی منصفانه دارد به زندگی مهاجران افغانستانی در ایران و امکانات مختلف آموزشی، بهداشتی، معیشتی و امنیتی که در اختیار آنها قرار می گیرد.
ایران در طول ۴۰ سال گذشته پذیرای بیشترین مهاجران از کشورهای همسایه در حال جنگ بوده و علی‌رغم دست و پنجه نرم کردن همیشگی با تحریم‌های شدید، بهترین و بیشترین امکانات را در اختیار آنان قرار داده است.
دوربین مستند «مهاجران» به سراغ تعدادی از مهاجران افغانستانی در ایران که به موفقیت رسیده و مدارج بالای علمی را طی کرده‌اند، رفته است
مستند «مهاجران» محصول سال ۲۰۲۱ شبکه بین‌المللی پرس تی‌وی است. این مستند دو قسمتی در دو روز متوالی از روز جمعه ساعت ۰۴:۰۰ از شبکه پرس تی‌وی روی آنتن می‌رود. بازپخش آن نیز همان روز ساعت ۰۹:۰۰, ۱۵:۰۰, ۲۱:۰۰ و بامداد شنبه ساعت ۰۱:۰۰ پخش می‌شود.

نقش تعاونی‌ها در «بازار» فرش ایران
برنامه «بازار» (Bazaar) شبکه پرس‌تی‌وی در جدیدترین قسمت به تاثیر تعاونی‌ها در رونق صنعت فرش و درآمد قالی‌بافی در ایران می پردازد.
به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی سازمان رسانه ملی،برنامه «بازار» به تهیه‌کنندگی مجتبی مقامی این هفته نقش تعاونی‌ها در رونق صنعت قالی بافی در کشور و ارتقای سطح دستمزد و معیشت زندگی فعالان این عرصه را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد.
بر اساس آمار مرکز ملی فرش، بیش از یک‌هزار و ۹۰۰ تعاونی در سراسر کشور فعالیت می‌کنند که نقش بسزایی در احیا و تداوم سنت قدیمی قالی‌بافی در ایران دارند.
برنامه «بازار» به این نکته اشاره دارد که حضور و فعالیت این تعاونی‌ها علاوه بر تکمیل زنجیره تولید، دست دلالان را کوتاه کرده و درآمد قالیبافان را ساماندهی می‌کند.
سامسون باغستانیان، مجری برنامه هم این آمار را ارائه می‌دهد که صادرات فرش دستباف ایران نسبت به سال گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته است.
برنامه «بازار» روز جمعه ساعت ۱۸:۰۰ به وقت تهران از شبکه پرس تی‌وی پخش می‌شود و بازپخش آن شنبه ساعت ۰۷:۰۰ و ۱۷:۰۰ و یکشنبه ساعت ۱۲:۰۰ روی آنتن می‌رود.

سناریوی هالیوودی عربستان برای پنهان کردن نقض حقوق بشر
سناریوی هالیوودی عربستان برای سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر موضوع برنامه «از قلم افتاده» (Under Reported) این هفته شبکه پرس تی‌وی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت برون مرزی رسانه ملی، برنامه «از قلم افتاده» این هفته به سراغ رخداد سناریوهای هالیوودی در عربستان رفته و متذکر می‌شود رهبران عربستان که بر شدیدترین نقض حقوق بشر در داخل و خارج نظارت دارند، سعی می‌کنند با برگزاری مراسم فرهنگی و مسابقات ورزشی، بر نقض گسترده حقوق بشر در این کشور سرپوش بگذارند.
این برنامه نشان می دهد که اخیرا جشنواره فیلمی در جده، دومین شهر بزرگ عربستان سعودی برگزار شد که با هیاهوی زیادی همراه بود و منتقدان آن را تلاشی از سوی ریاض برای سفید کردن نقض شدید حقوق بشر می‌دانند.
برنامه «از قلم افتاده» همچنین به این نکته اشاره دارد که عربستان سعودی در تلاش بوده تا جنجال بر سر مسابقه فرمول یک که این کشور برای اولین بار میزبانی می‌کرد، مدیریت کند.
برنامه «از قلم افتاده» به این موضوع هم اشاره دارد که لوئیس همیلتون، قهرمان فرمول یک جهان، گفته است که با توجه به شرایط حقوق بشری عربستان سعودی برای رقابت در این کشور راحت نیست. ده‌ها گروه حقوق بشر قبلاً از همیلتون خواسته بودند تا به طرح مسائل ضدحقوق بشری در پادشاهی سعودی ادامه دهد.
برنامه «از قلم افتاده» به کارگردانی مهدی عرب پنج‌شنبه ساعت ۱۶:۲۰ به وقت تهران از شبکه پرس تی‌وی پخش می‌شود. بازپخش این برنامه نیز روز جمعه ساعت ۰۵:۰۰ و ۰۰:۰۰، روز شنبه ساعت ۰۸:۲۰ و یکشنبه ساعت ۱۴:۰۰ و ۲۱:۲۰ به روی آنتن می‌‌رود.

افزایش ۶۷۵ هزار نفر در سال ۹۹ به بیمه‌پردازان تامین اجتماعی
بر اساس بررسی دفتر مدیریت آمار و اطلاعات و محاسبات سازمان تامین اجتماعی، ۵ درصد از بیمه‌شدگان این سازمان معادل ۶۷۵ هزار و ۲۷۶ نفر در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار بیمه‌پردازی داشته‌اند.

از مجموع بیمه شدگان جدید در سال گذشته ۶۶ درصد مرد و ۳۴ درصد زن بوده اند.
بر اساس اعلام دفتر مدیریت آمار و اطلاعات و محاسبات سازمان تامین اجتماعی ۱۳ میلیون و ۷۳۳ هزار و ۵۷۸ نفر بیمه شده در سال گذشته تحت پوشش این سازمان بودند که ۸۰ درصد آنها مرد و ۲۰ درصد آنها زن هستند. میانگین سن بیمه شدگان نیز ۴۰ سال است.
همچنین براساس این گزارش، گروه سنی ۳۵ تا ۳۹ سال با سهم ۲۱ درصد، بیشترین تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی را در برمی گیرد. میانگین سابقه بیمه شدگان این سازمان در سال گذشته ۱۰ سال است.
۷۴ درصد از بیمه شدگان دارای کارکرد عادی لیست هستند که بیشتر آنان بیمه شدگان اجباری تلقی می شوند. بیمه شدگان حرف و مشاغل آزاد حدود ۸ درصد از بیمه شدگان را تشکیل می دهند.
استان تهران با داشتن ۳ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۵۶۷ نفر بیمه شده ۲۳ درصد بیمه شدگان کشور را در برگرفته است.