٤٠ اثر تاریخی و فرهنگی غیرمنقول ثبت ملی شد
٤٠ اثر تاریخی و فرهنگی غیرمنقول ثبت ملی شد

  معاون میراث‌فرهنگی کشور از ثبت ملی ۴۰ اثر تاریخی و فرهنگی غیرمنقول در شورای ملی ثبت آثار غیرمنقول تاریخی و فرهنگی واجد ارزش خبر داد و گفت: این آثار مربوط به استان‌های خراسان جنوبی و تهران است. محمدحسن طالبیان افزود: این آثار بر اساس نظر شورای ملی ثبت آثار غیرمنقول تاریخی و فرهنگی، واجد […]

 

معاون میراث‌فرهنگی کشور از ثبت ملی ۴۰ اثر تاریخی و فرهنگی غیرمنقول در شورای ملی ثبت آثار غیرمنقول تاریخی و فرهنگی واجد ارزش خبر داد و گفت: این آثار مربوط به استان‌های خراسان جنوبی و تهران است.

محمدحسن طالبیان افزود: این آثار بر اساس نظر شورای ملی ثبت آثار غیرمنقول تاریخی و فرهنگی، واجد ارزش ثبت ملی شناخته شدند و پس از تأیید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به مراجع قانونی ذیربط ابلاغ می‌شود. وی اظهار کرد: ازجمله آثار شاخص ثبت‌شده در این جلسه، می‌توان به موزه عکاس‌خانه شهر، سرای محله فردوس، خانه فولادوند، سرای محله امامزاده یحیی، خانه معتمد السلطنه، خانه غلامحسین میرزا و خانه وارطان (خانه گفتمان معماری و شهر) از تهران اشاره کرد. معاون میراث‌فرهنگی کشور تصریح کرد: خانه تاریخی شهدادی خوسف، قلعه پیرحاجات طبس، خانه جهانی سه قلعه سرایان، آسبادهای جان محمد طبس مسینا، آسباد فلارگ بیرجند، باغ و کوشک اسدالله خان کلانی از دیگر آثار شاخص استان خراسان جنوبی بوده که واجد ارزش ثبت تشخیص داده شد.

 

 

 

اردبیل استانی نمونه

در حوزه گردشگری است

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: با توجه به اقدامات انجام شده در ۲ سال گذشته اردبیل به استان نمونه موفق حوزه گردشگری در سطح کشور تبدیل شده است. ولی تیموری اظهار داشت: اردبیل در شاخصه‌های متفاوتی در حوزه‌های سه‌گانه به ویژه در حوزه گردشگری و سرمایه‌گذاری متفاوت‌تر از سایر استان‌ها عمل کرده که زمان‌بندی صدور موافقت‌های اصولی از جمله بارزترین آنها است. او افزود: این روند باید برای توسعه هرچه بیشتر گردشگری در این استان ادامه داشته باشد و ما نیز حمایت‌های لازم را در این خصوص انجام خواهیم داد.

 

 

کشف نقاشی‌دیواری از گلادیاتورها

حفاری‌های باستان‌شناسان در منطقه شهر پمپئی ایتالیا موجب کشف یک نقاشی دیواری به‌جامانده از نبرد گلادیاتورها شد.

این نقاشی دیواری که از گزند باد و باران و دیگر آفات زمان در امان مانده، صحنه ای از پایان نبرد بین دو دسته متفاوت گلادیاتور است که یکی از آنها پیروز شده و دیگری تسلیم. دسته و رده هر یک از این گلادیاتورها از روی سلاح و سپرهایشان مشخص می شود. این آخرین کشف در منطقه ۲۱ هکتاری ریجیو ۵/Regio V  در شمال منطقه باستان‌شناختی است که هنوز امکان بازدید عمومی آن فراهم نیست. این نقاشی دیواری روی دیوار زیر پلکان عمودی محل احتمالی غذاخوری گلادیاتورها کشف شده، محلی که پاتوق آنها بوده است.

مدیر سایت باستان‌شناسی پمپئی می گوید: این محل به احتمال زیاد پاتوق گلادیاتورها بوده است در نزدیکی این محل پاسگاه های محل اقامت آنها قرار دارد و دیوارنوشته‌های اطراف محل دال بر وجود دنیای گلادیاتورها همین نزدیکی است.