پول های بورسی در بازار مسکن
پول های بورسی در بازار مسکن

بورس در هفته‌ای که گذشت همچنان شاهد روند تدریجی خروج پول از بازار بود. این در حالی است که افزایش حجمی معاملات مسکن حاکی از ورود پول‌های جدید به بازار غیر شفاف دارد. معامله گران بازار سهام طی هفته‌ای که گذشت، شاهد پافشاری بسیاری از سوی حقوقی‌های حامی بازار برای حمایت از شاخص کل قیمت […]

بورس در هفته‌ای که گذشت همچنان شاهد روند تدریجی خروج پول از بازار بود. این در حالی است که افزایش حجمی معاملات مسکن حاکی از ورود پول‌های جدید به بازار غیر شفاف دارد.

معامله گران بازار سهام طی هفته‌ای که گذشت، شاهد پافشاری بسیاری از سوی حقوقی‌های حامی بازار برای حمایت از شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران و باقیماندن در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی بودند که به نظر می‌رسد به یک سطح حیثیتی برای مدیران منصوب وزارت اقتصاد در نهاد ناظر بازار سرمایه تبدیل شده است. سطحی که با ریزش‌های مداوم اکنون به زمان آغاز کار دولت سیزدهم در مرداد ماه پارسال رسیده است.
خبر از سرگیری دوباره مذاکرات هسته‌ای، در اوایل هفته گذشته و انتظار برای حصول توافق پس از گذشت بیش از یک دهه در پایتخت میزبان جام جهانی فوتبال اگرچه دوباره امید بخش بود اما اغلب حقیقی‌ها با نگاه به حجم و ارزش واقعی معاملات خرد سهام در بازار همچنان از هر گونه خبر مثبتی به عنوان فرصت فروش استفاده می‌کنند.
در نهایت اما اعلام پایان گفتگوهای برجامی دوحه بدون حصول نتیجه و بازگشت مذاکره کنندگان به پایتخت‌های خود دوباره سایه فضای توأم با ابهام و سرگردانی را بر بازار سنگین‌تر کرد.
در بازار مسکن اما گزارش‌ها از تداوم رشد قیمت‌ها حکایت دارند. براساس آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی، متوسط قیمت آپارتمان در این بازار در پایان سه ماهه اول امسال با رشد بیش از ۸ درصدی نسبت به اواسط بهار سال جاری، به قیمت ۴۰ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است.
در عین حال نرخ مسکن مهر پردیس نیز با رشد روبرو شده و روی خط یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود.جالب اینکه محاسبه نرخ استهلاک با ارزش فعلی این واحدهای مسکونی، هیچ جذابیتی برای سرمایه گذاران بلند مدت نگر در مقایسه با بازار سرمایه ندارد.
با این همه اگر چه خروج بازار فروش و اجاره مسکن از کسادی و رونق حجم فروش از سوی برخی تحلیلگران عنوان می‌شود که به نظر می‌رسد یکی از مسیرهای مورد علاقه پول پس از خروج از بازار سهام فعلاً بازار غیرشفاف مسکن باشد. بازاری که به زعم اغلب کارشناسان رد پای پول در آن گُم است.
قیمت جهانی کالاهای پایه یا به اصطلاح کامودیتی‌ها در بازارهای بین المللی نیز به دنبال اجرای سیاست‌های انقباضی بانک‌های مرکزی دنیا از جمله فدرال رزرو آمریکا، همچنان با اُفت ناشی از غلبه فروشندگان مواجه است.
تداوم کاهش قیمت نفت خام برای اقتصاد ایران که دچار تشدید تورم ناشی از انتشار پول‌های بدون پشتوانه و کسری بودجه ۵۰ درصدی دولت در کنار تحریم‌های فسادآور است نیز می‌تواند گران تمام شود.
در رأس ابهام‌های ناشی از سیاست‌های پولی و البته مالی دولت، احتمال افزایش نرخ سود بانکی و نگرانی سرمایه گذاران در تعمیق رکود در اقتصاد متورم ایران قرار دارد که همچنان به جریان خروج پول از بازار افزوده است. هرچند که به نظر می‌رسد تحقق چنین احتمالی با توجه به ظرفیت کنونی جامعه ایرانی فعلاً بعید است.در حوزه تراز تجاری و بازرگانی کشور نیز سخنگوی گمرک، تجارت غیرنفتی کشور در سومین ماه سال را با ۱۳ میلیون و ۶۲۲ هزار تن کالا به ارزش هشت میلیارد و ۹۰۲ میلیون دلار عنوان کرده است.
