رییس اداره کل اعتبارات و تامین مالی بانک مسکن از پرداخت ۶۷۳ میلیارد و ۸۸۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تسهیلات به سیل زدگان کشور در دو مرحله خبر داد. رضاصالحی شهرابی با بیان اینکه تسهیلات پرداخت شده به سیلزدگان کشور در دو مرحله و در قالب دو عقد متفاوت بنابر دستورالعمل […]
رییس اداره کل اعتبارات و تامین مالی بانک مسکن از پرداخت ۶۷۳ میلیارد و ۸۸۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تسهیلات به سیل زدگان کشور در دو مرحله خبر داد.
رضاصالحی شهرابی با بیان اینکه تسهیلات پرداخت شده به سیلزدگان کشور در دو مرحله و در قالب دو عقد متفاوت بنابر دستورالعمل بانکمرکزی پرداخت شده، گفت: تسهیلات اعطایی از سوی شعب بانک مسکن به هموطنان آسیبدیده در جریان سیل سال جاری، در دو مرحله و در قالب تسهیلات بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی و همچنین کمک به تامین هزینههای امور معیشتی پیشبینی شد.
وی به تسهیلات پرداخت شده در مرحله نخست اشاره و اظهار کرد: تسهیلات اعطایی در مرحله نخست در قالب قرضالحسنه و در سه محور بازسازی، تعمیر و تامین امور معیشتی در نظر گرفته شد. در این قالب، تا تاریخ ۲۱ آذرماه سال جاری، مجموعا ۱۹ هزار و ۲۲۵ پرونده برای اخذ تسهیلات به شعب ۲۱ استان آسیب دیده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی معرفی شد که از این تعداد ۱۸ هزار و ۴۹۶ پرونده تسهیلات موردنظر خود دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: کارنامه عملکرد تسهیلات پرداخت شده در این مرحله نشان می دهد مجموع رقم پرداختی در سه محور بازسازی، تعمیر و تامین امور معیشتی سیلزدگان معادل ۳۷۴ میلیارد و ۸۹۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است. آنطور که جزییات این کارنامه نشان می دهد بیشترین تسهیلات قرضالحسنه پرداخت شده به لحاظ تعداد به حوزه تعمیر واحدهای مسکونی روستایی و شهری مربوط میشود به طوری که در بازه زمانی مذکور مجموعا ۸ هزار و ۲۳۶ پرونده موفق به اخذ تسهیلات از شعب بانک مسکن شده اند.
به گفته وی در حوزه بازسازی واحدهای مسکونی شهری تعداد ۵۰۴ پرونده، در بخش بازسازی واحدهای مسکونی روستایی تعداد ۴ هزار و ۴۸۸ پرونده و در بخش امور معیشتی و لوازم خانگی نیز ۵ هزار و ۲۶۸ پرونده تسهیلات قرض الحسنه دریافت کرده اند.
رییس اداره کل اعتبارات و تامین مالی بانک مسکن همچنین به جزییات تسهیلات پرداخت در قالب سایر عقود نیز اشاره کرد و به پایگاه خبری بانک مسکن، گفت: در مرحله دوم نیز مجموعا ۱۶ هزار و ۳۵۵ پرونده به شعب بانک مسکن در ۲۱ استان کشور معرفی شدند. تا تاریخ ۲۱ آذرماه نیز به ۱۳ هزار و ۳۴۰ پرونده تسهیلات پرداخت شده است.
صالحی با بیان اینکه رقم تسهیلات پرداخت شده در مرحله دوم نیز قابل توجه بوده، عنوان کرد: در مرحله دوم نیز تسهیلات پرداخت شده از سوی بانک مسکن در هر سه حوزه بازسازی، تعمیر و تامین امور معیشتی بوده که از ابتدای سال جاری مجموعا رقمی معادل ۲۹۸ میلیارد و ۹۸۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان محاسبه شده است.
صالحی همچنین در خصوص روند تسهیلات دهی به سیل زدگان گفت: بانک مسکن به طور فعالانه آمادگی دارد تا به تمامی تقاضاهای اخذ تسهیلات در استانهای سیل زده پاسخ دهد. البته بررسی ها نشان داده که در تعداد زیادی از استان های سیل زده، تمامی تقاضاها امکان اخذ تسهیلات قرض الحسنه را پیدا کرده اند و به تمامی تقاضاها پاسخ داده شده است.
اعلام نتایج پایش ثبتنامکنندگان اقدام ملی مسکن در هفتههای آتی
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در مرحله اول ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن ۲۶۰ هزار نفر ثبت نام کردند، گفت: نتایج پایش در هفتههای آتی اعلام میشود.
محمود محمودزاده گفت: در اقدام ملی مسکن دولت و وزارت راه و شهرسازی در تامین مسکن اقشار کمدرآمد و متوسط گام برداشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دهکهای اول تا سوم که اقشار کمدرآمد محسوب میشوند از طریق سازمانهای حمایتی همچون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در طرح اقدام ملی صاحب مسکن میشوند و زمین به این افراد بعد از شناسایی به صورت رایگان و اجاره ۹۹ ساله واگذار میشود.
محمودزاده افزود: دهکهای ۴ تا ۷ نیز که اقشار متوسط به پایین محسوب میشوند از ۱۸ آبان در طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام خود را آغاز کردند که در مرحله اول ثبت نام ۲۶۰ هزار نفر متقاضی به سایت مراجعه کرده و آمادگی خود را برای بهرهمندی از طرح اقدام ملی به ثبت رساندند.
وی با اشاره به اینکه پایش متقاضیان ثبت نام طرح اقدام ملی در هفته های آتی انجام و نتیجه اعلام خواهد شد، توضیح داد: بخشی از تامین واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی با انعقاد تفاهمنامه بین وزارتخانه راه و شهرسازی با سایر وزارتخانهها انجام می شود که بخشی از آنها از جمله دفاع و آموزش و پرورش به امضا رسیده و بخشی نیز در شرف امضا است.
محمودزاده احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران، بازنشستگان و مستمری بگیران را طی تفاهم نامه منعقده بین دو وزارتخانه راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گامی بلند برای تحقق وعده های دولت در کمک به خانه دار کردن اقشار مختلف جامعه برشمرد و گفت: امید است تا این تفاهم نامه، آغازی برای تامین مسکن کارگران که بیش از نیمی از جامعه را تشکیل میدهند باشد.