معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از ابتدای امسال تا مهرماه علیرغم همه مولفههای بینالمللی، تحریمها و شرایط ویژه کشور میزان ورود گردشگران به کشور ۲۴.۳۰ درصد افزایش یافته است. ولی تیموری در حاشیه بازدید از باغ و عمارت شوکت آباد بیرجند که همزمان با سفر وزیر میراث فرهنگی، […]
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از ابتدای امسال تا مهرماه علیرغم همه مولفههای بینالمللی، تحریمها و شرایط ویژه کشور میزان ورود گردشگران به کشور ۲۴.۳۰ درصد افزایش یافته است.
ولی تیموری در حاشیه بازدید از باغ و عمارت شوکت آباد بیرجند که همزمان با سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به خراسان جنوبی انجام شد در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته گردشگران ورودی به کشور ۵۲ درصد رشد داشت البته ظرفیت گردشگری ایران به مراتب بالاتر از این میزان است که با اجماع و نگرش کلان مقامات و مسوولان عالی کشور میتوان از این مزیت مطلق بیشتر استفاده کرد.
وی با بیان اینکه گردشگری نقطه محور نیست بلکه مسیر محور است اظهار داشت: اینکه گردشگر نقاط خاصی از کشور را انتخاب میکند و برخی نقاط دارای ظرفیت را مورد بیتوجهی قرار میدهد با پراکنش جاذبهها و تنوع اقلیم کشور خوانا نیست.
وی با تاکید بر لزوم معرفی جاذبههای تاریخی و گردشگری استانها گفت: رسانهها در این زمینه نقش مهمی میتوانند ایفا کنند از طرفی بایستی مشکلات این حوزه آسیب شناسی و راهکارهای توسعه نیز دیده شود.
لزوم معرفی باغ شوکتآباد بیرجند
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره باغ و عمارت شوکت آباد بیرجند گفت: این مجموع اگر به درستی معرفی شود میتواند بخش زیادی از گردشگران حداقل داخلی را به خود جذب کند.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت بخش خصوصی برای معرفی این مجموعه استفاده کرد ادامه داد: قبل از اینکه وارد فاز زیرساختی سنگین شویم ابتدا باید مجموعه معرفی شود.
تیموری اظهار داشت: باغ شوکت آباد یک باغ کاملا ایرانی است که با تحقق برنامههای سرمایه گذار آن و دلسوزی نمایندگان دولتی و محلی در استان زمینه گردشگری آن توسعه خواهد یافت.
وی رمز موفقت گردشگری را کنار هم قرار گرفتن مردم و مقامات محلی دانست و گفت: امید است به زودی این منطقه به یکی از مسیرهای گردشگری خوب کشور تبدیل شود.
امکان واگذاری اماکن وقفی
به میراث فرهنگی وجود دارد
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برخی جاذبههای تاریخی و گردشگری از جمله باغ و عمارت شوکت آباد بیرجند جزو اموال اوقاف و امور خیریه است لذا این سازمان میتواند این اموال را به صورت اجارهای در اختیار میراث فرهنگی قرار دهد و از این محل درآمد نیز کسب کند.
وی ادامه داد: تاکنون املاکی از این محل در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفته است که اداره اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز میتواند از تجربه استانهای موفق در این زمینه بهرهمند شود چراکه این موضوع سبب نگهداری مناسب این املاک نیز خواهد شد.
تیموری با بیان اینکه هم افزایی لازم بین سازمان اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی شکل نگرفته است گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه قوانین و مقرراتی دارد به عنوان مثال شاید نیت واقف متفاوت باشد و این موضوع مانع همکاری بین این دو دستگاه شود.
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی در مسیر توسعه و رونق گردشگری قرار گرفته است افزود: تعطیلات سال گذشته و نوروز امسال جهش خوبی در گردشگری استان شاهد بودیم.