کمبود فضا وتجهیزات در هنرستان‌ها
کمبود فضا وتجهیزات در هنرستان‌ها

ë سید ایلیا طاوسی سال‌هاست که تخصص و فن کارآمد جای علوم فنی محض را گرفته است، علومی که بعضاً دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه در کنار آن از یادگیری فن و حضور در محیط کاری غافل می‌مانند و باعث دوری دانشجویان فنی از محیط‌های صنعتی شده است. در این شرایط هنرستان‌های کار و دانش و […]

ë سید ایلیا طاوسی
سال‌هاست که تخصص و فن کارآمد جای علوم فنی محض را گرفته است، علومی که بعضاً دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه در کنار آن از یادگیری فن و حضور در محیط کاری غافل می‌مانند و باعث دوری دانشجویان فنی از محیط‌های صنعتی شده است.
در این شرایط هنرستان‌های کار و دانش و آموزش‌های فنی حرفه‌ای به عنوان محورها و بازوهای کمکی محیط‌های صنعتی به شمار می‌روند و با تلاش خود سعی در آموزش دانش آموز دوره دوم متوسطه به عنوان یک نیروی کارآمد و کاربردی در محیط کاری دارند و نتایج این فعالیت‌ها نیز مثبت ارزیابی شده است.
با گذشت زمان و عیان شدن کیفیت آموزشی این هنرستان‌ها تقاضا برای حضور در آنها بیش از پیش شد و باعث شد در سال جاری در فاصله ۲۰ روز تا آغاز مهرماه تمامی هنرستان‌ها در تمامی مقاطع تحصیلی تکمیل شده و لزوم ساخت هنرستان در این شرایط بیش از پیش حس شود، در این شرایط نهضت هنرستان سازی در افق ۳ ساله خود سعی در ساخت ۳۲ هنرستان در منطقه اصفهان برای حل این مشکل دارد.

é ساخت ۳۲ هنرستان تا ۳ سال آینده در اصفهان
در این راستا مجید نسیمی مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: گرایش دانش آموزان به هنرستان جز اهداف سند تحول بنیادین تحول آموزش و پرورش است، طی اهداف این سند لازم است دانش آموزان در کنار تحصیل در آموزش و پرورش یک حرفه یا فن را آموزش ببینند.
وی با بیان اینکه اولویت آموزش دانش آموزان حرفه و فن است، افزود: در این راستا مطالعاتی در سطح استان اصفهان برای نیازسنجی تعداد دانش آموزان متقاضی هنرستان انجام شد، که این مطالعات در راستای برنامه ششم توسعه و لزوم رشد درصد سهم دانش آموزان فنی حرفه‌ای نسبت به کل دانش آموزان بود.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اصفهان ادامه داد: طی این مطالعات اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس ساخت ۳۲ هنرستان را در افق ۱۴۰۴ در دستور کار قرار داد، همچنین رشته‌هایی که قرار است در محل هر هنرستان در مناطق مختلف ارائه شود مشخص شده است، زیرا این رشته‌ها طی یک روند مطالعاتی انتخاب شده‌اند.
نسیمی اضافه کرد: بعد از اعلام نیاز آموزش و پرورش موضوع ساخت هنرستان‌ها با مجمع خیرین مدرسه ساز مطرح شد و مجمع نیز نهایت همکاری برای این روند را در دستور کار قرار داد، همچنین جلسه‌ای در استانداری و با حضور استاندار و خیران برگزار شد و موافقت نامه ساخت ۲۷ مدرسه توسط خیران انجام شد.
وی با اشاره به مصوبه ساخت هنرستان‌های جوار صنعت در اصفهان تصریح کرد: عمده خیران حاضر در پروژه نهضت هنرستان سازی صاحب صنایع بودند و به دلیل اعلام نیاز آنها برای نیروی فنی، حرفه‌ای و تخصصی هنرستان‌های جوار صنعت ایجاد شد.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اصفهان ابراز داشت: در این هنرستان‌ها رشته‌هایی تدریس می‌شود که خروجی آن مرتبط با صنعت خیران است، بنابراین با درخواست شرکت‌هایی مثل فولاد مبارکه و ذوب آهن این هنرستان‌ها در روند ساخت قرار گرفت. وی تاکید کرد: مزیت دیگر این هنرستان‌ها عدم نیاز به کارگاه است، تنها نیاز هنرستان فضای آموزش تئوری است و دانش آموزان برای آموزش‌های فنی خود به مجموعه صنعتی مدنظر می‌روند تا از همان سن در روند تولید و کار قرار بگیرند.

