ویلموتس، یک انتخاب اشتباه و رسیدن   به وضعیت قرمز
ویلموتس، یک انتخاب اشتباه و رسیدن   به وضعیت قرمز

    به گزارش آی اسپورت، مارک ویلموتس برای مردم بلژیک شخصیتی است آشنا که با تیم فوتبال کشورش ۷۰ بار به میدان رفته و ۸ گل هم به ثمر رسانده. طی ۴ سالی هم که حد فاصل سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ مربی تیم ملی فوتبال بلژیک بود، به جام جهانی ۲۰۱۴ رفت و با […]

 

 

به گزارش آی اسپورت، مارک ویلموتس برای مردم بلژیک شخصیتی است آشنا که با تیم فوتبال کشورش ۷۰ بار به میدان رفته و ۸ گل هم به ثمر رسانده. طی ۴ سالی هم که حد فاصل سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ مربی تیم ملی فوتبال بلژیک بود، به جام جهانی ۲۰۱۴ رفت و با توپچی‌های بلژیکی تا دور یک‌چهارم نهایی این جام هم صعود کرده. سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ اوج کار مربیگری او بود که هر ۲ سال به عنوان بهترین مربی سال هم برگزیده شد. جالب اینکه در کنار کار فوتبال، دستی هم در سیاست داشته است و در سال ۲۰۰۳ برگزیده مردم فرانسوی‌زبان بلژیک برای مجلس سنای کشورش هم بود اما فقط ۲ سال در جمع سناتورهای بلژیکی دوام آورد و از این کاراستعفا داد!

البته در حرفه اصلی‌اش یعنی کار مربیگری فوتبال، چنین جسارتی برای کناره‌گیری از کار ندارد. ویلموتس بعد از خروج از تیم ملی بلژیک در سال ۲۰۱۶ و پذیرفتن رهبری تیم ملی فوتبال ساحل عاج در سال ۲۰۱۷، در کارش برای رساندن این تیم به رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ ناکام ماند اما اینجا جسارت کنار رفتن را نداشت، پس به ناچار مسئولان فدراسیون فوتبال ساحل عاج، او را کنار گذاشتند.

این شخصیت از اول ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ به عنوان جانشین کارلوس کی‌روش پرتغالی، با امضای یک قرارداد ۳ ساله به عنوان مربی تیم ملی فوتبال ایران به کار گرفته شد. در این زمینه حالا چند سؤال ساده وجود دارد. اینکه با کنار گذاشتن کی‌روش، چرا باید به ویلموتس، پناه ببریم؟ عدم آشنایی کامل با مربیان حاضر در بازار مربیان خارجی، علت اصلی این انتخاب بوده؟ بودجه کافی برای پرداخت حقوق این مربی را نداشته‌ایم یا شاید در گیر و بند دلالان برای انتخاب یک مربی خارجی بهتر از کی‌روش، اسیر بوده‌ایم؟

جواب‌ها هر چه باشند، نمی‌توانند پاسخگوی وضعیت قرمزی که اینک گریبان تیم ملی را بعد از ۲ شکست مقابل بحرین و عراق گرفته است، باشد. انتظار هم نداشته باشید، مارک ویلموتس همچون زمانی که کارش در مجلس سنای بلژیک از پیش نمی‌رفت و کناره‌گیری کرد، اینجا هم ورقه استعفای خود را در مقابل قرارداد ۳ ساله‌ای که به دست او داده‌اید، قرار بدهد و خودش از کار کناره‌گیری کند. نمی‌توانیم با این امید دست روی دست بگذاریم که با برد حتمی در بازی‌های باقی‌مانده، حتماً با همین مربی وضعیت قرمز فعلی را به وضعیت سبز و قابل عبور تغییر بدهیم. نمی‌خواهید که جا پای ساحل عاج بگذارید؟! وقتی حذف شدیم و پای تلویزیون‌های خود شاهد جام جهانی قطر در خانه ماندیم، آن ‌موقع با مارک ویلموتس تسویه‌حساب می‌کنیم؟ علاج واقعه را باید قبل از وقوع آنچه که نباید اتفاق بیفتد، کرد.

