کنفرانس امنیت کشتیرانی و هوانوردی خلیج فارس روز گذشته با همکاری آمریکا و لهستان و با مشارکت هیات های مختلفی از جمله از رژیم صهیونیستی در منامه پایتخت بحرین آغاز به کار کرد. به گزارش «جمله» به نقل از تارنمای وزارت خارجه بحرین، «خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در سخنرانی […]
کنفرانس امنیت کشتیرانی و هوانوردی خلیج فارس روز گذشته با همکاری آمریکا و لهستان و با مشارکت هیات های مختلفی از جمله از رژیم صهیونیستی در منامه پایتخت بحرین آغاز به کار کرد.
به گزارش «جمله» به نقل از تارنمای وزارت خارجه بحرین، «خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در سخنرانی افتتاحیه این نشست، با تاکید بر ضرورت اتخاذ مواضعی جمعی در محکومیت اقدامات تهدید کننده منطقه، گفت که دلیل برگزاری این نشست تهدید هایی است که امنیت منطقه و دنیا را به خطر می اندازد.
این نشست دو روزه در ادامه نشست نافرجام «حمایت از امنیت و صلح خاورمیانه» که سال گذشته در ورشو پایتخت لهستان برگزار شد، انجام می شود و طبق اعلام خبرگزاری رسمی بحرین (بنا) قرار است موضوعاتی چون اقدامات امنیتی برای منع انتشار سلاح هسته ای و کشتار جمعی و موضوعاتی از این دست مورد بررسی قرار گیرد.
کنفرانس ورشو فوریه (بهمن – اسفند) سال گذشته با محور ایران و خاورمیانه در پایتخت لهستان با حضور وزیر خارجه و معاون اول رئیسجمهوری آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی برگزار شد.
برگزاری کنفرانس ورشو به پیشنهاد آمریکا صورت گرفت که واکنش تند جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت و آن را تلاشی برای مقابله و دخالت در امور داخلی خود دانست.
آمریکا ادعا می کند با برگزاری این کنفرانس ائتلاف ضدایرانی را منسجم می کند و کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی را گردهم می آورد.
کارشناسان سیاسی و ناظران امور منطقه با اشاره به شکست کنفرانس ورشو پیش بینی می کنند که نشست منامه نیز در جبران شکست های آمریکا در مقابل ایران هیچ کمکی نمی کند.
حضور هیاتی از رژیم صهیونیستی در نشست منامه یکی از نشانه های عادی سازی روابط برخی از کشورهای عربی از جمله بحرین با این رژیم است.
تعداد و سطح پایین شرکت کنندگان که آنان نیز از همراهی با هر گونه تصمیم ضد ایرانی امتناع کردند، در فرجام این نشست از پیش شکست خورده، بیانیه پایانی آن را به سندی بی خاصیت تبدیل کرد؛ متن و نوشته ای که تنها از سوی دو کشور برگزارکننده صادر شد و فاقد هر گونه اعتبار و تصمیم بود.
کنفرانسی تحت عنوان صلح و امنیت در خاورمیانه چگونه می تواند موفق باشد، در حالی که بازیگران اصلی منطقه همچون ایران، ترکیه، لبنان، سوریه، عراق و فلسطین در آن حضور ندارند و کشورهای مهمی چون چین و روسیه و بسیاری از کشورهای مهم اروپایی و غیراروپایی در آن حضور نداشته و یا صرفا در سطح بسیار پائین و کمرنگی در آن شرکت دارند.
کارشناسان سیاسی و ناظران امور منطقه با اشاره به شکست کنفرانس ورشو و در پیش بودن نشست بحرین، پیش بینی می کنند که این نشست جدید هم به جبران شکست های آمریکا برابر ایران هیچ کمکی نمی کند.
این کارشناسان با بیان اینکه این دست از برنامه های آمریکا برای جبران شکست های خود به ویژه در سوریه و افغانستان است، گفتند که این تلاش ها به ویژه بعد از شکست طرح «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران کارساز نخواهد بود. آمریکا ادعا می کند با برگزاری این کنفرانس ائتلاف ضدایرانی را منسجم می کند و کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی را گردهم می آورد. اما حقیقت این است که نشست بحرین برای حل مسائل خاورمیانه و به ویژه حوزه خلیج فارس برگزار نمی شود بلکه هدف اصلی آن تامین منافع ژئوپلیتیکی آمریکا است منافعی که بعید است با وجود حضور متغیر مهمی مانند ایران در منطقه کامیاب شود.