به گفته روح اله لطیفی، سهم صادرات از این میزان تجارت خارجی غیر نفتی، ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تن کالا و به ارزش چهار میلیارد و ۵۵۳ میلیون دلار بود و واردات نیز سهم دو میلیون و ۹۷۲ هزار تنی کالا به ارزش چهار میلیارد و ۳۴۹ میلیون دلار داشته است. با تداوم پیشتازی صادرات بر واردات، در خرداد ماه تراز تجاری کشور مثبت ۲۰۴ میلیون دلار بوده است.
سخنگوی گمرک در مورد تغییرات تجارت در خرداد ماه بیان کرد: صادرات کشور در خرداد امسال نسبت به خرداد سال قبل تغییری در ارزش کالای صادراتی نداشته، اما واردات کشور در این ماه ۶.۵ درصد افزایش یافته است.
لطیفی درباره میزان ترانزیت خارجی در خرداد ماه گفت: یک میلیون و ۱۱۴ هزار تن کالای خارجی در این ماه از مسیر کشورمان عبور کرده که نسبت به خرداد سال گذشته ۲۱۳ هزار تن بیشتر بوده و با رشد ۲۴ درصدی همراه بوده است.
این در حالیست که در تازه‌ترین اظهارات رئیس کل گمرک ایران، در سه ماهه امسال نزدیک به ۳۶ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵.۵ میلیارد دلار بین ایران و سایر کشورها تبادل شد که شاهد رشد ۱۹.۵ درصدی تجارت خارجی کشور در بهار امسال بودیم.
به گفته مقدسی، سهم صادرات کشورمان از این میزان تجارت، ۲۷.۷ میلیون تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۶۹ میلیون دلار بود که نسبت به بهار سال قبل با افزایش ۲۱ درصدی همراه بوده است.
رئیس کل گمرک در خصوص میزان واردات سه ماهه کشور گفت: واردات کشورمان در این مدت نیز با هشت میلیون و ۱۵۴ هزار تن به ۱۲ میلیارد و ۴۶۴ میلیون دلار رسید که ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.
معاون وزیر اقتصادافزود: با پیشتازی صادرات نسبت به واردات در فصل بهار امسال، تراز تجاری کشور مثبت ۶۰۵ میلیون دلار شد که این پیوستگی سه ماهه برای کشورمان بی‌سابقه بوده است.
به گزارش مهر در هفته گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تعادل بخشی بازار سیمان و فولاد با کمک سازوکارهای بورس کالا تاکید کرد: برای قیمت‌گذاری کالاها باید براساس ضوابط تعریف‌شده اقدام کنیم. به گفته رضا فاطمی امین به‌عنوان نمونه کالاهایی مانند سیمان، فولاد با سازوکارهای بورس کالا عرضه می‌شوند و بازارها آن‌ها متعادل است.در هفته قبل همچنین، معاملات ثانویه صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلا زرفام آشنا با نماد زرفام در بورس کالا آغاز شد که در اولین روز معاملاتی این نماد و در استقبال سرمایه گذاران، ۹ میلیون و ۵۰۹ هزار واحد این صندوق دست به دست شد.
در پی پذیره نویسی هفتمین صندوق سرمایه گذاری طلا با نام صندوق سرمایه گذاری پشتوانه طلا زرفام آشنا در هفته گذشته، معاملات ثانویه این صندوق از روز چهارشنبه ۸ خرداد آغاز شد.تابلوی معاملات گویای استقبال سرمایه گذاران از این دارایی و ثبت معامله ۹ میلیون و ۵۰۹ هزار واحد از این صندوق بود.
همچنین در هفته قبل وزیر اقتصاد از تصویب اوراق صرفه جویی برق برای تولید کنندگان در شورای عالی بورس در حالی خبر داد که با انتقاد برخی محافل خبری مواجه شد. این اوراق که به نوعی یک ابزار تشویقی برای مصرف کنندگان برق است در شرایطی می‌تواند کاربرد داشته باشد که کشور با عدم توازن تولید و مصرف برق مواجه نباشد.
هم اکنون کشور نزدیک به ۱۴ هزار مگاوات کاهش تولید برق مواجه است و از اینرو اوراق صرفه جویی برق در شرایط فعلی فراتر از یک تیتر ژورنالیستی نیست.با توجه به انتشار گزارش عملکرد سه ماهه اول امسال شرکت‌ها و صنایع بورسی در روزهای آینده که اغلب از افزایش حجمی در تولید نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردارند و همینطور روزهای پرترافیک فصل مجامع در تیرماه، می‌توان انتظار داشت در کنار باقی ماندن ابهام‌های بازار سهام از جمله نرخ سود بانکی و همینطور جذاب شدن بازارهای موازی همچون مسکن و طلا، تداوم خروج تدریجی پول از بازار سهام از سوی معامله گران کوتاه مدت نگر را برای هفته جاری نیز شاهد باشیم.

