اجرا و تکمیل ۲۸۰۰ هکتار از شبکه آبیاری مدرن اراضی پایاب سد سبلان در شهرستان مشگینشهر، علاوه بر کمک به استفاده بهینه از منابع آبی موجود استان، زمینهساز توسعه پایدار بخش کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی کشور را فراهم میکند. سدها به عنوان واحدهای تولیدی زمانی به بهرهبرداری کامل و بهنیه میرسند که شبکه آبرسانی […]
اجرا و تکمیل ۲۸۰۰ هکتار از شبکه آبیاری مدرن اراضی پایاب سد سبلان در شهرستان مشگینشهر، علاوه بر کمک به استفاده بهینه از منابع آبی موجود استان، زمینهساز توسعه پایدار بخش کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی کشور را فراهم میکند.
سدها به عنوان واحدهای تولیدی زمانی به بهرهبرداری کامل و بهنیه میرسند که شبکه آبرسانی پایاب آن هم اجرا و تکمیل شده و آب ذخیره شده در مخازن سدها به اراضی کشاورزی منتقل گردد و تا زمانی که این اتفاق نیفتد نباید انتظار داشت منابع صرف شده در این واحدهای تولیدی بازگشت داشته باشد. در همین راستا عملیات اجرایی و تکمیل شبکه پایاب سد سبلان بعنوان یکی از سدهای مهم استان اردبیل این روزها شتاب گرفته است و انتظار میرود طی ماههای پیش رو بخش مهمی از آن به بهرهبرداری برسد.
é درباره مشخصات سد سبلان بیشتر بدانیم
سد سبلان که در ۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مشگینشهر بر روی رودخانه قرهسو قرار گرفته است، نقش بسیار مهمی در تامین آب اراضی منطقه ایفا میکند. ارتفاع سد سبلان ۸۵ متر و حجم مخزن این سد ۱۰۵ میلیون مترمکعب بوده و آبیاری پنج هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی پایاب با آب ذخیره سد پشت این سد پیش بینی شده است.
تاکنون برای احداث این سد که در سال ۱۳۸۵ آبگیری شده، بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال هزینه شده است. قرار است این سد آب مورد نیاز ۸۶ روستا را تامین نموده و قابلیت آبیاری ۱۵ هزار هکتار از اراضی پایاب دارد.
é طرح سد سبلان شامل سه بخش اصلی است؛
بخش اول شامل سد سنگریزهای با هسته رسی به ارتفاع ۷۷ متر از بستر افقی رودخانه قرهسو و ۸۹ متر از پی، طول تاج ۳۰۴ متر و عرض تاج ۱۲ متر است. بخش دوم شامل سیستم انتقال از سد تا ابتدای اراضی پایاب شامل چهار رشته تونل به طول ۱۷۰۰ متر و یک رشته سیفون به طول ۱۴۰ متر و چهار رشته گالری (حدفاصل بین تونل ها) بطول ۴۰۰ متر و نهایتا بخش سوم شبکه آبیاری و زهکشی اراضی پایاب بطول کلی ۵.۴۴ کیلومتر شامل دو رشته کانال اصلی در شبکه جنوبی (ساحل چپ) بطول ۵.۲۲ کیلومتر و شبکه شمالی (ساحل راست) بطول ۲۲ کیلومتر است.
تنظیم حدود ۱۱۵میلیون متر مکعب رواناب رودخانه قرهسو در محل طرح، آبیاری ۱۵ هزار هکتار از اراضی دیم و باغات مشگین شهر در طرفین رودخانه، تامین آب شرب شهر مشگین شهر تا ۱۰ میلیون متر مکعب بطور سالیانه تا افق سال ۱۴۰۵، کنترل سیلاب و ایجاد اشتغال و کاهش مهاجرت از اهداف احداث این سد اعلام شده است. هم اکنون عملیات اجرایی پایاب سد سبلان در ۲ ناحیه عمرانی (شمالی و جنوبی) با هدف زیر پوشش قرار دادن اراضی کشاورزی منطقه رضی و مشگین شهر در دست اجرا است که ناحیه عمرانی جنوبی ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار و ناحیه شمالی ۲ هزار هکتار از اراضی مشگین شهر را به شبکه آبیاری مدرن مجهز میکند.آنطور که مسئولان آب منطقهای استان اردبیل گفتهاند ناحیه جنوبی پایاب سد سبلان شامل ۶ فاز است که فاز اول و پنجم آن به بهره برداری رسیده و فاز دوم، سوم، چهارم و ششم آن تا پایان سال جاری به بهره برداری میرسد. در حال حاضر برای تکمیل و راه اندازی این شبکه ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که منابع مورد نیاز آن از طریق فایناس داخلی تامین شده است.
