معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر سرعت بخشیدن به ساخت مسکن در شهرهای کوچک گفت: کارکنان دولت با پیگیری هر وزارتخانه صاحب مسکن میشوند. جلسه شورای عالی مسکن به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و برنامههای تأمین مالی مسکن برای دهکهای کم درآمد و متوسط مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مخبر در […]
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر سرعت بخشیدن به ساخت مسکن در شهرهای کوچک گفت: کارکنان دولت با پیگیری هر وزارتخانه صاحب مسکن میشوند.
جلسه شورای عالی مسکن به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و برنامههای تأمین مالی مسکن برای دهکهای کم درآمد و متوسط مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مخبر در این جلسه که با حضور وزرای کشور، راه و شهرسازی، نیرو، نفت، جهاد کشاورزی، رؤسای بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و همچنین مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شد، با تأکید بر اینکه حتماً وعده رئیس جمهوری برای ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم محقق خواهد شد، گفت: با
برنامهریزیهای انجام شده برای ساخت واحدهای مسکونی، روشهای مختلف تأمین مالی مطابق با دهکهای درآمدی پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: باید تعداد واحدهای مورد نیاز برای هر دهک درآمدی و چگونگی ارائه تسهیلات و نحوه در اختیار قرار دادن زمین برای ساخت و ساز مشخص شده و دستگاههای ذیربط متناسب با این دهکها در روند ارائه کمک برای ساخت و ساز حضور جدی و پررنگ داشته باشند.
مخبر همچنین با اشاره به گزارش وزارت مسکن مبنی بر شروع ساخت ۱.۵ میلیون واحد مسکونی، تأکید کرد: در ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن باید زیرساختهای آب، انرژی و حمل و نقل در نظر گرفته شود.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تمام وزرای دولت موظف هستند یک بسته و برنامه مشخص از نحوه تأمین منابع و زمین مورد نیاز برای خانه دار شدن کارکنان وزارتخانه خود ارائه دهند. علاوه بر این تفویض اختیار مناسب به استانداران داده شود تا بتوانند روند ساخت مسکن را خصوصاً در شهرهای کوچکتر تسریع کنند.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه با اشاره به برنامههای این وزارتخانه در راستای آغاز طرح نهضت ملی مسکن تأکید کرد: در کل کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است و همچنین برای یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی زمین اختصاص یافته و ساخت و ساز این واحدها آغاز شده که ظرف مدت زمان کوتاهی نیز با کمک دستگاهها و وزارتخانههای مختلف برای سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن، زمین اختصاص خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی زمین مورد نیاز برای ساخت بخشی از واحدهای مسکونی را تحویل داده و این واحدها در حال ساخت هستند، گفت: استانداریها در هر استان میبایست پس از بررسیهای لازم زمین مورد نیاز متقاضیان برای ساخت و ساز را تأمین کنند.
قاسمی ادامه داد: در هر استانی که زمین در اختیار مردم قرار داده شده است باید ظرف یکسال و نیم پس از آن خانه ساخته شود و همچنین وزارت راه و شهرسازی برنامه دارد تا با روشهای «ساخت تدریجی»، «ساخت گروهی» و «ساخت با واگذاری به استانداری ها» روند ساخت و ساز در کشور را تسریع بخشد.
وی افزود: طی توافقنامه با بنیاد مسکن مقرر شده تا ۶۰۰ هزار واحد مسکونی نیز توسط این سازمان به مردم تحویل داده شود.
علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به روشهای تأمین مالی ساخت مسکن از جمله تسهیلات و روشهای بانکی، فروش نفت، صندوقهای ملی مسکن و توسعه ملی، کمک مالکین و بازار سرمایه، تاکید کرد: وزارتخانهها و دستگاههای مختلف با در اختیار دادن زمین میتوانند از واجدین شرایط حمایت کنند و باید بسته تأمین مالی دهکهای درآمدی هر چه سریعتر نهایی شود.
گفتنی است در این جلسه گزارشی از بسته تأمین مالی برای دهکهای مختلف درآمدی، کل منابع مورد نیاز و جذب نقدینگی برای تولید چهار میلیون واحد مسکونی با کمک بخش خصوصی، سرمایه گذاری بانکها و کمکهای دولتی، برآورد پس انداز و رقم تسهیلات قابل پرداخت خانوار در دهکهای مختلف درآمدی و برنامههای تأمین مالی مسکن برای دهکهای کم درآمد و متوسط درآمد ارائه و مقرر شد این پیشنهادات بررسی و در جلسه هفته آتی نهایی شود.
وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد؛
واگذاری ۵۰۰ هزار واحد مسکونی به دهکهای پایین تا سال آینده
وزیر راه وشهرسازی گفت: ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن برای دهکهای پایین جامعه در دست اجراست و حداکثر تا سال آینده به آنها واگذار خواهد شد.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در شبکه یک سیما با اشاره به جلسه معاونان مسکن وزارت راه و شهرسازی با معاون اول رئیس جمهور، درباره گامهای برداشته شده در وزارت راه و شهرسازی برای تأمین مسکن اقشار کمبرخوردار گفت: نحوه تأمین مسکن برای دهکهای پایین جامعه مثل اعضای بهزیستی، کمیته امداد و … مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد سهم وام آنها از محل صندوق ملی مسکن پرداخت شود.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای این افراد در دست اجراست و حداکثر ظرف یک سال آینده به مردم واگذار میشود.
قاسمی اظهار کرد: در این جلسه پیشنهاداتی برای کمک دولت به پرداخت وام دهکهای اول تا سوم ارائه خواهد شد. وی افزود: همچنین به منظور تأمین مسکن کارکنان دولت، وزارت راه و شهرسازی با همه وزارتخانهها توافقنامهای امضا کرد تا با زمین خود وزارتخانهها یا با تأمین زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی برای همه کارکنان خود به احداث مسکن اقدام کنند.
این عضو کابینه سیزدهم خاطر نشان کرد: طبق تاکید معاون اول رئیس جمهور، وزارتخانهها موظف شدهاند برنامه ساخت واحدهای مسکونی برای کارمندان خود را تا روزهای آینده ارائه دهند. به گفته وزیر راه و شهرسازی، ساخت مسکن برای کارمندان نیز در قالب طرح نهضت ملی مسکن است.
قاسمی با بیان اینکه شرایط ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن متفاوت شده، افزود: در شرایط جدید، همه افراد از جمله کارکنان و کسانی که پیش از این حدود ۲۰ سال پیش وام دریافت کرده بودند یا مسکن دارند هم میتوانند در این طرح ثبت نام کنند.
فخاری، معاون وزیر راه و شهرسازی:
چارهای جز افزایش تولید مسکن نداریم
مدیرعامل سازمان ملی مسکن از شناسایی ۶ هزار هکتار اراضی مازاد در اختیار دستگاههای اجرایی برای انتقال به وزارت راه و شهرسازی جهت اجرای نهضت ملی مسکن خبر داد.
علیرضا فخاری در نشست خبری سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص انتقال اراضی دستگاههای دولتی به اجرای طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: همه دستگاهها موظفند اراضی مازاد خود را به وزارت راه و شهرسازی منتقل کنند بنابراین تاکنون دستگاههای اجرایی اراضی خود را تجدیدنظر کردند و قرار است اراضی مازاد به دولت عودت داده شود.
وی با اشاره به کاهش شدید تولید مسکن در سالهای گذشته گفت: با انباشت تقاضا در ساخت مسکن مواجهیم بنابراین چارهای جز افزایش تولید مسکن نداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی به نبود مشکل تأمین زمین اجرای طرح نهضت ملی اشاره و تصریح کرد: همچنین پیش بینیهای لازم برای تأمین مالی اجرای این طرح صورت گرفته است. تاکنون برای حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد زمین تأمین شده که با میانگین ۷۰ واحد در هکتار برآورد شده است.
وی در خصوص کمبود زمین در برخی از استانها، اظهار داشت: در استان تهران و سیستان و بلوچستان مشکل کمبود زمین داریم که قرار است با تراکم بالاتر ساخته شوند. همچنین تخصیص ۳۵ هزار هکتار از اراضی سایر شهرستانها به محدوده شهرها در دستور کار شورای برنامهریزی استانها قرار دارد که با احتساب آنها زمین سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تأمین خواهد شد. همچنین زمینهای ساخت ۸۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در نظر گرفته شده و به مرور تأمین میشود.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن درباره اراضی مازاد دستگاههای اجرایی در سطح استان تهران گفت: ۲۷.۳ هکتار از اراضی مازاد دستگاههای اجرایی را سازمان ملی زمین و مسکن در اختیار گرفته است اما از آنجایی که در شهر تهران محدودیت زیادی برای تأمین زمین داریم، این پروژه در شهرهای اطراف شامل پردیس، گرمسار، ایوانکی و پرند اجرا میشود. همچنین در شهرستان دماوند نیز برای شرق استان تهران زمینهایی تهیه شده است.
