پتانسیل فرهنگی و گردشگری در روستاهای مرند
پتانسیل فرهنگی و گردشگری در روستاهای مرند

    رؤسای ادارت شهرستان مرند در بازدید از زیر ساخت‌های فرهنگی گردشگری چند روستا، بر پتانسیل بالای فرهنگی، مذهبی و گردشگری این روستاها تاکید کردند. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مرند امروز از مکان‌های فرهنگی و تاریخی […]

 

 

رؤسای ادارت شهرستان مرند در بازدید از زیر ساخت‌های فرهنگی گردشگری چند روستا، بر پتانسیل بالای فرهنگی، مذهبی و گردشگری این روستاها تاکید کردند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مرند امروز از مکان‌های فرهنگی و تاریخی روستاهای «گلین قیه» و «عریان تپه» این شهرستان بازدید کردند.
در این بازدید مهران فرجی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرند ضمن بازدید از بقعه پیر عریان تپه، کتابخانه و کانون فرهنگی هنری مسجد جامع روستا با اهالی روستا و شورای اسلامی و دهیار این روستا دیدار و با آنها در مورد برنامه‌های فرهنگی و هنری قابل اجرا در این روستا به گفتگو پرداخت.
وی همچنین بر لزوم استفاده از تمام ظرفیت این کانون تاکید کرد و گفت: روستاهای عریان تپه و گلین قیه دارای پتانسیل بالای فرهنگی، مذهبی و گردشگری هستند و برگزاری کلاس‌های قرآنی، هنر و علمی می‌تواند استعداد نوجوانان این منطقه را شکوفاتر کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مرند در ادامه از کتابخانه عمومی روستای گلین قیه دیدار و از نزدیک در جریان روند کار این کتابخانه و برنامه‌های جنبی آن قرار گرفت.
وی در دیدار با دانش آموزان روستا بر لزوم مطالعه و استفاده حداکثری از فضا و کتاب‌های کتابخانه تاکید کرد و افزود: گسترش فرهنگ مطالعه یکی از اهداف مهم این اداره بوده و اهمیت آن به قدری بالاست که در تمامی جشنواره‌های فرهنگی و هنری که توسط این اداره برگزار می‌شود یکی از موضوعات مهم آن به اهمیت مطالعه و کتابخوانی اختصاص داده می‌شود.
فرجی افزود: مطالعه باعث بالا رفتن فرهنگ عمومی جامعه و به طبع آن کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود، مطالعه و جدیت باعث رشد فرهنگی، علمی و صنعتی ایران اسلامی خواهد شد.
همچنین در این بازدید، رؤسای این ادارات از بخش‌های مختلف کتابخانه و مقبره مجاهد مشروطه خواه، خلیل خان گلین قیه ای بازدید و در روند ساخت و تکمیل پروژه مقبره قرار گرفتند.
در این بازدیدها همچنین جدایی رئیس اداره میراث فرهنگی در سخنانی به تشریح تاریخ این روستاها و جنبه‌های گردشگری پرداخت و از برنامه‌های حمایتی دولت در خصوص گسترش فرهنگ گردشگری و بازدید از روستاها خبر داد و خواستار همکاری هر چه بیشتر اهالی و سکنه این روستاها شد.
همچنین حجت الاسلام رحیم اختیاری رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مرند در بازدید از بقعه پیر عریان تپه با اشاره به جایگاه و اهمیت بقاع متبرکه تصریح کرد: بقاع متبرکه فرصتی مناسبی برای حفظ و گسترش معنویات در جامعه است.
وی همچنین در دیدار با دانش آموزان در کتابخانه گلین قیه به اهمیت جایگاه مطالعه از منظر اسلام پرداخت و دانش آموزان را به امر مطالعه تشویق کرد.

 

 

ابتلای ۴۰ درصد جوانان اردستانی به اضافه وزن

رئیس شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: بیش از ۴۰ درصد جوانان شهرستان اردستان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند.
حسن ذبیحی به مناسبت دهمین بسیج ملی تغذیه سالم در نشست خبری در شبکه بهداشت اردستان اظهار داشت: مهمترین علت مرگ و میر و ۷۶ درصد کل بار بیماریها در ایران به بیماریهای مزمن اختصاص یافته است.
وی افزود: الگوی غذایی نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی از مهمترین علل بروز بیماری های مزمن است و مطالعات نشان داده که تغذیه نامناسب علت بروز اضافه وزن و چاقی بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع دو و برخی سرطان ها است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان گفت: مهمترین علت مرگ و میر مردم شهرستان اردستان را بیماری های قلبی و عروقی تشکیل داده و به همین منظور ۹۸ درصد جمعیت شهرستان اردستان دارای پرونده سلامت هستند.
وی ابراز داشت: مطالعات نشان داده است که با رعایت تغذیه مناسب تا ۸۰ درصد دیابت و ۵۰ درصد بیماری های قلبی و عروقی و ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری است که یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیرواگیر افزایش سطح آگاهی مردم و جامعه است.
ذبیحی بیان داشت: دهمین بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه سالم با تاکید بر شعار ترویج الگوی غذای سالم با جایگزین های غذایی سالم از تاریخ ۱۴ دی در سراسر کشور برگزار می‌شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردستان تصریح کرد: مردم ایران بیش از یک و نیم برابر استاندارد جهانی شکر یا غذاهای حاوی شکر پنهان مصرف می کنند و حدود ۵۰ درصد زنان و ۳۹ درصد مردان ۱۵ تا ۶۴ سال کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند که به همین منظور در شهرستان اردستان ۴۰ درصد جوانان، ۶۸ درصد میانسالان و ۳۲ درصد سالمندان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و ۵۸ درصد از میانسالان شهرستان اردستان دارای چاقی شکمی هستند.
وی با بیان اینکه چهارهزار و ۹۶۴ نفر از جمعیت ۳۰ سال به بالای شهرستان اردستان دارای فشار خون می باشند افزود: همچنین دو هزار و ۷۶۵ نفر از جمعیت شهرستان دارای دیابت هستند که ۷۳ درصد این افراد تحت مراقبت قرار گرفته اند.