کاوه ایرانی – روزنامه نگار / سال ۹۷ بود که وزارت دفاع روسیه در واکنش به ساقط شدن هواپیمای این کشور در آبهای مدیترانه همزمان با حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به سوریه، اعلام کرد که به منظور افزایش توان مقابله با حملات هوایی اسرائیل، دمشق را به سامانه اس_۳۰۰ و سیستمهای جنگ الکترونیک […]
کاوه ایرانی – روزنامه نگار /
سال ۹۷ بود که وزارت دفاع روسیه در واکنش به ساقط شدن هواپیمای این کشور در آبهای مدیترانه همزمان با حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به سوریه، اعلام کرد که به منظور افزایش توان مقابله با حملات هوایی اسرائیل، دمشق را به سامانه اس_۳۰۰ و سیستمهای جنگ الکترونیک مجهز میکند. همزمان سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه تحویل سامانه های پدافند هوایی اس-۳۰۰ را به سوریه آغاز کرده است. گمان می رفت این سامانه پدافند موشکی، آسمان سوریه را برای همیشه به روی هواپیماهای متجاوز اسرائیل مسدود سازد. اما آنگونه که مشاهده می شود در طی دو سال اخیر چشم اس_۳۰۰ روسی به روی هواپیماهای اسرائیلی بسته بوده است. به ویژه آنکه جنگنده های متجاوز ماموریتشان، هدف قرار دادن مواضع نیروهای نزدیک به ایران باشد!
به گزارش «جمله» از سال ۲۰۱۱، زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه تا کنون اسرائیل صدها حمله هوایی به این کشور کرده و از جمله بارها مواضع نیروهای ایرانی و نیروهای نزدیک به ایران را هدف حملات خود قرار داده است. این در حالی است که از سال ۹۷ سوریه به سامانه پدافندی اس_۳۰۰ روسی مجهز شده که گفته می شود یکی از پیشرفته ترین سامانه های پدافندی جهان است. با اینحال نه تنها جنگنده های متجاوز اسرائیلی بارها حریم هوایی سوریه را نقض کرده اند، بلکه هیچ گزارشی مبنی بر واکنش پدافندهای روسی نسبت به این تجاوزهای هوایی، منتشر نشده است. گویا وقتی هدف هواپیماهای رژیم اسرائیل، مواضع نیروهای نزدیک به ایران باشد، چشم پدافندهای روسی نیز به روی تجاوز اسرائیلی ها بسته می شود.
حملات هدفمند رژیم اسرائیل
شرق سوریه بار دیگر شاهد یک حمله هوایی بود. حملهای که گفته میشود منجر به کشته شدن شش نفر از نیروهای وابسته به ارتش سوریه و نیروهای مورد حمایت ایران شده است. این در حالی است که گفته می شود اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس، به سوریه سفر کرده است.
خبرگزاری فرانسه روز شنبه هفتم تیر با انتشار گزارشی از بیروت خبر از حمله هوایی به یکی از مواضع نیروهای وابسته به دولت بشار اسد در شرق سوریه داده است.
گفته میشود این حمله در نزدیکی روستای عباس واقع در نزدیکی مرز سوریه و عراق صورت گرفته است. خبر این حمله هوایی از سوی دفتر دیدهبان حقوق بشر سوریه در لندن در اختیار رسانهها قرار گرفته است. چهار نفر از کسانی که در جریان این حمله هوایی جان خود را از دست دادهاند، شهروند سوریه بودهاند. ملیت دو نفر دیگر روشن نیست. گفته می شود که احتمالاً دو نفر دیگر وابسته به حزبا… لبنان بوده باشند.
اسرائیل مسئول مستقیم تجاوزات هوایی
در گزارشی که از سوی دیدهبان حقوق بشر سوریه منتشر شده، اشارهای به این موضوع نشده است که مسئولیت این حمله هوایی با کدام کشور بوده است. اما در این گزارش احتمال داده شده است که این حمله هوایی توسط ارتش اسرائیل صورت گرفته باشد.
اسرائیل از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ به این سو، اقدام به صدها حمله به سوریه کرده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه در گزارش خود تاکید کرده است که هدف از این حمله هوایی نیروهای دولت سوریه و شبهنظامیان مورد حمایت ایران بوده است.