فخاری با اشاره به امکان ساخت شهرکهای جدید در شهر تهران، تأکید کرد: ۶۰ هزار هکتار از اراضی ملی و دولتی در اختیار دستگاههای اجرایی شناسایی شده که ۷ هزار هکتار آن معادل بیش از ۱۰ درصد قابلیت عودت به دولت را دارد.
وی تصریح کرد: اراضی دولتی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به صورت رایگان و اجاره ۹۹ ساله به متقاضیان واگذار میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بالا بودن قیمت زمین برای ساخت مسکن گفت: این مسئله باعث شده تا ساخت و ساز به صرفه نبوده و سازنده میل و رغبتی برای تولید مسکن در شرایط فعلی نداشته باشد. کاری که دولت میکند این است که با بالا بردن تعداد ساخت واحد، هزینه تمام شده آن را کاهش میدهد.
فخاری درباره انتقادات وزارت نیرو در خصوص تأمین زیرساختهای آب و برق طرح نهضت ملی مسکن گفت: قرار نیست در این طرح جمعیت جدیدی خلق شود بلکه جابجایی جمعیت انجام خواهد شد. بنابراین مشکلی برای تأمین آب شرب واحدهای نهضت ملی مسکن نداریم مگر در جاهایی که با روند رشد جمعیتی مواجهایم.
مدیرعامل سازمان ملی مسکن در خصوص عدم همکاری وزارت علوم در تخصیص اراضی مازاد دانشگاهها به نهضت ملی مسکن، خاطرنشان کرد: ما هم با توجیه وزارت علوم مبنی بر رشد مراکز تولید علم و پارکهای علم و فناوری موافقیم اما اراضیای که میگوئیم وزارت علوم به وزارت راه و شهرسازی منتقل بکند، زمینهایی است که مازاد دانشگاهها هستند. با توجه به توسعه آموزشهای الکترونیک، نیاز به تحصیل کلاسیک و حضور در کلاسهای دانشگاهها کمتر احساس میشود. بنابراین وزارت علوم باید اراضی مازاد را به وزارت راه و شهرسازی برگرداند. به خصوص که زمینهای متعلق به دانشگاهها عمدتاً در محدوده شهرها قرار داشته و نیازی به توسعه محدوده شهر نیست. ۸۵۰ هکتار اراضی وزارت علوم به عنوان مازاد شناخته شدند.
وی ادامه داد: دستگاههایی که زمینهای در اختیار خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص بدهند، میتوانند بر اساس شرایط این طرح آن دسته از کارکنان خود را که واجد شرایط باشد معرفی کرده و بخشی از این زمینها و واحدهای مسکونی به خانه دار شدن پرسنل این دستگاهها اختصاص یابد.
فخاری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر هزینه آماده سازی زمین یادآور شد: هرگونه هزینه آماده سازی بر عهده متقاضی است و برای هر واحد ۲۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. اما برای متقاضیان دهکهای پایین وزارت راه و شهرسازی ابتدا به ساکن هزینههای آماده سازی را پرداخت میکنند سپس با تسهیلاتی از متقاضی در زمان واگذاری اخذ خواهد شد.
به گفته وی آماده سازی اراضی به معنی کم تراز کردن سطح زمین برای بارگذاری و همچنین زیرساختها نیز در هنگام آمادگی زمین، تأمین میشود. هزینه آماده سازی زمین برای شهرهایی که شیب تند دارند، هزینه بیشتری دارد که برخی نهادها مانند بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام، قرارگاه خاتم و قرارگاه امام حسن مجتبی بخشی از کارهای آماده سازی را با هزینههای خود متقبل میشوند.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر آخرین وضعیت خانههای سازمانی اظهار داشت: بر اساس قانون وزارت اقتصاد مسئول احصاء و فروش خانههای سازمانی است.
وی ادامه داد: تمام خانههای سازمانی باید به فروش رفته و وجوه حاصل از فروش آنها به خزانه بیاید. ۲۰ درصد از وجوه دریافتی به دستگاه اجرایی مربوطه به عنوان کمک به هزینههای ودیعه مسکن پرسنل به آن دستگاه عودت داده میشود اما به طور کلی موضوعی به نام خانههای سازمانی دیگر وجود ندارد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد؛
چکش کاری طرح کنترل اجاره بها املاک مسکونی در کمیسیون عمران
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا مردم در تامین مسکن که مهمترین نیاز آنهاست با مشقت و سختی روبرو نشوند، همچنین نباید اجازه دهیم دلالان به این بازار ورود کنند.
