پنج کشور اروپایی خواهان بازرسی علت افزایش قیمت گاز شدند
پنج کشور اروپایی خواهان بازرسی علت افزایش قیمت گاز شدند

پنج کشور فرانسه، اسپانیا، چک، رومانی و یونان در بیانیه‌ای مشترک که توسط بلومبرگ منتشر شد خواهان بازرسی علت رشد تاریخی قیمت‌های گاز در قاره اروپا شدند. در این بیانیه آمده است: با توجه به قیمت گاز، عملکرد بازار گاز اروپا باید مورد بازرسی قرار بگیرد تا مشخص شود چرا قراردادهای تأمین گاز کنونی ناکافی […]

پنج کشور فرانسه، اسپانیا، چک، رومانی و یونان در بیانیه‌ای مشترک که توسط بلومبرگ منتشر شد خواهان بازرسی علت رشد تاریخی قیمت‌های گاز در قاره اروپا شدند. در این بیانیه آمده است: با توجه به قیمت گاز، عملکرد بازار گاز اروپا باید مورد بازرسی قرار بگیرد تا مشخص شود چرا قراردادهای تأمین گاز کنونی ناکافی هستند. قیمت گاز اروپا این هفته از ۲,۰۰۰ دلار برای هر ۱,۰۰۰ متر مکعب فراتر رفت. این پنج کشور از اتحادیه اروپا خواستند قوانینی ثابت و مشترک برای ذخایر گاز تعیین شود تا قیمت‌ها کنترل شود. آنها پیشنهاد دادند هماهنگی در خرید گاز تقویت شود. در ادامه این بیانیه آمده است: ما باید دستورالعمل‌هایی مشترک در مورد کمبود گاز ایجاد کنیم تا افزایش قیمت‌ها را نرم‌تر و آرام‌تر کنیم و با هماهنگی بهتر در خرید گاز می‌توانیم قدرت چانه‌زنی خود را بالا ببریم. این پنج کشور همچنین با اشاره به اینکه کربن‌زدایی باعث می‌شود در آینده استفاده از برق در اقتصاد اروپا افزایش یابد، خواهان اصلاح بازار الکتریسیته اروپا برای بهبود ارتباط هزینه تولید برق با قیمت آن برای خانوارها شدند. همچنین در این بیانیه خواسته شد در درازمدت وابستگی اروپا به کشورهای صادرکننده گاز کاهش یابد و منابع انرژی کم کربنی مانند سوخت زیستی یا انرژی خورشیدی مورد استفاده قرار بگیرند.

دو مسیر ترانزیتی جایگزین جمهوری آذربایجان در دستور کار ایران

معاون وزیر صمت گفت: مسیرهای جایگزین آذربایجان را فعال خواهیم کرد که یکی مسیر ارمنستان است که تا یک ماه آینده فعال می‌شود. مسیر دوم نیز مسیر دریایی است. علیرضا پیمان‌پاک اظهار کرد: دولت برنامه‌ای را به صورت کلان برای تجارت با کشورهای همسایه و هم‌سو و افزایش صادرات دارد که به رونق تولید گره می‌خورد. رئیس‌کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در حال حاضر بسیاری از ظرفیت واحدهای تولیدی کشور یا تعطیل و یا معطل است. از سویی دیگر تورم ادامه‌دار، قدرت خرید مردم را کاهش داده است. از این رو با اتکا به بازار داخلی نمی‌توان رونق جدی در تولید ایجاد کرد و برای رونق در تولید باید توسعه صادرات را در دستور کار قرار دهیم. پیمان‌پاک گفت: اولویت‌های کالایی نیز مشخص خواهد شد که به این کشورها چه کالاهایی بهتر است صادر کنیم. وی افزود: با توجه به اینکه همیشه از مسیر جمهوری آذربایجان مشکل داشتیم به ویژه در فصل سرد که مشکلات دو برابر می‌شد و با توجه به چالش‌های سیاسی اخیر، مسیرهای جایگزین جمهوری آذربایجان را فعال خواهیم کرد که یکی مسیر ارمنستان است که تا یک ماه آینده فعال می‌شود. مسیر دوم نیز مسیر دریایی است؛ و برای اینکار، ساخت، خرید و اجاره کشتی‌های رورو در دستور کار قرار دارد.