é افزایش بهرهوری محصولات زراعی مشگینشهر با آبیاری مدرن
براساس اعلام کارشناسان در حال حاضر تنها ۳۰ درصد اراضی و باغات استان به آبیاری مدرن مجهز شده است بدین ترتیب بخش زیادی از اراضی این شهرستان با شبکه سنتی آبیاری میشود. با توجه به اینکه اقتصاد اردبیل مبتنی بر کشاورزی است، استفاده بهینه از منابع آب موجود بسیار ضروری است و باید فکر عاجلی برای استفاده از منابع محدود آبی و توسعه بخش کشاورزی کرد.
حمید قانع مقدم کارشناس بخش کشاورزی در این باره معتقد است که استان اردبیل در تجهیز اراضی به شبکه آبیاری مدرن نسبت به استانهای دیگر عقب ماندگیهای زیادی دارد و بسیاری از اراضی و باغات استان بصورت سنتی کشت میشود که بدلیل کمبود بارش دچار خسارت هنگفت ناشی از خشکسالی شده است.
وی با اشاره به وضعیت اراضی شهرستان مشگین شهر افزود: شهرستان مشگینشهر به رغم داشتن اراضی مستعد کشاورزی از نظر شبکه آبیاری مدرن جزو مناطق محروم است و انتظار میرود با تکمیل شبکه پایاب سد سبلان و اجرای پایاب سد احمدبیگلو بخش کشاورزی این منطقه رشد محسوسی را تجربه کند.
این کارشناس بخش کشاورزی با بیان اینکه برای مقابله با خشکسالی و نجات کشاورزان از خسارتهای احتمالی ناشی از کمبود بارش ضروری است، شبکه آبیاری در مشگینشهر توسعه یابد، گفت: تکنیکهای آبیاری مدرن ، کشاورزان را قادر میسازد تا در یک سال محصولات متعددی پرورش داده و در نتیجه بهرهوری را افزایش دهند.
وی با اشاره به مزیتهای آبیاری نوین افزود: مصرف آب بسیار پایین (۸۰ درصد کمتر از آبیاریهای سنتی)، عدم رشد علفهای هرز، راحت تر شدن فرایند آبیاری، جلوگیری از رشد آفات و قارچ ها، کاهش قابل توجه هزینهها در بلند مدت، بازده بیشتر محصولات و الگوی کشت از جمله مزیتهای شبکه آبیاری و زهکشی است.
قانع مقدم بیان کرد: آبیاری قطرهای یکی از کارآمدترین روشها برای انتقال آب به محصولات زراعی با حداقل هدررفت آب است. این روش که هم اکنون در ۲ درصد از اراضی کشاورزی جهان استفاده میشود، میتواند بین ۳۰ تا ۷۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد هرچند ممکن است از هزینه اولیه بالایی برخوردار باشد.
وی گفت: سطح اراضی و باغات استان اردبیل ۷۷۵ هزار هکتار است که از این میزان ۴۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات، ۲۳۵ هزار هکتار اراضی آبی و ۵۰۰ هزار هکتار نیز اراضی دیم است که ۳۰ درصد آن به سامانه نوین آبیاری مجهز شده است
é اعتبار پایاب سبلان تامین شده است
یکی از دلایل تاخیر در تکمیل پروژه شبکه آبیاری و زهکشی سبلان، نبود اعتبار بود که در حال حاضر با هماهنگی مسئولان دستگاههای اجرایی منابع مورد نیاز پروژه از طریق فاینانس داخلی تامین شده است.
بر اساس اظهارات سید حامد عاملی استاندار اردبیل، اعتبار مورد نیاز این طرح ۱۲۰ میلیارد تومان برآورد شده که ۶۰ میلیارد تومان آن تامین شده و برای تامین مابقی اعتبار تلاش می شود.
وی با بیان اینکه تلاش برای تامین آب ۲۰۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سبلان ادامه دارد، افزود: با تأمین اعتبار انجام شده از محل فاینانس داخلی، عملیات اجرایی فاز اول این طرح در حال اجرا بوده و برای ادامه عملیات اجرایی طرح، نیز پیگیری تأمین اعتبار مورد نیاز در دست انجام است.
