سه شنبه, ۲۳ بهمن , ۱۴۰۳ | 13 شعبان 1446 Tuesday, 11 February , 2025
گروه : سیاست
پ
  • شناسه : 75636
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱
  • ارسال توسط :

پشت پرده‌ سفر رئیس جمهور به ژاپن

پشت پرده‌ سفر رئیس جمهور به ژاپن
پشت پرده‌ سفر رئیس جمهور به ژاپن

این روز‌ها خبر پرواز هواپیمای حامل رئیس جمهور و هیئت همراه به ژاپن و فرود آن در توکیو از جمله اخبار پر بحث و گمانه زنی‌ها به شمار می‌آید. به گزارش افکارنیوز،  داغ‌ترین بحث اقتصادی، سیاسی و  بین المللی این روزها، سفر مهم و تاثیر گذار ریاست جمهوری به کشور ژاپن است، کشوری که نخست وزیر آن” شینزوآبه ” چندی […]

این روز‌ها خبر پرواز هواپیمای حامل رئیس جمهور و هیئت همراه به ژاپن و فرود آن در توکیو از جمله اخبار پر بحث و گمانه زنی‌ها به شمار می‌آید.

به گزارش افکارنیوز،  داغ‌ترین بحث اقتصادی، سیاسی و  بین المللی این روزها، سفر مهم و تاثیر گذار ریاست جمهوری به کشور ژاپن است، کشوری که نخست وزیر آن” شینزوآبه ” چندی پیش برای دیدار با مقامات ایرانی و تحویل نامه‌ای به ظاهر مهم از جانب رئیس جمهور آمریکا به رهبر انقلاب، به ایران سفر کرده بود.

اخبار سیاسی– ژاپن کشوری با سابقه دیرینه روابط تجاری با ایران ، خریدار رسمی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد نفت تولیدی ایران به شمار می‌رود، یعنی روزانه چیزی حدود ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام تولیدی  ایران مستقیما به مقصد این کشور ارسال می‌شد که ناگهان با تهدید‌ها و فشار‌های عمیق ایالات متحده آمریکا این تبادل تجاری دچار تزلزل شد.

این بین ایران به علت تحریم ها در دریافت بها نفت فروخته شده دچار مشکل شد و از آن طرف ژاپن با فشار عمیق کمبود مواد اولیه برای پالایشگاه‌هایی که بنا بر نفت خام ایران ساخته شده بود شد.

ژاپن تایمز در اولین اخبار روز خود درباره سفر  روحانی به ژاپن اینگونه می‌نویسد که حسن روحانی ریاست جمهوری ایران ابتدا در مالزی به شرکت در اجلاس سران کوالالامپور رفته  و پس از آن راهی ژاپن می‌شود و توکیو هم اعلام کرده است به دنبال ابتکارات دیپلماتیک برای کاستن از تنش‌ها است.

اظهار نظرهای فراوانی در خصوص این دیدار و سفر مطرح شده است که در پیرامون این اتفاقات بیژن نامدار زنگنه در پاسخ به  سوال خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر سرانجام اخذ مطالبات نفتی ایران از کشورها به کجا رسید؟ گفت: بانک مرکزی طلب نفتی ایران از کره جنوبی و سایرکشور‌ها را دنبال می‌کند. یکی از دلایل تحریم نفتی ایران و ونزویلا از سوی آمریکا، به دست آوردن بازار برای تولیدات نفت غیر متعارف این کشور بوده تا آنجا که درسال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ هر سال ۱۰۵ میلیون بشکه به تولیدات نفت آمریکا اضافه شد.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال آیا با توجه به سفر روزهای آینده رئیس جمهور به ژاپن، خرید نفت این کشور از ایران افزایش پیدا می کند؟ گفت: تحریم ها مانعی برای خرید نفت از ایران و در صورت لغو این تحریم ها خرید از ایران افزایش پیدا می کند اما مشخصا این سفر به تنهایی چیزی را مشخص نمی کند. برای حذف تحریم نفتی ژاپن تنها تصمیم گیرنده نیست و بعید می دانم در این سفر در اینباره صحبتی رخ دهد.

نکته ای که این بین بسیار جای تامل دارد؛ این است که با توجه به اینکه ایران جایگاه ویژه ای در سبد نفتی ژاپن و بعضا تجارت غیر نفتی دارد، اما همچنان با گذشت سال های طولانی اتاق بازرگانی ایران شاهد فقدان اتاق مشترک بازرگانی بین خود و ژاپن بوده و تنها به داشتن یک کمیته پیر و فرتوت بسنده کرده است!

