کتاب «۲۰ سال تجربه بناهای عمومی» نمودی از ارزش‌های معماری و توانمندی معماران ایرانی است
کتاب «۲۰ سال تجربه بناهای عمومی» نمودی از ارزش‌های معماری و توانمندی معماران ایرانی است

    معاون وزیر راه و شهرسازی در پیامی با قدردانی از دست‌اندرکاران تهیه و تدوین جلد سوم کتاب «معماری معاصر ایران» با عنوان «۲۰ سال تجربه بناهای عمومی» این اثر فاخر را نمودی از ارزش‌های معماری و توانمندی معماران ایرانی خواند. متن پیام فرزانه صادق مالواجرد، معاون وزیر راه و شهرسازی به شرح ذیل […]

 

 

معاون وزیر راه و شهرسازی در پیامی با قدردانی از دست‌اندرکاران تهیه و تدوین جلد سوم کتاب «معماری معاصر ایران» با عنوان «۲۰ سال تجربه بناهای عمومی» این اثر فاخر را نمودی از ارزش‌های معماری و توانمندی معماران ایرانی خواند.
متن پیام فرزانه صادق مالواجرد، معاون وزیر راه و شهرسازی به شرح ذیل است: کیفیت معماری بناهای عمومی و دولتی به‌واسطه دامنه فراگیر تأثيرگذاری عینی و ذهنی این‌گونه بناها، هم از باب آنکه نمودی از ارزش‌های معماری و میزان توانمندی معماران در هر دوره بوده و هم از جهت جایگاه آن در تبیین و ترویج مفاهیم معماری و تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم بر سلیقه مردم، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ضرورت پرداختن به این موضوع در حوزه‌های مختلف، از سیاست‌گذاری تا اقدامات ترویجی را محرز می‌نماید.
در راستای اقدامات مستندسازی، اطلاع‌رسانی و ترویجی معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، دو جلد کتاب معماری معاصر ایران با عنوان «۷۰ سال تجربه بناهای عمومی» با مشارکت سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات دولتی و عمومی در سال ۱۳۸۸ تهیه و ضمن معرفی ۵۰ اثر از بناهای عمومی ساخته‌شده حدفاصل سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۷۰، زمینه‌ای برای بررسی معماری بناهای مذکور و تحولات آن به جامعه حرفه‌ای و دانشگاهی عرضه شد.
هم‌اکنون بعد از گذشت دو دهه، با توجه به مجموعه شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و عواملی که کیفیت معماری و کمیت ساخت‌وساز بناهای دولتی و عمومی را متأثر نموده‌اند، بررسی نمونه‌هایی ازاین‌گونه بناها در بازه زمانی ۱۳۹۰-۱۳۷۵ ضروری می‌نماید. در این راستا، انجام پژوهش به‌منظور بررسی معماری بناهای عمومی و دولتی در ۲۰ سال اخیر، با هدف معرفی آثاری شاخص از معماری بناهای عمومی و دولتی که هر یک به‌نوعی نماینده طیفی از جریان‌ها و گرایش‌های طراحی معماری این‌گونه بناها و فضاها هستند(فارغ از تأیید رسمی آن‌ها) در دستور کار قرار گرفت که هم‌اکنون در قالب جلد سوم کتاب معماری معاصر ایران، به متخصصان و علاقه‌مندان عرضه می‌شود.
یک‌بار دیگر بر خود وظیفه می‌دانم از استاد ارجمند ایرج اعتصام، برای آماده‌سازی و تدوین جلد سوم این اثر ارزشمند، بنیاد «میرمیران» به دلیل میزبانی و فراهم آوردن بستر این رونمایی، قدردانی کنم و از جامعه حرفه‌ای و دانشگاهی خواهشمندم، نظرات راهگشای خود را به ما منتقل کنند تا با این از این رهگذر، شاهد اتفاقات بهتری در سیاست‌گذاری و اقدامات ترویجی حوزه شهرسازی و معماری کشور باشیم.
با توجه به اینکه جامعه همچنان گرفتار بحران کرونا است و به جهت رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از عدم هرگونه تجمع، به‌اجبار این مراسم را به شکل مجازی برگزار می‌کنیم.
امید است چاپ و انتشار این کتاب، زمینه‌ای پربار برای بررسی و نقد جریان معماری معاصر و تلاش در مسير اعتلا معماری ایران فراهم آورد.

 

مترو تا پایان دولت در ایستگاه بهارستان
مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان از تصویب کمک ۲۰۰ میلیارد تومانی دولت به متروی این شهر جدید در سفر معاون رییس‌جمهور به بهارستان خبر داد.
محمدرضا احمدی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید بهارستان عصر جمعه ششم تیرماه در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سفر نوبخت معاون رییس‌جمهور به بهارستان را از اتفاقات خوشایند این شهر از بدو تاسیس تاکنون خواند و گفت: با تصویب کمک ۲۰۰ میلیارد تومانی دولت به پروژه متروی بهارستان و تزریق ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر از منابع شرکت عمران به این پروژه، تا پایان دولت دوازدهم شاهد بهره‌برداری و افتتاح متروی بهارستان-اصفهان خواهیم بود. گفتنی است، محمدباقر نوبخت، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ششم تیرماه در بازدید از پروژه متروی بهارستان-اصفهان با تزریق ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع دولت به این پروژه در سال جاری موافقت کرد و از استاندار اصفهان خواست که این پروژه تا پایان سال اجرایی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
اجاره‌نشینی ۲۴ درصدی خانوارهای شهری و ۴.۵ درصدی خانوارهای روستایی در سال ۹۸
مرکز آمار ایران در گزارشی اعلام کرد که ۲۴ درصد خانوارهای شهری و ۴.۵ درصد خانوارهای روستایی در سال ۹۸ اجاره‌نشین بوده‌اند.
بررسی داده‌های گزارش مرکز آمار از متوسط هزینه سالانه خانوار در سال ۹۸ حاکی از آن است که در بین هزینه‌های غیرخوراکی یک خانوار شهری بیشترین سهم با ٤٨.٠ درصد مربوط به هزینه مسکن، سوخت و روشنایی بوده و همچنین در بین هزینه‌های غیرخوراکی یک خانوار روستایی، بیشترین سهم با ٣٠.٠ درصد مربوط به مسکن، سوخت و روشنایی بوده است.
از سوی دیگر بررسی نحوه تصرف مسکن مناطق شهری و روستایی در این سال نشان می‌دهد که بیش از ۲۴ درصد خانوارهای شهری اجاره‌نشین هستند. این در حالی است که این امار در مناطق روستایی بسیار پایین‌تر بوده و حدود ۴.۵ درصد خانوارهای روستایی در خانه‌های اجاره‌ای زندگی می‌کنند. همچنین این گزارش بیانگر آن است که در سال گذشته ۶۷ درصد خانوارهای شهری و بیش از ۸۶ درصد خانوارهای روستایی در مسکن‌های ملکی ساکن بوده‌اند. همچنین حدود ۹ درصد خانوارها در مناطق شهری و روستایی در سایر انواع مسکن مانند خانه‌های سازمانی زندگی می‌کنند.
همچنین با بررسی روند آمار نحوه تصرف مسکن از سال ۹۳ تا سال ۹۸ متوجه می‌شویم که طی این سال‌ها درصد تصرف مسکن ملکی با افزایش روبرو بوده که این معنی خانه‌دار شدن تعداد بیشتری از خانوارها است. به نحوی که در این آمار از سال ۹۳ تا ۹۸ در مناطق شهری ۱.۴ درصد و در مناطق روستایی ۱.۳۹ درصد رشد داشته است.