کشف عتیقه‌های هزاره اول و دوم قبل از میلاد
کشف عتیقه‌های هزاره اول و دوم قبل از میلاد

    فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از کشف اشیا تاریخی با قدمت هزاره اول و دوم قبل از میلاد و دوران اسلامی در استان کرمانشاه خبر داد. سردار امیر رحمت الهی در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی کسب اخبار واصله از دوستداران میراث فرهنگی مبنی بر جابه […]

 

 

فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از کشف اشیا تاریخی با قدمت هزاره اول و دوم قبل از میلاد و دوران اسلامی در استان کرمانشاه خبر داد.
سردار امیر رحمت الهی در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی کسب اخبار واصله از دوستداران میراث فرهنگی مبنی بر جابه جایی و حمل و نقل تعدادی شئ تاریخی موضوع به صورت ویژه در دستور کار یگان حفاظت استان کرمانشاه قرار گرفت.
وی افزود: پس از بررسی‌های لازم، اکیپی مجرب از نیروهای حفاظت با هماهنگی مقام قضائی و همراهی عوامل انتظامی به محل مورد نظر عزیمت و ضمن رعایت موازین شرعی و قانونی خودرو شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه متوقف و در بازرسی از آن ۱۶۷ قلم شئ تاریخی شامل: جام، کاسه مفرغی، عطردان، تبرزین، سرپیکان، دستبند، سنجاق قفلی، آویزهای تزئینی، گوشواره، انگشتر، پیکرک حیوانی و مهر استوانه‌ای از وی کشف شد. این مقام انتظامی ادامه داد: با توجه به اعلام نظر کارشناسان میراث فرهنگی استان، اشیا مکشوفه دارای ارزش تاریخی و قدمت اشیا هزاره اول پیش از میلاد و دوره اسلامی تخمین زده شده است.

آسبادهای شهر طبس مسینا مرمت شد

مسوول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان درمیان گفت: مرمت آسبادهای شهر طبس مسینا در این شهرستان با اعتبار ۳۰ میلیون تومان انجام شد.
امیراسماعیل شهسواری افزود: مرمت و سبک‌سازی بام‌ها، اندود کاهگل بام، تعمیر قسمت‌های داخلی و دیوارها از جمله اقدامات مرمتی در آسبادهای محله خیرآباد شهر طبس مسینا است.
وی با بیان اینکه راه‌اندازی ۲ مورد از آسبادهای شهر طبس مسینا در دستور کار است گفت: برای راه‌اندازی پره‌های آسبادها نیاز به چوب درختان بنه داریم که قسمتی از چوب مورد نیاز را تهیه کردیم و برای تامین مابقی چوب مورد نیاز در حال اخذ مجوز از منابع طبیعی هستیم تا چوب را از بنه‌زارهای شهرستان تامین کنیم. مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درمیان ادامه داد: تمام اقدامات برای راه‌اندازی آسبادهای طبس مسینا انجام شده و فقط باید چوب مورد نیاز پره‌ها تامین و جاسازی شود.
وی اظهار داشت: به صورت متفرفه ۱۱۲ آسباد در سطح شهرستان شناسایی شده که تاکنون ۳۵ اثر مرمت شده است، بیشترین آسبادهای شهرستان درمیان در شهر طبس مسینا با ۵۴ اثر وجود دارد.
شهسواری گفت: آسبادهای طبس ‌مسینا در ۲ طبقه ساخته شده‌اند که طبقه همکف شامل فضایی محدود برای نگهداری آرد و انباشت گندم و طبقه دوم از سه جهت با دیوارهای خشت و گلی محصور شده و ضلعی که باد وارد بنا می‌شود، فاقد دیوار است، بنای این آسبادها با مصالح خشت و گل ساخته شده و به دوره قاجاریه تعلق دارد.