 

دلیل دیدار ژاپن با رئیس جمهور ایران

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک بین ایران و چین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ایران اتاق مشترک بین خود و ژاپن دارد؟ می گوید: خیر، ایران همچنان اتاق مشترکی بین ژاپن و خود ندارد.

او با اشاره به اهداف سفر رئیس جمهور به توکیو، ادامه می‌دهد: سفر این دوره رئیس جمهوری کشورمان یک جانبه و تنها به مقصد ژاپن نیست و به نظر می‌رسد اهداف مهم و گسترده اقتصادی را در بر خواهد داشت. هم اکنون از دوره یکساله تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده امریکا عبور کرده ایم و اصلی‌ترین معضل بوجود آمده برای ایران تبادل آزادانه پول و دریافت بهای اجناس فروخته شده است.

حریری تصریح کرد:  در ادوار مختلف نفت‌هایی را به کشور ژاپن فروخته ایم که هنوز نتوانستیم پول حاصل از آن را به کشور بازگردانیم. این اتفاق تنها مختص ژاپن نبوده بلکه کشور‌هایی نظیر هند و کره جنوبی نیز بدهکاران رسمی به ایران محسوب می‌شوند. نفت را خریداری کرده و به هنگام انتقال این پول به ایران با مشکلات تحریمی و وضع جریمه به کشور‌ها رو به رو شده اند.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه هدف سفر رئیس جمهور و تیم همراه به ژاپن تنها دیدار با مقامات این کشور نیست، بیان کرد: این سفر با هدف رفع مشکلات انتقال مبلغ فروش نفت ایران به این کشور است.

وی گفت: خبر‌هایی به دست ما رسیده است که به احتمال قوی بخشی از مبالغ فروش نفت ایران به ژاپن، در سفر رئیس جمهور به توکیو آزاد خواهد شد. این رقم وصولی بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و بیش‌تر از آن نیز تخمین زده شده است.

حریری با اشاره به اینکه ایران ۱۰ درصد سهم نیاز نفتی ژاپن را تا قبل از تحریم‌ها تامین می‌کرد، گفت: مبالغی از تجارت نفتی ایران با ژاپن وجود دارد که هنوز وصول نشده است و به نظر می‌رسد وصول این مبالغ می‌تواند به صورت انتقال نقدی بین حساب‌های بانک مرکزی و یا به صورت تهاتر کالایی انجام شود.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: این درست است که ژاپن در مدت زمانی به فشار آمریکا پاسخ مثبت داده و از خرید نفت ایرانی دست کشید اما اقتصاد و برخی از پالایشگاه های کشور ژاپن، به علت این منع خرید دچار مشکل هستند. بهترین روش این است که ایران برخی از مطالبات خود از کره جنوبی و ژاپن را طلب و دریافت کند و در قبال آن ژاپن به دنبال راهی برای آزادسازی فروش نفت ایران باشد تا در قبال تامین نفت خود به مشکل بر نخورد.

سفر نخست وزیر ژاپن در چندماه گذشته که به عنوان اولین سفر او به ایران یاد می شود همراه خود حواشی مختلفی از جمله همراه داشتن نامه ای از جانب رئیس جمهوری آمریکا برای رهبر انقلاب اسلامی بود که با مخالفت و رد آن توسط ایشان مواجه شد، شینزو آبه نیز در قبال صحبت های منطقی و هوشمندانه رهبر انقلاب، در سخنرانی خود  رهبر ایران را  قدرتمند ایران و حسرت برانگیز خطاب می کند.

امکان وصول معوقات نفتی ۲۰ میلیارد دلاری در سفر روحانی به ژاپن

همچنین  مسعود اسداللهی، کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل به تاکید رهبری مبنی بر تلاش پایان ناپذیر مسئولان برای برقراری ارتباط با دیگر کشورها اظهار کرد: معتقدیم با توجه به تلاش هایی که آمریکا برای بسته ماندن اقتصاد ایران انجام داد پاسخ رهبر انقلاب  بهترین پاسخ به این کشور است. چرا که مقام معظم بارها تاکید کردند تحریم راه ارتباط ایران با جهانیان را نخواهد بست و مسئولان باید برای ایجاد ارتباط های مناسب تجاری و سیاسی تلاش کنند.