علی حیدری مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل هم اخیرا درباره آخرین وضعیت اجرایی طرح شبکه آبیاری و زهکشی سبلان گفت: با وجود اقدامات و اجرای بخشی از شبکه در گذشته، به دلیل محدودیتهای اعتباری امکان تکمیل و بهرهبرداری از شبکه آبیاری سبلان مهیا نشده بود که با پیگیریها و تلاشهای انجام گرفته در جهت تأمین اعتبار مورد نیاز اجرای طرح، اهداف فاز اول طرح محقق خواهد شد.
وی اظهار کرد: تکمیل و احداث فاز اول طرح شبکه آبیاری سبلان با مشارکت بانک توسعه تعاون، بعنوان سرمایه گذار پروژه مذکور از محل تسهیلات ماده ۵۶ در شهرستان مشگین شهر، توسط شرکت آب منطقهای استان اردبیل در حال انجام است که با تکمیل و اجرای این پروژه آب مورد نیاز بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی پایاب سد سبلان در استان اردبیل، تأمین خواهد شد.
مدیرکل تعزیرات استان خبر داد:
افزایش ۱۰۰ درصدی رسیدگی به پروندههای تخلفات در سه ماهه امسال
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه اظهارداشت: در سه ماهه امسال، از نظر تعداد پروندهها و بازرسیهایی که صورت گرفته به نسبت تعداد واحد صنفی و جمعیت رتبه اول کشور را داشتیم.
قهرمان شاهی در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضاییه برگزار شد، سه حوزه اصلی فعالیت تعزیرات را شامل بخش کالا و خدمات، بهداشت، دارو و درمان و بخش قاچاق کالا و ارز عنوان کردو افزود: در بخش قاچاق کالا و ارز ۹۵ درصد پروندهها در تعزیرات مورد رسیدگی قرار میگیرد. شاهی تصریح کرد: تعزیرات حکومتی مرجع رسیدگی به تخلفات اقتصادی است ولی متاسفانه بین مردم و حتی برخی مسئولان و نهادها اینگونه جا افتاده که کار تعزیرات نظارت است، اما تعزیرات مرجع قضایی برای رسیدگی به جرائم و تخلفات صنفی است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه با اشاره به افزایش نزدیک به ۱۰۰ درصدی رسیدگی به پروندههای تخلفات در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: بیشترین پرونده تخلف مربوط به خبازیها بوده است. شاهی افزود: سال گذشته به بیش از ۲۸ هزار پرونده رسیدگی شده که نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد ۵۲ درصدی رسیدگی به پروندهها را داشتیم. شاهی با بیان اینکه اصناف، سازمان صمت، جهاد کشاورزی، بسیج اصناف و… متولیان نظارت هستند، خاطرنشان کرد: از نزدیک به ۲۰ مرجع گزارش و پروندههای تخلف را دریافت میکنیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اظهارکرد:
در سه ماهه امسال به ۹۳۵۰ پرونده کالا و خدمات، ۸۳۰ پرونده قاچاق و ۹۳ پرونده بهداشت و درمان رسیدگی شده که در این بخش نیز نسبت به مدت مشابه گذشته افزایش نزدیک به دو برابری رسیدگی به پروندهها را داشتیم.
وی تصریح کرد: تعزیرات حکومتی در بسیاری از موارد خصوصا برای پروندههای بزرگ تخلف در کنار سایر دستگاههای نظارتی در بازرسیها حضور دارد. وی از تعدادی از پروندههای بزرگ استان هم یاد کرد و عنوان کرد: در سه ماهه امسال ۲۹۷ میلیارد ریال محکومیت عرضه خارج از شبکه، ۱۲ میلیارد ریال محکومیت احتکار نهادههای دامی، رسیدگی به تخلفات برخی کارخانجات بزرگ در حوزه رب گوجه، روغن و فولاد و … را داشتیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه پرتکرارترین تخلفات را نیز در بخش کالا و خدمات مربوط به عدم درج قیمت و گرانفروشی، در بخش قاچاق عمدتا احشام، کالاهای اساسی و لوازم خانگی و در بخش بهداشت نیز بهداشت محیط اعلام کرد. شاهی با بیان اینکه بیشترین تخلفات ثبت شده در این مدت مربوط به خبازیها بوده، عنوان کرد: البته این بدان معنا نیست که نانواییهای ما نسبت به سایر نقاط متخلفتر هستند، بلکه نظارت و سختگیری ما بیشتر شده است. وی از تشکیل دو هزار پرونده تخلف برای نانواییهای کرمانشاه طی امسال و سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: تا کنون تعدادی از خبازیها را تعطیل و با نصب بنر آنها را به مردم معرفی کرده ایم و این روند ادامه دارد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی تشدید نظارت و در نظر گرفتن جرائم نقدی برای خبازی های متخلف را کم سابقه عنوان کرد و افزود: بعضی خبازیها تا ۵۰ میلیون تومان جریمه و شش ماه قطع سهمیه آرد داشته اند.