اسرائیل به ندرت به طور رسمی مسئولیت حملات هوایی به سوریه را میپذیرد. این در حالی است که مسئولان این کشور، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و همچنین نفتالی بنت، وزیر پیشین دفاع اسرائیل، بارها اعلام کردهاند که حضور نظامی ایران در سوریه را بهمثابه تهدیدی برای امنیت خود میدانند و تا خروج کامل همه نیروهای وابسته به ایران از سوریه به حملات خود ادامه میدهند.
طی یک هفته، این سومین باری است که مناطقی از شرق و جنوب سوریه هدف حمله هوایی واقع میشوند. در جریان حمله هوایی ارتش اسرائیل به دیرالزور و همچنین به استان سویدا واقع در جنوب این کشور دستکم هفت نفر از نیروهای نظامی مورد حمایت ایران کشته شده بودند.
حمله هوایی به مناطق شرقی سوریه در شرایطی صورت میگیرد که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس و جانشین شهید حاج قاسم سلیمانی، به سوریه سفر کرده است.
خبرگزاری رویترز با انتشار گزارش در روز شنبه خود از حضور قاآنی در شهر ابوکمال، واقع در استان شرقی دیرالزور، خبر داده است. خبر حضور اسماعیل قاآنی در سوریه از سوی خبرگزاری “تسنیم” نیز رسانهای شده بود.
تلاش اسرائیل برای خروج ایران از سوریه
رئیس پیشین سازمان اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در مقاله ای با بیان اینکه اولین تهدید راهبردی برای امنیت اسرائیل، ایران است، تاکید کرد: «آرزوی دولت عبری در رابطه با امکان خروج ایران از سوریه خوابی است که محقق نمیشود.»
به گزارش رای الیوم، عاموس یادلین، رئیس پیشین اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی گفت: «آرزوی دولت عبری در رابطه با امکان خروج ایران از سوریه خوابی است که محقق نمیشود و حملات اخیر اسرائیل به سوریه توهمات ما در دوره گذشته مبنی بر خروج ایران از سوریه را از بین میبرد.»
وی در مقالهای که سایت شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی آن را منتشر کرده است، تاکید میکند: «برای اولین بار جنگندههای اسرائیل مناطقی را در سوریه هدف قرار داد که در بانک اهداف ارتش نیست و ارتش اسرائیل اکنون بر مساله مقابله با ایران تمرکز کرده است نه الحاق کرانه باختری.»
یادلین ادامه داد: «حملات علیه سوریه در شبهای سهشنبه و چهارشنبه گسترده بود و مهمتر از آن این است که اسرائیل مناطقی را هدف قرار داد که پیش از این به آنها حمله نکرده بود که یکی از این حملات منطقه «سویدا» را هدف قرار داد؛ منطقهای که ساکنان آن دروزی هستند و تاکنون در ثبات بود، بنابراین از این حملات میتوان به این نتیجه رسید که ایران میان ساکنان این منطقه نیز نفوذ کرده است و این مساله عادی نیست.»
عدم واکنش به تجاوزات!
همانطور که اشارذه شد، تنها در یک هفته اخیر، رژیم اسرائیل ۳ بار خاک سوریه را مورد حملات سنگین خود قرار داده که بر اساس اخبار منتشر شده، حمله شنبه شب گذشته به منطقه سویدا در ۱۰۰ کیلومتری جنوب دمشق، یکی از سنگین ترین حملات هوایی این رژیم ارزیابی شده است. با اینحال تا این لحظه واکنشی از سوی دولت سوریه و متحدانش در پاسخ به این حملات مشاهده نشده است. پیش از این نیز برخی تحلیلگران به این موضوع اشاره کرده بودند که ارتش سوریه پس از یک دهه جنگ فرسایشی داخلی توانایی مقابله با این تجاوزات را ندارد. از سوی دیگر روسیه به عنوان دوست اسرائیل نیز حاضر به تقابل با اسرائیل نبوده و حاضر نیست به خاطر حکومت بشاراسد، روابط صمیمانه خود با تل آویو را بر هم زند. از این رو سعی میب کند به آرامی از کنار این موضوع عبور کند. به خصوص آنکه در این حملات هوایی، مواضع روسیه در امان بوده و تنها این نیروهای نیابتی ایران و حزب ا… لبنان است که از سوی اسرائیل مورد هدف قرار می گیرند. سوالی که مطرح می شود این است که دولت سوریه و متحدانش چه زمانی قرار است به این اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل، که هر روز دامنه آن گسترده تر می شود، پاسخ دهند؟