او  با تاکید بر اهداف این سفر و حساسیت برگزاری آن،  تاکید کرد: چند ماه پیش نخست وزیر ژاپن به ایران سفر کرد و طبیعی است که رئیس جمهور ما هم به این کشور سفر کند. همین موضوع نشان می دهد که ایران روابط دیپلماتیک و تجاری خود را با کشورها قطع نکرده است.

اسدالهی بیان کرد: تجربه تجارت ایران با ژاپن در سال های اخیر نشان می دهد که این کشور با توجه به اینکه غول تجارت در جهان است به نوعی کوتاه قامت سیاسی و یا به اصطلاح کوتوله سیاسی نیز محسوب می شود. یعنی در تصمیم گیری های خود استقلال کافی در قبال این موضوعات ندارد.

این کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل گفت: ممکن است در این جلسه و دیدارها، به طور منطقی بحث بررسی روابط ایران با ایالات متحده پیش کشیده شود چرا که اخبار‌های غیررسمی از امکان دریافت مجوز از سوی آمریکا برای وصول معوقات نفتی ایران و وصول پول های بلوکه شده خبر می‌دهد. آمارهای جسته و گریخته از وصول اعدادی مانند ۲۰ میلیارد دلار  گزارشگری می کنند.

اسداللهی در پایان تصریح کرد: باید منتظر ماند و در عمل تلاش دولت برای برقراری خط فروش نفت و دریافت پول از مسئول های امر کشورهای ژاپن، کره جنوبی و هند را دید.

در این تحولات اخیر، بسیاری از سیاستمداران تبادل زندانیان ایرانی را عامل آغاز تبادلات ایران و آمریکا می دانند این درحالیست که ایران در ازای دریافت یک انسان انسانی دیگر را آزاد و شهروند بی گناه متهم به تخلف خود را آزاد کرد و نام این تبادل, برقراری ارتباط تجاری بین ۲ کشور نیست.

شاید به نوعی این سفر تنها پاسخ به سفر شینزو به ایران باشد و از آنجایی که تحریم های بی رحمانه آمریکا این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است، چندان دستاورد و یا عملکرد مناسبی از جانب شینزوآبه نداشته باشد چه بسا در هفته های اخیر معاون حقوقی ریاست جمهوری نیز به این کشور سفر کرده و شاید مقدمه چین برنامه های این سفر بوده باشد!

نکته دیگری که بسیار عجیب بود این است که انتظار بسیاری از رسانه ها و صاحب نظران اقتصادی بر این بود که رئیس جمهور در راس هیئتی اقتصادی به ژاپن و مالزی سفر کند اما طبق پیگیری های انجام شده توسط خبرنگار اقتصاد و انرژی   وزرای اقتصاد و راه و شهرسازی از همراهان این سفر نبوده و زنگنه نیز از احتمالات رفتن خود به این سفر سخنی نمی گوید.

گمانه زنی ها از وصول مطالبه حدود یک تا ۲۰ میلیارد دلاری مبلغ فروش نفت ایران با ژاپن و کره جنوبی در این سفر همچنان ادامه دارد  و از طرفی گفته وزیر نفت مبنی براین که “بانک مرکزی به دنبال وصول پول نفت از ژاپن و کره جنوبی  است” نشان از همراهی رئیس کل بانک مرکزی با تیم رئیس جمهور در سفر  به این کشور است.

سفری که پیش بینی می شود برای امتحان دوباره شانس دولت برای مذاکرات با غرب است اما این انتقاد بارها وارد شده است که کلید حل بسیاری از مشکلات تامین خط تولید با تکیه بر توان داخلی است.

به هر حال امروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در صدر هیئت بلند پایه و به احتمال قوی به همراهی همتی رئیس کل بانک مرکزی  تهران را به مقصد مالزی (کولالامپور) ترک  کرده و پس از آن برای دیدارهای رسمی با موضوعات کاملا محرمانه به ژاپن سفر خواهد کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

خط و نشان برای «بریکس»

«جمله» تهدید اعضای سازمان بریکس به افزایش صددرصدی تعرفه توسط «دونالد ترامپ» را تحلیل می‌کند؛ خط و نشان برای «بریکس»

«مذاکره» با تهران یا «مواجهه»

تحلیل «جمله» بر محور اصلی گفت‌وگوهای «بنیامین نتانیاهو» و «دونالد ترامپ» در دیدار روز سه‌شنبه؛ «مذاکره» با تهران یا «مواجهه»

بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد

به بهانه خروج دومین تولیدکننده گازهای گلخانه ای از معاهده پاریس بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد

خط و نشان برای «بریکس» ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
«جمله» تهدید اعضای سازمان بریکس به افزایش صددرصدی تعرفه توسط «دونالد ترامپ» را تحلیل می‌کند؛

خط و نشان برای «بریکس»

«دونالد ترامپ» روز گذشته در پیام‌رسان «تروث سوشال» اعضای سازمان «بریکس» را تهدید کرد که آنان را با افزایش صد درصدی تعرفه تنبیه خواهد کرد، اما این تهدید تا چه اندازه جدی است و اساساً برنامه اعضای «بریکس» برای حذف دلار از معاملات و جایگزینی آن با ارز دیگر، تا چه اندازه ممکن است ؟

«مذاکره» با تهران یا «مواجهه» ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
تحلیل «جمله» بر محور اصلی گفت‌وگوهای «بنیامین نتانیاهو» و «دونالد ترامپ» در دیدار روز سه‌شنبه؛

«مذاکره» با تهران یا «مواجهه»

روزگار غریبی است که این روزها، فردی چون «محمدجواد ظریف» که تلاش دارد فضای مذاکره بین تهران و واشنگتن فراهم شود و از تندروها تیر می‌خورد و همزمان، «بی‌بی نتانیاهو» هم همه تلاش خود را به کار گرفت تا همانند تندورهای وطنی، «دونالد ترامپ» را از فکر مذاکره با تهران دور نگاه دارد اما اقدام به دعوت نخست‌وزیر اسراییل توسط رییس‌جمهوری آمریکا چه پیامی دارد و روز پس از دیدار این دو مقام چه اتفاقی در پیوند با تهران و دوگانه مذاکره و مواجهه رخ خواهد داد ؟

بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
به بهانه خروج دومین تولیدکننده گازهای گلخانه ای از معاهده پاریس

بزرگترین مدعی حقوق بشر، ثروت را به سلامت بشر ترجیح می دهد

دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا اندکی پس از مراسم تحلیف و ادای سوگند، ده‌ها فرمان اجرایی را امضا کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

زنان خسته‌ از سرگردانی در بازار کار ۲۲ دی ۱۴۰۳
گزارش‌ جمله‌ از آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران از اشتغال‌ زنان؛

زنان خسته‌ از سرگردانی در بازار کار

اشتغال زنان نقش کلیدی در رشد اقتصادی و افزایش سطح رفاه جامعه دارد.

نقش زنان در منطقه دیده شود ۲۸ آذر ۱۴۰۳
توسعه ما باید پایدار و مبتنی بر عدالت باشد

نقش زنان در منطقه دیده شود

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری درمورد نقش زنان در منطقه توضیحاتی ارائه کرد.

حقیقتی که گم شده است ۲۷ آذر ۱۴۰۳
رسانه‌های اجتماعی، آگاهی کاذب؛

حقیقتی که گم شده است

در دنیای امروز، رسانه‌های اجتماعی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار‌های ارتباطی و اطلاعاتی، نقش پررنگی در شکل‌دهی به آگاهی عمومی دارند. اما این ابزار قدرتمند به همان اندازه که توانایی انتقال اطلاعات را دارد، می‌تواند بستری برای گمراهی و ایجاد آگاهی کاذب باشد.

پایه وفاق، پذیرش درک تفاوت‌ها است/همه یک‌صدا برای ایران باشیم ۲۱ آذر ۱۴۰۳
سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد:

پایه وفاق، پذیرش درک تفاوت‌ها است/همه یک‌صدا برای ایران باشیم

سخنگوی دولت در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: پایه وفاق، پذیرش درک تفاوت‌ها است بلکه همه با وحدت و هم‌دلی، یک‌صدا برای ایران باشیم.

قانون حجاب و اتفاقات سوریه ! ۲۰ آذر ۱۴۰۳
تحلیل «جمله» بر آخرین تصمیمات درخصوص ابلاغ قانون حجاب در میان نارضایتی مدیران ارشد دولت چهاردهم و مردم؛

قانون حجاب و اتفاقات سوریه !