 

 

رییس شورای فنی شرکت بیمه البرز:
صنعت بیمه به مدیریت و ارزیابی ریسک توجه کمتری دارد

رییس شورای فنی شرکت بیمه البرز، اظهارکرد:بنابه دلایل متعددی همچون شرایط اقتصادی،تورم و تعدد شرکت های بیمه ای و رقابت بسیارفشرده ای که بین شرکتها صورت گرفته و مهم تر ازهمه کمبود کارشناسان فنی بیمه متناسب با تعداد شرکت های بیمه ای ، به ارزیابی ریسک توجه کمتری شده است.
علیرضا مقرب» افزود:اگر یک شرکت بیمه ای نگران از دست دادن بازار باشد نمی تواند بازار جدیدی را شناسایی و آن راجذب کند وکم کم به اصول فنی و مصوبات شورایعالی بیمه توجهی نمی کند.
وی،تصریح کرد:افزایش تعداد شرکت های بیمه ای و آزاد سازی تعرفه منجر به تشدید این امر می شود زیرا صنعت بیمه هنوز به بلوغ لازم نرسیده است.
مقرب،گفت:بیمه گری مدیریت ریسک است و یک بیمه گر موفق، بیمه گری است که ریسکی را درست بیمه کند، این یک اصل بسیار مهم در نوع فعالیت شرکت های بیمه است.
رییس شورای فنی شرکت بیمه البرز، اذعان داشت که در آیین نامه حاکمیت شرکتی توجه ویژه ای به این موضوع شده که مدیران اجرایی سازمان های بیمه باید افرادی باشند که توانایی های لازم را دراین بخش داشته باشندنه اینکه صرفا مدرک و سواد دانشگاهی داشته باشند.
وی، با اشاره به عدم بیمه بودن سازه ساختمان متروپل،ادامه داد: این نشان می دهد که شرکت های بیمه ای با توجه به اتفاقاتی که در سنوات گذشته تجربه کردند از بیمه کردن اینگونه ساختمان ها اجتناب می کنند، همانند اتفاقی که برای ساختمان پلاسکو رخ داد و بیمه گر پلاسکوبه دلیل شرایط ایمنی و عدم رعایت حداقلی استانداردی، بیمه نامه را تمدید نکرد.
رییس شورای فنی شرکت بیمه البرز، خاطرنشان کردکه دقت شرکت های بیمه ای روی این موضوع بیشتر شده و توجه می کنند که هر ریسکی را بیمه نکنند و ارزیابی کرده و متناسب با ارزیابی، ریسک را محدود کنند یا خطراتی را پوشش دهند که قابلیت پوشش داشته باشد.
مقرب، گفت: بیمه مرکزی می تواند در ماموریت هایی که برای شرکت های بیمه ای تعریف می کند و تایید مدیران اجرایی و ارشد شرکت های بیمه ای، دقت بیشتری داشته باشد.
وی،گفت: از آنجایی که عمده بانک هایی که مرهونات به مردم ارائه می دهند خود دارای شرکت بیمه هستند و در ارائه این نوع خدمات، شرکت های بیمه هم تحت فشار قرار می گیرند زیرا ریسک متعلق به بانک است و بانک هم سهامدار شرکت بیمه است.
