جمله- سرویس اقتصاد: چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران با عنوان «چکنو» در مراسمی با حضور مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در برج سپهر رونمایی و برای اولین بار در نظام بانکی عملیاتی شد. به گزارش روزنامه جمله به نقل از روابطعمومی […]
جمله- سرویس اقتصاد: چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران با عنوان «چکنو» در مراسمی با حضور مقامات وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در برج سپهر رونمایی و برای اولین بار در نظام بانکی
عملیاتی شد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از روابطعمومی بانک صادرات ایران، چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران با نام اختصاصی «چکنو» با حضور سید عباس حسینی معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی و قربان اسکندری مدیرکل دفتر امور بانکی و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی، مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، بابک رضایی راد مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک، سیدضیاء ایمانی مدیرعامل بانک صادرات ایران، اعضای هیئتمدیره، هیئت عامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران در سامانه همراهبانک صادرات ایران عملیاتی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
مهران محرمیان، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در مراسم رونمایی این سامانه گفت: در راستای کار بزرگی که انجام شده، اعتبار چک ها بازگشته است و چک های برگشتی کاهش پیدا کرده اند. آمار چک های برگشتی در چند سال گذشته بالای ۱۵ درصد بود. امروز این آمار به ۷ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: یک مرحله از قوانینی که در این راستا در حال انجام دادنش هستیم مانده که آن هم پس از طی مراحل فنی، به مرحله اجرا می رسد. مقررات گذاری که به پایان برسد، در چند ماه آینده کاملا تمام شده و اجرا می شود. وی در تبیین اقدامات بانک صادرات جهت کاهش آمار چک های برگشتی گفت: ما در این مرحله ای که هستیم، برای هر فرد رنگی در نظر میگیریم. این رنگ براساس آمار و اطلاعات چک های برگشتی به فرد تعلق می گیرد. مثلا رنگ فرد سفید است یا قرمز؛ و این توسط اطلاعات سابقه بانکی شخص اعتبارسنجی شده است. در ادامه این روند، این اعتبار با تخصیص یک عدد به فرد، با میزان دقیق تری محاسبه خواهد شد. محرمیان ادامه داد: ما در سال ۱۴۰۱ اقدام به انسداد حساب افراد دارای چک برگشتی کردیم و این طرح مورد استقبال ذی نفعان چک قرار گرفت. این اقدام آمار چک های برگشتی را تا ۹۵ درصد کاهش داد که آمار بسیار چشمگیری است. وی در ادامه از موثر ترین نتیجه این اقدامات گفت: در راستای این اقدامات، تعداد زندانیان چک کاهش پیدا کرد. در سال ۱۳۹۶ روزی ده نفر بابت چک به زندان میرفتند و این آمار امروز به هر دو روز یک نفر رسیده است. محرمیان درباره سرنوشت چک های کاغذی گفت: با اقدامی که امروز انجام شد، مشکلات و مسائل چک کاغذی و موانع ثبت چک از میان برداشته شد. البته لازم به ذکر است که نه در بانک صادرات و نه در بانک های دیگر، صدور دسته چک های کاغذی متوقف نخواهد شد و صدور چک های دیجیتال، ارائه زیست بوم تازه ای در کنار چک های کاغذی است.
وی در توضیح شرایط کسی که چک الکترونیکی دریافت می کند گفت: کسی که چک دیجیتال را قبول میکند، لازم نیست خودش صاحب دسته چک دیجیتال داشته باشد و جای نگرانی نیست. خود ذی نفع چک هم میتواند به شکل غیر حضوری چک را نقد کند. در ادامه مراسم، سیدعباس حسینی، معاون بانک، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی گفت: در ادامه اقدامات حوزه بانکداری دیجیتال که در مجموعه درحال پیگیری است، مثل سفته و برات الکترونیکی که در دسترسی کاربران قرار دارد، یا خدمات بانکداری به شکل غیرحضوری، امروز شاهد حرکت دیگری در جهت بانکداری دیجیتال هستیم و آن چک الکترونیک است. تحقق چنین هدفی با توجه به عصر دیجیتال و همچنین اقتصاد دیجیتال میسر میشود.
