پروژه فاز ۲ پالایشگاه گاز ایلام در مراحل پایانی برون‌سپاری است
پروژه فاز ۲ پالایشگاه گاز ایلام در مراحل پایانی برون‌سپاری است

      مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با اشاره به احداث فاز دوم پالایشگاه گفت: مطالعات اولیه، اسناد تهیه فراخوان مناقصه، ارزیابی کیفی و سایت ویزیت مناقصه گران از طریق مهندسی و توسعه شرکت ملی گاز ایران انجام شده و بعد از بازگشایی پاکات، پیمانکار انتخاب می‌شود. دکتر « روح اله نوریان” در جلسه […]

 

 

 

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با اشاره به احداث فاز دوم پالایشگاه گفت: مطالعات اولیه، اسناد تهیه فراخوان مناقصه، ارزیابی کیفی و سایت ویزیت مناقصه گران از طریق مهندسی و توسعه شرکت ملی گاز ایران انجام شده و بعد از بازگشایی پاکات، پیمانکار انتخاب می‌شود.
دکتر « روح اله نوریان” در جلسه با رئیس کمسیون انرژی مجلس، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی که درسالن جلسات پالایشگاه گاز ایلام برگزار شد، افزود: با دستور مستقیم وزیر نفت مشکلات قبلی تامین اعتبار پروژه برطرف و قرار است مبلغ یکهزار میلیارد تومان برای احداث فاز دوم این پالایشگاه گاز اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه نواقصاتی که در فاز اول وجود دارد نیز همزمان با اجرای فاز دوم به عنوان موارد تکمیلی فاز ۱ رفع می‌شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه پالایشگاه ظرفیت ۱۰٫۲ میلیون متر مکعب تولید گاز را دارد، انتظار می‌رود توسعه میادین و چاه‌های بالادست همچنین تقویت فشار گاز، متناسب با ظرفیت یاد شده و نیز تامین خوراک پایدار، انجام شده و در این فرآیند، رویکرد یکپارچگی زنجیره ارزش گاز به عنوان یک امر مهم و با اولویت مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه توسعه محصولات جانبی از جمله گوگرد در دستور کار قراردارد، تصریح کرد: کارهای اولیه خط تولید گوگرد بنتونیتی انجام شده و این محصول با ارزش افزوده بالاتر نسبت به گوگرد پاستیلی، در آینده نزدیک به سبد تولیدات اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه عدم راه اندازی الفین پتروشیمی ایلام مشکلات زیادی برای این پالایشگاه به وجود آورده است، گفت: عدم تامین منافع و کاهش درآمدهای شرکت، هدر رفتن بخشی از محصولات، مشکلات زیست محیطی و به تبع آن نارضایتی جوامع محلی تنها بخشی از تبعات عدم دریافت خوراک توسط پتروشیمی ایلام است که امید است با پیگیری و راه‌اندازی آن، مشکلات برطرف شود.
نوریان با بیان اینکه سد گلال به منظور تامین آب پالایشگاه و پتروشیمی ایلام ایجاد شده است، افزود: بحث تامین اعتبار اجرای سیستم تصفیه خانه ورودی پالایشگاه در مسیر آب ارسالی از سد، اهمیت زیادی دارد که با جدیت درحال پیگیری است.
وی از افزایش چشمگیر محصولات تولیدی این پالایشگاه در سال جهش تولید خبر داد و گفت: در شش ماهه اول سال جاری گاز شهری ۲۵ درصد ، میعانات گازی ۱۷ درصد ، گوگرد ۳۵ درصد و گاز مایع خام ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است که انتظار می‌رود این روند مثبت تا پایان سال ادامه داشته باشد.
وی به برخی دستاوردهای شرکت در طول سال گذشته اشاره و تصریح کرد: کسب تقدیرنامه ۵ ستاره جایزه سرآمدی و بهبود مستمر، رتبه اول پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، رتبه اول اجرای قانون سلامت اداری، کسب تندیس نقره‌ای مسئولیت ‌های اجتماعی وزارت نفت، اخذ سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاهی و تبدیل شدن آزمایشگاه شرکت به عنوان یک آزمایشگاه مرجع، تنها بخشی از دستاوردهای این شرکت بوده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با اشاره به استفاده از ظرفیت بالا بودن مرکاپتان در ال پی جی و میعانات گازی برای تولید ادورانت به عنوان یک محصول استراتژیک، افزود: این واحد صنعتی برای افزایش تولید محصولات جانبی برنامه‌های مدونی طراحی و در دست اقدام دارد که در آینده نزدیک مطالعات و کارهای اجرایی آن آغاز می‌شود.
نوریان از نصب و راه اندازی زباله سوز پساب صنعتی در این پالایشگاه در سال جاری خبر داد و افزود: با نصب و راه اندازی زباله سوز واحد تصفیه خانه پساب صنعتی، لجن‌های تولید شده در واحد تصفیه خانه پساب صنعتی به نحو مطلوبی امحا می‌شوند که گامی مؤثر در راستای مدیریت پسماند و حفظ محیط زیست در این شرکت است.
وی ادامه داد: در این ارتباط پروژه ‌ای مهم دیگری همچون مطالعات طراحی پایه پروژه بازیابی حرارتی از خروجی توربین های گازی (HRSG) انجام شده و اجرای پروژه احداث واحد TGTU نیز در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام گفت: ایجاد اشتغال مستقیم برای حدود یک هزار نفر نیروی کار و فرصت‌های شغلی غیرمستقیم، کمک به رشد و توسعه پیمانکاران بومی، خرید بخش قابل‌توجهی از تجهیزات عمومی مورد نیاز پالایشگاه در داخل استان و منطقه، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی استان در زمینه‌های پژوهش، بخشی از تأثیرات این پالایشگاه در توسعه پایدار استان بوده است.
نوریان با اشاره به اینکه عمده مصرف‌کنندگان گاز این پالایشگاه مربوط به بخش خانگی است، افزود: در فصل سرما و افزایش مصرف گاز، وجود این پالایشگاه بسیار بااهمیت‌تر می‌شود، به‌نحوی‌که علاوه بر استان ایلام، استان‌های همجوار از محصول گاز شهری این شرکت بهره‌مند ‌می‌شوند و از زمان راه‌اندازی تاکنون، مصرف‌کنندگان این استان‌ها با کمترین افت فشار مواجه بوده‌اند.