اصولگرایان تندرو و طیف پایداری قصدی برای کوتاه آمدن ندارند و عزم خود را برای ابلاغ قانون حجاب در تاریخ 23 آذر جزم کردند آن هم در شرایطی که بسیاری از دلسوزان حوزه دین و معارف بر آن نقدهای جدی وارد کرده‌اند و مدیران ارشد دولت چهاردهم به‌عنوان مجری قانون نیز بندهایی از آن را غیرقابل اجرا می‌دانند و بسیاری از سیاسیون هم تأکید کردند با توجه به نیاز به تصمیمات سختی که در شرایط فعلی وجود دارد و ضرورت همراهی و هماهنگی مردم با این تصمیمات، اجرای این قانون که مخالفان بسیاری در میان شهروندان دارد، در حال حاضر به مصلحت نیست.

آینده قرضی ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
گزارش‌ جمله از افزایش ناتوانی خانوارهای ایرانی در پس‌انداز کردن؛

آینده قرضی

آخرین آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که وضعیت خانوارهای ایرانی در یک دهه اخير مدام بدتر شده‌ و هرسال ناچار شده‌اند برای‌ تامین آینده خود دست‌ به استقراض بیشتری بزنند

نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
گزارش‌«جمله» از وضعيت تورم‌ دی‌ماه؛

نبرد تن به تن دولت با گرانی مواد غذایی

در دی ماه ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۵ واحد درصد کاهش یافته است.

«نوسان» ۷ میلیونی شد ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

«نوسان» ۷ میلیونی شد

همزمان با اعلام رسمی آتش‌بس در غزه از بین سریال‌ها و برنامه‌های متعدد تلویزیون، آمار بازدید برنامه «نوسان» شبکه دو که به‌صورت تخصصی به مقاومت و غزه می‌پردازد در تلوبیون به بیش از ۷ میلیون رسید.

دست‌های کوچک زنگ‌زده ۲۰ دی ۱۴۰۳
گزارش جمله از آخرین وضعیت کودکان کار و خیابان به بهانه چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی؛

دست‌های کوچک زنگ‌زده

چهارمین نشست تخصصی اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان با موضوع مسئولیت اجتماعی و چگونگی جلب مشارکت‌های مردمی، با حضور دستیار رئیس سازمان بهزیستی در حوزه مسئولیت اجتماعی، معاون اورژانس اجتماعی و کارشناسان مرتبط برگزار شد.

تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری ۱۹ دی ۱۴۰۳

تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی چشم انتظار نگاه ویژه رئیس جمهوری

تحقق اقتصاد دریامحور و سرانجام رسیدن طرح های شیلاتی و اهمیت توجه به توسعه دریامحور و تاثیر آن در تثبیت اشتغال 31 هزار 867 صیاد قایق و لنج بصورت مستقیم و 100 هزار نفر بصورت غیر مستقیم در بحث بازار و صنایع تبدیلی مرتبط، نیازمند توجه و تخصیص ویژه اعتبارات توسط رئیس جمهوری است که امیدواریم تمام پیشنهادات حوزه شیلات با نگاه ویژه عملیاتی شوند.

مشکل پرسپولیس؟ همان همیشگی ۳۰ دی ۱۴۰۳
دست کریم از جام کوتاه ماند؛

مشکل پرسپولیس؟ همان همیشگی

پرسپولیس در فصول اخیر دچار مشکلات متعددی در خط دفاعی بوده است که در اکثر بازی‌ها و به‌ویژه در دیدارهای حساس به وضوح خود را نشان داده‌اند. یکی از مهم‌ترین مشکلات این تیم دریافت گل‌های سریع و به ویژه از روی ضربات شروع مجدد است. در دیدار سوپرجام ۱۴۰۳، گل سریع سپاهان در دقیقه ۳، از طریق یک ارسال پرتاب اوت بلند و ضربه سر استیون انزونزی، بار دیگر این ضعف را به وضوح نمایان کرد. این گل که به دست پرسپولیس جام سوپرجام را گرفت، یکی از نمونه‌های تکراری مشکلات دفاعی این تیم است که در سال‌های اخیر همچنان ادامه داشته است.

۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبی‌ها ۰۵ دی ۱۴۰۳
روزهای سرنوشت‌ساز استقلالی‌ها؛

۷ بازیکن در آستانه جدایی از آبی‌ها

نیم‌فصل اول لیگ برتر فوتبال ایران به لحظات حساس خود نزدیک می‌شود، و استقلال، به‌عنوان یکی از مدعیان جدی قهرمانی، با دو بازی سرنوشت‌ساز مقابل چادرملو و سپاهان، فرصت دارد تا هم جایگاه خود در جدول را تقویت کند و هم تکلیف بازیکنان نامطمئن را مشخص کند.

چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟ ۳۰ آذر ۱۴۰۳
از مستطیل سبز تا فضای عمومی؛

چرا نیما میرزازاد باید الگوی بهتری باشد؟

حواشی پیرامون نیما میرزازاد، دروازه‌بان دوم تیم فوتبال سپاهان، بار دیگر نشان داد که مسئولیت‌های اجتماعی ورزشکاران حرفه‌ای، به ویژه در رشته‌هایی همچون فوتبال که از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، تا چه حد می‌تواند تأثیرگذار باشد. این بازیکن 27 ساله پس از دیدار حساس سپاهان و پرسپولیس در هفته دوازدهم لیگ برتر، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی مورد انتقادات گسترده قرار گرفت و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز با صدور دستور موقت، او را تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین محروم کرد.

به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه می‌تپید ۲۸ آذر ۱۴۰۳
یکی کمتر تا ابد؛

به یاد صدف خالقی، قلبی که همیشه عاشقانه می‌تپید

هواداران تیم‌های ورزشی، این گروه از افراد پرشور و وفادار، همیشه در کنار تیم‌های خود ایستاده‌اند، چه در روزهای خوب و چه در روزهای بد. آنها نه تنها به تیم‌ها در میادین ورزشی، بلکه در زندگی روزمره نیز وفاداری نشان می‌دهند.

چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟ ۲۷ آذر ۱۴۰۳
رازهای طولانی شدن یک بازسازی؛

چرا ترمیم استادیوم آزادی طولانی شد؟

استادیوم آزادی یکی از نمادهای ورزش ایران است که برای بسیاری از مردم یادآور روزهای افتخارآمیز تیم‌های ملی فوتبال ایران، مسابقات مهم بین‌المللی و رویدادهای مختلف ورزشی است.

حمایت از مسکن اقتصادی در خانه ملت ۰۷ بهمن ۱۴۰۳

حمایت از مسکن اقتصادی در خانه ملت

موضوع مسکن به موضوعی کهنه و چالشی همیشگی برای مردم ایران تبدیل شده است.

فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
تحلیل «جمله» بر دلایل احتمالی سقوط یا فرود اضطراری چند هواپیمای نظامی و مسافربری طی چند سال اخیر؛

فرسودگی ناوگان؛ متهم اصلی

جای شکرگزاری است که به‌دلیل مشکلات مالی بخش اعظمی از جامعه، تمایل به سفر با هواپیما در کشور بسیار پایین است تا جایی‌که پایین بودن تعداد هواپیماهای مسافربری در کشور احساس نمی‌شود و بسیاری از شهروندان ترجیح می‌دهند مسیرهای سفر را با خودرو طی کنند به این دلیل که توان مالی برای پرداخت هواپیما را ندارند.

فروش کلیه به دلیل هزینه رهن خانه! ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

فروش کلیه به دلیل هزینه رهن خانه!

زارع، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر واقعا بخش خصوصی جهت ساخت متراژ ۲۵متری ورود داشته باشد دولت موفقیت بسیاری بدست می‌آورد‌.

تامین آرامش جوانان با ساخت مسکن‌های کوچک‌مقیاس ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
نماینده ارومیه مطرح کرد:

تامین آرامش جوانان با ساخت مسکن‌های کوچک‌مقیاس

ذاکر، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید مشکل مسکن را حل کند نه متراژ؛ متراژها براساس سلیقه مردم متفاوت است.

رسانه‌های بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می‌کنند ۲۶ دی ۱۴۰۳
حمیدرضا گودرزی مطرح کرد:

رسانه‌های بیگانه، واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می‌کنند

نماینده مجلس با بیان اینکه رسانه های بیگانه واقعیت مسکن اقتصادی را مخدوش می کنند و با اشاره به بحران مسکن در شهرهای بزرگ مانند تهران، پیشنهاد ساخت واحدهای مسکونی کوچک و مقرون‌به‌صرفه را مطرح کرد. وی تأکید کرد که این طرح می‌تواند به جوانان تازه‌ازدواج‌کرده کمک کند تا با هزینه‌های کمتر، صاحب خانه شوند و از فشار اجاره‌بها رهایی یابند.