آماده تزریق روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز به خطوط هستیم

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران از افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز طبیعی در نیمه نخست مهرماه امسال نسبت به‌مدت مشابه پارسال خبر داد. محمدرضا جولایی در این باره گفت: با توجه به ورود موج جدید سرما که امسال زودتر از پارسال شاهد هستیم، روند مصرف گاز نسبت به دو هفته پیش افزایشی بوده، هرچند تاکنون سبب اعمال محدودیت در هیچ بخشی نشده است. وی با بیان اینکه مقدار مصرف نیروگاه‌ها اکنون ۲۴۰ میلیون مترمکعب است و این مصرف، بالاترین مصرف گاز در نیروگاه‌هاست، افزود: مقدار مصرف صنایع عمده نیز در همین بازه زمانی، ۱۴۰ میلیون مترمکعب و مصرف خانگی ۲۲۰ میلیون مترمکعب بوده است که براین اساس تاکنون هیچ اقدام محدودیتی در این بخش‌ها نداشته‌ایم. مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: این در حالی است که برای عبور بی‌دغدغه از زمستان امسال و اطمینان از پایداری و تاب‌آوری انتقال گاز، برنامه مشخصی را در سه فاز تعمیرات پالایشگاهی و خطوط لوله، مخازن ذخیره‌سازی و ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها تدارک دیده‌ایم. جولایی ادامه داد: تعمیرات اساسی بیشتر پالایشگاه‌ها نیز تکمیل شده است و تعمیرات تعداد اندک باقی‌مانده نیز ان‌شاءالله تا پایان مهرماه نهایی می‌شود بنابراین با این عملیات قابلیت اطمینان ما در پالایشگاه‌ها افزایش می‌یابد.

رفع کم آبی در روستاها، نیازمند عزم جدی است

وزیر نیرو در نخستین جلسه شورای جهاد آبرسانی با بیان اینکه حوزه آب نیازمند گام‌های بلند و عزم جدی تری است، افزود: در دستگاه‌های مختلف گروه‌ها، اعتبارات و افراد زیادی هستند که در زمینه آبرسانی فعالیت می‌کنند، اما باید این ظرفیت‌ها یکپارچه شود تا بتوان بهره وری را افزایش داده و در مدت کمتری معضل بی آبی روستاها و مناطق محروم برطرف شود. علی اکبر محرابیان گفت: ما در این شورا به دنبال ایجاد همفکری و هم افزایی همه‌ی گروه‌ها در همه نهادها، سازمان‌ها و حتی خیرین و مردم هستیم تا با یک برنامه منسجم و حساب شده و تقسیم کار بین گروه‌های مختلف، آبرسانی را به نقاط فاقد آب برسانیم. محرابیان با تاکید بر اجرای طرح‌های آبرسانی در مناطق محروم و دچار تنش آبی ادامه داد: کار در این بخش باید زودتر شروع شود تا با هم فکری و ایجاد هدفگیری مشترک در چارچوب (مکانیزم) شورا این کار را اجرایی و پیش ببریم. وزیر نیرو گفت: در سال‌های گذشته طرح‌های مختلفی برای آبرسانی بطور مثال در مجتمع‌های آبرسانی انجام شده است، اما پاسخگوی نیاز مردم نیست. محرابیان ادامه داد: اولویت ما در آبرسانی روستاهای پرجمعیت، سپس مجتمع‌های آبرسانی و پس از آن، روستاهای کم جمعیت هستند.

سیاست‌های تعرفه‌ای تعداد مشترکان پرمصرف را ۶ درصد کاهش داد

معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به کاهش ۶ درصدی تعداد مشترکان پرمصرف از ابتدای آبان ماه سال گذشته تاکنون افزود: همچنین درصد زیادی از مشترکین خوش‌مصرف به مشترک کم‌مصرف تبدیل شده‌اند و می‌توان گفت با اعمال سیاست‌های تشویقی و سخت گیرانه می‌توان در بخش خانگی از نظر مدیریت مصرف و همچنین استفاده از وسایل کم مصرف و پربازده بسیار اثر گذار بود. غلامعلی رخشانی‌مهر با اشاره به ایجاد رابطه دو سویه با مشترکین از طریق سامانه برق من گفت: با ایجاد این سامانه قبض برق بصورت کامل و با جزئیات بیشتر نسبت به قبوض قدیمی در اختیار مشترکین برق قرار می‌گیرد که این امکان به مشترک کمک می‌کند وضعیت مصرف برق خود را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و دیگر مشترکان بررسی کند. معاون هماهنگی توزیع توانیر با بیان اینکه با کمک این سامانه به مشترکان پرمصرف و خیلی پرمصرف هشدار ارسال می‌شود ادامه داد: علاوه بر این روش، از طریق پیامک نیز به مشترکان هشدار ارسال می‌شود. رخشانی مهر گفت: در حال حاضر کنتورهای هوشمند که امکان کنترل و قطع برق مشترکان پرمصرف را از راه دور فراهم می‌کند فقط برای مشترکان دیماندی در بخش صنایع، اداری، تجاری، کشاورزی و خانگی که مصرف بالایی دارند نصب شده است.