وی در تعریف عصر دیجیتال گفت: ما برای اولین بار در تاریخ قدم به این عرصه گذاشته ایم. در تعریف عصر دیجیتال آمده که همه مردم میتوانند در تولید، انتقال، ذخیره سازی، بازیابی و به کارگیری داده مشارکت کنند. مثلا فاصله جغرافیایی یا فاصله طبقاتی دیگر مانع دریافت اطلاعات نخواهد بود. اقتصاد دیجیتال هزینه هارا صفر یا حداقل میکند و با افزایش تعداد کاربران، میزان بازدهی را افرایش میدهد. فراهم شدن امکان صدور چک دیجیتال در این راستاست و خدمت رسانی به مردم را سرعت میبخشد. وی ادامه داد: هدف گزاری جدی وزارتخانه، ارائه خدمات با کیفیت و باسرعت بالا به مردم است. این اقدام نام و آوازه بانک صادرات را بعنوان بانکی پیشرو و تاثیرگذار در این زمینه افزایش میدهد. امیدواریم با این اقدامات ۷ درصد چک برگشتی و نیز تعداد زندانیان جرایم مربوط به چک، بیش از پیش کاهش پیدا کند.
وی همچنین مراتب سلام و ارادت وزیر اقتصاد را حاضران در جلسه رساند.
سرانجام درپایان مراسم، رونمایی از چک الکترونیک با حضور مهمانان مراسم و مشتریان خوش حساب و وفادار بانک صادرات، رونمایی شد. در توضیح بیشتری درباره این سامانه می توان گفت، با عملیاتی شدن «چکنو»، بانک صادرات ایران به عنوان بانک پیشرو برای تسهیل داد و ستد، کاهش هزینه مبادلات، ارتقای سرعت معاملات در فضای کسب و کار و افزایش کارایی چک، «چک امن دیجیتال» را به عنوان خدمتی نوین ارائه کرد و مشتریان، فعالان اقتصادی و بازرگانان میتوانند با استفاده از این خدمت برای به حداقل رساندن ریسکها و نگرانیهای موجود در مورد چکهای کاغذی به صورت غیرحضوری و بدون مراجعه به شعب، از این فناوری نوین استفاده کنند. درخواست و صدور دستهچک دیجیتال، صدور، دریافت، انتقال و وصول درون بانکی و بین بانکی چک دیجیتال، ضمانت آن توسط شخص ثالث، ابطال و مسدودی، دریافت گواهی عدم پرداخت، استعلام و مشاهده کارتابل چکهای دریافتی از جمله مهمترین قابلیت و مزیتهای راهاندازی چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران است. تمامی قوانین و مقررات چک کاغذی در مورد این خدمت نوین صدق میکند. در چک امن دیجیتال چک کاغذی حذف و با استفاده از امضای دیجیتال معتبر میشود. چک دیجیتال سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقدشوندگی نسبت به چکهای کاغذی دارد. سامانه «چکنو» با هدف ایجاد بستری امن برای ارائه چک دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چکهای کاغذی راهاندازی شده که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم میکند. استفاده از چک امن دیجیتال بانک صادرات ایران نیازمند نصب کردن نرمافزار همراهبانک صادرات ایران و نرمافزار «هامون» برای انجام امضای الکترونیکی است. با نصب نرمافزار «هامون» بر روی تلفن همراه، عملیات غیر حضوری احراز هویت از طریق سامانه «شاهکار» انجام خواهد شد و گواهی امضای الکترونیکی در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت. سپس برای استفاده از چک امن دیجیتال با ورود به همراه بانک صادرات ایران و انتخاب گزینه فعالسازی، امکان درخواست دسته چک فراهم میشود و با اتمام فرآیند صدور دستهچک، مشتری میتواند به صورت غیرحضوری با انتخاب گزینه دریافت اطلاعات دسته چک و سریال چکهای مصرف نشده، صدور چک و درج اطلاعات ذینفع، اقدام به صدور چک دیجیتال کند. چکنو صادر شده به دو صورت حضور در شعبه یا ورود به نرمافزار همراه بانک صادرات ایران امکان نقد کردن آن وجود دارد. همچنین در زمان انتقال مبلغ چک امن دیجیتال به حساب ذینفع، امکان انتقال آن به دیگری نیز وجود دارد.