عبدالجلال ایری، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص وضعیت مسکن گفت متاسفانه در سالهای اخیر به دلایل مختلف از جمله عدم تولید مسکن متناسب با نیاز کشور، نبود نظارت بر بازار اجاره بها و نوسانات اقتصادی شاهد افزایش افسارگسیخته اجاره بهای املاک مسکونی هستیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در همین راستا مجلس شورای اسلامی طرح را به عنوان جهش تولید مسکن تدوین و تصویب کرد که بر اساس آن با افزایش تولید خانه و رفع کمبودها، میان عرضه و تقاضا تعادل ایجاد شده و تا حد زیادی بازار پرتلاطم، مسکن به تعادل نسبی میرسد اما این قانون بسیار مهم نیازمند اهتمام و انسجام تمامی ارکان دولت برای اجرای دقیق است که متاسفانه عملکرد وزارت راه در این یک سال چندان رضایت بخش نبوده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: البته مجلس یازدهم با توجه به دغدغه مردم به بازار اجاره بها ورود کرده و هم اکنون برای سامان بخشیدن به بازار اجاره خانه در حال تدوین طرحی جامع است که پس از بررسی و چکش کاری در کمیسیون عمران به صحن مجلس برای بررسی نهایی توسط نمایندگان ارسال میشود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد : رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با اعضای هیئت دولت به این مهم اشاره داشتند. دولت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا مردم در تامین مسکن که مهمترین نیاز آنهاست با مشقت و سختی روبرو نشوند، همچنین نباید اجازه دهیم دلالان به این بازار ورود کرده و آزادانه جولان دهند.
نماینده مردم فیروزآباد در مجلس:
رسیدگی به وضعیت مسکن برای دولت از نان شب واجبتر است
نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند و قیرو کارزین در مجلس با انتقاد از وضعیت بازار مسکن و اجاره بها گفت: رسیدگی به وضعیت مسکن برای دولت از نان شب واجب تر است.
محمدمهدی فروردین با انتقاد از وضعیت بازار مسکن و اجاره بها، عنوان کرد: با توجه به بازدیدهایی که در روزهای سرکشی به حوزه انتخابیه داشتیم، وضعیت مسکن و اجاره بها به هیچ عنوان قابل قبول نیست و مردم نسبت به این موضوع شدیداً گلایه مند هستند.
نماینده مردم فیروزآباد و فراشبند و قیرو کارزین در مجلس با بیان اینکه قیمت مسکن و اجاره بها به شدت به مردم فشار آورده است، افزود: متأسفانه این افزایش قیمتها منجر به حاشیه نشینی شده که تبعات فرهنگی، اجتماعی و امنیتی بسیاری به دنبال خواهد داشت.
وی یادآور شد: بسیاری از مردم در شرایطی که در فصل بازگشایی مدارس قرار داریم، با مشکل تأمین مسکن خود مواجه شدهاند و حل معضل مسکن نیاز به ورود جدی دولت دارد.
رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی مازندران تاکید کرد ؛
استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی در حوزه عمرانی
رئیس شورای هماهنگی اداره کل راه و شهرسازی درمازندران به استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی در حوزه عمرانی تاکید گرد و گفت: بکارگیری نیروهای جهادی میتواند هزینه ساخت مسکن را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی استان مازندران، رئیس شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی مازندران گفت: دولت سیزدهم تدابیر خوبی برای ارزش گذاری به خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران اندیشیده که تبدیل وضعیت فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران یکی از اقدامات است.
وی افزود: در وزرات راه و شهرسازی نیز این قانون در حال اجرا بوده و مفتخریم که اعلام کنیم در اداره کل راه و شهرسازی، مبحث تبدیل وضعیت تحقق ۵۰ درصدی داشته است. نظری همچنین تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات اداره کل راه و شهرسازی انعقاد تفاهمنامهای با بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران، در راستای تخصیص زمین به ایثارگران بود.
نظری ادامه داد: اداره کل راه و شهرسازی مازندران همچنین عملکرد خوبی در حوزه فرهنگی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، جانبازان و ایثارگران داشته که برگزاری اولین یادواره شهدای ادارات تابعه وزارت راه و شهرسازی در مازندران با حضور مشاور وزیر در امور ایثارگران وزارت راه و شهرسازی، یکی از این اقدامات بود. وی افزود: در شرایطی که دشمنان ایران اسلامی درصدد تخریب ارزشهای انقلابی و مخدوش کردن چهرهی برجسته کشور هستند، پاسداشت جامعهی ایثار و شهادت از اهمیت بالایی برخودار است.