وضعیت نگران کننده ۲۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرک!
وضعیت نگران کننده ۲۰۰ هزار تن برنج دپو شده در گمرک!

    طبق آمار گمرک در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک بنادر دپو شده و در حال فاسد شدن است، اما با توجه به موانع موجود که عمده آن به تامین ارز بر می‌گردد امکان ترخیص ندارد. صاحبان برنج‌های دپو شده در گمرک، عدم همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت، […]

 

 

طبق آمار گمرک در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک بنادر دپو شده و در حال فاسد شدن است، اما با توجه به موانع موجود که عمده آن به تامین ارز بر می‌گردد امکان ترخیص ندارد. صاحبان برنج‌های دپو شده در گمرک، عدم همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت، عدم اولویت بندی مناسب در تخیصص ارز، زیر سوال رفتن اعتبار بین المللی واردکنندگان نزد تجار خارجی و البته فاسد شدن برنج‌های مانده در انبار و رطوبت بنادر را از جمله مسائل پیش روی خود برای ترخیص و تبعات ناشی از دپوی این کالا عنوان کرده‌اند. بانک مرکزی در توضیحات خود پیرامون مدعی شده که برنج‌های رسوبی مربوط به مواردی است که واردکننده متقاضی ارز ۴۲۰۰ تومانی است، اما از ابتدای سال جاری برنج در گروه کالا‌های اساسی با نرخ نیمایی قرار گرفته است.

 

«یارانه سوم» دچار اماواگر شد!

اعلام مخالفت دولت با طرح تامین کالاهای اساسی که اخیراً در مجلس تصویب شد، واکنش نمایندگان را در پی داشته است. حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هم در این خصوص گفت: دولت کسری خود را از طریق فروش اوراق حتی بیش از آن عددی که در بودجه سال ۹۹ مصوب شده، تامین کرده، همانطور که تاکنون ۵۰ هزار میلیارد تومان در بند (و) و ۳۰ هزار میلیارد تومان در تبصره ۵ بودجه به صورت ETF بفروش رسانده و هیچ مشکلی هم نداشته است و می‌تواند تا حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از دارایی و اموال خود را برای تامین منابع کالا برگ بفروش برساند. گفتنی است، بر اساس این طرح دولت مکلف است به جای کوپن که در طرح اولیه آمده بود- به‌صورت ماهانه یارانه‌ای مشخص برای تامین کالای اساسی به کارت اعتباری یارانه نقدی سرپرستان خانوار واریز کند.

 

 

واردات کالاهای غیرتحریمی با پول های بلوکه شده در عراق!

یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در مورد میزان پول بلوکه شده ایران در عراق اظهار داشت: طبق آمار بانک مرکزی، ایران ۵/۵ میلیارد دلار در عراق پول بلوکه شده دارد. وی در مورد توافق صورت گرفته پیرامون پول‌های بلوکه شده در عراق مدعی شد: «بر اساس توافق صورت گرفته قرار است از این پول برای واردات کالای غیرتحریمی استفاده شود که زمان خاصی هم ندارد»! او در مورد اینکه کالاهای غیرتحریمی شامل چه کالاهایی می شوند توضیحی نداد. کشور عراق چندین ماه است که از پرداخت پول برق و گاز خریداری شده از کشورمان امتناع می ورزد. حتی عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی در سفر به عراق مدعی شده بود که توافقاتی بر سر پول‌های بلوکه شده با این کشور داشته است اما در نهایت با دست خالی به ایران بازگشت.

 

 

 

افزایش ۲۷ درصدی هزینه هتل و رستوران

در حالی فعالان حوزه هتلداری از تعطیلی ۳۰ درصدی صنف خود و بیکاری شاغلان این بخش گلایه کردند که گزارش‌های رسمی نشان از افزایش ۲۷ درصدی هزینه مردم در بخش هتل و رستوران دارد. در جریان شیوع ویروس کرونا و آسیب دیدن برخی مشاغل هتل‌ها و رستوران‌ها از جمله بخش‌هایی بودند که تحت تاثیر وضعیت موجود قرار گرفتند. اخیراً رئیس جامعه هتلداران از تعطیلی ۳۰ درصدی هتل‌ها و بیکاری دو سوم شاغلان این بخش خبر داده و گفته که به هر حال در این شرایط هتل‌ها ماه هاست که مسافر ندارند و میانگین اقامت در کل کشور به زیر ۲۰ درصد رسیده است. این در حالی است که بررسی وضعیت تورم در ماه‌های اخیر نشان از افزایش هزینه در بخش هتل و رستوران برای مردم دارد.

 

 

رکوردشکنی رشد اقتصادی اروپا

در سه ماهه سوم امسال رشد اقتصادی فصلی اروپا به بالاترین سطح تاریخی خود رسید. مرکز آمار اتحادیه اروپا گزارش اولیه خود از رشد اقتصادی کشورهای اروپایی در سومین فصل سال ۲۰۲۰ را منتشر کرد که بر این اساس متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ترتیب مثبت ۱۲.۷ درصد و مثبت ۱۲.۱ درصد بوده است که این رشد در مقایسه با متوسط رشد سه ماهه قبل در منطقه یورو ۳۴.۵ درصد و در سطح اتحادیه اروپا ۳۴.۳ درصد افزایش پیدا کرده است. این بهترین عملکرد اقتصادی کشورهای اروپایی از زمان تاسیس اتحادیه اروپا محسوب می شود. هم چنین رشد اقتصادی در دوازده ماه منتهی به سپتامبر در سطح منطقه یورو به طور متوسط منفی ۴.۳ درصد ودر سطح اتحادیه اروپا به طور متوسط منفی ۳.۹ درصد بوده است.