é کمبود تجهیزات در هنرستان‌های اصفهان
همچنین مصطفی درستکار رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با وجود روند ساخت هنرستان در نهضت هنرستان سازی متقاضی حضور در هنرستان بسیار زیاد است و مشکل اصلی نبود تجهیزات است. وی افزود: ساخت هنرستان و نگهداری آن تجهیزات پیشرفته‌ای نیاز دارد که روند ساخت هنرستان‌ها را سخت کرده است. رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: ظرفیت هنرستان‌ها از مدتی پیش در تمامی نواحی تکمیل شده است اما پیش‌بینی می‌شود با نهضت هنرستان سازی این مشکل در آینده حل شود.
به گزارش مهر، این روزها که جامعه و دانش آموزان به این نتیجه رسیده‌اند که مهارت آموزی بیش از دروس تئوری در کشور کارآمد است انتظار می‌رود تا مسئولان نسبت به توسعه فضاهای آموزش فنی و حرفه‌ای به ویژه در استانی صنعتی مانند اصفهان توجه بیشتری داشته باشند.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
تست کرونایی ۲۰ درصد زائران هوایی عتبات در مازندران مثبت است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: تست کرونایی ۲۰ درصد زائران عتبات عالیات که از طریق هوایی به استان برگشتند، مثبت بوده است.
عباس علیپور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که روند بیماران سرپایی، بستری، بدحال و فوتی‌ها ناشی از کرونا کاهش یافت و در رنگ بندی کرونایی نیز وضعیت خوبی داریم، افزود: آن چه که سبب نگرانی می‌شود این است که ۲۰ درصد تست کرونا زائرانی که از طریق هوایی به استان برگشتند، مثبت است.
وی ادامه داد: این وضعیت درحالی است که هیچ ارزیابی از وضعیت کرونایی زائرانی که از طریق مرز زمینی به کشور و استان برگشتند، نداریم اما مطمئن هستم آمار کرونایی باید وجود داشته باشد.
وی گفت: به ازای هر پنج زائری که به استان برمی گردند تست یک زائر مثبت است و باید این افراد از سایر افراد فاصله بگیرند.
علیپور همچنین از مردم خواست تا در استقبال از زائران موارد بهداشتی را رعایت کنند و افزود: کرونا همچنان وجود دارد و نباید ساده انگاری و سهل انگاری داشته باشیم زیرا جامعه را در معرض خطر قرار خواهیم داد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران با اشاره به بازگشایی مدارس گفت: هماهنگی لازم با آموزش و پرورش صورت گرفت و باید پروتکل‌های بهداشتی به صورت دقیق در مدارس رعایت شود و برنامه بازدید مشترک از مدارس نیز جزو برنامه‌ها است.

 

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خبرداد:
اجرای طرح کاداستر در ۹۷ درصد از منابع طبیعی استان کرمانشاه

ë کرمانشاه – الهه فرهادی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: طرح “کاداستر” در ۹۷ درصد از منابع طبیعی استان اجرا شده است.
انشاالله کولانی اظهار کرد: مجموع مساحت عرصه‌های منابع طبیعی استان یک میلیون و ۶۱۶ هزار هکتار است که تاکنون طرح کاداستر در سطح یک میلیون و ۵۶۸ هزار هکتار از این عرصه‌ها، معادل ۹۷ درصد منابع طبیعی استان اجرایی شده است.
کولانی با اشاره به وجود ۵۲۸ هزار هکتار جنگل در استان کرمانشاه، گفت: اجرای طرح کاداستر در جنگل‌های استان به اتمام رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه قرار بود تا پایان شهریور ماه اجرای طرح کاداستر در عرصه‌های منابع طبیعی استان به پایان برسد، گفت: اداره ثبت اسناد و املاک استان قول داده بود تا پایان شهریور کار صدور اسناد کاداستری را در منابع طبیعی استان به پایان برساند که به دلیل مشکلاتی هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی ابراز امیدواری کرد: هرچه سریعتر اجرای طرح کاداستر در منابع طبیعی استان به اتمام برسد.
کولانی اجرای طرح کاداستر را در جهت حفاظت از منابع طبیعی تاثیرگذار عنوان و ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح منابع طبیعی تعیین تکلیف شده و امکان دست‌اندازی سودجویان به این سرمایه‌های خدادادی کم ‌شود.
وی تاکید کرد: اجرای طرح کاداستر منجر به صدور سند تک برگ برای اراضی منابع طبیعی می‌شود که تثبیت مالکیت دولت و تعیین حدود مستثنیات از مهمترین مزیت‌های این طرح است و از طریق آن هم می‌توان اختلافات ملکی را رفع کرد و هم امکان تعرض به اراضی ملی و دولتی را به حداقل رساند.
کولانی ادامه داد: در صورت اجرای طرح کاداستر در منابع طبیعی، دولت به میزان مالکیت خود اشراف داشته و امکان پاسخگویی به استعلامات نیز در کمترین زمان فراهم خواهد شد که این موضوع امکان سرمایه‌گذاری در عرصه‌های منابع طبیعی را برای سرمایه‌گذاران تسهیل خواهد کرد.