وی با اشاره به بازدارنده نبودن جرائم تعزیراتی افزود: معتقدیم جزای نقدی بازدارندگی لازم را ندارد و واحدهای متخلف میزان جریمه را دوباره از مردم میگیرند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه با اشاره به تصمیم سرانه سه قوه و همچنین کمیته اقدام مشترک در استان، افزود: وضعیت بازدارندگی جرائم بسیار بهتر شده است، برای مثال اجازه داده میشود حتی واحدی که یکبار هم تخلف کرده تعطیل و با نصب بنر به مردم معرفی شود که در گذشته شرایط به این شکل نبود.
شاهی درخصوص میانگین زمان رسیدگی به پروندهها اظهارداشت: در بخش کالا و خدمات ۹ روز ، در بخش بهداشت و درمان ۱۰ روز و در بخش قاچاق کالا و ارز ۱۸ روز می باشد که از میانگین کشوری کمتر است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه:
تمام شهرستانهای استان دارای مرکز پزشکی قانونی و سالن تشریح هستند
مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: آزمایشگاه پزشکی قانونی کرمانشاه به عنوان قطب سم شناسی و ژنتیک در غرب کشور، به استان های همجوار خدمترسانی میکند.
دکتر سلیم خانی در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه که با حضور خبرنگاران برگزار شد گفت: این اداره کل با یک سوم نیروی چارت سازمانی در حال فعالیت است و کارکنان این سازمان دلسوزانه در حال خدمت رسانی به هموطنان هستند.
خانی با بیان اینکه سالیانه ۵۵ هزار معاینه پزشکی در مراکز این سازمان انجام می شود از کسب “رتبه برتر” سازمان پزشک قانونی کرمانشاه در بحث تشریح و کمیسیون های پزشکی در سال گذشته خبرداد و افزود: تشریح اجساد یک روزه انجام میشود و جسدی که به مرکز پزشک قانونی رسیده یک روزه و پس تشریح به خانواده او تحویل داده میشود.
خانی با بیان اینکه مرکز آزمایشگاه سازمان پزشک قانونی کرمانشاه به پنج استان غرب کشور خدمت رسانی می کند افزود: کرمانشاه دومین استان کشور است که مرکز آموزشی برای قضات، دانشجویان پزشکی، مامایی و روان پزشکی برگزار می کند و در آینده نزدیک یک مرکز آموزشی گروه گوش، حلق و بینی نیز راه اندازی می کند.
وی با اشاره به اینکه تمام شهرستان های استان دارای مرکز پزشک قانونی با سالن تشریح هستند افزود: مرکز پزشک قانونی سرپل ذهاب و جوانرود در سال گذشته، ساختمان پزشک قانونی شهر پاوه و توسعه مرکز پزشک قانونی اسلام آبادغرب نیز در سالهای اخیر ساخته شدند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تصریح کرد: در تمام شهرستان ها به منظور جلوگیری از رفت و آمد خانواده های متوفی به مرکز استان دارای مرکز پزشکی قانونی هستند و دیگر نیاز به ارجاع اجساد متوفی به مرکز نیست و فقط در برخی از موارد که نیاز به سم شناسی و آزمایش از اجساد است به مرکز استان ارجاع داده می شود.
خانی ساخت مرکز پزشک قانونی شهر صحنه را یکی دیگر از پروژه های مهم در سال جاری عنوان کردو گفت: تا ۲ ماه آینده عملیات اجرای این پروژه آغاز خواهد شد.
وی به راه اندازی مرکز رادیولوژی پزشکی قانونی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این مرکز در رسیدگی سریع به پرونده های پزشکی قانونی بسیار کاربردی است و مواردی مانند اصابت گلوله، خودزنی و… به سرعت در آن قابل شناسایی است.