رییس شورای فنی شرکت بیمه البرز، اظهارکرد: نکته مهم تری که در بخش مرهونات به وجود می آید و باعث می شود مشکلاتی ایجاد شود، در قالب قراردادهای گروهی است که معمولا بیمه گران بازدیدی انجام نمی دهند و این عدم انجام بازدید می تواند ریسک را افزایش دهد،البته درحال حاضر عملیات بیمه گری مرهونات نفع بیمه گری قابل توجهی دارد.
وی، خاطرنشان کرد که نظارت مالی و بیمه گری بیمه مرکزی هم باید متناسب با رشد فزاینده شرکت های بیمه ای و به تبع آن ، افزایش نیروی انسانی افزایش پیدا می کردکه این نشان داد که این توازن وجود ندارد و در حوزه نظارت نتوانستیم آنگونه عمل کنیم که مانع از پذیرش ریسک های
نامناسب شویم.
رییس شورای فنی شرکت بیمه البرز، عدم توجه کافی به مدیریت ارزیابی ریسک را هم یکی از مشکلات صنعت بیمه برشمرد و گفت: معمولا قالب ریسک هایی که در شرکت های بیمه پذیرفته می شود از جمله ریسک های صنعتی، دقیقه نودی هستند یعنی همان روز اخر با رقابت های سنگینی که بین شرکت های بیمه به وجود می آید ریسک
را انتخاب می کنند.
مقرب، تصریح کرد: وقتی بیمه گر ریسک را با هر شرایطی می پذیرد برنده اصلی بیمه گذار است که شرایط خود را به بیمه گر تحمیل می کند.

 

 

مدیرعامل بیمه تعاون اعلام کرد؛
فروش ۹۵ درصدی خدمات بیمه به صورت چهره به چهره
مدیرعامل بیمه تعاون گفت: با وجود هیاهوی استارت آپ ها در مورد فروش آنلاین بیمه‌ها اما همچنان ۹۵ درصد از فروش بیمه همچنان در بستر چهره به چهره رخ می‌دهد.
یونس مظلومی، مدیرعامل بیمه تعاون در آئین اختتامیه رونمایی از رویداد سخنرانی بیمه در بیمه مرکزی گفت: این رویداد، مستقل در راستای توسعه فرهنگ بیمه در حالی انجام شد که پلتفرم آن صرفاً از سوی بیمه تعاون آماده سازی شده است.
وی افزود: توسعه ضریب نفوذ بیمه در دنیا در حالی است که در ایران همچنان بیمه‌های زندگی با عقب ماندگی نسبت به دنیا مواجه است.
به گفته این مقام مسئول، با وجود هیاهوی استارت آپ ها در مورد فروش آنلاین بیمه‌ها اما همچنان ۹۵ درصد از فروش بیمه همچنان در بستر چهره به چهره رخ می‌دهد.
جنس بیمه‌های زندگی نشان می‌دهد به هیچ وجه خاصیت آنلاین را نداشته و صرفاً باید از طریق گفتمان سازی و سخنوری با مشتریان رشد می‌یابد.
چنین رویدادهایی می‌تواند ابزاری برای فعال کردن نمایندگان فروش بیمه و رشد و ارتقای استعدادها و مهارت سخنوری باشد.

