جمله: در کشور هنوز به فاز مهار کرونا نرسیدهایم، بلکه همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و بر همین اساس همچنان به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند. معاون کل وزارت بهداشت با بیان این مطلب به علل کاهش مراجعات کرونایی به بیمارستانها و روند نزولی مرگومیر […]
جمله: در کشور هنوز به فاز مهار کرونا نرسیدهایم، بلکه همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و بر همین اساس همچنان به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند. معاون کل وزارت بهداشت با بیان این مطلب به علل کاهش مراجعات کرونایی به بیمارستانها و روند نزولی مرگومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشور، اشاره کرد. به گفته دکتر ایرج حریرچی باید توجه کرد که علت اصلی این موضوع این است که ما امکاناتمان را ارتقاء دادیم تا بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهیم. بنابراین در حال حاضر بیماری کووید-۱۹ را در مراحل اولیه بیماری تشخیص میدهیم. در عین حال مراقبتهای لازم را از بیمار انجام میدهیم تا حال او بدتر نشود.
خوشبختانه آگاهی مردم در زمینه ویروس کرونای جدید افزایش یافته است. این مطلبی است که دکتر ایرج حریرچی می گوید: با رعایت مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، میزان ابتلای جدید به بیماری کاهش یافته است. بر این اساس با کاهش تعداد ابتلا، نیاز به بستری هم کاهش پیدا کرده است. در عین حال اکنون موارد جدید ابتلا را در مراحل اولیه تشخیص میدهیم و مراقبتهای لازم را از آنها به عمل میآریم تا بیمارستانی نشوند و در عین حال نیازی به بستری در آیسییو هم نداشته باشند.
به گفته حریرچی؛ بنابراین در این فاز اقدام اصلی که باید انجام شود، مراقبت است. اگر فردی متوجه بیماری نشود و مورد شناسایی قرار نگیرد، در مرحله پیشرفته مراجعه میکند و در آن زمان نیازمند اقدامات درمانی ویژه است.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه از طرفی هم در حال حاضر مهارت پزشکانمان نیز در حوزه اداره بیمارستانها و بیماران افزایش یافته است، تاکید می کند که با وجود تمام این اقدامات، هنوز در کشور به فاز مهار کرونا نرسیدهایم، بلکه همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و بر همین اساس همچنان به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
کرونا نشان داد که کدام کشور توسعه یافته است
در همین زمینه معاون درمان وزیر بهداشت نیز علت موفقیت ایران در مقابله با کرونا را تشریح می کند و می گوید: ظرفیتها در مقابله با کرونا نشان داد که کشور توسعه یافته کدام است. به گفته دکتر قاسم جان بابایی یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب، ساخت شبکه بهداشت بود. اکنون ۱۸ هزار خانه بهداشت روستایی حتی در نقاط دور افتاده کشور داریم؛ این ساختار میتواند زیرساخت عدالت در سلامت باشد. وی با بیان اینکه ایران با داشتن یک سوم ظرفیت تختهای بیمارستانی در اروپا و آمریکا، در بحث درمان بیماران کرونا بسیار موفق عمل کرده است، افزود: امروز دراین بحران کسی را سراغ نداریم که برای بستری شدن در بیمارستان با مشکل کمبود تخت مواجه شده باشد. در حالی که این مشکل در آمریکا و اروپا سبب انتخاب بیماران میشد. به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، بخش خصوصی، سازمانها، نیروهای مسلح و… همگی برای پذیرش بیماران کرونا به کمک ما آمدند و همین امر نشان دهنده عدالت است که هیچ بیماری نیست که به خاطر نبود تخت در بیمارستان بستری نشود. وی دستاورد مهم دیگر ایران در مقابله با کرونا را برخورداری از فرهنگ غنی خواند و ادامه داد: نگهداری از سالمند در منزل یکی از بخشهای همین فرهنگ غنی است که سبب شد آمار مرگومیر بر اثر کرونا در سنین بالای ۷۰ سال در میان سالمندان کشورمان کم باشد و این در حالی رخ داد که در آمریکا و اروپا بالاترین آمار مرگ و میر مربوط به سن بیش از ۷۰ سال بود.
وی علت دیگر موفقیت ایران در مقابله با کرونا را ماندگاری کادر درمانی در بیمارستانها دانست و ادامه داد: ماندگاری کادر درمان سبب شد تسلط و شناخت نسبت به بیماری افزایش پیدا کند. کادر ارائه دهنگان خدمات ما در کرونا تقریبا همیشه ثابت بودند و این در حالی بود که بزرگترین اساتید پزشکی و حتی پزشکان بازنشسته در کنار همکاران جوان خود، خدمت کردند.
بروز قطعی موج دوم و سوم کرونا
در پاییز و ماههای مهر، آبان و آذر نگرانیمان بسیار جدی است؛ چراکه در این ایام میتواند موج بعدی کرونا رخ دهد. رییس سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب، درباره بروز موج دوم وسوم ویروس کرونا، گفت: در رخداد این موضوع هیچ شکی نداریم و قطعا رخ میدهد. با توجه به پیشگیری و اقدامات وهمکاریهای خوبی که در کشور انجام شد، نگرانیهایمان درباره ادامه اردیبهشت ماه و خرداد کاهش یافته است، اما در پاییز و ماههای مهر، آبان و آذر نگرانیمان بسیار جدی است؛ چراکه در این ایام میتواند موج بعدی کرونا رخ دهد. بنابراین مهمترین توصیه رعایت بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی است که همچنان به عنوان مهمترین ابزار برای کنترل این ویروس مطرح است.
دکتر محمدرضا شانهساز درباره وضعیت تولید واکسن ویروس کرونا، افزود: به دلیل پیچیدگی ماهیت ویروس، ساخت واکسن کرونا به آسانی میسر نیست. بخش مهمی از آنچه که در دنیا هم ادعا میشود، جنبه تبلیغاتی دارد، با توجه به مقاطع انتخابات مختلف که در دنیا مورد بحث است.
به گفته وی کشورها دارند بر روی این موضوع کار میکنند، اما از آنجایی که هنوز ماهیت کامل ویروس شناخته نشده، تولید واکسن هم بر همین اساس پیچیدگیهای خاص خودش را دارد.
شانهساز تاکید کرد: هنوز داروی مشخصی برای این بیماری شناخته نشده است. در عین حال واکسنی هم ندارد، اما در کشورهای مختلف از جمله کشور ما بر روی تولید آن کار و تحقیق میشود.