شاید در حال حاضر فرصت برای این بحث نباشد که اصولاً چه مربی، از چه کشوری و با چه سابقه‌ای، بیشتر مناسب حال رهبری تیم ملی فوتبال ما باشد. اینک باید زود دست به دامان کسی شد که سابقه کارش را داریم و برایمان شناخته شده است. در این وقت تنگ، تصور می‌کنیم برانکو ایوانکوویچ کروات و ۶۵ ساله که زیاد تاب کار با تیم عربستانی را نیاورد و از آنها جدا شد و الان آزاد است، می‌تواند ضعف ویلموتس در ۴ بازی حیاتی آینده را جبران کند. مگر او نبود که با تیم امید، بازی‌های آسیایی ۲۰۰۲ را برد یا در جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۰۴ تا فینال رفت و حتی تیم را به جام جهانی ۲۰۰۶ رساند.

آیا تصور نمی‌کنید بعد از جام جهانی ۲۰۰۶ کار تعویض او با امیر قلعه‌نویی کمی عجولانه بود و فرصت کافی برای تداوم کارش با تیم ملی را به او ندادیم؟ مگر برانکو با پرسپولیس در طول ۳ سالی که تا قبل از رفتن به عربستان داشت، خوب نتیجه نگرفت؟ یا اینکه به فاصله ۶ هفته قبل از پایان لیگ، قهرمان نبود؟ یا در سال ۲۰۱۸ با پرسپولیس در فینال لیگ قهرمانان آسیا درخشش کامل نداشت؟

از قدیم گفته‌اند، آزموده را دوباره آزمودن خطاست. یادمان باشد برانکو ایوانکوویچ شاگرد خلف چیرو بلاژویچ مربی بزرگ و برجسته کرواسی است که در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، پشت به پشت هم کرواسی را به مقام سوم جام جهانی رساندند. شانس این است که او در حال حاضر آزاد و آماده به خدمت است. اجباری هم نیست که با فراخواندن او، بلافاصله با یک قرارداد ۳ ساله دیگر خودمان را اسیر کنیم. اگر امروز آنچه را که باید، انجام ندهیم، قطعاً فردا خیلی دیر خواهد بود. شما که نمی‌خواهید ساحل عاج باشید؟!

قانون جدید سرخابی‌ها برای خریدهای خارجی

مشکلات اخیر در زمینه امضای قرارداد با مربیان و بازیکنان خارجی که پرداخت دستمزدشان حواشی زیادی را ایجاد کرد، باعث به وجود آمدن قانون جدیدی برای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس شده است. قانونی که این دو باشگاه را موظف می‌کند پیش از اقدام برای جذب مربی یا بازیکن خارجی، مجوز این کار را از وزارت ورزش و جوانان دریافت کنند. مشکلات مالی و همچنین مشکل انتقال ارز به حساب مربیان و بازیکنان، در چند ماه اخیر باشگاه‌ها و حتی فدراسیون فوتبال را دچار مشکلات عدیده‌ای کرده است. از جمله ماجرای فسخ قرارداد مارک ویلموتس با فدراسیون فوتبال و آندره‌آ استرماچونی با باشگاه استقلال که شرایط سختی را به کشور تحمیل کرد. در عین حال هنوز تکلیف گابریل کالدرون با باشگاه پرسپولیس مشخص نیست و این در حالی است که پرسپولیسی‌ها تکلیف بدهی برانکو ایوانکوویچ را هم مشخص نکرده‌اند. مسئله به وجود آمده وزارت ورزش و جوانان را بر آن داشته است تا جذب مربی و بازیکن خارجی از سوی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را منوط به کسب مجوز از این وزارتخانه کند. با این تصمیم باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس مجبور خواهند بود برای جذب مربی یا بازیکن خارجی، از وزارت ورزش و جوانان مجوز کسب کنند تا به این صورت از تکرار اتفاقات رخ داده در ماه‌های اخیر جلوگیری به عمل آید.