خانی تصریح کرد: در راستای جلوگیری و کاهش جعل اسناد بیمهای، مکاتباتی با مدیران بیمه کشور انجام شده که در این زمینه ادارات بیمه در استان قبل از پرداخت هرگونه هزینه مصدومیت، از پزشکی قانون استعلام دریافت نمایند.
وی افزود: در چند سال اخیر ۷۰ پرونده در زمینه جعل گواهی پزشکی قانونی برای افراد متخلف تشکیل شده و این افراد پس از شناسایی به دستگاه قضایی معرفی شدهاند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان در ادامه از پیگیری برای راه اندازی سوله بحران در استان خبرداد و افزود: در حال حاضر یک سوله نیمه کاره در انتهای آرامستان کرمانشاه قرار دارد که پیگیریم با همکاری شهرداری و استانداری آن را تبدیل به سوله بحران جهت نگهداری اجساد در مواقع بحرانی که تعداد اجساد بالاست کنیم. خانی افزود: زمین این سوله ۱۳۸۰ متر است که با احتساب محوطه در حدود چهار هزار مترمربع می شود که قرار است در سفر ریاست جمهوری به استان این طرح مطرح و ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن درخواست شود.
بیش از ۲۸۸ هزارساعت خدمات عمومی رایگان بهجای حبس در نظر گرفته شده
همدان – خبرنگار روزنامه جمله
رئیس کل دادگستری استان همدان گفت: ۲۸۸ هزار و ۵۶۰ ساعت خدمات عمومی رایگان بهجای ۶۳۹۶ ماه حبس برای افراد متخلف در نظر گرفته شده است؛ به متناسب تخصص و تواناییهای مجرمان این جایگاههای عمومی در نظر گرفته میشود، همچنین این نکته قابل توجه است که این مجازات جایگزین برای مفسدین، اوباش و افرادی با جُرم سنگین نبوده و این موارد مختص متهمین با پروندههای سبک است.
محمدرضا عدالتخواه در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت ایام و هفته قوه قضائیه با بیان اینکه مجموعاً ۵۵ شعبه به شعب قضایی استان اضافه شده و قاضی و نیروی انسانی جدید جذب این دستگاه قضایی شده، اظهار کرد: سند تحول در دستگاه قضایی سه بازهی زمانی دارد که برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را دربر میگیرد.
عدالتخواه تصریح کرد: در مجموع ۲۴۰ قاضی، ۹۵۰ کارمند و ۶۵۰ عضوِ شورای حل اختلاف در دستگاه قضایی استان داریم که ۴۸۱ هزار فقره پرونده را در سال جاری رسیدگی کردهاند که واقعاً حجم زیادی بوده و لازم است با افزایش استخدامیها و بودجه سازمان در رسیدگی هر چه سریعتر پروندهها پیشرو باشیم.
وی با اشاره به اینکه افتتاح دادگاه عمومی بخش شیرین سو و نیروهای جدیدِ اضافه شده به دستگاه قضایی استان با حداقل بودجه و تمام تلاش اجرا شده است، گفت: در تلاش هستیم در دیگر نقاط استان که دارای دادگاه نیستند نیز افتتاحهای جدیدی داشته باشیم تا نارضایتی عمومی در بین اقشار مردم وجود نداشته باشد و فاصلههای آنها دور نباشد.
رئیس کل دادگستری استان همدان خاطرنشان کرد: در ۳۲ ماه گذشته ۸۸۳ هزار و ۷۵۸ پرونده در استان وجود داشته که تعداد ۸۷۴ هزار و ۸۹۳ پرونده مختومه شده و تعداد ۸۵ هزار و ۲۶۷ پرونده آن باقی مانده است و همچنین تعداد ۷۳ هزار و ۱۹۳ با مصالحه حل شده و رتبه اول کشور در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: سرعت رسیدگی در دادگاههای ما بیشتر شده و اکثر پروندههای معوق بیش از ۸ ماه مختومه شده و در تلاش هستیم رسیدگیهای باقیمانده را در حداقل زمان بررسی و خاتمه دهیم.
وی تاکید کرد: استان همدان در بخش های اتقان و استحکام آرا، تعداد معفوین، میزان صلح و سازش و رعایت توازن وارده و مختومه به عنوان رتبه نخست کشوری از حیث شاخصهای قضایی شناخته میشود؛ عملکرد قضات بدوی براساس قوانین مدنی، حقوقی و ۱۰ شاخص دیگر سازمان ارزیابی میشود و تمام فعالیتهای آنها زیرذرهبین سازمان است.
