کشف و ضبط آثارتاریخی از هزاره اول پیش از میلاد
کشف و ضبط آثارتاریخی از هزاره اول پیش از میلاد

  فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران گفت: در عملیات اخیر یگان حفاظت این استان گنجینه ارزشمندی از آثار تاریخی کشور از هزاره اول پیش از میلاد تا دوران اسلامی کشف و ضبط شده است. سرهنگ محمد جواد سیفی با بیان اینکه در روزهای اخیر در یک عملیات برنامه ریزی شده با […]

 

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان تهران گفت: در عملیات اخیر یگان حفاظت این استان گنجینه ارزشمندی از آثار تاریخی کشور از هزاره اول پیش از میلاد تا دوران اسلامی کشف و ضبط شده است.
سرهنگ محمد جواد سیفی با بیان اینکه در روزهای اخیر در یک عملیات برنامه ریزی شده با همکاری عوامل انتظامی از محل یک گروه از دلالان اشیای عتیقه در تهران ۴۸۸ شی کشف و ضبط شده است، گفت بخش قابل توجه این آثار کشف شده شامل ۲۳۰ عدد سکه ساسانی، ۳۸ عدد حلقه تدفینی از جنس مفرغ از هزاره اول پیش از میلاد، ۵۳ عدد مهره فیروزه‌ای رنگ از جنس خمیر شیشه از دوران اسلامی و ۲۷ تکه از قطعات کمربند زرین از جنس طلا مربوط به دوران اسلامی است. فرمانده یگان حفاظت استان تهران افزود: در این عملیات آثار ارزشمند تاریخی دیگری نظیر گوشواره، انگشتر، دستبند، ظروف، خنجر، آویز گردنی و… به دست آمده است همچنین از مجموع آثار مکشوفه ۴۰ قلم شی نیز فاقد اصالت تاریخی و فرهنگی اعلام شده است. سرهنگ سیفی گفت: سرعت در کارهای عملیاتی یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تهران به منظور جلوگیری از تخریب و یا خروج آثار تاریخی بسیار حائز اهمیت است به همین منظور از هموطنان تقاضا داریم هر رفتار مشکوک در حوزه میراث فرهنگی را به تلفن ۸۸۳۴۲۸۸۳ و ۴ اطلاع دهند.

انتقال پایه‎ستون‎های هخامنشی

مدیر پایگاه میراث جهانی چعازنبیل و هفت‎تپه گفت: پایه‎ستون‎های هخامنشی موجود در باغ‎موزه این پایگاه به منظور حفاظت بیشتر و مکان‎یابی جدید، به بخش پژوهشی چغازنبیل و هفت‎تپه منتقل شدند.
عاطفه رشنویی از انتقال پایه‎ستون‎های هخامنشی واقع در ورودی باغ‎موزه هفت‎تپه به مرکز پژوهشی پایگاه چغازنبیل و هفت‎تپه خبر داد و افزود: این پایه‎ستون‎های زنگوله‎ای هخامنشی احتمالاً در زمان افتتاح موزه هفت‎تپه در دهه چهل شمسی از محوطه آپادانا در نزدیکی شوش به این محوطه منتقل شده بودند. او بیان کرد: این پایه‎ستون‎ها در معرض مستقیم عوامل مخرب محیطی مانند نور شدید خورشید، باران‎های سیل‎آسا و عوامل انسانی ناشی از عدم شناخت و برخورد با آثار تاریخی قرار داشتند که به منظور حفاظت بیشتر به حیاط مرکزی بخش پژوهشی چغازنبیل و هفت‎تپه منتقل شدند. همچنین پس از این جابه‎جایی، مطالعات پاکسازی و آسیب‎زدایی پایه‎ستون‎ و مکان‎یابی جدید برای آن‎ها در دستور کار قرار گرفت.

 

کاخ مرمر به موزه هنر ایران تبدیل می‌شود

کاخ مرمر که تاکنون در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده، با پیگیری‌های بنیاد مستضعفان، تا دهه فجر به موزه هنر ایران تبدیل خواهد شد.
پرویز فتاح گفت: ما می‌خواهیم کاخ مرمر را به یک موزه در شأن ملت شریف تبدیل کنیم و امیدواریم تا این‌موزه دهه فجر آماده شود. در داخل محوطه و کاخ اشیایی به نمایش گذاشته خواهد شد که جزو افتخارات ماست که مردم از آن بازدید و استفاده کنند. آن‌طور که بنیاد مستضعفان در نظر دارد، قرار است کاخ مرمر به موزه هنر ایران تبدیل شود و اشیای مرتبط با این‌موزه، در معرض دید عموم مردم قرار گیرد.