۵ تصمیم و مصوبه جدید در شورای عالی بورس
در جلسه شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد، وزیر صنعت معدن و تجارت، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و سایر اعضا شورا با ۵ تصمیم و مصوبه به پایان رسید.
در این جلسه نخست گزارشی از آخرین وضعیت بازار سرمایه و صنایع بورسی و تاثیر تصمیمات وزارت نیرو درباره مدیریت مصرف برق بر صنایع مطرح و مقرر شد وزیر اقتصاد با هماهنگی وزیر صنعت طی مکاتباتی با وزارت نیرو و هیئت دولت پیگیر اتخاذ تصمیمات مناسب جهت مدیریت تخصیص برق صنایع در هفته‌های اوج مصرف برق باشد.
در ادامه تصمیماتی درباره نحوه مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر بورسی و غیر بورسی سهام عدالت اتخاذ شد تا فرایند افزایش سرمایه این شرکت‌ها تسهیل و تعیین تکلیف شود.
در این جلسه همچنین اصلاحات پیشنهادی سازمان بورس اوراق بهادار در دستورالعمل معاملات کالا و اوراق بهادار قابل معامله در بورس انرژی و ایجاد امکان انجام معاملات گواهی صرفه جویی انرژی به تصویب رسید.
در ادامه در راستای حفظ حقوق سهامداران حقیقی و حقوقی مقرر شد مبالغ جرایم مندرج در ماده ۱۴ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی که متوجه ناشران اوراق بهادار، نهادهای مالی و تشکل‌های خودانتظام و نیز مدیران آنهاست، متناسب با شاخص تورم اعلامی بانک مرکزی تعدیل شده و جهت تصویب به هیئت دولت پیشنهاد شود. بر اساس قانون کف و سقف جرایم هر ۳ سال یکبار با پیشنهاد شورای عالی بورس در هیات وزیران به تصویب می‌رسد.همچنین در جدیدترین جلسه شورای عالی بورس، به پیشنهاد علی صالح‌آبادی رییس کل بانک مرکزی و با تصویب اعضای شورای عالی بورس، مقرر شد گواهی سپرده خرید سکه طلا طرح امام، پس از تایید کمیته فقهی سازمان به عنوان ابزار مالی در بازار سرمایه پذیرفته و درج شود.

بیمه تجارت‌نو خسارات زلزله هرمزگان را به خانواده معظم شهدا و ایثارگران پرداخت کرد
شرکت بیمه تجارت‌نو خسارات زمین لرزه استان هرمزگان را به خسارت دیدگان این حادثه که جز خانواده معظم ایثارگران و شهدا بودند، پرداخت کرد.
در این حادثه، ۱۶ منزل مسکونی در شهرستان های پارسیان، مقام و چارک استان هرمزگان دچار خسارت شدند که پس از اعلام خسارت، در فاصله زمانی ۵ روز پرداخت شد.خسارت دیدگان زلزله ۴٫۱ ریشتری بندر چارک در شهرستان بندرلنگه از توابع استان هرمزگان، از خانواده معزز شهدا و ایثارگران بوده اند که شرکت بیمه تجارت‌نو در کمتر از ۵ روز پس از بررسی و تشکیل پرونده، خسارت ۱۶ واحد مسکونی را به ذینفعان پرداخت کرد.شرکت بیمه تجارت‌‌نو می کوشد با در نظر گرفتن حقوق مشتریان و ارزیابی به موقع خسارات در اسرع وقت، نسبت به پرداخت آن اقدام کرده و آرامش و آسایش هموطنان گرامی را فراهم آورد.گفتنی است: شرکت بیمه تجارت‌نو در قراردادی، بنیاد شهید انقلاب اسلامی را تحت پوشش خدمات بیمه‌ای خود قرار داده است.