وی اضافه کرد: میانگین کشوری در زمینه صلح و سازش ۳۵ درصد است که این آمار در استان ۴۵ درصد بوده و موفق شدیم در این زمینه رتبه نخست کشور باشیم و این موضوع حاصل همکاری اعضای سازمان قضایی استان بوده و قابل افتخار است؛ مساجد ما به عنوان کانون اصلاح و کمیته مصلحین نیز در نظر گرفته میشوند.
رئیس کل دادگستری استان همدان مطرح کرد: ۷۲۴۰ جلسه دادرسی با زندانیان به صورت الکترونیک برقرار شده که نشان میدهد ۹۲ درصد از ابلاغهای الکترونیکی ما در مجموعه قضایی استان، دادرسی الکترونیک بوده است؛ در انتصابات قضات و گردش و اضافه کردن نیروها جوانگرایی کردهایم و میتوانم به شما بگویم ۹۵ درصد از عوامل سازمانهای ما در همان محل کارشان سکونت میکنند.
وی گفت: ستاد تالیف و قلوب و همچنین سامانههای ساآب جهت مصالحه و ابداعات در استان تشکیل و تدوین شده و چشمانداز ما افزایش مصالحهها در سال جدید است که این امر با حضور وکلای مصلح امکانپذیر خواهد بود.
سفرهای بهاری به خراسان رضوی ۴۴ درصد افزایش یافت
سرپرست مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: مقایسه میزان ورود مسافر و خودروهای سواری به استان طی بهار سال جاری در مقایسه با سه ماهه نخست پارسال ۴۴ درصد افزایش داشته است. یوسف بنیاسدی افزود: براساس عملکرد سامانه های ترددشمار در ۹ ورودی استان طی بهار امسال، ۲ میلیون و ۶۳۸ هزار و ۱۹۳ دستگاه خودروی سواری وارد خراسان رضوی شده اند که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۴ درصد افزایش داشته است. وی ادامه داد: بر اساس ثبت تردد خودروهای سواری در پنج ورودی مشهد، بهار امسال ۶ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۷۸۳ دستگاه خودروی سواری وارد مشهد شده اند که نسبت به پارسال ۱۹ درصد افزایش ورود را شاهد هستیم. سرپرست مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل و نقل جادهای خراسان رضوی گفت: با توجه به فروکش کردن شیوع کرونا و لغو محدودیتهای سفر، مقایسه آمار تردد خودروها در استان طی فروردین سال جاری و فروردین سال ۱۳۹۸، نشان می دهد سفرها با خودروی شخصی به خراسان رضوی به میزان پیش از شیوع کرونا بازگشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه مراغه شیمیدان برجسته کشور شناخته شد
«مهدی اسرافیلی دیزجی»، استادتمام گروه شیمی دانشگاه مراغه از سوی انجمن شیمی ایران به عنوان شیمیدان برجسته کشور در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد.
«اسرافیلی دیزجی» مولف بیش از ۳۵۰ مقاله معتبر ISI و ارائهکننده بیش از ۶۰ مقاله در کنفرانسهای داخلی و خارجی است.
بر اساس این گزارش وی پیش از این نیز در ردیف پژوهشگران پر استناد یک درصد جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته و به عنوان پژوهشگر پر استناد دو درصد جهان در چند سال اخیر و همچنین محقق برجسته کشور در حوزه نانو فناوری در سال ۱۳۹۶ انتخاب شده بود.
بر اساس اعلام مراجع مربوط از این شیمیدان برجسته در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین کنگره بینالمللی ایران که از چهارم تا ششم مردادماه در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزار میگردد، قدردانی میشود. به گزارش ایرنا دانشگاه مراغه به واسطه بهرهگیری از اساتید برجسته، چندی پیش و بر اساس نتایج منتشر شده از رتبهبندی تایمز کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۲ میلادی در رتبه ۲۵۱ تا ۳۰۰ قرار گرفت. حدود سه هزار و ۶۰۰ دانشجوی دختر و پسر در چهار رشته دکتری، ۲۶ رشته کارشناسی ارشد، ۱۸ رشته کارشناسی پیوسته، دو رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی در دانشگاه مراغه تحصیل میکنند. دانشگاه مراغه که از سال ۱۳۷۰ با عنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را آغاز کرد، طی سال ۱۳۹۱ به دانشگاه ارتقا یافت و اکنون دارای چهار دانشکده علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی است.